Ουγγαρία Π.Γ.Δ.Μ. Σερβία Βουδαπέστη οδικώς με μωρό και σκύλο.

mariaphilip

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Καλησπέρα σε όλους :D:D

Πρώτα ο Θεός λέμε Οκτώβριο να πάμε Βουδαπέστη, με ένα μωρό (15 μηνών τότε) και έναν σκύλο. Ημερομηνίες 24-27. Από Θεσσαλονίκη.

Και οι απορίες μου είναι ως εξής και εύχομαι να ξέρει κάποιος να μου πει:

1. Σκεφτόμουν να ξεκινήσουμε νωρίς. Ώστε μέχρι το βράδυ να καταφέρουμε να φτάσουμε Βουδαπέστη. Βέβαια δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο.
  2. Εκτός από τα γνωστά free αξιοθέατα, ή κάποια που δεν είναι free αλλά μπορούμε να τα δούμε από έξω. Υπάρχει κάτι άλλο να δούμε που μπορεί να είναι και η σκυλίτσα μας μαζί;
  3. Την βινιετα (αν το λέω σωστά) για την Ουγγαρία θα πρέπει να την αγοράσουμε on-line ή υπάρχει κάποιο μέρος εκεί; Επίσης στις άλλες χώρες που περνάμε είδα πως δεν αγοράζεις κάποια κάρτα για τα διόδια σωστά; Πληρώνεις όμως με ευρώ ή να κάνω συνάλλαγμα; Και περίπου πόσο έχουν πάει σαν κόστος;
  4. Στην revolut (μιας και δεν την λειτουργούμε καθόλου σαν κάρτα) μπορούμε να βγάλουμε ηλεκτρονική κάρτα και αν ναι μετά πως λειτουργεί και δουλεύει για εκεί; Ειδικά στις χώρες που θα περάσουμε χωρίς ίντερνετ.
  5. Σουβενίρ από που προτείνεται να αγοράσουμε μιας και κατά 99% θα φάμε πόρτα στην σκεπαστή αγορά;
  6. Αν τύχει και στον γυρισμό μείνουμε Βελιγράδι ένα βράδυ τι προτείνετε να κάνουμε;
  7. Επίσης θα ήθελα να μου πείτε μέρη που προτείνεται για να μείνουμε. Τι παιζει με το πάρκινγκ αν ξερετε και που πραγματικά αξίζει να φάμε.
Ξέρω είναι πολλά όσα ζητάω αλλά με το μωρό μου είναι αδύνατο να τα ψάξω ολομόναχη. Ευχαριστώ

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλησπέρα,

Ημερομηνίες 24-27. Από Θεσσαλονίκη.
Θέλετε σε 4 μέρες να ανέβετε μέχρι τη Βουδαπέστη και να γυρίσετε; Καταλαβαίνω σωστά ή έχεις γράψει λάθος ημερομηνίες;
Σκεφτόμουν να ξεκινήσουμε νωρίς. Ώστε μέχρι το βράδυ να καταφέρουμε να φτάσουμε Βουδαπέστη. Βέβαια δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο.
Μπορεί να γίνει σε μία μέρα το ανέβασμα με πρωινό ξεκίνημα και να φτάσετε το βράδυ, αλλά με ένα μικρό παιδί και σκυλάκι δεν ξέρω αν αυτό είναι το καλύτερο, γιατί είναι λίγο κουραστικό για τους ενήλικες αυτό, πόσο μάλλον για ένα παιδί 15 μηνών και ένα ζωντανό που και τα δύο θέλουν τις στάσεις τους. Αλλά ας σου πουν καλύτερα οι έχοντες παιδιά και σκύλους που κάνουν οδικά ταξίδια.

Την βινιετα (αν το λέω σωστά) για την Ουγγαρία θα πρέπει να την αγοράσουμε on-line ή υπάρχει κάποιο μέρος εκεί; Επίσης στις άλλες χώρες που περνάμε είδα πως δεν αγοράζεις κάποια κάρτα για τα διόδια σωστά; Πληρώνεις όμως με ευρώ ή να κάνω συνάλλαγμα; Και περίπου πόσο έχουν πάει σαν κόστος;
Στην Ουγγαρία δεν έχω βγάλει βινιέτα ακόμα, αλλά μπορείς να βρεις πολύ κατατοπιστικές οδηγίες σε αυτό το λινκ Motorway vignette Hungary - info 2025 - Tolls.eu
Η Σερβία και η Β.Μακεδονία δεν έχουν βινιέτα, μόνο διόδια σαν τα δικά μας. Το ιδανικό είναι να πληρώσεις με revolut που θα έχεις τη καλύτερη συν/κη ισοτιμία. Αν πληρώσεις με € σε μετρητά κάνουν στρογγυλοποιήσεις προς τα πάνω και είναι κλέψιμο. Αν κάνεις συνάλλαγμα απο Ελλάδα θα πληρώσεις μεγάλη προμήθεια (ανάλογα και το ανταλλακτήριο). Το ιδανικό είναι να έχεις τη φυσική κάρτα της Revolut και να κάνεις τις πληρωμές σου με αυτή. Tο κόστος διοδίων στη Β.Μακεδονία είναι ~6€ να ανέβεις και άλλα τόσα να κατέβεις, ενώ στη Σερβία είναι ~23€ ανα κατεύθυνση.

Στην revolut (μιας και δεν την λειτουργούμε καθόλου σαν κάρτα) μπορούμε να βγάλουμε ηλεκτρονική κάρτα και αν ναι μετά πως λειτουργεί και δουλεύει για εκεί; Ειδικά στις χώρες που θα περάσουμε χωρίς ίντερνετ.
Εκεί που δεν έχεις ιντερνετ δεν μπορείς να πληρώσεις με άυλη revolut κάρτα. Πρέπει να βγάλετε τη φυσική κάρτα ή να αγοράσετε ίντερνετ στις χώρες αυτές που δεν αξίζει για ένα πέρασμα.

mariaphilip

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Καλησπέρα,

Θέλετε σε 4 μέρες να ανέβετε μέχρι τη Βουδαπέστη και να γυρίσετε; Καταλαβαίνω σωστά ή έχεις γράψει λάθος ημερομηνίες;

Μπορεί να γίνει σε μία μέρα το ανέβασμα με πρωινό ξεκίνημα και να φτάσετε το βράδυ, αλλά με ένα μικρό παιδί και σκυλάκι δεν ξέρω αν αυτό είναι το καλύτερο, γιατί είναι λίγο κουραστικό για τους ενήλικες αυτό, πόσο μάλλον για ένα παιδί 15 μηνών και ένα ζωντανό που και τα δύο θέλουν τις στάσεις τους. Αλλά ας σου πουν καλύτερα οι έχοντες παιδιά και σκύλους που κάνουν οδικά ταξίδια.

Στην Ουγγαρία δεν έχω βγάλει βινιέτα ακόμα, αλλά μπορείς να βρεις πολύ κατατοπιστικές οδηγίες σε αυτό το λινκ Motorway vignette Hungary - info 2025 - Tolls.eu
Η Σερβία και η Β.Μακεδονία δεν έχουν βινιέτα, μόνο διόδια σαν τα δικά μας. Το ιδανικό είναι να πληρώσεις με revolut που θα έχεις τη καλύτερη συν/κη ισοτιμία. Αν πληρώσεις με € σε μετρητά κάνουν στρογγυλοποιήσεις προς τα πάνω και είναι κλέψιμο. Αν κάνεις συνάλλαγμα απο Ελλάδα θα πληρώσεις μεγάλη προμήθεια (ανάλογα και το ανταλλακτήριο). Το ιδανικό είναι να έχεις τη φυσική κάρτα της Revolut και να κάνεις τις πληρωμές σου με αυτή. Tο κόστος διοδίων στη Β.Μακεδονία είναι ~6€ να ανέβεις και άλλα τόσα να κατέβεις, ενώ στη Σερβία είναι ~23€ ανα κατεύθυνση.

Εκεί που δεν έχεις ιντερνετ δεν μπορείς να πληρώσεις με άυλη revolut κάρτα. Πρέπει να βγάλετε τη φυσική κάρτα ή να αγοράσετε ίντερνετ στις χώρες αυτές που δεν αξίζει για ένα πέρασμα.
Ναι σωστά σκεφτόμουν σε μια μέρα. Βέβαια δεν ξέρω αν είναι εφικτό όπως λέω. Αλλιώς να το ξανασκεφτούμε για τον προορισμό. Σίγουρα θα κάναμε και στάσεις για φαγητό ξεκούραση κλπ.
Όσο αφορά την revolut ξέρουμε πόσο καιρό κάνει να έρθει η κάρτα και αν κοστίζει κάτι; Να το επιχειρήσω αν είναι.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ναι σωστά σκεφτόμουν σε μια μέρα. Βέβαια δεν ξέρω αν είναι εφικτό όπως λέω. Αλλιώς να το ξανασκεφτούμε για τον προορισμό. Σίγουρα θα κάναμε και στάσεις για φαγητό ξεκούραση κλπ.
Όσο αφορά την revolut ξέρουμε πόσο καιρό κάνει να έρθει η κάρτα και αν κοστίζει κάτι; Να το επιχειρήσω αν είναι.
Δεν είναι μόνο το πήγαινε-έλα, αλλά και η διαμονή στη Βουδαπέστη που είναι μόνο δύο μέρες. Για μένα είναι πολύ λίγο, και το όλο εγχείρημα είναι πολύ τρέξιμο, ειδικά για ένα μικρό παιδί που θέλει το χρόνο του να προσαρμοστεί σε ένα περιβάλλον και θα έχει τόσες εναλλαγές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.... :rolleyes-80:

Για την απόκτηση της revolut μπορείς να διαβάσεις εδω https://www.revolut.com/el-GR/legal/ultra-fees/

cosafiv

Member
Χωρίς ίντερνετ,στη Σερβία,πλήρωνα με κινητό χωρίς πρόβλημα,απλα δ.εν έβλεπα τις χρεώσεις εκείνη την στιγμή καί όταν έμπαινα σε περιβάλλον με ίντερνετ, εμφανίζονταν όλα κανονικά...

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Την βινιετα (αν το λέω σωστά) για την Ουγγαρία θα πρέπει να την αγοράσουμε on-line ή υπάρχει κάποιο μέρος εκεί;
Ναι την βινιετα μπορείς να την αγοράσεις ονλαιν. Από τα σύνορα δεν συμφέρει, κάτι κιόσκια που την πουλάνε ζητάνε μεγάλη προμήθεια . Βρες ποιο είναι το επίσημο site γιατί αυτή την στιγμή δεν το έχω πρόχειρο.
Η ρεβολουτ θέλει περίπου 10 μέρες να έρθει και κοστίζει περίπου 6-7€ νομίζω για να την στείλουν.
Όπως είπε και η @Sassenach77 οι 4 ημέρες είναι υπερβολικά λίγες, μαζί με το ταξίδι. Αν έχετε μόνο τόσες λίγες θα πρότεινα να σκεφτείτε κάτι πιο κοντινό. Πχ την Σερβία ή την Βουλγαρία, ανάλογα βέβαια και με τα ενδιαφέροντα σας.

alma

Member
Η δική μου γνώμη είναι πως αν οι μέρες αυτές συμπεριλαμβάνουν και το πήγαινε έλα, τότε δεν αξίζει. Τρως 2 μέρες στο δρόμο και μένουν μόνο άλλες 2 για τη Βουδαπέστη...αν σκεφτείς πως δεν θα τρέχετε κιόλας και με μωρό και με σκύλο μαζί, δεν προλαβαίνετε να δείτε πάρα ελάχιστα...

Ή θα έπαιρνα αεροπλάνο, αφήνοντάς το ζωάκι κάπου στην Ελλάδα για να μην ταλαιπωρείται ή θα άλλαζα προορισμό.
Οδικώς για τόσο λίγο μόνο Βουλγαρία ή κάπου αλλού κοντά...

Arwindan

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Απλά για να μην γίνει κάποιο μπέρδεμα, το παραπάνω δεν ισχύει. Εφόσον έχεις περάσει την κάρτα σε κάποιο wallet (Google, Apple) μπορείς να πληρώσεις με NFC παντού είτε έχεις είτε δεν έχεις σύνδεση στο Ιnternet.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Απλά για να μην γίνει κάποιο μπέρδεμα, το παραπάνω δεν ισχύει. Εφόσον έχεις περάσει την κάρτα σε κάποιο wallet (Google, Apple) μπορείς να πληρώσεις με NFC παντού είτε έχεις είτε δεν έχεις σύνδεση στο Ιnternet.
Δεν το γνωρίζω αυτό. Sorry και ευχαριστώ για τη διόρθωση

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.070
Μέλη
39.819
Νεότερο μέλος
ArianH

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα