Κίνα Βοήθεια για Κίνα!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καλή αρχή!

Εδώ θα βρεις τις ταξιδιωτικές ιστορίε των μελών για την Κίνα, οπότε μπορείς να ξεκινήσεις ανάγνωση:

Ταξιδιωτικές Ιστορίες - Ασία

και να επανέλθεις με οποιαδήποτε απορία προκύψει. ;)

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Είμαι νέος στο forum και μου το πρότεινε μια φίλη καθώς ξέρει την αγάπη μου για ταξίδια ειδικότερα εκτός Ευρώπης.
Αν και έχω ταξιδέψει σε 2-3 μέρη εκτός Ευρώπης (Κούβα - Ταϊλάνδη - Βιετνάμ) σκέφτηκα για το ερχόμενο ταξίδι που προγραμματίζω με φιλαράκια στην Κίνα να πάρω και κάποια extra συμβουλή.
Σκοπός μας είναι να ταξιδέψουμε για Κίνα φέτος τον Αύγουστο και τώρα είμαστε στην φάση να δούμε που αξίζει να πάμε.
Για παράδειγμα μας έχουν πει ότι ίσως δεν αξίζει να πάμε Πεκίνο αλλά να επικεντρωθούμε σε επίσκεψη σε άλλες πόλεις.
Οπότε θα ήθελα να μου προτείνετε πόλεις να επισκεφτώ λαμβάνοντας υπόψη ότι η διάρκεια των διακοπών θα είναι περίπου 15 ημέρες (2 με 16 Αυγούστου).
Η σκέψη μας είναι να επισκεφτούμε οπωσδήποτε την Σαγκάη γιατί μας έχουν πει ότι αξίζει να την επισκεφτούμε.
Επίσης σκοπός μας είναι να επισκεφτούμε και κάποιες πιο παραδοσιακές πόλεις της Κίνας έτσι ώστε να παρεκκλίνουμε λίγο από τις κλασικές ταξιδιωτικές επιλογές.
Κατ'αρχάς καλώς ήρθες και σου εύχομαι να μην αφήσεις απάτητη γωνιά στον πλανήτη Γη.
Όσον αφορά το ταξίδι σου στην Κίνα..... Θα είμαι απόλυτη δυστυχώς αλλά...... Πρώτο ταξίδι στην Κινα χωρίς Πεκίνο δεν υπάρχει. Δηλαδή θα αφήσεις εκτός: Τιεν αν Μεν, Απαγορευμένη Πόλη, Θερινά Ανάκτορα, ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ για να πας Σανγκάη να δεις τι; Ουρανοξύστες και πολυεθνικές; έχεις πολλές μέρες. Πρέπει να βάλεις και Πεκίνο. Είναι η πρώτη επαφή με αυτό που φανταζόμαστε εμείς οι "Δυτικοί" για την Κινα. Προσωπικά ειχα κάνει, όχι οργανωμένα, Πεκίνο- Χανγκζου(Hangzhou)-Σανγκάη. Σινικό Τείχος, Απαγορευμένη Πόλη και Τιέν αν Μεν θα με ακολουθούν για πάντα.

Οι πιστωτικές κάρτες ή τουλάχιστον τα μετρητά γίνονται δεκτά στη Κίνα; !

Ή πρέπει κατεβάσω την Alipay?Υποψιαζομαι η μεθοδολογία πληρωμής περίπου οπως Apple Pay είναι στο Alipay.
Έχω την υποψία ότι στο Didi ride μόνο με Alipay πληρώνεις!
Επίσης το google map θα είναι εντάξει εφόσον κατεβάσω το vpn? Η καλύτερα το apple map ή κάποιους άλλους χάρτες;

Για πρώτη φορά λίγο ψιλό αγχώθηκα.
Θα κινηθώ και ελαφρά έξω από την πεπατημένη.
Δεν θα πάω να σκεφτείτε στο Πεκίνο ούτε στη Σαγκαη.😀
Μου φαίνεται εξωπραγματικό να μην γίνονται δεκτές οι πιστωτικές κάρτες ή τουλάχιστον ρευστό στις συναλλαγές.
Δεν θα θελα μόνο με ψηφιακό μεθοδολογία τύπου Alipay ακόμα και στις μικρές συναλλαγές!
Ψιλοπελαγωσα.🙃

ευχαριστώ!

Last edited:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΔΟΥ Κορίνθου
Κας ρουλς. Φυσικά και δέχονται μετρητα , απλά δεν ειναι συνηθισμενο. Να θυμασαι όμως, μετρητα θα αλλάξεις ΜΟΝΟ απο την Bank of china. Καμια άλλα τραπεζα δεν θα δεχτει γιατι δεν εχει εξουσιοδότηση. Αρα με το που θα φτασεις στην Καντόνα (υποθετω εκει θα πας αφου δεν αναφερεις Σαγκαη ή Πεκίνο) απο το αεροδρομιο θα κανεις όλο το συνάλλαγμα σου εκει για να μην τρεχεις σαν το τσιταχ και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Ξερω τι σου λεω διότι την εχω πατησει μεγαλοπρεπώς 2 φορες, και μαλιστα την τελευταια φορα πολύ πρόσφατα. Κανε μετρητα το ποσό που θελεις στο αεροδρόμιο και όλα καλά. Μην μπλέκεις με καρτες , πληρωμη με κινητά κλπ, γιατί σε βλέπω με ανάποδο καπέλο να ζητιανευεις τον αρτον ημών τον επιούσιο σε καμιά πλατεία τραγουδώντας για να εντυπωσιάσεις τα πλήθη το give a peace a chance για ενα γιουαν 'η ενα μπολάκι ρυζι. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι πληρωμής αλλά γιατί να σκοτίζεσαι? Δωσε ευρω πάρε γιουάν και γύρνα την Κίνα τούμπα. Μια χαρα δεχονται μετρητα. Το vpn να ξερεις στην Κινα απαγορευεται δια νόμου και διωκεται ποινικά. Θαυμάσια χώρα, θαυμάσιοι άνθρωποι, το μέλλον του κόσμου. Οτι θελεις ρωτησε, γιατι επέστρεψα πρόσφατα. Απαντηση βεβαια μπορει να μην λάβεις απο εμένα αφου στο φόρουν μπαινω μονο τους ζυγους μηνες με πανσέληνο, αλλά εσυ θα εχεις να λες οτι το παλέψες. Καλο ταξίδι να εχεις, και το ρυζι με μέτρο

jimp

Member
Οι πιστωτικές κάρτες ή τουλάχιστον τα μετρητά γίνονται δεκτά στη Κίνα; !

Ή πρέπει κατεβάσω την Alipay?Υποψιαζομαι η μεθοδολογία πληρωμής περίπου οπως Apple Pay είναι στο Alipay.
Έχω την υποψία ότι στο Didi ride μόνο με Alipay πληρώνεις!
Επίσης το google map θα είναι εντάξει εφόσον κατεβάσω το vpn? Η καλύτερα το apple map ή κάποιους άλλους χάρτες;

Για πρώτη φορά λίγο ψιλό αγχώθηκα.
Θα κινηθώ και ελαφρά έξω από την πεπατημένη.
Δεν θα πάω να σκεφτείτε στο Πεκίνο ούτε στη Σαγκαη.😀
Μου φαίνεται εξωπραγματικό να μην γίνονται δεκτές οι πιστωτικές κάρτες ή τουλάχιστον ρευστό στις συναλλαγές.
Δεν θα θελα μόνο με ψηφιακό μεθοδολογία τύπου Alipay ακόμα και στις μικρές συναλλαγές!
Ψιλοπελαγωσα.🙃

ευχαριστώ!
Σε πρόσφατο ταξίδι, πριν ένα μήνα, έκανα ελάχιστα μετρητά στο αεροδρόμιο, όμως παντού πλήρωσα με alipay (υπάρχει όμως και το WeChat pay), και όταν λέω παντού εννοώ παντού, μέχρι και σε πάγκο πλανόδιου που πουλούσε κάτι βραχιολακια. Επίσης οι Κινέζοι που ήμουν μαζί δεν χρησιμοποίησαν ούτε μια φορά μετρητά, όλοι με alipay.

Οπότε κάνεις alipay, συνδέεις την revolut κάρτα και είσαι έτοιμος.

Didi μόνο με alipay.

Φυσικά και θες vpn για να σου δουλέψουν οι δικές μας εφαρμογές.

Google maps δεν θα είναι τόσο καλό, προτείνω να κατεβάσεις baidu maps αν θες μεγαλύτερη ακρίβεια.

Αρχή και τελοσ του ταξιδιού μου θα είναι το Χονγκ Κονγκ. Ξέρω εκεί αλλο νόμισμα. Και μετά με τρένο στο βορρά Guilin ,Zhangjiajie και Chengu.
Θα προσπαθήσω να έχω χαρτονομίσματα τουλάχιστον για τις μικρές συναλλαγές και θα βαλω στη Κινα το Alipay. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα/ θα συγκρίνω σε λίγο αν θα βάλω eSIM ή Κινεζική σιμ .
Πρέπει να έχω κινέζικο αριθμό τηλεφώνου για την Alipay;
Σας ευχαριστώ ολουσ για την άμεση βοήθεια!!

Πώς μπορούν να ξέρουν οι αρμόδιοι ότι έχω βάλει vpn στο τηλέφωνο;;
Μαλλον θέλω να πιστεύω ότι για τους Κινέζους είναι ποινικό αδίκημα.
Θα πάρω μαλλον 2 τηλέφωνα μαζί μου καλού κακού.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
....
Επίσης σκοπός μας είναι να επισκεφτούμε και κάποιες πιο παραδοσιακές πόλεις της Κίνας έτσι ώστε να παρεκκλίνουμε λίγο από τις κλασικές ταξιδιωτικές επιλογές.
"κάποιες πιο παραδοσιακές πόλεις της Κίνας"... εεε, χμμμ... ναι, ΟΚ, καλή τύχη!... δύσκολο, πολύ δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο!
Βλέπεις, η έννοια που αποδίδουμε εμείς στο "παραδοσιακό" είναι πρακτικά ανύπαρκτη στην Κίνα. Ό,τι θεωρούμε εμείς ως "παραδοσιακό", από την πλειοψηφία των Κινέζων (και το κράτος) θεωρείται ένα ερείπιο που πρέπει να κατεδαφιστεί και ν' αντικατασταθεί με κάτι καινούργιο, φανταχτερό και μπιρμπιλωτό (που στην καλύτερη περίπτωση θα μοιάζει με αυτό που νομίζουν ότι έμοιαζε όταν πρωτοχτίστηκε) επενδεδυμένο με τις σύγχρονες αντιλήψεις (τους) περί ... καλαισθησίας!

Αν θέλεις, πραγματικά, να δεις κάτι που θα ξεφεύγει από το συνηθισμένο που βλέπεις σχεδόν παντού στην Κίνα, θα πρέπει να πάρεις τετράωρη εσωτερική πτήση απ' το Πεκίνο (ψάξε και θα δεις πού θα σε οδηγήσει...) προς τις εσχατιές της Κίνας... Ακόμη κι αυτό, με επιφύλαξη στο λέω, γιατί όταν πήγαμε εμείς, πριν 8 χρόνια, ήδη είχε ξεκινήσει η διαδικασία... "βελτίωσης" κι εκεί.

Κατά τα άλλα, θα (πρέπει να) επισκεφθείς αυτά που πραγματικά αρέσουν σ' εσένα.
Ο,τιδήποτε σου πούμε εμείς, θα βασίζεται στις δικές μας προτιμήσεις που δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδιες με τις δικές σου.

Κι ένα τελευταίο tip: Αυτό που με ξάφνιασε ευχάριστα για πολλούς λόγους, ήταν η επίσκεψη του χώρου του τεμένους στην μουσουλμανική συνοικία της Xian (την οποία - υποθέτω - θα επισκεφθείς οπωσδήποτε... ο Πήλινος Στρατός είναι από μόνος του λόγος για επίσκεψη στην Κίνα). Ο χώρος του τεμένους εξέπεμπε μια θρησκευτικότητα, ηρεμία και λυτρωτική γαλήνη, μέσα στο χάος της καρδιάς της πόλης.

Καλές εξορμήσεις! :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.054
Μέλη
39.770
Νεότερο μέλος
iliokamenos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα