Ιταλία Βενετία...έρωτας με την πρώτη ματιά...

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
512
Likes
367
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη

Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να δω αυτό το θέαμα.

Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις που βγήκαν από το νου μου μόλις βγήκα από το σιδηροδρομικό σταθμό Santa Lucia της Βενετίας. Τις υπόλοιπες 4 μέρες της παραμονής μου εκεί,η μόνιμη φράση που τριγυρνούσε στο μυαλό μου ήταν " πόσο θα ήθελα να είμαι μύγα,να έχω εκατοντάδες μάτια,γιατί σε δύο και μόνο δεν μπορώ να χωρέσω την ομορφιά όλου αυτού το τοπίου..."

Ας το παρουμε από την αρχή... Ξεκινάμε από αεροδρόμιο Μακεδονία με ryanair για Μπέργκαμο.Η πτήση είχε καθυστέρηση μιάμισης ώρας. Φτάνουμε στο Μπέργκαμο μετά από μία ώρα και 50 λεπτά και για καλή μας τύχη βλέπω το λεωφορείο που πάει στο σιδηροδρομικό σταθμό βγαίνοντας από το αεροδρόμιο.Ρωτάω τον οδηγό "πότε φεύγει;" και μου απαντά" subito".Γυρνάω φωνάζω στο σύζυγο "έλα φεύγει αμέσως" και με το που ξαναγυρνάω το κεφάλι μου το λεωφορείο έχει ήδη ξεκινήσει. Προσοχή λοιπον.Οι Ιταλοί όταν λένε subito το εννοούν. Δεν είχαμε γρηγορότερη λύση λοιπόν, από το να πάμε με το λεωφορείο μέχρι τη Μπρέτσια και μετά να πάρουμε το τρένο για Βενετία.

Το ταξίδι με τα επίγεια μέσα κράτησε συνολικά 3 ώρες. Πατήσαμε λοιπόν στη Βενετία 6 ώρες από την αναχώρησή μας. Έτσι υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι τις επόμενες :) φορές θα πηγαίνω μόνο αμιγώς αεροπορικώς στη Βενετία,είτε μέσω Αθήνας από Μάιο ως και Σεπτέμβριο με aegean,είτε με κάποια άλλη αεροπορική εταιρεία από Θεσσαλονίκη με ενδιάμεση στάση. Το κόστος των εισιτηρίων του τρένου είναι μιάμιση φορά το αεροπορικό με ryan,οπότε βγαίνει το ίδιο με το να πας κατευθείαν Βενετία με no low cost εταιρεία.

Βγαίνουμε λοιπόν από το σταθμό κοντά στη δύση. Μετά από 3 λεπτά που είχα μείνει στήλη άλατος να χαζεύω τις ακτίνες του ήλιου να προσθέτουν τις δικές τους πινελιές στο μοναδικό σκηνικό και να προσπαθώ να καταλάβω αν αυτό που βλέπω είναι αληθινό, ακούω τη φωνή του Λωτ (ο σύζυγος ντε) να με επαναφέρει στην ανθρώπινη διάσταση "ποιό βαπορέτο θα πάρουμε;" ...Αγοράζουμε δυο εισιτήρια και μπαίνουμε στο λάθος βαπορέτο . Ο άνθρωπος το φώναζε "Ριάλτο Ριάλτο",αλλά εγώ νόμιζα ότι πάει ΚΑΙ Ριάλτο,όχι ότι έκανε τέρμα στο Ριάλτο. Τέλος πάντων κατεβαίνουμε στο Ριάλτο και παίρνουμε το σωστό για τη στάση Academia που ήταν το b&b που είχαμε κλείσει.

Ευτυχώς που στο site τους είχε βίντεο με τη διαδρομή αλλιώς ακόμα θα το ψάχναμε... Σε 3 λεπτά φτάνουμε στο "ξενοδοχείο" και μπαίνω στο δωμάτιο. Συμπέρασμα. Μην δίνετε βάση στα σχόλια του booking. Ενα b&b με βαθμολογία 8,1 που ήταν το χειρότερο (αν και το ακριβότερο,150 ευρώ το δίκλινο) κατάλυμα που έχω μείνει ever. Ένα δωμάτιο σαν σπιρτόκουτο,με τοίχους βρώμικους και φυσική ταπετσαρία από πτώματα κουνουπιών και στίγματα από το αίμα που είχαν ρουφήξει από τους προηγούμενους...Δυο καρέκλες όλες κι όλες,με τόσο βρώμικη ταπετσαρία που σιχαινόμουν να καθήσω. Να μην τα πολυλογώ, ευτυχώς λέω που τουλάχιστον είχε ιδιωτικό μπάνιο κι ας ήταν σαν χωνευτή ντουλάπα.

έχει αρχίσει να σουρουπώνει και βγαίνουμε για την πρώτη βόλτα μας. Η θέα από τη γέφυρα της Ακαδημίας είναι εκπληκτική. Δεν θέλαμε να ξεκολλήσουμε. Εκεί αποφάσισα όταν ξαναέρθω να επενδύσω σε σοβαρότερη φωτογραφική μηχανή,σαν μια απέλπιδα προσπάθεια να φυλακίσω έστω και σε μια εικόνα όση μαγεία μπορούσα.

Κατευθυνόμαστε προς πλατεία San Marco όπου τα πάντα είναι σαν κέντημα με μόνη παραφωνία τους κιτσάτους μουσικούς με τα φράκα και τα κοστούμια και την αταίριαστη μουσική από κάτι τουριστοεξέδρες που μου θύμισαν καιρό των τσιγγάνων. Από κάτω ελάχιστοι θαμώνες να πίνουν τον εσπρέσο των 10 ευρώ και πλήθος όρθιων κινέζων κυρίως και άλλων τουριστών να βιντεοσκοπούν το φολκλόρ σκηνικό. Τριγυρνάμε χαζεύοντας στην πλατεία και καταλήγουμε σε ένα εστιατόριο στα πέριξ. Δεν αντέχαμε να πάμε πιο μακριά...Το φαγητό δεν είναι κάτι που "κυνηγάω" στα ταξίδια μου γι αυτό και δεν πήγα κάπου συστημένα. Μέτριο και ακριβό (65 ευρώ για δύο κυρίως μια σαλάτα και δυο ποτήρια μπύρα) συγκριτικά με το ελληνικό,αλλά έτσι είναι οι τιμές στη λοιπή Ευρώπη....

Συνεχίζεται...
 
Last edited:

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
512
Likes
367
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Μέρα δεύτερη και ξαναπάμε στην πλατεία Σαν Μάρκο με σκοπό να επισκεφθούμε τον ναό. Έχει τεράστια ουρά.Εκεί μας πλησιάζει ένας τύπος και καλά από το δήμο (κατάλαβα ότι άυτό ήταν μούσι) που προωθεί το νησάκι Μουράνο και μας προτείνει να επισκεφτούμε ένα εργοστάσιο κατασκευής μουράνο με θαλάσσιο ταξί δωρεάν. Δεχτήκαμε μόνο από περιέργεια για το εργοστάσιο. Όντως μας πήγε ένα ταχύπλοο και μας άφησε στην είσοδο του εργοστασίου. Είδαμε μια ολιγόλεπτη επίδειξη κατασκευής γυάλινων αντικειμένων και μετά μας ανέβασαν στον επάνω όροφο όπου είχε αντικείμενα προς πώληση σε αστρονομικές τιμές από εκατοντάδες μεχρι και χιλιάδες ευρώ με 6ψηφια νούμερα. Άξιζε την περιήγηση,κάποια αντικείμενα ήταν πολύ ωραία.
Αγόρασα 2 μικρά δελφίνια διακοσμητικά σε γήινη τιμή (40 ευρώ).

Μετά τριγυρίσαμε κατά μήκος του καναλιού του νησιού,το οποίο είναι κουκλίστικο και πολύ πιο ήσυχο φυσικά από τη Βενετία.Τα σπιτάκια εμοιαζαν με κουκλόσπιτα και δεν ήθελα να φύγω....

Το απογευματάκι γυρίσαμε Βενετία και πέσαμε πάνω σε μια γόνδολα με τροβαδούρους και ενθουσιάστηκα. Αφού γυρίσαμε κανά δυο σημεία εξυπηρέτησης για να μάθουμε πώς γίνεται να ανεβουμε σε μια τετοια, μάθαμε την τιμή,220 ευρώ το μισαωρο και αντι να λιποθυμήσουμε σκεφτηκα να βρουμε ενα αλλο ζευγαρι να τη μοιραστουμε...Τοσο πολυ μου αρεσε η ιδέα της τραγουδιάρας γόνδολας. Δεν ήταν ευκολο φυσικά να βρουμε ενα ζευγαρι αγνωστο και καταλήξαμε να παρουμε μια μουγκή γόνδολα με 80 ευρω. Δεν ήταν οπως το ειχα φανταστει,γιατι δεν μας πηγε εξολοκληρου στο υπεροχο μεγάλο κανάλι όπως πιστευα, αλλά την περισσότερη ωρα ειμασταν μεσα στα στενα ολιγον αποπνικτικα καναλακια με τα οχι τοσο ομορφα κτιρια του μεγαλου καναλιου. Ωστοσο και μονο για την εμπειρια και για το 3λεπτο στο μεγαλο καναλι αξιζε και με το παραπανω.
Η πλατεία Campo Santa Margherita για το βραδάκι ήταν επίσης πολύ γλυκιά και διαφορετική από το πολύβουο κέντρο.

To be continued....
 

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
512
Likes
367
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Τρίτη μέρα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο ναό του Σαν Μάρκο. Προς μεγάλη μας έκπληξη,δεν εχει καθολου ουρα οπως την προηγούμενη. Περίπου 20 ατομα. Περιμενουμε κι εμεις για να μπουμε και να μας πληροφορησει ενας φυλακας οτι ο ναος ανοιγει μετα τις 14.00... εξ ου και η απουσια πληθους.
Αγοράζουμε εισιτήριο για το παλάτι των δόγηδων. 18 ευρώ έκαστο και περιλαμβάνει την είσοδο σε όλα τα μουσεία της πλατείας. Το παλάτι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Έχω δει πολύ καλύτερα. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο εσωτερικό του ναού επιτέλους,που ήταν ωραιότατος.
Η μέρα συνεχίζεται με βόλτες,βόλτες,βόλτες μέχρι τελικής πτώσεως. Τόσο περπάτημα δεν έχω ξανακανει στη ζωη μου....Θέλω να πάω στη γκαλερί Γιούγκενχαϊμ και στην Ακαδημαϊκη γκαλερί, αλλά η μάγισσα πόλη δεν μ αφήνει να κλειστώ ούτε για μια ώρα κάπου. Καθε φορα που πάμε να μπουμε σε κλειστο χωρο,νομιζω οτι ενα μαγικο χερι με καλει να χαρω το τοπιο εκτος....Ηταν κι ο καιρος ηλιόλουστος....Μαγεία....
Προς το βράδυ βλέπω από μακριά τον τρούλο της Santa Maria de la salute για την οποία δεν έγραφε τίποτα στον οδηγό και πλησιάζοντας μένω έκθαμβη από το θέαμα. Η πιο περίτεχνη εξωτερικά εκκλησία που έχω δει ως τώρα στο εξωτερικό. Αριστούργημα....Χρειάστηκα τουλαχιστον ενα 15λεπτο για να την παρατηρησω εξωτερικα.
Μέρα τέταρτη και περιδιαβαίνουμε δίχως σκοπό,όπως ταιριάζει στη Βενετία. Γέφυρα Ριάλτο,τρίδυμες γέφυρες,δρόμο αφήνουμε δρόμο παίρνουμε...φωτογραφιζω τα παντα.....ρίχνουμε και το απαραίτητο χάσιμο διάρκειας 1,5 ώρας που αντί για Campo Santa Margherita βγήκαμε στο βορειο ακρο του νησιου στην αποβάθρα για τα νησάκια...αλλά δεν είναι όπως το να χανεσαι σε οποιαδηποτε άλλη πολη του κοσμου . Ειναι η πολη που γουσταρεις να χανεσαι. Περιδιαβαίνοντας τη Βενετία, νιωθεις σαν ζαρι που κατρακυλαει πανω σε ενα γιγαντιο επιτραπεζιο και δεν ξερεις ποτέ τι θα αντικρυσεις εκει που θα κατσει....
Τελευταια μερα και πρεπει να φυγουμε νωρις γιατι ειχα τη φαεινη ιδέα να θέλω να αφησω Την Βενετια για να δω και ....το Μπεργκαμο. Με παρα πολυ βαρια καρδια αποχαιρεταμε την κλεφτρα της καρδιας μας ,εχοντας αφησει εκει ενα κομματι απο αυτήν.....Μετα απο ταξιδι 3,5 ωρων με το τρενο φτανουμε αργα το απογευμα στο βροχερο Μπεργκαμο. Αφηνουμε τα πραγματα βιαστικα στο ξενοδοχειο,το οποιο σημειωτεον ηταν εξαιρετικο και πολυ φτηνοτερο εννοειται απο τη Βενετια (90 ευρω το δικλινο) και ανεβαινουμε με το λεωφορείο στην παλιά πόλη. Δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα ουτε καν εντυπωσιαστηκα,ηταν και παρα πολυ ανηφορικος ο δρομος και μετα απο μιση ωρα κατεβηκαμε στην συγχρονη εξισου αδιαφορη πόλη. Γενικα αυτη τη θεωρω μια χαμενη μερα. Οταν ξαναπαω θα επιλεξω αλλη αεροπορικη,ωστε να προσγειωθουμε κατευθειαν Βενετια.
Πεταμε το επομενο πρωι για Ελλαδα με την υποσχεση οτι το επομενο ταξιδι θα ειναι παλι στη Γαληνοτάτη.....
 
Last edited:

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Βγαίνουμε λοιπόν από το σταθμό κοντά στη δύση. Μετά από 3 λεπτά που είχα μείνει στήλη άλατος να
κι εγώ ακριβώς το ίδιο είχα πάθει, όταν βγήκα από τον σταθμό και πρωτοαντίκρισα τη Βενετία!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.671
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom