Σάμος Βοήθεια για Σάμο

misi27

New Member
Μηνύματα
3
Likes
6
Γειά σας. Καινούριος στο φόρουμ. Φέτος επιλέξαμε κ εμείς τη Σάμο για τις διακοπές μας (βοήθησε το voucher) κ αφού διάβασα αρκετές σελίδες στο παρόν θέμα θα ήθελα όποιος γνωρίζει να προτείνει κάποιο μέρος ή μαγαζί με καλό φαγητό κ θέα (γραφικό).
Επίσης αν υπάρχουν παραλίες με ψιλή άμμο.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.553
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Γειά σας. Καινούριος στο φόρουμ. Φέτος επιλέξαμε κ εμείς τη Σάμο για τις διακοπές μας (βοήθησε το voucher) κ αφού διάβασα αρκετές σελίδες στο παρόν θέμα θα ήθελα όποιος γνωρίζει να προτείνει κάποιο μέρος ή μαγαζί με καλό φαγητό κ θέα (γραφικό).
Επίσης αν υπάρχουν παραλίες με ψιλή άμμο.
Γεια και καλώς ήρθες. Διάβασε από το τέλος τα μηνύματα του @James. Πολλές προτάσεις. Και άλλα μέλη επίσης.
 

Ostvarivanje

Member
Μηνύματα
242
Likes
110
Θεωρώ ότι σίγουρα θα μπερδευτεις, καλά ήδη θα έχεις αλλά λέμε τώρα, καθώς έχουν πέσει πολλά πράγματα στο τραπέζι.

Αρχικά μη κάνεις το λάθος να μείνεις Μαραθόκαμπο. Εκτός του ότι από εκεί είναι ο Αυτιας, είναι ένα χωριό χωρίς κάποιο τρομερό ενδιαφέρον και σχετικά ψηλά. Υπάρχει πάνω στη θάλασσα ο Κάμπος Μαραθοκάμπου (απλώς Βοτσαλάκια για εμάς εδώ), εντελώς τουριστικό με γιγάντια παραλία βέβαια αλλά θα είσαι εντελώς απομονωμένος μιας και είναι αρκετά μακριά από οτιδήποτε.

Μανωλατες και Βουρλιώτες είναι ορεινά χωριά με φανταστική διαδρομή (ειδικά προς Μανωλατες) και φοβερή θέα.
Το Κοκκάρι είναι σούπερ γραφικό και όντως μικρό, ούτε εγώ πιστεύω ότι θα εμένα, άλλωστε είπα ότι αξίζει για βόλτα, ειδικά απόγευμα όπως χτες. Για ζεστή μην ακούς, ότι θερμοκρασία έχει στο Κοκκάρι τη στιγμή που θα είσαι, πρόσθεσε 3 βαθμούς πάνω την ίδια ώρα στο Πυθαγόρειο, όπου και είναι μακράν το πιο ζεστό μέρος.

Βαθύ τώρα. Μεγάλη πόλη, φυσικός κόλπος, έχει τον πεζόδρομο (ακριβώς πίσω από την παραλιακή) που είναι ωραία για βόλτα, πολλά μαγαζιά, πολύ κίνηση, ωραία μπαράκια όπως έχω προαναφέρει. Πιο γραφικό από Καρλόβασι θεωρώ, αλλά οκ. Το πραγματικό γραφικό κομμάτι είναι το άνω Βαθύ, επίσης το έχω πει.
Αν τώρα δεν έχετε αυτοκίνητο, η πόλη οκ περπατιεται, έχει παραλία εντός, (Γαγγου) και έχει και καφέ να πιείτε, και ποτό, και να ψωνίσετε αλλά με τα πόδια κάπου αλλού δεν πάτε. Επίσης όντως καλό για αφετηρία των λεωφορείων, ενώ από εκεί φεύγει και καράβι για Κουσάντασι (λέω εγώ τώρα).

Πυθαγόρειο ωραία για να μείνεις, έχει πράγματα γύρω γύρω που είτε με πόδια, είτε με ολιγόλεπτο ταξί τα φτάνετε (Ευπαλίνειο, Σπηλιανή πχ) αλλά και την παραλία Ποτοκάκι όπου βρίσκεται ο Αχινός που έχω πει, είτε μια από τις γαλάζιες σημαίες του νησιού. Ποτοκάκι είναι μια τεράστια παραλία κάτω από το αεροδρόμιο που έχει άπειρα μπιτς μπαρ, ξαπλώστρες και ωραία νερά.

Χώρα είναι όντως ένα χωριό, δίπλα από το αεροδρόμιο. Τι είμαστε εμείς; Κλασικά νησιά να ονομάζουμε Χώρα την πρωτεύουσα; Τρε μπαναλ.

Εν κατακλείδι. Αν δεν έχεις αυτοκίνητο, δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο εκτός του μέρους που θα είσαι. Προφανώς και το Βαθύ, και το Καρλόβασι, και το Πυθαγόρειο "περπατιουνται", ανάλογα βέβαια και πόσο αντέχεις.
Προειδοποιω όμως για Καρλόβασι. Είναι μια πολύ απλωμένη πόλη, τσεκαρε πχ απόσταση από πλατεία βαλασκατζη(κεντρική) μέχρι Ποτάμι (η πιο δημοφιλής παραλία στο Καρλόβασι). Τουλάχιστον 5 χλμ σίγουρα, που προφανώς δεν μπορείς να κάνεις με τα πόδια.

Φαγητό καλό μπορείς να βρεις ακόμα και στο Κοκκάρι αρκεί να ξέρεις. Ακόμα και στο Ηραίον που επίσης είναι τουριστικό κατάφερα να ξετρυπωσω μαγαζί σε υπερσουπερ σημείο. Πιο συγκεκριμένα θα αναφέρω όταν έρθει η ώρα.

Ειλικρινά όμως δε ξέρω αν βοηθάμε ή σε μπερδεύουμε περισσότερο. Ελπίζω το πρώτο.
Μπορεί να έχουν πέσει πολλά πράγματα στο τραπέζι αλλά γενικά συλλέγω οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε να μου φανεί χρήσιμη.

Ναι για Μαραθόκαμπο έχω διαβάσει και από εσένα αλλά και από άλλους ότι είναι πολύ απομονωμένο μέρος και δεν αξίζει το να μείνει κάποιος εκεί. Οπότε έτσι κι αλλιώς αποκλείεται αυτό το μέρος. Πάντως δεν ήξερα ότι ο Αυτιάς ήταν από εκεί κι αν επιτρεπόταν τα πολιτικά σχόλια θα έγραφα κι άλλα αλλά... Πάντως ένα είναι σίγουρο ότι δεν θα πάμε εκεί!;)
Για Μανωλάτες και Βουρλιώτες το έχεις ξαναγράψει ότι είναι πολύ γραφικά χωριά και μάλλον θα τα επισκεφτούμε όταν θα μένουμε στο Βαθύ γιατί μάλλον τότε θα έχουμε αυτοκίνητο. Όσο για το Κοκκάρι αφού όπως τα λες και όπως είδα και εγώ είναι μικρό το μέρος, μάλλον θα πάμε για επίσκεψη μόνο από το Βαθύ και για φωτογραφίες φωτογραφίες. Πάντως μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για τη θερμοκρασία στο Πυθαγόρειο. Είχα διαβάσει για το Κοκκάρι ότι έχει υψηλή θερμοκρασία αλλά δεν είχα διαβάσει τίποτα για το Πυθαγόρειο ότι την υψηλότερη θερμοκρασία του νησιού. Πάντως επειδή μου άρεσε πολύ Πυθαγόρειο θα την αντέξουμε και τη ζέστη και μάλλον θα μείνουμε τρία βράδια. Για τη σπηλιανή από τη μαρίνα του Πυθαγορείου το google βγάζει γύρω στο 1,3 χιλιόμετρα πού φτάνεται και με τα πόδια. Το ευπαλίνειο είναι πιο μακριά όποτε χρειάζεται μέσα. Ενδιαφέρουσα και η προοπτική στο ποτοκάκι.
Να γράψω και για το Βαθύ τώρα που ο σχεδιασμός μας ήταν να είναι το κύριο μέρος των διακοπών μας στη Σάμο. Όλα αυτά που γράφεις είναι ιδιαίτερα δελεαστικά. Δηλαδή δεν θέλουμε ένα μέρος όταν έρθουν τα μεσάνυχτα να μην έχει ψυχή στο δρόμο και γενικά μας αρέσει στο μέρος που θα μένουμε να έχεις ζωντανά και κίνηση. Όπως προανέφερα μάλλον όταν θα είμαστε στο Βαθύ θα έχουμε αυτοκίνητο οπότε τότε θα κάνουμε τις εξορμήσεις μας προς τα μέρη που δεν θα μπορούμε να κινηθούμε με τα πόδια ή με το ΚΤΕΛ.
Δεν είμαι νησιώτης οπότε δεν ξέρω αν είναι τρε μπαναλ να ονομάζεται χώρα η πρωτεύουσα του νησιού, όμως ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν διάβασα χώρα. Πάντως λύθηκε και αυτό.
Καταλήγουμε με όλες αυτές τις πληροφορίες που έλαβα από όλους αλλά περισσότερο από εσένα και σε ευχαριστώ πολύ ότι στο Καρλόβασι και στο Πυθαγόρειο θα δούμε τα πράγματα που θα μας επιτρέψουν τα πόδια μας. Από εκεί και πέρα ίσως χρησιμοποιήσουμε κάποιο ταξί ή κάποιο μεταφορικό μέσο αν προκύψει. Με αυτή τη λογική θα δώσουμε περισσότερες μέρες στο Βαθύ και όπως το υπολογίζω γύρω στις πέντε ημέρες, δύο ημέρες στο Καρλόβασι και άλλες τρεις στο Πυθαγόρειο. Μπορεί στην πορεία να προκύψει και κάτι διαφορετικό και αυτό θα το αντιμετωπίσουμε εκείνη τη στιγμή.
Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στην τελευταία σου παράγραφο όπου διερωτάσαι αν βοηθάς ή μας μπερδεύεις περισσότερο να σου απαντήσω ότι οι πληροφορίες σου είναι υπέρ χρήσιμες και μας βοηθάνε πάρα πολύ. Οπότε μην έχεις ανησυχίες για το αν βοηθάς ή όχι και πραγματικά θέλω να σου πω ότι σου είμαστε ευγνώμονες
 
Last edited:

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Ρε συ πλάκα κάνω με το "τρε μπαναλ" προφανώς. Όλο τέτοια αστεία κάνω, για αυτό έχω τόσα πολλά λαϊκς (...).

Το Πυθαγόρειο είναι γνωστό και ως Τηγάνι. Εννοείται ότι έχει μεγαλύτερες θερμοκρασίες, αλλά το αναφέρω κυρίως για το μεσημέρι. Όχι για να το αποφύγετε γενικά. Είναι από τα ωραία μέρη (με όλα τα γύρω γύρω).

Το Βαθύ ε δε νομίζω ότι νεκρώνει το βράδυ (δεν πάω τακτικά βράδυ όμως, καλά πώς να αφήσεις το Καρλόβασι!), ειδικά στα μπαράκια κοντά στο νοσοκομείο γίνεται ψιλοχαμος. και στην παραλιακή όμως. Επίσης, στο Βαθύ υπάρχει και ωραιο θερινό (Σινέ ολύμπια), όπως όμως και στους Μυτιληνιούς (και αυτό πολύ ωραίο).

Το Καρλόβασι όμως είναι η φοιτητουπολη, οπότε είναι λογικό να έχει αναπτύξει πιο πολύ αυτό το κομμάτι. Μέχρι και escape room έχουμε!
Για Καρλόβασι ξαναλέω ότι θέλετε μέσον για να δείτε καταρράκτες, και να πάτε στο Ποτάμι για μπάνιο. Υποτίθεται ότι υπάρχει ένα λεωφορείο που ξεκινάει από κέντρο υγείας και πηγαίνει προς Ποτάμι, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Για το άλλο μέλος που ρώτησε για φαγητό, πολύ πρόχειρα θα πω όσα μου έρχονται και έχω φάει καλά πάνω από 2-3 φορές. Κριταμο αλλά και Rendevouz 2000(κάπως έτσι, όλοι Σφαντο το λέμε) στο Καρλόβασι, Αίολος στον Άγιο Κωνσταντίνο, πάνω στη θάλασσα, Zakore στο Κοκκάρι, Γλάρος στο Ηραίον κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, Τράτα στον όρμο Μαραθοκάμπου πιο πάνω στη θάλασσα πεθαίνεις, Καλλίστη στις Μανωλατες, blue chairs στους Βουρλιώτες. Επίσης Χρυσοπετρο στα Βοτσαλάκια για πιο γκουρμέ με τρελή θέα.
*Έξτρα τιπ, παγωτό μηχανής από μια... πιτσαρία ονόματι Σπηλιά, στον Όρμο Μαραθοκάμπου.

Ποτάκια Del Mundo, Charisma στο Καρλόβασι, στα χιλιοειπωμενα μπαράκια στο νοσοκομείο στο Βαθύ, στο Κοκκάρι εγώ πάω στο Wave (από όπου ήταν και οι φωτογραφίες), ενώ Πυθαγόρειο δεν έχω προτίμηση, οπουδήποτε στο λιμάνι.

Χαίρομαι αν βοηθάω, αν και εδώ που τα λέμε, τι να κάνετε μωρέ στα άλλα μέρη της Σάμου όταν μιλάμε για Καρλόβασι; Νέα πρόταση, 10 μέρες εδώ. o_O
 

Ostvarivanje

Member
Μηνύματα
242
Likes
110
Λοιπόν, αγαπητέ @James εννοείται ότι κατάλαβα ότι έκανες πλάκα για το "τρε μπανάλ", απλά το σχολίασα επειδή θυμήθηκα όταν ήμουν στο δημοτικό και έμαθα ότι την πρωτεύουσα τη λένε χώρα, μου φάνηκε περίεργο σκεπτόμενος το τι είναι η χώρα, το κράτος δηλαδή.

Λοιπόν, από τη στιγμή που απαντάς σημαίνει ότι δεν έχω εκμεταλλευτεί αρκετά την καλοσύνη και την προθυμία σου! :haha:

Γνωστό και ως Τηγάνι το Πυθαγόρειο; Έτσι λένε οι Ροδίτες την παραλία της Λίνδου! Όχι, δε θα ήταν λόγος να μην πάμε στο Πυθαγόρειο το ότι θα έχει περισσότερη ζέστη, αν και πραγματικά δε μου αρέσει η ζέστη. Μπορώ να σου πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ από αυτά που είδα από φωτογραφίες και αδημονώ να πάμε αν και θα είναι η τελευταία μας στάση στη Σάμο (ελπίζω να έρθουν βολικά τα πράγματα με τα καταλύματα).

Πάντως εμένα από αυτά που είδα μου άρεσε πολύ το Βαθύ και πιστεύω θα έχω πολλά πράγματα να δω και να φωτογραφίσω. Γενικά μου αρέσει τα βράδια να περπατάω δίπλα στη θάλασσα το οποίο με ηρεμεί αφάνταστα (μέχρι να αρχίσουν τα τηλέφωνα, πού είσαι και πού είσαι...).

Για το Καρλόβασι έχω την αμυδρά υποψία ότι είσαι κατάτι υποκειμενικός... :haha: Ναι, το έχω δει ότι είναι γύρω στα 5 χιλιόμετρα η κεντρική πλατεία από το Ποτάμι. Θα δούμε πώς θα μετακινηθούμε...

Καλοδεχούμενες και σε εμάς οι προτάσεις για φαγητό και ποτό και θα τα έχω υπόψη μου.

Τέλος, ο κύβος ερρίφθη! Κατά πάσα πιθανότητα θα έρθουμε με το Blue Star Myconos το Σάββατο 16 Ιουλίου. Επειδή "πιάνει" και Βαθύ, μήπως να το προσπερνούσαμε το Καρλόβασι; :haha:
Πέρα από την πλάκα, έχεις κάποιο ξενοδοχείο να προτείνεις στο Καρλόβασι; Από αύριο το απόγευμα θα αρχίσουμε να ψάχνουμε για κατάλυμα. Η σκέψη αυτή τη στιγμή είναι για 2 βράδια Καρλόβασι, 5 Βαθύ και 3 Πυθαγόρειο (ελπίζω να βρούμε καταλύματα, διαφορετικά θα το κοιτάξουμε διαφορετικά).
 

jetry

Member
Μηνύματα
41
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Μεξικό
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Όπως προείπα κάποιες μόνο μέρες θα έχουμε αυτοκίνητο, για αυτό σκεφτόμασταν να μείνουμε και κάποιες μέρες στο Βαθύ για να μπορούμε να μετακινηθούμε πιο εύκολα με το λεωφορείο. Γιατί όμως τόσο χάλια το Βαθύ;
Άρα ουσιαστικά χωρίς αυτοκίνητο που θα είμαστε κάποιες μέρες να μη μείνουμε στο Βαθύ ε; Για τις μέρες που θα έχουμε αυτοκίνητο δεν το συζητάμε καν, πηγαίνουμε όπου θέλουμε, αλλά για όταν δε θα έχουμε, σε ποια μέρη είναι καλά να μένουμε ώστε να μπορέσουμε να δούμε και τη γύρω περιοχή που "φτάνεται" με τα πόδια (εκτός και αν βολεύει κάποιο λεωφορείο).
Τέλος, ξαναρωτάω για να το επιβεβαιώσω, να μη μείνουμε Βαθύ ώστε να το χρησιμοποιήσουμε ως αφετηρία λεωφορείων; Άρα τι μας μένει; Καρλόβασι και Πυθαγόρειο;
Το Βαθύ για μένα είναι από τις πιο άσχημες "πόλεις" της Νησιωτικής Ελλάδας, και ειδικά από το σεισμό και μετά μαυρίζει η ψυχή σου να βλέπεις ετοιμόρροπα κτίρια, παρατημένα, να περπατάς στα στενά και να λες τώρα θα μου 'ρθει κάτι στο κεφάλι.. Αν πεις δε η εσανς της "παραλιακής" άλλο πράγμα (είναι χρόνια γνωστό το πρόβλημα που έχει το Βαθύ με τη διαχείριση λυμάτων που το καλοκαίρι με τη ζέστη καταλαβαίνεις..)..Εξάλλου είναι τόσο κοντά στο Πυθαγόρειο που δεν έχει καν νόημα για μένα. Με αφετηρία το Βαθύ πχ που θα ήθελες να κινηθείς; Εξαρτάται το πρόγραμμα που έχεις στα σκαριά. Τα λεωφορεία σταματούν τα δρομολόγιά τους πολύ νωρίς το απόγευμα. Για μένα σημασία έχει να κάνεις αρχικά μια καταγραφή με το που θέλεις να πας, και πως μπορείς να κάνεις συνδυασμούς και να ομαδοποιήσεις προορισμούς, ειδικά για τις μέρες που θα χρησιμοποιήσεις τα κτελ. Έχε στο νου οτι τα κτελ εξυπηρετούν και τα καράβια οπότε τις μέρες που φτάνουν καράβια σε Βαθύ / Καρλόβασι το μεσημέρι γίνεται του τρελού... Θεωρώ οτι κτελ θα σε βολέψει μόνο για ορισμένες παραλίες όπως Λεμονάκια Τσαμαδού κτλ, που αν ειναι να κινηθείς προς τα εκεί, για μένα καλύτερα να μείνεις στο Κοκκάρι.. Το Πυθαγόρειο ναι περπατιέται, όμως δεν νομίζω οτι είναι καλή ιδέα πχ να ανέβεις στη Σπηλιανή με τα πόδια μέσα στη ζέστη (οκ ναι κάποιοι το κάνουν τι να πω).. Στην παραλία επίσης φτάνεις μια χαρά, άντε μέχρι το Doryssa, μετά που η θάλασσα είναι στο ύψος του αεροδρομίου δεν αξίζει έτσι κι αλλιώς! Ρίξε πάντως μια ματιά στην Ψιλή Άμμο που είναι δίπλα στον Μαραθόκαμπο, καθώς επίσης και τα χωριά Πύργος, Πλάτανος, α και στη σπηλιά του Πυθαγόρα που είναι κοντά, αξίζει μια βόλτα, είναι πολύ όμορφα! Ίσως άξιζε να σπάσεις τις μέρες που θα έχεις αυτοκίνητο (βέβαια δεν έχω ιδέα οικονομικά αν συμφέρει) ώστε να εκμεταλλευτείς και την περιοχή γύρω από το Καρλόβασι που έχει πολλά να δεις, αλλά και στο Πυθαγόρειο για μετακίνηση στα πέριξ..
 

Ostvarivanje

Member
Μηνύματα
242
Likes
110
Το Βαθύ για μένα είναι από τις πιο άσχημες "πόλεις" της Νησιωτικής Ελλάδας, και ειδικά από το σεισμό και μετά μαυρίζει η ψυχή σου να βλέπεις ετοιμόρροπα κτίρια, παρατημένα, να περπατάς στα στενά και να λες τώρα θα μου 'ρθει κάτι στο κεφάλι.. Αν πεις δε η εσανς της "παραλιακής" άλλο πράγμα (είναι χρόνια γνωστό το πρόβλημα που έχει το Βαθύ με τη διαχείριση λυμάτων που το καλοκαίρι με τη ζέστη καταλαβαίνεις..)..Εξάλλου είναι τόσο κοντά στο Πυθαγόρειο που δεν έχει καν νόημα για μένα. Με αφετηρία το Βαθύ πχ που θα ήθελες να κινηθείς; Εξαρτάται το πρόγραμμα που έχεις στα σκαριά. Τα λεωφορεία σταματούν τα δρομολόγιά τους πολύ νωρίς το απόγευμα. Για μένα σημασία έχει να κάνεις αρχικά μια καταγραφή με το που θέλεις να πας, και πως μπορείς να κάνεις συνδυασμούς και να ομαδοποιήσεις προορισμούς, ειδικά για τις μέρες που θα χρησιμοποιήσεις τα κτελ. Έχε στο νου οτι τα κτελ εξυπηρετούν και τα καράβια οπότε τις μέρες που φτάνουν καράβια σε Βαθύ / Καρλόβασι το μεσημέρι γίνεται του τρελού... Θεωρώ οτι κτελ θα σε βολέψει μόνο για ορισμένες παραλίες όπως Λεμονάκια Τσαμαδού κτλ, που αν ειναι να κινηθείς προς τα εκεί, για μένα καλύτερα να μείνεις στο Κοκκάρι.. Το Πυθαγόρειο ναι περπατιέται, όμως δεν νομίζω οτι είναι καλή ιδέα πχ να ανέβεις στη Σπηλιανή με τα πόδια μέσα στη ζέστη (οκ ναι κάποιοι το κάνουν τι να πω).. Στην παραλία επίσης φτάνεις μια χαρά, άντε μέχρι το Doryssa, μετά που η θάλασσα είναι στο ύψος του αεροδρομίου δεν αξίζει έτσι κι αλλιώς! Ρίξε πάντως μια ματιά στην Ψιλή Άμμο που είναι δίπλα στον Μαραθόκαμπο, καθώς επίσης και τα χωριά Πύργος, Πλάτανος, α και στη σπηλιά του Πυθαγόρα που είναι κοντά, αξίζει μια βόλτα, είναι πολύ όμορφα! Ίσως άξιζε να σπάσεις τις μέρες που θα έχεις αυτοκίνητο (βέβαια δεν έχω ιδέα οικονομικά αν συμφέρει) ώστε να εκμεταλλευτείς και την περιοχή γύρω από το Καρλόβασι που έχει πολλά να δεις, αλλά και στο Πυθαγόρειο για μετακίνηση στα πέριξ..
Καλημέρα. Δηλαδή τόσο άσχημα είναι στο Βαθύ; Δεν ξέρω τις επιπτώσεις του από το σεισμό αλλά από τις φωτογραφίες που είδα στο ίντερνετ μου φάνηκε ωραία πόλη. Δηλαδή περπατώντας στα στενά υπάρχει επικινδυνότητα; Επίσης για την παραλιακή που γράφεις εννοείς ότι έχει έντονη μυρωδιά;
Να σου πω την αλήθεια δεν έχουμε καταστρώσει λεπτομερές σχέδιο για το πού θα πάμε μένοντας στο Βαθύ. Απλά σκεφτόμαστε να μείνουμε περισσότερες μέρες στο Βαθύ γιατί είναι και πιο μεγάλο αλλά και όταν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το ΚΤΕΛ που ουσιαστικά είναι η αφετηρία του.
Από ό,τι είδα από τα δρομολόγια, δεν έχει και τόσο πολλά καράβια που πιάνουν στο Βαθύ, οπότε όσο χαμός και να γίνεται δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάζει.
Δηλαδή λίγο-πολύ μου προτείνεις να μείνουμε περίπου τρεις μέρες στο Καρλόβασι και τις υπόλοιπες ημέρες να μείνουμε στο Πυθαγόρειο ή τέλος πάντων να μείνουμε δυο-τρεις μέρες στο Κοκκάρι και μετά Πυθαγόρειο και να μην μείνουμε καθόλου στο Βαθύ;
Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω αν θα μπορούμε να έχουμε αυτοκίνητο όταν θα είμαστε στο Πυθαγόρειο ή στο Καρλόβασι. Γιατί στο Βαθύ μπορούμε να έχουμε αυτοκίνητο μέσω ενός φίλου. Από εκεί και πέρα όμως σε άλλα μέρη πρέπει να νοικιάσουμε και δεν ξέρω πώς θα ανέβει ο προϋπολογισμός μας.
Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πάρα πολύ και ουσιαστικά με έβαλες σε δεύτερες σκέψεις τώρα. Αρχικά σκεφτόμασταν για δύο μέρες στο Καρλόβασι μόνο όταν θα φτάνουμε στο λιμάνι, μήπως θεωρείς καλή ιδέα να μείνουμε και τρίτη μέρα;

Υστερόγραφο: Τον βλέπω τον @James να πετάγεται και να λέει να μείνουμε όλες τις μέρες στο Καρλόβασι!
 

Pel

Member
Μηνύματα
748
Likes
3.805
Ονειρεμένο Ταξίδι
Και πού δεν θέλω;
Υπάρχει κάποια πρόταση για γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτου;
 

jetry

Member
Μηνύματα
41
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Μεξικό
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Καλημέρα. Δηλαδή τόσο άσχημα είναι στο Βαθύ; Δεν ξέρω τις επιπτώσεις του από το σεισμό αλλά από τις φωτογραφίες που είδα στο ίντερνετ μου φάνηκε ωραία πόλη. Δηλαδή περπατώντας στα στενά υπάρχει επικινδυνότητα; Επίσης για την παραλιακή που γράφεις εννοείς ότι έχει έντονη μυρωδιά;
Να σου πω την αλήθεια δεν έχουμε καταστρώσει λεπτομερές σχέδιο για το πού θα πάμε μένοντας στο Βαθύ. Απλά σκεφτόμαστε να μείνουμε περισσότερες μέρες στο Βαθύ γιατί είναι και πιο μεγάλο αλλά και όταν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το ΚΤΕΛ που ουσιαστικά είναι η αφετηρία του.
Από ό,τι είδα από τα δρομολόγια, δεν έχει και τόσο πολλά καράβια που πιάνουν στο Βαθύ, οπότε όσο χαμός και να γίνεται δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάζει.
Δηλαδή λίγο-πολύ μου προτείνεις να μείνουμε περίπου τρεις μέρες στο Καρλόβασι και τις υπόλοιπες ημέρες να μείνουμε στο Πυθαγόρειο ή τέλος πάντων να μείνουμε δυο-τρεις μέρες στο Κοκκάρι και μετά Πυθαγόρειο και να μην μείνουμε καθόλου στο Βαθύ;
Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω αν θα μπορούμε να έχουμε αυτοκίνητο όταν θα είμαστε στο Πυθαγόρειο ή στο Καρλόβασι. Γιατί στο Βαθύ μπορούμε να έχουμε αυτοκίνητο μέσω ενός φίλου. Από εκεί και πέρα όμως σε άλλα μέρη πρέπει να νοικιάσουμε και δεν ξέρω πώς θα ανέβει ο προϋπολογισμός μας.
Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πάρα πολύ και ουσιαστικά με έβαλες σε δεύτερες σκέψεις τώρα. Αρχικά σκεφτόμασταν για δύο μέρες στο Καρλόβασι μόνο όταν θα φτάνουμε στο λιμάνι, μήπως θεωρείς καλή ιδέα να μείνουμε και τρίτη μέρα;

Υστερόγραφο: Τον βλέπω τον @James να πετάγεται και να λέει να μείνουμε όλες τις μέρες στο Καρλόβασι!
Εντάξει επικινδυνότητα δεν υπάρχει θεωρώ, αλλά είναι όλα τόσο παραμελημένα.. εμένα δηλαδή δε μου κάνει την αίσθηση να πάω για βόλτα στα στενά.. όσο για τη μυρωδιά ναι, σε αυτή αναφερομαι. Σίγουρα δε θα επέλεγα το Βαθύ για διαμονή όμως υπάρχουν και άλλες παράμετροι όπως αυτή του αυτοκινήτου που μπορείς να το έχεις εκει.. οπότε αυτό και μόνο αλλάζει λίγο τα δεδομενα. Το αυτοκίνητο θα το έχεις αποκλειστικά εκείνες τις ημέρες η απλά θα μπορείς να το πάρεις για λίγες ώρες; Θα μπορούσες με μια διαμονή στο Βαθύ να συνδυάσεις ίσως Ηραίο, Μυτιληνιους και Σπηλιανή εκμεταλλευόμενος το αυτοκίνητο ώστε να μη χρειαστεις μέσο κατά τη διαμονή σου στο Πυθαγόρειο. Βέβαια σου αρέσει το τρέξιμο όλη μέρα η θέλεις κάτι πιο χαλαρό; ξαναλέω ότι ολα είναι καθαρά θέμα γούστου.. κάτι που είναι για σένα χάλια, εμένα μπορεί να με γοητεύει σε άλλο επίπεδο! Γύρω από το Καρλόβασι υπάρχουν τόσο όμορφα μέρη (τα οποία προϋποθέτουν αυτοκίνητο ομως). Πχ αν έχεις σκοπό να πας στους καταρράκτες ε, μια μερα θα τη φας εκεί, πρωί καταρράκτες απόγευμα μπάνιο τσουπ πάει η μια μέρα! Να μην πας στον Πλάτανο; Στα Σειτανια; (αντέχεις περπάτημα; Προτιμας οργανωμένες παραλίες; ), στο Ποτάμι, να πιεις και ένα ποτάκι στο Del Mundo; Να μην αφιερώσεις και μια μέρα στο Καρλόβασι; Για μένα το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να δεις σε ποια μέρη θέλεις να πας, που θέλεις να κολυμπήσεις και να κάνεις ένα πρόγραμμα με βάση τους δικούς σου ρυθμούς!
 

Ostvarivanje

Member
Μηνύματα
242
Likes
110
Εντάξει επικινδυνότητα δεν υπάρχει θεωρώ, αλλά είναι όλα τόσο παραμελημένα.. εμένα δηλαδή δε μου κάνει την αίσθηση να πάω για βόλτα στα στενά.. όσο για τη μυρωδιά ναι, σε αυτή αναφερομαι. Σίγουρα δε θα επέλεγα το Βαθύ για διαμονή όμως υπάρχουν και άλλες παράμετροι όπως αυτή του αυτοκινήτου που μπορείς να το έχεις εκει.. οπότε αυτό και μόνο αλλάζει λίγο τα δεδομενα. Το αυτοκίνητο θα το έχεις αποκλειστικά εκείνες τις ημέρες η απλά θα μπορείς να το πάρεις για λίγες ώρες; Θα μπορούσες με μια διαμονή στο Βαθύ να συνδυάσεις ίσως Ηραίο, Μυτιληνιους και Σπηλιανή εκμεταλλευόμενος το αυτοκίνητο ώστε να μη χρειαστεις μέσο κατά τη διαμονή σου στο Πυθαγόρειο. Βέβαια σου αρέσει το τρέξιμο όλη μέρα η θέλεις κάτι πιο χαλαρό; ξαναλέω ότι ολα είναι καθαρά θέμα γούστου.. κάτι που είναι για σένα χάλια, εμένα μπορεί να με γοητεύει σε άλλο επίπεδο! Γύρω από το Καρλόβασι υπάρχουν τόσο όμορφα μέρη (τα οποία προϋποθέτουν αυτοκίνητο ομως). Πχ αν έχεις σκοπό να πας στους καταρράκτες ε, μια μερα θα τη φας εκεί, πρωί καταρράκτες απόγευμα μπάνιο τσουπ πάει η μια μέρα! Να μην πας στον Πλάτανο; Στα Σειτανια; (αντέχεις περπάτημα; Προτιμας οργανωμένες παραλίες; ), στο Ποτάμι, να πιεις και ένα ποτάκι στο Del Mundo; Να μην αφιερώσεις και μια μέρα στο Καρλόβασι; Για μένα το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να δεις σε ποια μέρη θέλεις να πας, που θέλεις να κολυμπήσεις και να κάνεις ένα πρόγραμμα με βάση τους δικούς σου ρυθμούς!
Πρώτα από όλα να ξεκινήσω με μία ερώτηση. Αξίζει να πάμε στους Μυτιληνιούς; Από αυτά που βλέπω έχει ένα μουσείο φυσικής ιστορίας και έχει ενδιαφέρονται εκθέματα. Εκτός όμως από αυτό, έχει και κάτι άλλο ενδιαφέρον να δούμε το χωριό; Από εκεί και πέρα θέλουμε να πάμε Ηραίο, Σπυλιανή, Κοκκάρι (αυτά σε γενικές γραμμές από το Βαθύ. Ίσως βέβαια αυτά μπορούμε να τα βολέψουμε σε δύο μέρες στο Βαθύ και να πάμε και άλλες δύο στο Κοκκάρι να μείνουμε;
Σίγουρα υπάρχει υποκειμενικότητα στο τι θέλει ο καθένας. Περπάτημα αντέχω αλλά προτιμώ οργανωμένες παραλίες. Δεν είμαι τόσο πολύ της περιπέτειας και της φάσης το "τι θα βρούμε".
Βασικά από φωτογραφίες που είδα, έχει και μέσα το Καρλόβασι ενδιαφέρον, για παράδειγμα κάτι αρχοντικά που έχω δει σε φωτογραφίες και γενικά μου αρέσει να βγάζω φωτογραφίες σε όλα τα μέρα που θα πάω. Δηλαδή και στο καρλόβασι θέλω να βγάλω και στο λιμάνι και στο Νέο Καρλόβασι.
Άρα, το δίλημμα που δημιουργείται είναι αν θα μείνουμε 4 στο Βαθύ ή 2 Κοκκάρι και 2 Βαθύ. Και από 3 λέω Καρλόβασι και Πυθαγόρειο (εχτές λέγαμε 2 Καρλόβασι, αλλά τη μία μέρα που θα φτάσουμε και θα ταξιδεύουμε από την προηγούμενη μέρα και άρα θα είμαστε κουρασμένοι θα κινηθούμε πιο χαλαρά).
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Εγώ τα είπα ότι θα μπερδευτείς!

Πάμε πάλι για όσο θυμάμαι (γιατί διάβασα αρκετά). Το Βαθύ δεν το λες σε καμιά περίπτωση γραφικό, αλλά πρέπει να υπολογίσεις ότι πρόκειται για μια πόλη σχεδόν 10.000 κατοίκων, οπότε έχει μεγαλώσει αρκετά, με όποιο κόστος έναντι της γραφικότητας. Για παράδειγμα, η Χώρα της Τήνου είναι 20 φορές μικρότερη και το ίδιο "άσχημη".

Η εσάνς υπάρχει, ανάλογα και τον καιρό, και είναι κάτι με το οποίο συχνά πυκνά κοροιδεύουμε του Βαθιώτες. Δεν θα έλεγα αποτρεπτικό τελείως, υπάρχουν μέρες που δεν έχει καθόλου. Το σίγουρο όμως είναι σου βγάζει πιο πολύ "πόλη" σε σχέση με τα άλλα μέρη. Ο πεζόδρομος πάντως πίσω από την παραλιακή και το Άνω Βαθύ είναι μια χαρά γραφικά. Και ότι αναφέρεις (περιπάτους δίπλα στη θάλασσα, φωτογραφικό ενδιαφέρον) θεωρώ ότι θα το βρεις.

Το Βαθύ χτυπήθηκε όσο κανείς άλλος από το σεισμό. Έχασε δύο παιδιά, το να συζητάμε για κτίρια είναι και λίγο τραγικό. Όπως και να έχει, οι ζημιές πλήρως δεν έχουν αποκατασταθεί πουθενά στη Σάμο, το έχω αναφέρει και στο παρελθόν, είμαι ξεκάθαρος. Τώρα ποια στενά δεν είναι προσβάσιμα δεν ξέρω, εγώ προφανώς στο Βαθύ δεν πάω για τουρισμό και να εξερευνήσω κάθε πιθανό στενό.

Επειδή "πιάνει" και Βαθύ, μήπως να το προσπερνούσαμε το Καρλόβασι; :haha:
:eek::eek::eek:

Μην καταστρέψετε τις διακοπές σας με τέτοιες επιλογές.

Προτάσεις μπορώ να σας κάνω άπειρες, αλλά είπαμε για παραλίες δεν είστε φαν, ίσως όχι τόσο φαν για ορεινά χωριά, για αυτό δεν έχω αναφέρει κάποια. Προφανώς τα Σειτάνια (το Μεγάλο κυρίως) είναι σούπερ, συν η φανταστική διαδρομή, αλλά θέλει όρεξη και μπόλικο περπάτημα. (αν και πλέον γίνεται και με σκάφος)
Στον Πλάτανο οκ είναι, αλλά μερικές γκουρμεδιές στον "Ορίζοντα" με την απίθανη θέα και προς Μαραθόκαμπο και προς Καρλόβασι σίγουρα μετράνε. Πολύ πιο ωραία σαν χωριό, με πολύ όμορφη πλατεία είναι τα Κουμέικα πχ κατά τη γνώμη μου (και μετά ακριβώς από κάτω είναι τα Καλαδάκια με τη σπηλιά! Σε έφτιαξα πάλι)

Δε ξέρω, νομίζω λέμε ράντομ πράγματα, ελπίζω να κρατήσεις όποια σου φαίνονται πιο χρηστικά και να κάνεις το καλύτερο δυνατό!

Για ενοικιάσεις υπάρχουν διάφορα, έχω γνωστή όμως, αν κάποιος θέλει, ας μου στείλει μήνυμα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.701
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom