Σάμος Βοήθεια για Σάμο

blaky23

Member
Μηνύματα
62
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΤΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη - ΠΕΡΟΥ
Καλημέρα! Συγγενής μου πέρασε στο πανεπιστήμιο Αιγαίου και λέμε να κάνουμε ένα ταξιδάκι για τη εγγραφή του.:D Θέλω να μου προτείνετε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία στο Καρλόβασι μέχρι 40Ε την ημέρα. Επίσης ξέρετε πόσο συχνά έχει πλοίο από Θεσσαλονίκη;Και τέλος ποια μέρη πρέπει να επισκεφτούμε ( θάλασσες, παραδοσιακά χωριά, αρχαιολογικούς χώρους); Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:)
 

Fanie

Member
Μηνύματα
256
Likes
619
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Lena's Stone Forest
Κατ' αρχάς συγχαρητήρια στον συγγενή σου και πάντα επιτυχίες.

Όσον αφορά το Καρλόβασι, θα σας βολέψουν ξενοδοχεία κοντά στο κέντρο όπως το Αιγαίο και το Μερόπη. Το ένα είναι απέναντι από το άλλο, το Αιγαίο πάνω στον κεντρικό δρόμο και το Μερόπη σε ένα μικρό ύψωμα.
Booking.com: Ξενοδοχείο Αιγαίο, Καρλόβασι, Ελλάδα - 9 Σχόλια πελατών. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα!
Booking.com: Ξενοδοχείο Μερόπη, Καρλόβασι, Ελλάδα - 26 Σχόλια πελατών. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα!
Το Ανέμα είναι ξενοδοχείο στο λιμάνι, ένα χιλιόμετρο από το κέντρο.
Booking.com: Anema By The Sea Hotel Apartments, Καρλόβασι, Ελλάδα. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα!

Πλοίο έχει από Θεσσαλονίκη το Θεόφιλος (Nel Lines) κάθε Πέμπτη στις 14:00 και φτάνει στο Καρλόβασι την άλλη ημέρα στις 19:00.
Για την επιστροφή το πλοίο φεύγει από το Καρλόβασι κάθε Τετάρτη στις 06:30 το πρωί και φτάνει στη Θεσσαλονίκη την άλλη ημέρα στις 10:00.
Έχε υπόψη σου ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια ισχύουν μέχρι 9 Σεπτεμβρίου. Επικοινώνησε μαζί τους μετά τις 5 Σεπτεμβρίου για να σε ενημερώσουν για το τι θα ισχύει στη συνέχεια (NEL LINES | Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου).

Η Σάμος χρειάζεται αυτοκίνητο για να την γυρίσεις, αλλά και προσοχή γιατί οι δρόμοι δεν είναι οι καλύτεροι και τα όρια ταχύτητας σε κάποιες περιπτώσεις παραπλανητικά.

Από τέλος Αυγούστου έχουν αρχίσει τα μελτέμια και σηκώνεται κύμα στα βόρεια του νησιού. Αντίθετα στο νότο τα νερά είναι πιο ήρεμα, αλλά και πιο παγωμένα.
Όμορφες παραλίες στον Βορρά είναι το Ποτάμι (να πάτε και στους καταρράκτες του), η Τσαμπού, η Τσαμαδού, τα Αυλάκια και το Κοκκάρι, όλες με βότσαλο. Στο Νότο οι αμμουδιές του Μαραθοκάμπου, κυρίως η παραλία του Κάμπου, η Χρυσή Άμμος και ο Λιμιώνας.
Αυτές είναι οι πιο κοντινές σχετικά στο Καρλόβασι.
Ρίξτε μια ματιά κι εδώ για περισσότερες πληροφορίες:
,

Από τα παραδοσιακά χωριουδάκια το πρώτο που όλοι θα σας υποδείξουν είναι οι Μανωλάτες. Η απίστευτη αύρα του και η απέραντη θέα του θα σας αποζημιώσει για τις απότομες στροφές που θα χρειαστεί να διανύσετε για να φτάσετε ως εκεί πάνω.
Άλλο όμορφο χωριό κοντά, με τον ίδιο βαθμό δυσκολίας στην πρόσβαση, είναι οι Βουρλιώτες.
Δεν ξέρω πόσες μέρες θα μείνετε στο νησί, αλλά αν σας παίρνει ο χρόνος δείτε και τους Δρακαίους, ένα μικροσκοπικό χωριό πάνω στο όρος Κέρκη. Η διαδρομή για εκεί ξεκινά από τον Μαραθόκαμπο και έχει χαρακτηριστεί ως η γραφικότερη όλων στο νησί.

Από τα υπόλοιπα αξιοθέατα σημειώστε να δείτε οπωσδήποτε τον Κούρο στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βαθέως και το Ευπαλίνειο Όρυγμα στο Πυθαγόρειο. Τέλος, αν είναι ανοιχτό, επισκεφτείτε και το εκκλησάκι της Παναγίας της Σπηλιανής, στη συνέχεια του δρόμου για το Ευπαλίνειο Όρυγμα.
 

sofianaxos

Member
Μηνύματα
793
Likes
273
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλησπέρα, από διαμονή δεν ξέρω να σου προτείνω γιατί εγώ έμενα σε μια φίλη μου, αλλά από παραλίες προτείνω ανεπιφύλακτα τσαμπού, τσαμαδού, λεμονάκια και η παραλία εκεί που βρίσκεται το ξενοδοχείο doryssa. To Ποτάμι και η Ψιλή/Χρυσή Άμμος (δεν θυμάμαι πως την έλεγαν) δεν με ενθουσίασε. Για βόλτα εννοείται Κοκκάρι και Πυθαγόρειο!! Επίσης μεσημεριανό φαγητό στα χωριά Μανωλάτες και Βουρλιώτες. Θυμάμαι την ταβέρνα της κυρίας Στέλλας και την ταβέρνα του Λουκά, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο χωριό ήταν η καθεμία. Αν κάποιος γνωρίζει ας βοηθήσει. Εγώ είχα πάει μέσα Αυγούστου, αλλά ελπίζω ότι και τον Σεπτέμβρη δεν θα αλλάζει υπερβολικά η κατάσταση.
 

Fanie

Member
Μηνύματα
256
Likes
619
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Lena's Stone Forest
Θυμάμαι την ταβέρνα της κυρίας Στέλλας και την ταβέρνα του Λουκά, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο χωριό ήταν η καθεμία.
Η ταβέρνα του Λουκά είναι στους Μανωλάτες και μια ταβέρνα Στέλλα που ξέρω είναι στον Μπάλο.
Μια και πιάσαμε το θέμα του φαγητού, για φρέσκο ψάρι αναζητήστε τους Ψαράδες στον Άγιο Νικόλαο το Λιμανάκι. Είναι κοντά στο Καρλόβασι και δεν θα χρειαστεί να απομακρυνθείτε πολύ από τη βάση σας.
 

sophie_3601

Member
Μηνύματα
103
Likes
92
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα Σινικό Τείχος
Καλημέρα και από εμένα! Έχω πάει 4 φορές Σάμο την θεωρώ ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου, δεν ξέρω όμως να σου προτείνω ξενοδοχεία γιατί εγώ έμενα σε σπίτι.

Όταν πας να πας όπωσδήποτε στους Καταράκτες του νησιού που βρίσκονται λίγο μετά την παραλία του Ποταμιού είναι υπέροχα! Περπατάς μέσα στην φύση δίπλα σε ποταμάκια ώσπου φτάνεις στους καταράκτες και μπορείς να κάνεις και μπάνιο. Εγώ τις δυο φορές που πήγα έκανα και συνεχίζεις από εκεί να πας πιο μέσα αν θέλεις κολυμπώντας και ανεβαίνοντας κάτι σχοινιά...
Έγώ τελευταία φορά είχα πάει το 2006 και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι μέχρι τώρα...

Έχει μια φοβερή παραλία το μικρό και το μεγάλο Σείτάνι αν το ψάξεις στο internet θα δεις το καταπληκτικό τόπίο της αλλά θέλει να πας με τά πόδια εκεί ακολουθώντας κάτι μονοπάτια που βρίσκονται πάλι στο τέλος του δρόμου από την παραλία του Ποταμιού.
Είναι απάτητη και την προστατεύουν γιατί γεννούν εκεί τα αυγά τους οι φώκιες γι' αυτό και τόσο υπέροχη! Νομίζω ότι μπορείς να πας και με καραβάκι...

Για νυχτερινή ζωή θα πρότεινα το Κοκκάρι που είναι και κοντά στο Καρλόβασι είναι πολύ γραφικό μέρος! Μην περιμένεις κλάμπάκια και τρελή ζωή αλλά είναι ότι πρέπει για ένα ποτάκι!

Επίσης συμφωνώ με τα κορίτσια επάνω να πας να επισκευτείς το μοναστήρι της Παναγίας της Σπυλιανής που ένα κομμάτι του είναι κάτω από την γη σε μια σπηλιά και φήμες λένε (έτσι μας είχαν πει τότε) ότι ενώνεται κάτω από την θάλασσα με την Τουρκία. Την ιστορία καλύτερα να στην πουν εκεί γιατί εγώ δεν την θυμάμαι καλά και φοβάμαι ότι θα στην πω λάθος.

Το ευπαλίνειο όρυγμα δυστυχώς δεν το έχω δει όσες φορές είχα πάει ήταν κλειστό :(
Αλλά ξέρω ότι αξίζει να το δεις.

Τέλος στο Καρλόβασι στην πλατεία έχει ένα καφενεδάκι του Κυρ-Κώστα που δεν σου γεμίζει το μάτι...θα δεις πάνε παππούδες και πίνουν τα καφεδάκια τους και άλλοι για να δούνε μπάλα... από την πίσω μεριά που περνάει ο δρόμος έχει ένα μικρό κήπο και μερικά τραπεζάκια έξω. Φτιάχνει φοβερό σπιτικό φαγητό και έχει απίστευτα φτηνές τιμές. Θυμάμαι μια φορά πήγαμε και από τότε όταν πηγαίναμε πάμε τρώγαμε συνέχεια εκεί. Και ο Κυρ-Κώστας πολύ εξηπηρετικός να τρέξει να σας φέρει τα πάντα θα μείνετε ικανοποιημένοι 100%

Να πω άλλη μια φορά ότι όλα αυτά τα λέω με μια μικρή επιφύλαξη γιατί είχα πέι όπως είπα τελευταία φορά το 2006 και τα πράγματα να έχουν αλλάξει από τότε....
 

blaky23

Member
Μηνύματα
62
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΤΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη - ΠΕΡΟΥ
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις πληροφορίες. Δυστυχώς δε θα έχουμε αυτοκίνητο. Ποια παραλία είναι κοντά στο Καρλόβασι και μπορούμε να πάμε με λεωφορείο; Στα άλλα μέρη που προτείνετε μπορούμε με ΜΜΜ;
 

Fanie

Member
Μηνύματα
256
Likes
619
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Lena's Stone Forest

sophie_3601

Member
Μηνύματα
103
Likes
92
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα Σινικό Τείχος
Την πρώτη φορά που πήγα στην Σάμο πήγαμε χωρίς μεταφορικό μέσο και την γυρίσαμε με την συγκοινωνία΄. Είχαμε πάει παντού ποτάμι, κοκκάρι, βαθύ, πυθαγόρειο... Είναι στην πλατεία του Καρλόβασι η στάση που δείχνει τις ώρες και τα δρομολόγια δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να πάτε οπουδήποτε. Στην παναγία την Σπυλιανή είχαμε πάει στο Πυθαγόρειο με λεοφωρείο και από εκεί πήραμε ένα ταξί να μας ανεβάσει στο μοναστήρι.
 

agalipas

Member
Μηνύματα
153
Likes
52
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΣΛΑΝΔΙΑ , Λίμνη Τιτικάκα
ξέρει κανένας αν φέτος τον Αύγουστο θα έχει δρομολόγια κυριακή απο Πειραιά για Σάμο?
Για Βαθύ πέρα απο το Μυτιλήνη πηγαίνει κάποιο άλλο?
 

sofianaxos

Member
Μηνύματα
793
Likes
273
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
χαιρετώ την παρέα. Την επόμενη βδομάδα θα είμαι στην Σάμο, γιατί έχω διοριστεί δικαστική αντιπρόσωπος εκεί. Θα είμαι στο Βαθύ, οπότε θα βρω κάποιο δωμάτιο εκεί. Λίγο που έψαξα βρήκα αυτό, http://www.booking.com/hotel/gr/ari...id=0e608dea880af74d2acd8bac729e41570ba0df8bX1 πώς σας φαίνεται? Δεν πρόκειται να μείνω και καθόλου, αφού όλη μέρα ψήφους θα μετράω οπότε δεν με νοιάζει. Που μπορώ να κινηθώ με συγκοινωνία εκτός από Βαθύ, στην σπάνια περίπτωση που θα έχω χρόνο? Από αεροδρόμιο προς Βαθύ θα κινηθώ με λεωφορείο? Τιμή εισιτηρίου? Κάτι για φαγητό εκεί κοντά? Τελευταία ερώτηση προς κατοίκους Σάμου: O Δήμος και τα Δικαστήρια βρίσκονται κοντά από εκεί που είναι το ξενοδοχείο? Ευχαριστώ!!
 

agalipas

Member
Μηνύματα
153
Likes
52
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΣΛΑΝΔΙΑ , Λίμνη Τιτικάκα
χαιρετώ την παρέα. Την επόμενη βδομάδα θα είμαι στην Σάμο, γιατί έχω διοριστεί δικαστική αντιπρόσωπος εκεί. Θα είμαι στο Βαθύ, οπότε θα βρω κάποιο δωμάτιο εκεί. Λίγο που έψαξα βρήκα αυτό, http://www.booking.com/hotel/gr/aria-accommodation.el.html?aid=318615;label=New_Greek_Hotel-cKLbwwL_SbKyYCa1kddZigS18359541985:pl:ta:p1:p2:ac:ap1t1:neg:kw_inurl:booking.com/hotel:ws=;sid=ed06131736b9e3d0034126959e2297c8;dcid=1;ucfs=1;srfid=0e608dea880af74d2acd8bac729e41570ba0df8bX1 πώς σας φαίνεται? Δεν πρόκειται να μείνω και καθόλου, αφού όλη μέρα ψήφους θα μετράω οπότε δεν με νοιάζει. Που μπορώ να κινηθώ με συγκοινωνία εκτός από Βαθύ, στην σπάνια περίπτωση που θα έχω χρόνο? Από αεροδρόμιο προς Βαθύ θα κινηθώ με λεωφορείο? Τιμή εισιτηρίου? Κάτι για φαγητό εκεί κοντά? Τελευταία ερώτηση προς κατοίκους Σάμου: O Δήμος και τα Δικαστήρια βρίσκονται κοντά από εκεί που είναι το ξενοδοχείο? Ευχαριστώ!!
Για το συγκεκριμένο δεν γνωρίζω αλλα πέρσι που έμεινα στο
http://www.booking.com/hotel/gr/ody...d=cbbc716cf10acf975ddfb8e43e9db78f8cbcda15X19
εμεινα καταευχαριστημένος. είναι 5 λεπτά με τα πόδια σε Νομαρχία και κέντρο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom