Αυστραλία Μελβούρνη - Σίδνεϋ και περίχωρα για 5 βδομάδες

intefix

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αυστραλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ρωσσία
Ναι για την προφορά έχετε δίκοιο.
Ας γράψω κι αυτά μια που τα θυμήθηκα: τι δεν μου άρεσε.
Πώς τα πας @intefix με την προφορά τους; 😅 Να ακούς τις ανιψιές, σαν τα κρύα τα νερά, να μιλάνε λες κι είναι βαρύμαγκες στην Τρούμπα,...
Ναι για την προφορά έχετε δίκοιο. Έχουν μείνει στην εποχή το 60. Τους διορθώνω στα Ελληνικά λίγο. Έχουμε πλάκα. Πάντως όπως είπα και παραπάνω αν φύγουν οι παππούδες-γιαγιάδες από που θα ακούνε; Είναι λυπηρό αυτό.

intefix

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αυστραλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ρωσσία
Καλημέρα. Συνεχίζω με αυτόν το τόπο τη ροή. (Δεν ξέρω δω μέσα πως κάνεις κεφάλαια, αγκυρώσεις κλπ).
Όπως είπα ξεναγούμε τον Βασίλη τουτες τις μέρες.
Ο Βασίλης που είναι πολύ καλός μηχανικός αυτοκινήτων χωρίς να το έχει επάγγελμα - κρίμα - μας έτρεχε - όχι ότι μας χάλασε - σε ότι σχετικό με F1 και αυτοκίνητα. Πήγαμε το λοιπόν να δούμε την πίστα Albert-Park.
Δεν είναι μια μόνιμη πίστα. Φτιάχεται για την ανάγκη των αγώνων. Είναι γύρω από μια πανέμορφη λιμνούλα του ομώνυμου πάρκου.

Επειδή ψιλόβρεχε σχεδόν όλη μέρα τη φάγαμε σε πολυκαταστήματα χαζεύοντας διάφορα πραματάκια. Αρκετά πιο ακριβά συγκρίνοντας με την Ελλάδα, αλλά αν σκευτούμε ότι ο βασικός μισθός εδώ απότι υπολόγισα είναι σχεδόν 4 φορές πάνω από μας, άρα αρκετά καλά για αυτούς.
Χθες ξεποδαριαστήκαμε. Όλη μέρα μεχρι αργά το βράδυ στο κέντρο. Όσο και να χαζεύεις στο κέντρο έχει τόοοσα πολά μέρη να δεις.

Έχω πάει 4-5 φορές στο κέντρο και πάλι έχει άλλα 1000 μέρη να δεις.
Πήραμε το τραίνο. Κατεβήκαμε στο κέντρο. Σήμερα πήγαμε να δούμε ένα μουσειάκι με παλιά αυτοκίνητα. Το Fox Classic Car Museum.
Ωραίο ήτανε. Πολλά από αυτά πρωτότυπα. Κυρίως ψάχναμε για V κινητήρες.
Συνεχίσαμε με καφέ σε στοές, διαδρομάκια σκοτεινά μεγάλους δρόμους κλπ.
Ψάξαμε για κάποιο με αθλητικά για F1. Χειμώνας και δεν έχει πολύ κόσμο και είναι πιο καλά για μένα. Πήγαμε σε εκπτωσάδικα αθλητικών. Βρήκαμε μερικά πραματάκια. Πήγαμε σε ένα ιταλικό φαγάδικο. Το Brunetti. Καλό μαγαζί.
Απογιοματάκι πάλι βόλτες στο κέντρο. Νυχτώνει νωρίς ακόμα. Πέρα - δώθε από το ποτάμι τους Yarra. Πολύς κόσμος - νεολαία. Μια ζωντανή πόλη.
*Για δειτε τις τιμές στα κρέατα !!
IMG_20250703_125356.jpg
IMG_20250703_201417.jpg
IMG_20250703_201042.jpg
IMG_20250703_195548.jpg
IMG_20250703_195201.jpg
IMG_20250703_194908.jpg
IMG_20250703_180205.jpg
IMG_20250703_180106.jpg
IMG_20250703_163817.jpg
IMG_20250703_161423.jpg
IMG_20250703_161219.jpg
IMG_20250703_132743.jpg
IMG_20250703_131135.jpg
IMG_20250703_130113.jpg
IMG_20250703_130109.jpg
IMG_20250703_130052.jpg
IMG_20250703_125917.jpg
IMG_20250703_125913.jpg
IMG_20250703_125150.jpg
IMG_20250702_162717.jpg
IMG_20250702_141039.jpg
IMG_20250702_140034.jpg
IMG_20250702_140021.jpg
IMG_20250702_135431.jpg

Last edited:

tatooine

Member
*Για δειτε τις τιμές στα κρέατα !!
Αυτά στην βιτρίνα του κρεοπωλείου είναι πρίμιουμ κρέατα. Στην Ελλάδα κοστίζουν αρκετά περισσότερο.
Στο τοκυο δυο σουβλάκια wagyu τα πληρωσαμε σχεδον 100 ευρω και μην φανταστείς ποσοτητα.
Βλέπω οι θερμοκρασίες είναι αρκετά καλές αυτή την περίοδο. Ένα ελαφρύ μπουφάν πρέπει να είναι αρκετό. Δείχνει 18ρια στο σιδνευ και 16ρια στη μελβουρνη.

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καναδάς
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Πολύ ωραία ιστορία, πραγματική ζωντανή ανταπόκριση είναι! Στο Albert δεν είχαμε πάει, ούτε και το μουσείο με τα αυτοκίνητα το ήξερα...

Τα κεφάλαια μπορείς να τα κάνεις και εσύ, αλλά άσ'τα στους διαχειριστές καλύτερα όταν πάει στις Ταξιδιωτικές Ιστορίες.

Επειδή βλέπω-κι εντός φόρουμ μερικοί αλλά κι εκτός αρκετοί- λέτε πως πήγατε Αυστραλία για επίσκεψη σε συγγενείς. Θα κάνατε το ταξίδι σε άλλη περίπτωση; Αν δεν είχατε κανέναν εκεί;

Αξίζει τον κόπο,την τόσο μεγάλη απόσταση και το κόστος του εισητηρίου θεωρείτε;
Στο Σίδνεϊ είχε φύγει σχεδόν όλο το σόι του πατέρα μου από το ’60. Πλέον έχουν κάνει δισέγγονα, ενώ και η οικογένεια του πατέρα μου ακύρωσε τελευταία στιγμή τη μετανάστευση εκεί λόγω ενός ξαφνικού προβλήματος υγείας του θείου μου τότε.

Η περιέργειά μου για τη χώρα γεννήθηκε μέσω των επισκέψεων των συγγενών μας στην Ελλάδα, κυρίως των αδερφών του παππού και της γιαγιάς, πριν ακόμα πάω το πρώτο ταξίδι στην Ιταλία με το λύκειο.

Πιστεύω αργά ή γρήγορα το ταξίδι στη χώρα θα το έκανα, ακόμη και αν δεν είχα συγγενείς εκεί (εξάλλου προτιμώ να μείνω σε ξενοδοχείο, παρότι προθυμοποιούνται να με φιλοξενούν). Ήδη από την πρώτη φορά μου άρεσε πολύ η χώρα, παρότι πρακτικά κινηθήκαμε σε 3 πόλεις μόνο (Μελβούρνη – Καμπέρα – Σίδνεϊ). Έτσι κι αλλιώς, η χώρα αποτελεί πύλη για τον Ειρηνικό, τα νησιά του οποίου έχω τρέλα να τα επισκεφτώ.

Πολλά πράγματα μου έκαναν εντύπωση εκεί. Έχει πολύ ενδιαφέρουσα φύση (από ερήμους μέχρι ζούγκλα), τον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο στα ανατολικά και εξίσου εντυπωσιακά αλλά άγνωστα νερά στα δυτικά (τον ύφαλο στο Ningaloo, κολύμπι με δελφίνια στο Monkey Mia αλλά και φαλαινοκαρχαρίες). Στα βόρεια το Kimberly θυμίζει λίγο τοπίο στην άκρη του κόσμου. Η κουζίνα, ως “Αυστραλιανή” δεν λέει και πολλά, αν και υπάρχουν πάμπολλες τοπικές. Ο κόσμος είναι από τους ευγενέστερους που έχω συναντήσει: εκεί που περιμένεις να ακούσεις ένα σκέτο “καλημέρα, 10$” μου είχε φανεί τόσο περίεργο να σε καλωσορίζουν με “πώς είσαι;” ή “πώς τα πέρασες χθες;”, χωρίς να σου γίνονται χρηματόδουλοι. Πρόκειται για μια πολυπολιτισμική κοινωνία, που όμως δεν μου έδινε την εντύπωση των γκέτο και της συναναστροφής μόνο με ατόμων που έχουν καταγωγή από την ίδια χώρα, ένα μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης.

Βγαίνουν κάποιες έρευνες για τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου, ο κόσμος εκεί δεν μου έδωσε την εικόνα της μιζέριας και της μικροπρέπειας που έχει καλλιεργηθεί εδώ. Όπως είχα γράψει και αλλού, η χώρα μου έδωσε την εντύπωση ότι συνδυάζει την ποιότητα ζωής της Σκανδιναβίας με τη ζεστασιά της Μεσογείου. Ακόμη και από καφέ είχαμε περάσει, μέρα που είχε τοπικό ντέρμι στη Μελβούρνη και είχαμε συναντήσει φιλάθλους και των 2 ομάδων με μπλούζες / κασκόλ: η εικόνα αυτή μου είχε κάνει τόσο εντύπωση, ήταν σαν να έβλεπα εξωγήινους μπροστά μου.

Δεν λέω ότι η κοινωνία είναι χωρίς προβλήματα, αυτή η ουτοπία δεν υπάρχει. Η χώρα ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από 125 χρόνια, ενώ δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα το τι βάρος δίνει στους Αβορίγινες. Επίσης, τον βαθμό εμπλοκής της στις εξελίξεις στην γύρω περιοχή (βλ. Τιμόρ). Υπάρχουν προβλήματα που ανησυχούν τον κόσμο εκεί και εδώ είναι σχετικά άγνωστα (πχ θυμάμαι την επίσκεψη ενός ξαδέλφου του μπαμπά το 2004 που μας είχε ρωτήσει “καλά, εδώ δεν ανησυχείτε για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας;”). Επίσης, κάποιες παροχές είναι λιγότερο δεδομένες εκεί σε σχέση με εδώ. Για παράδειγμα, η δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση δεν υπάρχει: χρειάζεσαι δάνειο, το οποίο όμως είναι εύκολο να ξεπληρώσει μια μέση οικογένεια.

Κάποτε είχαμε ρωτήσει μια ξαδέλφη του πατέρα μου, η οποία γεννήθηκε εκεί, αν νιώθει περισσότερο Ελληνίδα ή Αυστραλή και μας είχε απαντήσει Αυστραλή. Μου είχε φανεί κάπως τότε, στην πορεία το είδα σαν ένδειξη της ένταξής της στην χώρα, κάτι που βλέποντάς το τώρα το θεωρώ πολύ καλό. Τα παιδιά της μιλάνε σπαστά τα Ελληνικά, βλέποντάς το αυτό πατριωτικά σε στενοχωρεί αλλά μένουν σε μια Αγγλόφωνη χώρα και καλώς ή κακώς θα πρέπει να μιλούν την εκεί γλώσσα.

Τώρα για το αν αξίζει το ταξίδι: ναι, τα αεροπορικά είναι ακριβά. Το ’11 που πήγα πρώτη φορά, οι εταιρείες του κόλπου έπαιζαν γύρω στο χιλιάρικο (Etihad και Qatar) και γύρω στα 1200 η Emirates. Τώρα είναι στα 1200 και 1800. Η Scoot παίζει γύρω στο 700άρι, λογικό είναι όσες φορές έχω πετάξει μαζί της να είναι φίσκα. Από την άλλη, όμως, θες 300 ευρώ για Παρίσι / Λονδίνο, για μια 3ωρη πτήση. Και η διαμονή δεν συγκρίνεται με των πόλεων αυτών. Δεν είναι φθηνή, αλλά με το ψυχολογικό όριο των 100 ευρώ το βράδυ είσαι μια χαρά (στο τελευταίο μου ταξίδι εκεί είχα μείνει με τόσα στο κέντρο στα Meriton σε Σίδνεϊ και Μπρισμπέιν). Το value for money είναι πολύ καλύτερο. Το φαγητό είναι λίγο πάνω από την Ελλάδα. Εν ολίγοις, 2 εβδομάδες σε ένα Ελληνικό νησί ή σε μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, δεν θα σου έβγαινε και πολύ φθηνότερα.

Τώρα, αν δεν είχα συγγενείς αν θα την επισκεπτόμουν; Αργά ή γρήγορα ναι, έστω και ως stopover για τον Ειρηνικό. Με αυτά που έχω δει, ακόμη και έτσι, θα ήθελα να την ξαναεπισκεφτώ και μεμονωμένα.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Ναι για την προφορά έχετε δίκοιο.

Ναι για την προφορά έχετε δίκοιο. Έχουν μείνει στην εποχή το 60. Τους διορθώνω στα Ελληνικά λίγο. Έχουμε πλάκα. Πάντως όπως είπα και παραπάνω αν φύγουν οι παππούδες-γιαγιάδες από που θα ακούνε; Είναι λυπηρό αυτό.
Ισχύει και αυτό, ωστόσο σχολίασα την αυστραλιανή προφορά (της αγγλικής γλώσσας). Πολύ βαριά κι ασήκωτη. 🙂

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.070
Μέλη
39.819
Νεότερο μέλος
ArianH

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom