Σάμος Βοήθεια για Σάμο

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μένοντας στο Κοκκάρι είσαι περίπου στη μέση, όσον αφορά την διαδρομή Καρλόβασι - Βαθύ. Οπότε έχει τα θετικά του. Η αλήθεια είναι ότι είναι εκτεθειμένο στο βοριά, αλλά και εντός Κοκκαρίου υπάρχει και άλλη παραλία που δεν κοιτάει το βοριά και μια χαρά κόβει. Φυσικά και ισχύει αυτό που λες, ότι μπορείς να κάνεις μπάνιο και σε άλλη μεριά του νησιού.
Το Κοκκάρι είναι πολύ γραφικό και θα σου αρέσει σίγουρα, αν και λίγο μικρό. Πυθαγόρειο είναι επίσης πολύ πολύ γραφικό, ίσως όμως να είναι πιο ακριβά. Αλλά δεν παίρνω και όρκο.
Οι 9 μέρες που έχεις είναι σούπερ, και ακόμα πιο σούπερ ότι έχετε αυτοκίνητο. Μπορείτε να δείτε τα πάντα! Δεν ξέρω τι έρευνα έχεις κάνει, αν θες κάποια πρόταση/ συμβουλή ρώτα ελεύθερα.
 

whoknows

Member
Μηνύματα
742
Likes
2.228
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ταξίδι-Όνειρο
Στο κεντρο της Γης
σε 9 μερες γυρνας οχι μονο το κοκκαρι και ολη την σαμο αλλα πεταγεσαι και μια αυθημερον απεναντι τουρκια.
καλο γραφικο το κοκκαρι και εχει και καποιους ομορφους κολπους για μπανιο
καποτε μεσα 90's αρχες 00 η παραλια της Τζαμαδου εκανε θραυση στους σκανδιναβους.
Επισης να πατε στην Κερβελη, ειναι πολυ ομορφη παραλια
 

Thponer

Member
Μηνύματα
38
Likes
5
Δεν μας ενοχλούν οι μεγάλες διαδρομές με αυτοκίνητο όποτε δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα. Απλά κλείσαμε Κοκκάρι με το σκεπτικό πως το βράδυ αν θέλουμε να πάμε για κάποιο ποτό να μην οδηγούμε αρκετά και να είμαστε σχετικά κοντά σε Καρλόβασι και Βαθύ.

Είδα πως από την Σάμο μπορείς να πας σε αρκετά μέρη όπως Φούρνους, Ικαρία, Λέρο, Κω, Κουσάντασι κτλ. Που αξίζει να πάμε μια μονοήμερη; Θέλαμε πολύ να πάμε Σμύρνη αλλά δεν νομίζω να υπάρχει δρομολόγιο. Κουσάντασι θα είναι ασφαλές να πάμε μόνοι μας με όλα αυτά που γίνονται στην γείτονα χώρα;
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δρομολόγιο για Σμύρνη υπάρχει, απλά όχι εντελώς απευθείας. Υπάρχουν πολύ τακτικά δρομολόγια από Καρλόβασι για Σίγατσικ. Από εκεί παίρνεις λεωφορείο και σε 50 λεπτά είσαι Σμύρνη. Προφανώς και δεν συστήνεται για μία μέρα.

Φούρνους και Πάτμο έχω πάει για μονοήμερες, μια χαρά είναι. Από Λέρο γύρισα πριν από λίγες εβδομάδες, αλλά έμεινα 3 μέρες που ήταν υπεραρκετές. Μια χαρά και εκεί. Στο Κουσάντασι έχω μείνει Σ/Κ που νομίζω ότι φτάνει.
Η Dodekanissos seaways έχει καθημερινά δρομολόγια από Πυθαγόρειο και ενώνει την Σάμο με Φούρνους, Ικαρία αλλά και τα περισσότερα Δωδεκάνησα. Με μια επίσκεψη στο site τους μπορεί να βρεις τι σε βολεύει.

Τώρα για το θέμα της ασφάλειας δεν μπορεί να σε συμβουλέψει κανείς, είναι επιλογή σου. Εγώ βέβαια θα πήγαινα.

Για παραλίες θα πας οπωσδήποτε στη Γλυκόριζα (γαλάζια σημαία, η άλλη είναι στο Ποτοκάκι) αλλά και Αστερία. Στην Τσαμαδού υπάρχει πλέον ένα δημοφιλές beach bar, ο Ναυαγός, όπου συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Στην δεξιά άκρη της Τσαμαδού έχει και γυμνιστές, αν σε ενδιαφέρει, λέμε τώρα.
Δημοφιλές beach bar είναι και το Hippy's στο Ποτάμι (Καρλόβασι) αλλά δεν πάω πλέον γιατί δεν βρίσκω ποτέ ξαπλώστρα! (έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν τις ξαπλώστρες, διαδώστε).
Μια ακόμα καλή επιλογή είναι το Λιβαδάκι, αλλά έχει κάμποσο χωματόδρομο στο τέλος. Το αποτέλεσμα βέβαια θα σας ανταμείψει.
maxresdefault.jpg

Για τα ποτά και την οδήγηση, σωστά τα λες. Σίγουρα θα έρθετε Καρλόβασι ή Βαθύ για βραδάκι.
 

ekarn

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Καλημερα, παιδια. Βρηκα απο Πυθαγορειο για Κουσαντασι με 45 ευρω και αλλα 20 ευρω με πουλμαν και με ξεναγο στα αγγλικα για Εφεσσο. Αξιζει το παραπανω ταξιδι; Εχει καποιος παει; η να περιοριστω σε μονοημερες σε Αρκιους και Λειψους; Ευχαριστω πολυ
 

Kostas777

Member
Μηνύματα
147
Likes
222
Θα λεγατε οτι η Σαμος ειναι ακαταλληλη για να παει καποιος μη οδηγος με μικρο προυπολογισμο για 5 μερες;

Αν οχι ποιο μερος θα προτεινατε για διαμονη; Ισως παω μονος μου τελη Αυγουστου και θα προτιμουσα ενα μερος με ομορφες παραλιες για κολυμπι και νεολαια που σουλατσαρει. Οι ταβερνες δε με ενδιαφερουν.

Για το Καρλοβασι διαβαζω οτι βρισκονται κοντα το μικρο και το μεγαλο Σειτανι, το Ποταμι και οι καταρρακτες, που φαινονται οπωσδηποτε ομορφα ομως μπορει να ειναι ακαταλληλα για κολυμβηση λογω βοριαδων. Επισης δεν εχω καταλαβει τι παιζει απο κοσμο.

Το Πυθαγορειο αν καταλαβα σωστα ειναι το πιο γραφικο και ειναι προσιτες με τα ποδια οι καλυτερες παραλιες. Ειναι ομως και ησυχο.

Το Κοκκαρι ειναι αν δεν κανω λαθος πιο οικογενειακο.

Ο Μαραθοκαμπος απομονωμενος και ησυχος αλλα εκει βρισκονται οι περισσοτερες παραλιες με αμμο.

Παρακαλω διορθωστε με και καντε τις προτασεις σας. :)
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Ο μικρος προϋπολογισμος δεν ειναι προβλημα. Το μη οδηγος ομως ειναι μεγαλο προβλημα.
Πυθαγορειο καθολου ησυχο. Κοσμοπολιτικο!
Κοκκαρι επισης φασαριοζικο. Δεν ειναι οικογενειακο, καθε αλλο.
Αν επιμενεις να πας Σαμο, για να μην εγκλωβιστεις, μεινε στο Βαθυ. Θα προτεινα μικροτερο νησι.
 

Kostas777

Member
Μηνύματα
147
Likes
222
Ο μικρος προϋπολογισμος δεν ειναι προβλημα. Το μη οδηγος ομως ειναι μεγαλο προβλημα.
Πυθαγορειο καθολου ησυχο. Κοσμοπολιτικο!
Κοκκαρι επισης φασαριοζικο. Δεν ειναι οικογενειακο, καθε αλλο.
Αν επιμενεις να πας Σαμο, για να μην εγκλωβιστεις, μεινε στο Βαθυ. Θα προτεινα μικροτερο νησι.
Ουτε για 5 μερες ε; Κοιταω και Ναξο Ιο Δονουσα τωρα που απελευθερωθηκαν λιγα δωματια. Ειμαι συνηθισμενος στο περπατημα αλλα στα νησια καταλαβαινω οτι θα ειναι πιο δυσκολο λογω ελλειψης σκιας, αυτοκινητων σε στενους δρομους, ισως και ανηφορων.
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Βγαίνουν οι πέντε μέρες.
Μία τριγυρνάς στο Βαθύ, μπάνιο Γάγκου, μουσείο αν είσαι fan, βρίσκεις δρομολόγια ΚΤΕΛ.
Δεύτερη και τρίτη αναλόγως καιρού (όχι Κοκκάρι αν φυσάει) πηγαίνεις Κοκκάρι-μπάνιο Τσαμαδού και Πυθαγόρειο-μπάνιο Ποτοκάκι-Σπηλιανή-Ευπαλίνειο (είναι δωρεάν για φοιτητές, κλείνει νωρίς).
Τέταρτη μέρα Καρλόβασι-μπάνιο Ποτάμι (ίσως και καταρράκτες).
Την πέμπτη ντουμπλάρεις ό,τι από τα παραπάνω σου αρέσει περισσότερο ή ό,τι άλλο βρεις να βολεύει με ΚΤΕΛ ή ωτοστοπ. Μια ιδέα είναι Λιβαδάκι για μπάνιο-Πλατανάκια/Αηδόνια-Μανωλάτες.
Έτσι έχεις δει τα βασικά, διάσημα, κοσμοπολίτικα αλλά μένουν απέξω όμορφα, μη εύκολα προσεγγίσιμα (Μεγάλο Σεϊντάνι, δυτική Ψιλή Άμμος, Μολά Ιμπραήμ, Καλαδάκια, νότιος πράσινος οδικός άξονας).
Καλά να περάσεις!
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αν έρθεις τέλη Αυγούστου πάντως, στο Καρλόβασι αναμένεται πολύς κόσμος μιας και θα έχουν βγει οι βάσεις των πανελληνίων. Είναι η περίοδος που έρχονται όοοολοι οι νέοι φοιτητές με τους γονείς τους, αλλά έχουν επιστρέψει και οι παλαιότεροι για εξεταστική. Είναι οι μέρες με τον περισσότερο κόσμο στο Καρλόβασι μάλλον. Και από επιλογές για βράδυ έχεις πολλές.
Στο Πυθαγόρειο εννοείται θα βρεις πολύ κόσμο, καμία σχέση με ήρεμα. Και υπάρχουν και επιλογές για μπάνιο καλές (πχ Αστερίας). Και φυσικά Ευπαλίνειο (αυτό και αν είναι must,αλλά αν θες να το διασχίσεις όλο λειτουργεί με ραντεβού, το έκανα πέρσι μιλάμε για ουάου, άχαστο).
Το αυτοκίνητο είναι Must στη Σάμο, θα δυσκολευτείς πολύ χωρίς αυτό. Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ δεν είναι πυκνά, δεν έχει αργά (μετά το απόγευμα νομίζω σταματούν) και δεν πάνε παντού. 5 μέρες βέβαια που έχεις στη διάθεσή σου δεν είναι και λίγες, αν βολέψουν και τα δρομολόγια μπορείς να δεις αρκετά. Στο Καρλόβασι οι καταρράκτες και το Σειτάνι είναι highlight και δεν χάνονται. Από τη στιγμή που θα έρθεις Καρλόβασι, είναι εύκολο να βρεθείς στην περιοχή Ποτάμι (με λεωφορείο, ταξί). Ε από εκεί αν αντέχεις το περπάτημα γίνονται όλα.
Το παραπάνω πρόγραμμα που προτείνεται έχει πολύ ωραία μέρη, αλλά αμφιβάλλω αν τα καταφέρεις όλα με το κτελ.

Γενικά να τριγυρίζεις το νησί για 5 μέρες με λεωφορείο θα είναι κουραστικό, εκτός και αν δεν έχεις πρόβλημα.

Υ.Γ. Στο Κοκκάρι όντως είναι δύσκολο το μπάνιο με βοριά, αλλά στον Ναυαγό "κόβει" αρκετά.
Υ.Γ.2 24 και 31 Αυγούστου το κέντρο του Καρλοβάσου πεζοδρομείται, τύπου Λευκής Νύχτας, και αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη κίνηση.
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Να πούμε πως για τα Σεϊντάνια εξακολουθούν να φεύγουν καϊκάκια αλλά όχι προγραμματισμένα, πρέπει να βρεις να παζαρέψεις. Το γράφω επειδή τώρα διάβασα κάπου το αντίθετο. Νομίζω όμως πως ατυχώς είναι εκτός των χρονικών/οικονομικών προδιαγραφών που θέτεις πχ ακόμα κι αν έφτανες εκεί κάπως, έχοντας μια μέρα για όλο το Καρλόβασι, δε θα προλάβαινες να επιστρέψεις στο Βαθύ. Δεν ξέρω και πόσο ανοιχτοί είναι οι Σαμιώτες πια στο ώτοστόπ.
Τελικά θα πας Σάμο; Αν είναι να ψαχτούμε για δρομολόγια ΚΤΕΛ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.103
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom