Ιαπωνία Βοήθεια για ταξίδι στην Ιαπωνία.

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Εγώ που έχω χρεωστική πειραιώς και maestro εθνική θα έκανα δηλαδή δουλειά?
κοιτάω απο airtickets πτήση και ξενοδοχείο για τέλη μάρτη-αρχές απρίλη και μου βγάζει στα περι 1300ε για 14 μέρες.είναι καλή ιδέα να έκλεινα εισητήρια και ξενοδοχείο μέσω airtickets?
υποθετικά πάντα σας ρωτώ,ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις ξανα!
Ελπίζω να μην έκλεισες μεσω airtickets. Μπες alitalia και κλεισε μέχρι 19 Φλεβάρη για Τόκιο με μόνο 550 - 600 ευρώ!!! Εγώ είμαι έτοιμος να πατήσω το enter και να κλείσω το εισιτήριο για Απρίλιο. Το γεγονός ότι δεν μιλάνε αγγλικά με κάνει να διστάζω λίγο αλλά ελπίζω να το ξεπεράσω πριν λήξει η προσφορά (ή οι θέσεις). Αντε δώστε μου λίγο θάρρος!!! :rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.310
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ποια Αγλικά παιδί μου; Πάτα το εκεί!
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.208
Likes
5.674
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Τι τα θέλεις τα αγγλικά; Ό,τι δεν μπορείς να πεις, ζωγράφισέ το!
 

Masbass

Member
Μηνύματα
113
Likes
184
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μαδαγασκάρη
σε μια εβδομαδα φευγω για Τοκιο, θα χεις τις πιο φρέσκες απαντήσεις όταν γυρίσω 1 Μαρτίου ;-)

για τη γλώσσα θα μάθεις 5 κουβέντες, θα πάρεις κι ένα τέτοιο: Point It κι είσαι έτοιμος. Άνοιξε χώρο στο dropbox σου και θα σε φτιάξω
 
Last edited:

AERAS

Member
Μηνύματα
759
Likes
1.118
και χωρίς point it και χωρίς λεξικό και χωρίς τίποτα θα περάσετε τέλεια....
τι να τα κάνεις τα αγγλικά που γνωρίζουν άλλοι λαοί αλλά είναι αγενής,ξινοί,δύστροποι?
Οι Ιάπωνες μπορεί να μην γνωρίζουν αγγλικά αλλά έχουν ευγένεια παιδεία και πραγματικά θα σκιστούν για να σε εξυπηρετήσουν.
Πολλές φορές προσφέρθηκαν άγνωστοι από μόνοι τους να με βοηθήσουν αλλά και όποτε ζήτησα εγώ οδηγίες συχνά ξέφευγαν από τον δρόμο τους προκειμένου να με πάνε εκεί που ήθελα.
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλα
Το γεγονός ότι δεν μιλάνε αγγλικά με κάνει να διστάζω λίγο αλλά ελπίζω να το ξεπεράσω πριν λήξει η προσφορά (ή οι θέσεις).
Στα θετικά να το βάλεις αυτό.
Να μπαίνεις εκεί που δεν βλέπεις καθόλου Αγγλικά και θα περάσεις καλύτερα. Θα αποφύγεις και tourist traps σχεδιασμένα ειδικά για Αμερικάνους.

Όποιος ενδιαφέρεται για γαστρονομικές απολαύσεις στην Ιαπωνία ας με ενοχλήσει. Έχω λίστες να του δώσω (όχι δηθενιές Michelin ... ψαγμένα πράγματα). Για ναούς και καρτούν, ξεχάστε με...δεν έχω ιδέα :D
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Thank u @Masbass ! Καλά να περάσεις και περιμένω εντυπώσεις!!!
@jousis νομίζω πως θα σε χρειαστώ! Περιμένω λίστες και προτάσεις! Το θέμα φαγητό δεν το 'χω πιάσει ακόμα (ασχολούμαι για την ώρα με τα απίστευτα περίπλοκα τρένα). Γενικά δεν το 'χω με το σούσι (και τα ωμα ψάρια γενικότερα). Κάτι έχω ακούσει για κάτι σαν μπαράκια που πουλάνε και φαγητό και είναι λένε πολύ καλά. Έχουν μια ιδιαίτερη ονομασία που δεν θυμάμαι τώρα...
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλα
Γενικά δεν το 'χω με το σούσι (και τα ωμα ψάρια γενικότερα).
Δεν τίθεται θέμα. Το σούσι με ωμό ψάρι είναι μόνο ένα είδος σούσι που μπορείς να φας (υπάρχουν κι άλλα). Επίσης κάθε μέρα μπορεί να τρως 3 διαφορετικά είδη φαγητών και να μην δοκιμάσεις ποτέ σούσι :)
Έχουν πχ εξαιρετικά Ιαπωνικά μοσχαράκια -wagyu- (Matsusaka, Hida, Miyazaki, Kobe, ...).

Κάτι έχω ακούσει για κάτι σαν μπαράκια που πουλάνε και φαγητό και είναι λένε πολύ καλά. Έχουν μια ιδιαίτερη ονομασία που δεν θυμάμαι τώρα...
Izakaya , πολύ ποτό (nihonshu, shochu, μπύρα,...) και φαΐ στυλ μεζεδοπωλείου.
 
Last edited:

d4ydr33m3r

Member
Μηνύματα
124
Likes
29
Ονειρεμένο Ταξίδι
Antarctica
Καλη σας ημερα,

θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας για ενα ταξιδι που χρονια θελω να κανω αλλα παντα το ανεβαλα για διαφορους λογους. Σκεφτομαι λοιπον για Αυγουστο, και κυριως κανω καινουργιο τοπικ παροτι εχω διαβασει καποια και θα διαβασω εννοειται ολα τα σχετικα εδω μεσα, γιατι θελω να το κλεισω αμεσα .
Καταρχην να τονισω οτι το οικονομικο επι της παρουσης ειναι θεμα. Θελω να παω περιπου 15 ημερες και να δω οσο γινεται περισσοτερα και οικονομικοτερα. Δεν ειμαι ανθρωπος της ανεσης και της πολυτελειας, και αυτο το τονιζω ετσι ωστε αν υπαρχουν καποιες λυσεις οικονομικοτερες αλλα προυποθετουν λιγο παραπανω τρεξιματακι ειναι δεκτες με χαρα.
Τα εισητηρια απο μια πρωτη ματια κυμαινονται στα 750 με 800 για αυτη την περιοδο απο οτι ειδα για να παω και να γυρισω απο Τοκυο (HND,NRT).
Το μεγαλο μου θεμα ειναι η διαμονη. Θελω οσο το δυνατον πιο οικονομικη διαμονη, δεν παω για να δω ξενοδοχεια και αν τα ryokan ή τα minshuku βολεψουν εννοειται θα τα προτιμησω.Αλλα παντα με κυριο γνωμονα το οικονομικο.
Για να σας βοηθησω θα ηθελα να δω σε αυτες τις 15 ημερες οπωσδηποτε Τοκυο,Κυοτο και Οσακα και εχω δει καποια σχετικα πλανα εδω μεσα. Εδω ειδικα μπαινει και το θεμα των μετακινησεων και εχωντας δει για το rail pass θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας και σε αυτο, ετσι ωστε να γλυτωσω οσο το δυνατον περισσοτερα χρηματα εφοσον αυτο ειναι εφικτο. Ενα πλανο με διαμονη για 15 ημερες θα με υποχρεωνε, παντα μου αρεσει να ακουω ανθρωπους που εχουν εμπειρια επι του θεματος.
Γενικως θα ηθελα τις πολυτιμες προτασεις σας με βαση αυτα, και με βασικη αρχη οτι δεν παω σαν τουριστας αλλα σαν ταξιδιωτης. Με νοιαζει να δω οσο πιο πολλα μπορω, και οχι να παω για ψωνια και χαζολογια..
Σας ευχαριστω προκαταβολικα για οποια βοηθεια. :)
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Tο καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας Τόκυο και να γυρίσεις από Οσάκα ή το αντίστροφο... οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες... έτσι θα γλιτώσεις και χρόνο, αλλά κυρίως χρήματα, γιατί μπορεί να πάρεις το rail pass των 7 ημερών... στην αρχή κάτσε π.χ 3-4 μέρες Τόκιο και πήγαινε στο Νίκο χωρίς το πάσο και μετά κάψτο για να πας στα βουνά και να φτάσεις στο Κυότο όπου και θα μείνεις τις τελευταίες 4-5 μέρες σου, χωρίς να χρειάζεσαι πάλι το πάσο... η διαδρομή μέχρι την Νάρα είναι φτηνή... περίπτωση να μην αγοράσεις έστω και το επταήμερο πάσο δεν υπάρχει, εκτός αν είσαι της ταλαιπωρίας και για λιγότερο από 100€ έχεις βίτσιο να γυρνάς με τα λεωφορεία...

Για διαμονή υπολόγιζε ένα εβδομηντάρι στο δίκλινο για καλούτσικα ξενοδοχεία με μπάνιο εκτός αν πας σε απλά ryokan με κοινό μπάνιο, όπου θα γλιτώσεις δέκα με είκοσι ευρώ την βραδιά...

Συνεπώς, εισιτήριο, πάσο, διαμονή, λοιπές μετακινήσεις, αξιοθέατα, φαγητό μικροέξοδα πας στα 2.500€ το άτομο... αυτό θα είναι το μίνιμουμ για 2 βδομάδες για να κινηθείς αξιοπρεπώς... αν το διαθέτεις προχώρα... αν όχι γνώμη μου είναι να μην το κάνεις... και θα μιζεριάσεις και δεν θα το ευχαριστηθείς...
 

d4ydr33m3r

Member
Μηνύματα
124
Likes
29
Ονειρεμένο Ταξίδι
Antarctica
Σε ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες, θεωρω οτι ειναι ενα λογικο ποσο και εγω δεν περιμενω λιγοτερα, δεν παω για να βγαλω απο την μυγα ξυγκι αλλα επειδη ειναι διπλα τα εξοδα μου για διαμονη εισητηρια καταλαβαινεις γιατι το ψαχνω τοσο..Για ξενοδοχειο βρισκω τις τιμες λογικοτατες.
Οποτε μετα το Nikko που θα παω απο Τοκυο, τι προτεινεις οταν λες παρε τα βουνα; :D
Για βοηθηστε ρε παιδια να βγαλω ενα προγραμματακι που θεωρειτε οτι αξιζει μια φορα θα παμε μην το καψω για βλακειες..
Επισης θα βγει πιο φθηνα πασο east pass και kansai pass για μια εβδομαδα ξεχωριστα ή συνολικα το 7ημερο στα 195 ευρω;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.683
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom