Γαλλία Βοήθεια για Παρίσι

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Διάβασα για την La Villete στο άρθρο της Έρσης και κοίταξα λίγο το site και δεν πολυκατάλαβα. Είναι όλο για παιδιά 2-7 ή μόνο η Cite des Enfants? Η κόρη μου είναι 8 αν πάμε στα υπόλοιπα, υποβρύχιο, cinema 3d κλπ θα είναι τίποτα στα αγγλικά ή όχι?
Και τέλος το πάρκο του Αστερίξ είναι μια παρόμοια κατάσταση με την Eurodisney? Πρέπει να κάνουμε και κάποιες επιλογές βλέπετε, είπαμε να πάμε μαζί με τη μικρή αλλά μη τη βγάλουμε όλο το ταξίδι στα λούνα παρκς!!!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
H Cite des Enfants αφορα εχει διαφορες εκθεσεις οι οποιες απευθυνονται σε παιδια διαφορετικων ηλικιων. Εχουν επεξηγηματικες πινακιδες στα γαλλικα, αλλα μπορεις να παρεις και μηχανημα με μεταφραση απο την εισοδο και στα αγγλικα. Υπαρχει και ενα τμημα που απευθυνεται και σε παιδια γυμνασιου και λυκειου οπου παλι υπαρχει η αυτοματη μεταφραση μεσω του σχετικου μηχανηματος. Ακομη και αυτα ομως μπορει να παρουσιασουν ενδιαφερον για ενα παιδι, ειδικα το τμημα του ηχου οπου η κορη μου ετων 8 ειχε ξετρελαθει να βαραει διαπασον, να προξενει ηχω και διαφορα ειδη αντηχησεων, να ανακαλυπτει τη σιωπη, ειχε ξετρελλαθει με δυο παραβολικα συστηματα τα οποια μας επετρεπαν να συνομιλουμε ψιθυριστα ενω μεσολαβουσε μεταξυ μας αποσταση πανω απο 15 μετρα. Αντιστοιχως η μικρη ειχε ενθουσιαστει με το φως: Ειχαν κανει μια πολυ ενδιαφερουσα παρουσιασει τoυ φαινομενου trompe l' oeil με παρουσιασει εργων απο ζωγραφους κλπ. (αν οι γαλλοι δε συνδυασουν της επιστημη με την τεχνη- κατι θα παθουν μου φαινεται). Οποτε αυτο το τμημα αξιζει να το δεις εστω και μονη σου. Εγω παλι βρηκα πολυ ενδιαφεροντα τον τροπο που εστησαν σε εκθεση την παρουσιαση των μαθηματικων εννοιων: Ποτε δε πιστευα οτι κατι τοσο αφηρημενο μπορει να παρουσιαστει σε εκθεση. Και ομως ναι, γινεται. Αν καποιος συνοδος ειναι των θετικων επιστημων, τοτε ειναι μεγαλη ευκαιρια για τη μικρη. Αλλα ουτως η αλλως εχει τοσες εκθεσεις που θα βρειτε σιγουρα πολλα ενδιαφεροντα σημεια. Στη La Villette ειχαμε περασσει ολοι καλα και την ειχα βρει και πολυ ενδιαφερουσα απο μουσειολογικη - εκπαιδευτικη αποψη: πως στηνεις και πως εκλαικευεις επιστημονικες εννοιες για διαφορεικες ηλικιακες ομαδες παιδιων.
Οσον αφορα τη Geode, δε θυμαμαι αν υπηρχε μεταφραση στα Αγγλικα. Ισως καποιος αλλος να γνωριζει. Για τους προσομοιωτες δεν υπαρχει προβλημα, χωστην μεσα θα περασει καλα. Το δικο μου το τοτε οκταχρονο τους ειχε βρει ενδιαφεροντες αλλα οχι τοσο αγριους οσο θα τους ηθελε.
Ελπιζω να σας κανει καλο καιρο να να μπορεσετε να κανετε βολτες στους παρκο, οταν ειμαστε εμεις εκει εβρεχε και ατυχησαμε.
Οντως το site τους ειναι το πιο μπερδευτικο που εχω δει - τρικυμια εν κρανιω πρεπει να ειχε ο κατασκευαστης τους. Να φανταστεις οτι ουτε και εγω εχω βγαλει ακρη ενω το εχω επισκεφθει κιολας το μερος. Ομως μη στενοχωριεσαι, στην πραξη ειναι πολυ πιο οργανωμενοι: οταν φθασεις θα σου δωσουν εντυπο υλικο και χαρτες και θα αποκτησεις πιο καλη εικονα του εκθεσιακου χωρου ο οποιος ειναι τεραστιος. Η πραγματικοτητα ειναι πιο απλη απ΄οτι προσπαθουν να την παρουσιασουν.
Για το παρκο του Αστεριξ δεν ξερω να σου πω, εμεις το χασαμε γιατι πηγαμε Οκτωβριο. (εξ ου και η γνωση περι Toussaint κλπ). Τις υπολοιπες φορες που ξαναπηγαμε ειμασταν χωρις παιδι, οποτε δεν ειχαμε λογο να το επισκεφθουμε. Οποια αλλη βοηθεια στη διαθεση σου.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλα να περασετε στο υπεροχο Παρισι! Η τοτε μικρη οκταχρονη ακομη το θυμαται το "Παρισακι" της...
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.788
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom