Γερμανία Ηνωμένο Βασίλειο Βερολίνο ή κάτι άλλο;

underwater

Member
Μηνύματα
2.722
Likes
11.529
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Κι εγώ μεταξύ των 2 θα επέλεγα Λονδίνο, αλλά ως "βαμμένη" London lover πιθανώς να μην είμαι και εντελώς αντικειμενική!
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Μεταξύ των δύο κι εγώ Λονδίνο διαλέγω, αλλά πρέπει να θέσετε ποια είναι τα κριτήριά σας, καθώς μου φαίνεται τόσο άκυρη σύγκριση όσο Παρίσι με Άμστερνταμ.
Το ένα είναι μητρόπολη που τα περιλαμβάνει όλα, το άλλο είναι μια ιστορική πόλη με έντονη καλλιτεχνική σκηνή και εικαστικό γενικά ρεύμα, κάπως εναλλακτική και μποέμ.
Τι ψάχνετε εσείς;

Μαιρι5 μνημεία υπάρχουν πολλά περισσότερα από την πύλη του Βραδεμβούργου...Αν αρχίσω να τα απαριθμώ θα χάσω το μέτρημα. Μπορεί να σου χάλασε την εντύπωση το χιόνι, έτσι τουλάχιστον έπαθα εγώ στη Βιέννη στην οποία πέρασα χάλια (μου φάνηκε ότι δεν είχε κανένα μνημείο, καθόλου ζωή, μια μιζέρια) - αλλά θα είμαι άδικη αν το κάνω, καθώς η εντύπωσή μου αμαυρώνεται από το γεγονός ότι έτυχα σε ΑΠΕΙΡΟ χιόνι και ελλιπή ανταπόκριση από τους Βιεννέζους.
 

thespartian

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Καλα δεν ειπα οτι δεν ειδα τιποτα στο Βερολινο. Δεν ειχα παει μονο για μπυρες! Απλα γνωριζοντας την ιστορια αυτης της πολης περιμενα κατι αλλο. Ανατολικο και δυτικο μερος? Καμια διαφορα, ολο πλεον χτισμενο με γερμανικο ατσαλι και τζαμι. Τειχος? Ναι, ενα κομματι 100 μετρα στο κεντρο και αν πας παραεξω θα δες και αλλο. 2ος παγκοσμιος? Μια εκκλησια εχει μεινει μονο ορθια.
Αυτο που μου αρεσε ιδιαιτερα ηταν το υπογειο καταφυγιο. Επισης το μουσειο Περγαμου με τα τεραστια κλεμμενα κτισματα και το μουσειο τεχνολογιας. Αξιζει να τα δειτε.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Σόρρυ αλλά δεν κατάλαβα πως το τόπικ εξελίχθηκε σε υποστηρικτές Βερολίνου και Λονδίνου αντίστοιχα (με πολλές μπηχτές).
Υπάρχει περίπτωση κάποιος που θέλει να πάρει μια ιδέα από Ευρώπη να μη πάει Λονδίνο ή Βερολίνο?
Πρέπει σώνει και καλά να ζυγιστούνε και να βρεθεί το βαρύτερο για να πάει κάποιος? γελοιότητες...
Ο κάθε λογικός άνθρωπος βλέπει τι τον συμφέρει καλύτερα την εποχή που θέλει να πάει και στο τέλος Follows his(er) heart. Πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι ένα ταξίδι?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.237
Μηνύματα
884.553
Μέλη
38.926
Νεότερο μέλος
marianna98

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom