Περιεχόμενα
- Δεύτερη μέρα
Το επόμενο πρωί ο ήλιος έκανε την εμφάνιση του αλλά το κρύο ήταν αυτό που κυριαρχούσε.Χαρακτηριστικό ότι στα σημεία που είχε λίγο σκιά "πέθαινες" και έψαχνες τις αχτίδες του για να επανέλθεις. Με το που βγήκαμε από το ξενοδοχείο στα 50 μέτρα ήμασταν στην είσοδο της γέφυρας των αλυσίδων. Ψάξαμε για ένα λουκέτο που είχαμε βάλει την προηγούμενη φορά αλλά τα είχαν καθαρίσει όλα, με τα βίας έβρισκες μερικών ημερών
Για όσους θέλουν να ανέβουν στο κάστρο υπάρχει η ακριβή λύση του τελεφερίκ, το δρομάκι και για κάποιους άλλους που θέλουν να κόψουν δρόμο το σκαρφάλωμα
Η θέα σε αποζημιώνει και με το παραπάνω και αυτό το ξέρουν καλά όσοι έχουν πάει, με την παρουσία του Δούναβη να δεσπόζει!!!
Με το που φεύγεις από το κάστρο όλοι σταματάνε και χαζεύουν τους σκοπούς ιδιαίτερα αν πετύχουν αλλαγή φρουράς που σου τραβάει την προσοχή όσο να ναι. Όπως πολλές φορές έχω γράψει υπάρχει μια μικρή αγορά στο δεξί μας χέρι πηγαίνοντας για την εκκλησία του Ματίας. Οι τιμές είναι λίγο πιο ακριβές σε σχέση με την κλειστή αγορά για όποιον θέλει να αγοράσει κάποιο αναμνηστικό.
Τι να πει κανείς για αυτή την πόλη και τις απίστευτες εικόνες που σου προσφέρει στο πιάτο σου..
Το φημισμένο ρουζβουρμ ήταν γεμάτο και δεν είχαμε υπομονή να περιμένουμε για να πιούμε καφεδάκι ή να δοκιμάσουμε κάποιο γλυκό μιας και δεν είχαμε άνεση χρόνου από την μια και από την άλλη είχαμε σκάσει με τέτοιο πρωινό που φάγαμε. Άκουσα έναν Έλληνα ξεναγό να λέει σε ένα γκρουπ συμπατριωτών μας ότι από εκεί έπαιρνε γλυκά η πριγκίπισσα Σίσσυ αλλά όσο και αν έψαξα στο ίντερνετ δεν κατάφερα να βρω κάτι που να το επιβεβαιώνει.
Είναι πρώτη φορά που κάνω τόσα κομμάτια για να τελειώσω μια ιστορία και αυτό συμβαίνει γιατί ο χρόνος μου είναι πλέον πολύ λίγος για αυτό και ουσιαστικά δεν έχω γράψει κάτι ούτε για Κρακοβία-Βαρσοβία που πήγα αλλά ούτε και για Λονδίνο. Εξαίρεση αποτελεί η αγαπημένη μου Βουδαπέστη που θα τιμηθεί όπως της πρέπει
Συνεχίζεται πιστεύω ότι μου έμεινε άλλο ένα κομμάτι και τέλος.
Τελευταίες ώρες στη Βουδαπέστη και και θέλαμε να πάρουμε μια μικρή γεύση από όλα όσα μας είχαν μαγέψει στις προηγούμενες επισκέψεις μας. Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι αν και έμπειρος στα της πόλης επέλεξα την προηγούμενη μέρα να αγοράσουμε 24ωρη κάρτα για τα μέσα που όμως μέχρι τότε είχαμε χρησιμοποιήσει μόνο για να πάμε στα λουτρά και να γυρίσουμε.Ουσιαστικά είχαμε μπει μέσα από την κίνηση αυτή αλλά φρόντισα να κάνει απόσβεση μέχρι και το τελευταίο της ευρώ και να το σώσω στο τέλος. Για αρχή πήραμε ένα λεωφορειάκι να μας κατεβάσει από την Βούδα στο κοινοβούλιο και εξοικονομήσαμε αρκετό χρόνο έτσι. Στη συνέχεια πήγαμε στον Άγιο Στέφανο που μια επίσκεψη επιβάλλεται όσες φορές και αν έχεις πάει. -
Δεν ανεβήκαμε πάνω να απολαύσουμε την θέα αλλά τράβηξα πολλές φωτογραφίες από κάτω γιατί θυμάμαι σε παλιότερα post κάποια διαφωνία υπήρχε με τα σκαλιά (πόσα είναι, αν γλιτώνεις κάτι κλπ) Δεν έχει τόσο σημασία απλά σας επισυνάπτω τις φώτο που κατευθύνουν τους τουρίστες . Η τιμή είναι ίδια είτε θέλετε να πάρετε το ασανσέρ είτε να πάτε με τα πόδια οπότε δεν υπάρχει κάποιο δίλημμα
Τραμ για να πιάσουν τόπο τα λεφτά που δώσαμε και βουρ για την κλειστή αγορά
Zoo cafe
Αυτό το καφέ μου έιχε τραβήξει την προσοχή και δεν μπορούσα να μην πάω να δω τι παίζει έστω και αν δεν καταφέραμε να κάτσουμε γιατί γίνεται χαμός από κόσμο και θέλει κράτηση. Το κονσεπτ είναι όπως καταλαβαίνετε και από την περιγραφή τα ζώα που είναι ελεύθερα στο τραπέζι σας. Από φίδια μέχρι ότι μπορείτε να φανταστείτε περνάνε και μένουν κάποια ώρα στο τραπέζι σας. Οι φώτο είναι χαρακτηριστικές:
Επόμενη στάση η κλειστή αγορά που ήταν και ο τελικός προορισμός μας. Βόλτα και κάποια μικρά αναμνηστικά αν και τα φαγητά μας έσπασαν τη μύτη τελικά αποφασίσαμε να κρατηθούμε για να φάμε, που αλλού στο Fatal.
Fatal
Ξέρω ότι σε πολλούς δεν αρέσει το fatal αλλά όσοι είστε πολέμιοι άλλοι τόσοι είμαστε αυτοί που το γουστάρουμεΗ κοτόσουπα σε ψωμί είναι μακράν η καλύτερη που έχω φάει στην πόλη αν και στα περισσότερα ναι δεν είναι οι γεύσεις που λες "ρε φίλε τι έφτιαξε ο ανθρωπος". Όπως καταλαβαίνετε είχε αρκετούς Έλληνες, ένοιωσα ότι τρώω σε κάποια ταβέρνα στην Ελλάδα .
Μεγάλη προσοχή όσοι επιλέξετε το Ε100 για να πάτε στο αεροδρόμιο γιατί γίνεται χαμός από κόσμο και μπορεί να μην χωρατε καν να μπείτε στο λεωφορείο οπότε καλό ειναι να πάτε νωρίς και να μην ρισκάρετε.
Αυτή ήταν η τρίτη μου φορά στην πόλη και θα επιστρέψω πάλι, το πότε και πόσο σύντομα θα είναι κανείς δεν ξέρει.Σας ευχαριστώ που με ανεχθήκατε για αλλη μια φορά !!
Last edited: