Βιετνάμ Βιετνάμ,πολλές απορίες...

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
538
Likes
2.750
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Μια σημείωση (αν μου επιτρέπετε)... Το διεθνές δίπλωμα οδήγησης είναι υποχρεωτικό. Αν σας σταματήσει η αστυνομία, αν (χτυπά ξύλο) το όχημα σας εμπλακεί σε ατύχημα, θα έχετε πρόβλημα. Ακόμα και για την ταξιδιωτική ασφάλεια... Δεν νομίζω ότι αξίζει για 50 ευρώ να έχεις αυτό το άγχος! Φιλικά, Βασίλης.
 

x7777

Member
Μηνύματα
873
Likes
3.407
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Για χάρτες βάλτε μια sim με 10ε μόλις μπείτε στην χώρα που σου παρέχει 4g όλο το μήνα. Θα σας γλιτώσει πολύ χρόνο και κόπο.
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.559
Likes
4.009
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Νοικιασα μηχανακι στην hoi an. Εδωσα τα λεφτα μπροστα (7€ για 1 μερα) το πηρα κ εφυγα. Ουτε διπλωμα μου ζητησαν, ουτε διαβατηριο. Τρελαθηκα! Πολυ χυμα. Διεθνες δεν ειχα ετσι κ αλλιως! Δε με σταματησε πουθενα κανεις.
Στο Μπαλι παλι μας ετρεχαν στο τμημα που ειχα ευρωπαικο κ οχι το διεθνες!:haha:
 

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.684
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
εμεις ειχαμε μια παλια συσκευη που ειχε στις ενσωματωμενες εφαρμογες τους χαρτες (που μπορουσαμε να χρησιμοποιουμε εκτος συνδεσης!) κ μας εξυπηρετησε απιστευτα! εβρισκε δρομους που δεν φαινοταν καν! οσο για διπλωμα ουτε καν μας ζητησαν!
 

el de abajo

Member
Μηνύματα
202
Likes
586
Ευχαριστώ Βασίλη για την απάντηση, το έχω υπόψιν μου ότι θα χρειάζεται διεθνές δίπλωμα αλλά κάπου διάβασα ότι ακόμα και αυτό ίσως να μην γίνει δεκτό και πως αν σε σταματήσει η αστυνομία μπορεί να χρειαστεί να τους "κεράσεις" καφέ, η αλήθεια είναι ότι με άγχωσε λίγο το ζήτημα...Πάντως δε σκοπεύαμε να οδηγήσουμε μέσα σε κάποια από τις μεγάλες πόλεις κυρίως για καμιά βόλτα στη Νinh Binh σχεδιάζαμε που φαίνεται αξίζει σε συνδυασμό με το περιβάλλον.
Εγώ πάντως νοίκιασα μηχανάκι στο Phu Quoc (ένα τρομερό παπάκι αυτόματο, απορώ γιατί δεν τα φέρνουνε Ευρώπη αυτά τα μηχανάκια) χωρίς να μου ζητήσουν το διεθνές δίπλωμα οδήγησης...
 

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
538
Likes
2.750
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Μπορείτε να ενοικιάσετε οχήμα ακομα και χωρίς δίπλωμα. Το θέμα είναι αν αξίζει η σκέψη ή το ρίσκο... Για εμένα όχι, για άλλους ναι. Απλά επιλέγεις!
Για τους χάρτες το maps.me για Android είναι άψογο, δεν τρώει gb και είναι δωρεάν! Σε όλα τα ταξίδια μας βοήθησε πάρα πολύ.
 

waroo

Member
Μηνύματα
73
Likes
483
Πρόσφατα αφιχθείς από το κεντρικό Βιετνάμ, να συμπληρώσω δύο πράγματα για το Hoi An

Το Hoi An έχει γίνει instagram τουριστο-προορισμός και γι'αυτό έχει πάρα πολύ κόσμο, ειδικά το βράδυ με τις βάρκες και τα φαναράκια γίνεται χαμός. Η επιμονή των ντόπιων είναι εκνευριστικά κουραστική - θέλουν ή να σου πουλήσουν ένα φαναράκι ή να σε βάλουν σε μία βάρκα για να ανεβοκατεβαίνεις ένα μικρό τμήμα του ποταμιού, φορώντας πορτοκαλί σωσίβιο λες και είσαι σε σωστική λέμβο στη μέση του Ατλαντικού, μαζί με μερικές δεκάδες άλλες βάρκες με τουρίστες φορώντας τα ίδια απαράδεκτα σωσίβια, σε ένα μια διαδρομή μήκους 300-500 μέτρων.

Το αν αυτό χαλάει την εμπειρία είναι υποκειμενικό, σε εμένα πάντως τις αφαίρεσε (πολλούς) πόντους... Υπόψη πήγαμε σε lantern festival night (24/08) αλλά και την επόμενη που ήμασταν εκεί μικρή διαφορά είχε. Σίγουρα μια φορά και έναν καιρό η εμπειρία με τα φαναράκια και τις βάρκες θα ήταν μαγική - πλέον όμως είναι τρομακτικά τουριστικοποιημένη με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τον καθένα. Προσωπικά πιστεύω πως αξίζει να το δει κανείς αυτό, αλλά καλό είναι να είναι προετοιμασμένος για το τσίρκο που επικρατεί ώστε να μην του πέσει βαρύ το όλο σκηνικό...

Όμορφα τα παλιά trade houses αξίζουν μια επίσκεψη, καλό το φαγητό, όμορφα τα σοκάκια με τα μαγαζιά και έχει και ευκαιρίες για κάποια ψώνια (όχι ιδιαίτερα οικονομικά ή πολύ ποιοτικά όμως). Στα πλην είναι ότι τα πάντα κλείνουν νωρίς - 22.30-23.00 έχει νεκρώσει το σύμπαν, υπάρχει αρκετή βρωμιά στους δρόμους και μιλώντας για δρόμους να τονίσουμε ότι θέλουν μεγάλη προσοχή διότι οι Βιετναμέζοι οδηγούν σαν μανιακοί πολλές φορές και χρησιμοποιούν ασταμάτητα την κόρνα!

Hoi-An-view-@-the-blue-hour2.jpg
 

anna68

Member
Μηνύματα
14
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΜΕΡΙΚΗ
καλησπέρα!απο πιο μερος θ αγορασω την σιμ?
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Εγώ να πω την αμαρτία μου στο Halong Bay που έμεινα στο πλοίο ένα βράδυ βαρέθηκα. Οι ξένοι που ήταν μαζί τρελάθηκαν και λυπήθηκαν που είχαμε μόνο ένα βράδυ, βάζανε τα μαγιό τους και τρέχανε να κάνουν ηλιοθεραπεία στην ταράτσα και βουτούσαν όλο χαρά στα νερά, που ήταν όλο φουσκάλες και στην Ελλάδα δεν θα βουτάγαμε ούτε κατά διάνοια. Πολύ ωραίο τοπίο, σίγουρα αξίζει να το δεις, αλλά ένα βράδυ αρκεί νομίζω, αν θέλεις να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήμα για να δεις όσα περισσότερα προλάβεις αλλού.
Τωρα είδα το τοπικ . Επιτέλους καποιος που αναφερει την βρωμιά των νερων στο κατα τα άλλα μαγευτικό τοπίο .
Ημουνα το 2016 σε πλοίο με 2 διανυκτερευσεις . Απο τη μία πολύ ομορφιά αλλά οταν κοιτούσα τα νερά στον κολπο παθαινα αηδία . Πλαστικα , βρωμιες και φουσκάλες σε μεγάλο βαθμο . Για μπάνιο ουτε τη γατα μου (αν είχα ) δεν θα αφηνα να κολυμπησει . Ελπιζω να εχουν κανει κατι για το πρόβλημα .

Με την ευκαιρία να πω οτι το ταξιδι μου στο Βιετναμ γυρω στις 16 μερες σε αρκετά μερη , πέρασε και δεν με ακουμπησε . Ολα ωραία και καλά και ενδιαφεροντα αλλά δεν μου έκανε το κλικ .
Χαρηκα ομως με την αναπτυξη μιας χωρας που μόλις το 1991 ηταν μεσα στις φτωχοτερες του κοσμου . Μου αρεσαν πολυ οι κατοικοι της . Ταλαιπωρημενοι όσο δεν γινεται ανθρωποι αλλά ευγενικοι , εργατικοι και με το κεφάλι ψηλα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom