Ιταλία Βενετία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
συμβουλες για πιτσα στη Βενετια...ε αυτο παει πολυ πραγματικα..και δεν καταλαβαινω γιατι μερικοι δεν αντεχουν την κριτικη. Εδω ιταλοι και δεν ξερουν να φανε στη Βενετια (οπου τρωνε ρυζι, πολεντα, φασολια και μπακαλιαρο) θα ξερουν ελληνες που πανε για πρωτη φορα? γι αυτο υπαρχει το φορουμ κ μαθαινουμε ολοι. Κι εγω απο εδω εμαθα που να φαω καλα κ οικονομικα σχετικα. Οχι φυσικα σε πιτσεριες..ακουτε τους μεγαλυτερους και εμπειρους..
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Καλέ μου σου λέω δεν μου αρέσει η βενετσιάνικη κουζίνα. Με το ζόρι να φάω; Μίλησε ο άνθρωπος για πίτσα και του είπα προτάσεις για πίτσα. Που είναι το πρόβλημά σου; Κατά τα άλλα, δες το από πάνω ποστ μου, δεν έχω κάτι άλλο να πω.
Μιλησε για πιτσα,κανεις δεν ρωτησε για πιτσα στη Βενετια οπου δεν εχει καμμια σχεση με τον τοπο αυτον. Και στην Πραγα εχει καλο σουσι μου εχουν πει. Δεν θα το γραψω ως προταση σε αντιστοιχο θεμα. Προβλημα δεν εχω κανενα και με κανεναν. Αμα δεν ξερω που να φαω ρωταω καποιον εμπειρο η απλα διαβαζω το φορουμ μας οπου γραφουν πιο εμπειροι απο μενα και δεν το παιζω ξερολας ειδικα με το φαγητο που ειναι ιερη υποθεση.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δεν είναι το μέρος εδώ για να ανταλάσσετε 'φιλοφρονήσεις' μεταξύ σας, ούτε για να κάνετε τις παρατηρήσεις σας σχετικά με το πώς νομίζει ο καθένας ότι πρέπει να λειτουργεί το φόρουμ. Τα άσχετα μηνύματα διαγράφηκαν.

On topic please.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.831
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
χμ..εμενα ο ιταλος που εχει το Β & Β που κλεισαμε το δωματιο, ειδα στο tripadvisor οτι αν τους πει προτεινει που να φας κλπ...και γενικα μπορει να σου κανει κρατηση αν θες....αλλα μπορει καποιος να προτεινει 2-3 μαγαζακια με θαλασσινα κυριως????? αν και εχω μερες ακομα αλλα....δεν εχω καθολου χρονο να ψαξω στο ιντερνετ....
 

HummingBird

Member
Μηνύματα
582
Likes
826
Λοιπόν, επειδή όντως το ξεφτιλίσαμε το θέμα, να πω πως δεν είπα σε κανέναν να πάει στη Βενετία να φάει πίτσα. Επειδή ο φίλος είπε ότι έφαγε χάλια πίτσα, του είπα αν είναι να φάει πίτσα να φάει σε αυτά που του είπα. Του πρότεινα και δύο τραττορίες (Al Remer και Al Vaporetto) που έχουν βενετσιάνικη κουζίνα. Τώρα που το ξαναβλέπω, του πρότεινα και τρίτo, το Algiubagiò στη Fondamente Nove. Όλα αυτά βεβαίως έχουν και άλλα πιάτα, όχι μόνο αυστηρά βενετσιάνικα.
Το λάθος μου ήταν ότι παρέλειψα να πω πως η πίτσα δεν έχει καμία σχέση με τη βενετσιάνικη κουζίνα. Ήμαρτον, σταυρώστε με.
οπου τρωνε ρυζι, πολεντα, φασολια και μπακαλιαρο
Τρώνε και σαρδέλα, καβούρι, γαρίδα, σουπιά (μάλιστα σουπιά με το μελάνι της είναι από τα πιο κλασικά βενετσιάνικα πιάτα), gnocchi και διάφορα άλλα που δεν θυμάμαι τώρα. Γνωστά πιάτα είναι το sepe al nero (η σουπιά με το μελάνι), fegato alla veneziana (συκώτι με κρεμμύδια), rixi e bixi (ρύζι με αρακά), sarde in saor (σαρδέλα με δεν ξέρω ακριβώς τι, έχει και σταφίδα και κουκουνάρι πάντως). Έχω σημειώσει επίσης (πάντα κάνω έρευνα πριν πάω κάπου και τα σημειώνω στο moleskine city μου), rixoto de gò (ριζότο με κάποιο ψαράκι, δεν ξέρω πώς λέγεται), pasta e faxioi (νουντλς με φασόλια), polenta e schie (πολέντα με γαρίδες), bigoli in salsa (χοντρό είδος μακαρονιού με σάλτσα από αντσούγιες και κρεμμύδι).
Επίσης βενετσιάνικη παράδοση είναι τα cicchetti, σαν τα ισπανικά tapas.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.831
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
polenta e schie
ενδιαφερον....
 

Mariaal

Member
Μηνύματα
13
Likes
5
Δεν θέλω να αναιρέσω την στομαχική σου διαταραχή απλά νομίζω ότι γενικεύεις αρκετά λέγοντας τα παραπάνω.. Επίσης δε μου έχει τύχει ποτέ να μου βάλουν κάτι παραπάνω από αυτά που έχω ζητήσει.. Και όχι μόνο στη Βενετία αλλά γενικότερα... Αλλά επειδή προφανώς το μαγαζί που έφαγες αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα αν θέλεις καλό θα ήταν να μας πεις το όνομα του ώστε να ξέρουν και οι φίλοι που πρόκειται να την επισκεφθούν εφεξής..
Πρώτον αυτό δεν το έπαθα μία φορά αλλιώς δεν θα το έλεγα. Είχα πολλές φορές θέμα με το φαγητό από την άποψη ότι άλλα είχα παραγγείλει και άλλα μου έφερναν σε πολύ καλά εστιατόρια και όχι του ποδιού. Θέμα με τη γλώσσα δεν υπήρχε για να πω ότι δεν καταλάβαιναν τί έλεγα. Γενικά πέρα από ένα δύο μαγαζιά στη Βερόνα τα υπόλοιπα και στη Βενετία και σε άλλα μέρη της Ιταλίας δε με άφησαν ικανοποιημένη όπως και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας. Τώρα ο καθένας έχει την άποψή του. Εγώ είπα να το παραθέσω γιατί όντως τότε όλοι μας είχαμε πρόβλημα με το φαγητό.

Με το φαγητό υπάρχει θέμα μόνο αν κάτσεις σε τουριστοπαγίδα, αυτό όμως ισχύει γενικά, όχι μόνο για τη Βενετία. Καλό είναι να κάνεις μια έρευνα πριν πας κάπου, όχι να κάθεσαι όπου βρεις και μετά να λες "χάλια το φαγητό της Βενετίας".
Φανταστική πίτσα θα φάτε στο Pizza Al Volo, στο Campo Santa Margherita.
Στο Pizza Al Volo είχαμε καθήσει και συνέβη το περιστατικό με το πιπέρι. Μικρή πιτσαρία στη Βισέντζα μου διαφεύγει το όνομά της, είχε πολύ καλύτερη πίτσα και γενικά καλύτερης ποιότητας φαγητό.

Επειδή άνθρωπος είμαι και πόσα να αντέξω πια...

2. Έχουμε συμφωνήσει να μην βρίζουμε στο φόρουμ... όποιος λοιπόν στα σοβαρά υποστηρίζει ότι χρειάζεται προσοχή το φαγητό στη Βενετία είναι ή θλιβερός προβοκάτορας ή ταγάρι και σαβούρας του κερατά... το ότι δεν σου αρέσει λοιπόν το φαγητό στη Βενετία σημαίνει ότι ΕΣΥ δεν ξέρεις να φας και όχι ότι το φαγητό χρειάζεται προσοχή... αν πάλι πας και φας σα τον χάνο σε trourist traps τότε τι παιδεύεσαι με ταξίδια... κάτσε στα αυγά σου και τρέχω στα Goodies να σαβουρώσεις...
Κάτσε ρε φίλε που κάθεσαι και λες ότι οποιοσδήποτε έχει μια άλλη άποψη έναι θλιβερός μαι ταγάρι. Είσαι ο μάγκας δηλαδη;
Δόξα τω Θεώ έχω καταφέρει μέχρι ώρας να κάνω πολλά ταξίδια στη ζωή μου και μπορώ να έχω άποψη. Και ναι το φαγητό στην Ιταλία δε με άφησε ικανοποιημένη ακομά και σε εστιατόρια και καλά "άριστα και φημισμένα". Για μένα το φαϊ της Ιταλίας ήταν αδιάφορο μπροστά σε αυτό της Κωνσταντινούπολης και της Βαυαρίας. Εσύ τώρα πες ό,τι θες. Δική σου άποψη και απόλυτα δεκτή. Αλλά το να χαρακτηρίζεις κάποιον θλιβερό επειδή δε συμφωνεί μαζί σου είναι ακόμα πιο θλιβερό και το μόνο ταγάρι που βλέπω μέχρι ώρας είςαι εσύ ο ίδιος.Άντε μάθε πρώτα τους στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς και ευγένειας και άσε τις Βενετίες. Βγες από την σπηλιά σου πρώτα, μάθε να συζητάς και μετά έλα να τα πούμε. Μάθαμε και λέμε ό,τι θελουμε. Δεν είσαι ο μόνος πολυταξιδεμένος και ψαγμένος εδώ μέσα και οι άλλοι τα κορόιδα που δεν έχουν ιδέα για τίποτα. Τέλος το αν είμαι σαβούρας του κερατά και δεν ξέρω να τρώω άσε με να το ξέρω καλύτερα.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
.
Δόξα τω Θεώ έχω καταφέρει μέχρι ώρας να κάνω πολλά ταξίδια στη ζωή μου και μπορώ να έχω άποψη. Και ναι το φαγητό στην Ιταλία δε με άφησε ικανοποιημένη ακομά και σε εστιατόρια και καλά "άριστα και φημισμένα"..
Και η Θεία Κούλα έχει άποψη για το φαγητό... νομίζει ότι φτιάχνει τα καλύτερα κεφτεδάκια του κόσμου αλλά δυστυχώς για όλους μας, φτιάχνει κάτι λαδοκεφτέδες που δεν τρώγονται... ο γιός της να δεις ταξίδια που έχει κάνει. Έχει γυρίσει όλο τον κόσμο αλλά κι αυτός έχει να το λέει, τα παϊδάκια που τρώει στη Χασιά είναι μακράν το καλύτερο φαγητό που έχει δοκιμάσει...

Για μένα το φαϊ της Ιταλίας ήταν αδιάφορο μπροστά σε αυτό της Κωνσταντινούπολης και της Βαυαρίας. Εσύ τώρα πες ό,τι θες. .
Τι να πω ο φουκαράς εδώ... Από την αρχή του ποστ σου κατάλαβα ότι είσαι γευστικά ψαγμένη αλλά το συγκεκριμένο με ξεπερνάει... Βαυαρέζικη κουζίνα, Βουλγάρικο ουίσκι, Ταϋλανδέζικα γλυκά, Κινέζικο παστίτσιο... η λίστα με διαμάντα της γευσιγνωσίας μπορεί να γίνει ατελείωτη και να σκορπά άφθονο γέλιο...

Μάθαμε και λέμε ό,τι θελουμε. Δεν είσαι ο μόνος πολυταξιδεμένος και ψαγμένος εδώ μέσα και οι άλλοι τα κορόιδα που δεν έχουν ιδέα για τίποτα. Τέλος το αν είμαι σαβούρας του κερατά και δεν ξέρω να τρώω άσε με να το ξέρω καλύτερα.
Μην αρπάζεσαι καλό μου... κανένας δεν σε είπε κορόιδο... αυτοί που νομίζουν ότι ξέρουν να τρώνε και τρώνε σαβούρες, δεν είναι κορόιδα, απλά η σχέση τους με το φαγητό είναι, πως να το πω, κάπως ιδιαίτερη... μην μου χαλιέσαι λοιπόν... πήγαινε εσύ και φάε τα κότσια σου στο Μόναχο και τα κεμπάπ σου στην Πόλη, γιατί δεν σε κόβω να τρως και στον Ügümü, και άσε μας εμάς να βγαίνουμε από την σπηλιά μας που και που και να τρώμε τα βρωμόψαρά μας στη Βενετία... είπαμε ο καθένας όπως είναι μαθημένος...
 

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πρώτον αυτό δεν το έπαθα μία φορά αλλιώς δεν θα το έλεγα. Είχα πολλές φορές θέμα με το φαγητό από την άποψη ότι άλλα είχα παραγγείλει και άλλα μου έφερναν σε πολύ καλά εστιατόρια και όχι του ποδιού. Θέμα με τη γλώσσα δεν υπήρχε για να πω ότι δεν καταλάβαιναν τί έλεγα. Γενικά πέρα από ένα δύο μαγαζιά στη Βερόνα τα υπόλοιπα και στη Βενετία και σε άλλα μέρη της Ιταλίας δε με άφησαν ικανοποιημένη όπως και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας. Τώρα ο καθένας έχει την άποψή του. Εγώ είπα να το παραθέσω γιατί όντως τότε όλοι μας είχαμε πρόβλημα με το φαγητό.
Δεν εχω τι να πω..εμενα ολο αυτο που περιγραφεις με ξεπερναει!! Με λιγη προσπαθεια μπορω να καταλαβω ακομη κ το να εφαγες στην Ιταλια και να μην εμεινες ικανοποιημενη (δεν εχουμε ολοι εξαλλου τα ιδια γουστα) αλλα το άλλα ζητησα άλλα μου εφεραν αυτο πραγματικα με ξεπερναει!! Απο τη στιγμη κιολας που λες οτι δεν υπηρχε προβλημα με τη γλωσσα!! Γιατι πιστεψε με κ εγω εχω φαει σε πολλα μαγαζια στην Ιταλια, και σε καλα κ σε λιγοτερο καλα αν θες, αλλα ακομη κ οταν δεν μιλουσα ιταλικα ποτε μα ποτε δεν εφαγα κατι διαφορετικο απο αυτο που ζητησα!! Και ολο αυτο οχι μονο σε ενα μαγαζι αλλα σε πολλα και διασπαρτα στην Ιταλια?? o_O:shock:
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.490
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom