Προς υπεράσπιση του Βαθιού (κάτι που ισχύει και για άλλα μέρη της Σάμου), υπάρχουν πολλές ζημιές ακόμα στο νησί από τον καταστροφικό σεισμό του 2020 που δεν έχουν επισκευαστεί. Πάρα πολλοί άνθρωποι ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις τους...Κρίμα για το Βαθύ…θα μπορούσε να είναι τόσο όμορφο! έχει καταπληκτικό παραλιακό μέτωπο, χτισμένο αμφιθεατρικά και πολύ ωραία φαρδιά παραλία πού μπορείς πραγματικά να περπατήσεις ή να κάνεις ποδήλατο χωρίς να σκοντάφτεις κάθε λίγο σε καρέκλες καφετέριας. Αλλά πίσω από την βιτρίνα…
Παρόλα αυτά το βρήκαμε καλύτερο από την πόλη της Χίου. Εάν δε όλα ήταν καλοδιατηρημένα θα συγκρίνονταν και με Ερμούπολη. Το παραλιακό μέτωπο θυμίζει Καβάλα.
Τα ακούς @psilos3 που βάζεις το Βαθύ στο ίδιο σακούλι με ό,τι να 'ναι;Κρίμα για το Βαθύ…θα μπορούσε να είναι τόσο όμορφο! έχει καταπληκτικό παραλιακό μέτωπο, χτισμένο αμφιθεατρικά και πολύ ωραία φαρδιά παραλία πού μπορείς πραγματικά να περπατήσεις ή να κάνεις ποδήλατο χωρίς να σκοντάφτεις κάθε λίγο σε καρέκλες καφετέριας. Αλλά πίσω από την βιτρίνα…
Παρόλα αυτά το βρήκαμε καλύτερο από την πόλη της Χίου. Εάν δε όλα ήταν καλοδιατηρημένα θα συγκρίνονταν και με Ερμούπολη. Το παραλιακό μέτωπο θυμίζει Καβάλα.
Ισχύουν όλα αυτά που λες, έχω εξερευνήσει κι εγώ άθελα μου το Βαθύ και τα παραδοσιακά σπίτια που αναφέρεις, είναι πολύ ωραία γειτονιά αυτή. Η ένσταση μου είναι πως αφήνονται καμιά φορά τέτοιες πόλεις κι αλλάζουν χαρακτήρα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για νησί. Θα μπορούσε να ειναι πολύ καλύτερο και δε μιλάω φυσικά για τις ζημιές από τους σεισμούς που όλοι ξέρουμε τι γίνεται.Τα ακούς @psilos3 που βάζεις το Βαθύ στο ίδιο σακούλι με ό,τι να 'ναι;
Λατρεύουμε Βαθύ, ούτως ή άλλως! Όχι μόνο για τη σπάνια αμφιθεατρικότητά του, το αρχοντικό παραλιακό μέτωπο, την πλατεία που αποπνέει δύναμη (πρωτεύουσα ηγεμονίας θυμίζουμε), αλλά και για τα παραδοσιακά σπίτια με τις ανθισμένες αυλές πίσω απ' τη βιτρίνα και για τα γραφικά σκαλοπάτια από τη μια γειτονιά στην άλλη και για την αγκαλιά που φτιάχνει το λιμάνι, το δεύτερο βαθύτερο φυσικό λιμάνι στην Ελλάδα.
Όντως πήγες τώρα πρόσφατα? Το λέω όοοολο το καλοκαίρι να πάω και δεν τα έχω καταφέρει ακόμα. Ξέρω το άλλο εστιατόριο του ιδιοκτήτη (ή του αδερφού του, κάτι τέτοιο) που είναι πολύ καλό, οπότε φαντάζομαι το ίδιο καλό θα είναι αυτό.Πολύ θερμή πρόταση το εστιατόριο ¨Ασημόπετρα¨ στα Αυλάκια!
Πήγαμε δύο φορές στα τέλη Αυγούστου.Όντως πήγες τώρα πρόσφατα? Το λέω όοοολο το καλοκαίρι να πάω και δεν τα έχω καταφέρει ακόμα. Ξέρω το άλλο εστιατόριο του ιδιοκτήτη (ή του αδερφού του, κάτι τέτοιο) που είναι πολύ καλό, οπότε φαντάζομαι το ίδιο καλό θα είναι αυτό.
Μία ερώτηση μόνο. Εκεί που καθόσασταν δεν σας ερχόταν καμία μυρωδιά άσχημη? Δεν εννοώ από το εστιατόριο. Ίσως από ότι ρίχνουν τα ξενοδοχεία? Κάτι τέτοιο μου έχει μεταφερθεί, και ήθελα να δω αν ισχύει.