Ιταλία Βενετία->Λίμνη Κόμο->Τοσκάνη->Ρώμη

ellie87

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Birigκogo ο φίλος μου ρωτάει πως σας φάνηκαν οι δρόμοι, αν είχε πολλά διόδια, η βενζίνη αν ήταν ακριβή και αν βρίσκεις εύκολα βενζινάδικα...Τεχνικές λεπτομέρειες..χεχε
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.325
Likes
1.801
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Εαν θέλεις να υπολογίσεις το κόστος των διοδίων, χρησιμοποιησε το http://www.viamichelin.com/web/Routes. εγώ είχα εκτυπώσει όλες τις διαδρομές & επειδή στα περισσότερα έχει το συστημα που παίρνεις ένα biglieto στην είσοδο και πληρώνεις στην έξοδο ανάλογα με τα πόσα χλμ έκανες, μας βοήθησε πολύ να έχουμε μια εικόνα του τι να περιμένουμε σε κάθε σταθμό διοδίων.
 

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Λοιπόν, δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω παράθεση για να απαντήσω σε συγκεκριμένα ποστ οπότε τα γράγω εδώ όλα μαζί. Στην ερώτηση για 5 Terre εμείς είχαμε μείνει έξω από τα 5 χωριά, σε ένα ξενοδοχείο υποτίθεται στο Levanto αλλά ουσιαστικά μέσα στο δάσος. Ήταν πολύ όμορφο, οικογενειακό, μέσα στο πράσινο, με δωρεάν πάρκινγκ και κοντά στα χωριά. Και η κοπέλα που το είχε μας έδωσε και την κάρτα μόνιμου κατοίκου οπότε όταν κατεβήκαμε να πάρουμε το τρένο για να γυρίσουμε τα χωριά παρκάραμε όλη μέρα δωρεάν. Το ξενοδοχείο ήταν αυτό, δείτε το αν σας φαίνεται ικανοποιητικό το ενδεχόμενο να μη μείνετε σε ένα από τα 5 χωριά.
http://www.booking.com/hotel/it/abe...de0fa295df5ecdc0790c4c87cX2;hide_back_to_sr=1
Τώρα όσον αφορά τα διόδια ναι είναι όντως αρκετά, μπορείς σε κάποιες διαδρομές να αποφύγεις τις εθνικές οδούς αλλά θα χάσεις σε χρόνο. Εμείς πέρσι κάναμε πολύ πιο περιορισμένο ταξίδι, γύρω στα 800 χλμ συνολικά σε Τοσκάνη, Λιγουρία και λίγο Εμίλια Ρομάνια και είχαμε δώσει γύρω στα 50-60 ευρώ. Η βενζίνη Οκτώβριο του 2012 ήταν στο 1,90.
 

Birigkokos

Member
Μηνύματα
99
Likes
102
Αν εχεις οδηγησει στην Ελληνικη εθνικη οδο, δεν θα εχεις σιγουρα κανενα προβλημα με τους εκει δρόμους. Για τα διόδια οπως σου είπαν και τα παιδια στην εισοδο της εθνικης παιρνεις απ το μηχανημα το εισητηριο (εμεις τουλαχιστον δεν συναντησαμε πωλητή στα διοδια, ηταν ολα αυτοματα, εκτος απο Ναπολι) στην εξοδο δινεις παλι το εισητηριο και πληρωνεις το ποσο αναλογα με τα χιλιομετρα που εκανες. Συμβουλεψου το viamichelin.com για το κοστος διοδιων-βενζινης.. σε εμας τουλαχιστον επεσε αρκετα μεσα.
Για βενζινη: http://www.fuel-prices-europe.info/
Βενζιναδικα εχει παντου εννοειτε, εκτος απο τους επαρχιακους στην Τοσκανη.
Σιγουρα να εχεις στο αμαξι gps, θα σε βοηθησει πολυ και θα γλιτωσετε πολύ χρονο.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.296
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Για τα διόδια οπως σου είπαν και τα παιδια στην εισοδο της εθνικης παιρνεις απ το μηχανημα το εισητηριο (εμεις τουλαχιστον δεν συναντησαμε πωλητή στα διοδια, ηταν ολα αυτοματα, εκτος απο Ναπολι)
2.Βενζιναδικα εχει παντου εννοειτε, εκτος απο τους επαρχιακους στην Τοσκανη.
1. Πωλητης υπαρχει παντα. Και να μην τον βλεπεις τον καλεις αν χρειαστει. Αλλα αφου πληρωνεις με τοσους τροπους μετρητα, καρτες γιατι να τον χρειαστεις?
2. Απο τα 1500+ πρατηρια της Τοσκανης μονο 30 ειναι σε autostrada. Ολα σχεδον ειναι σε πολεις και επαρχιακο δικτυο. Που ακριβως δεν εχει?
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.026
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom