Αργεντινή Βραζιλία Βραζιλία - Αργεντινή

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Εκτός καταρρακτών έχει το Ιταϊπού, το Chen Tien, το τριεθνές που είναι ωραίο ειδικά αργά απογευματάκι από όποια πλευρά και να πας.
Μια και μιλάμε για το Φοζ ντε Ιγκουασού, αξίζει άραγε ένα πέρασμα από εκεί προς το Σιουδάδ Ντελ Έστε; Και αν ναι, πώς γίνεται η μετακίνηση και τι διαδικασία υπάρχει (διαβατήρια); Τι μπορεί να δει κανείς στην πλευρά της Παραγουάης (για να δεις το Ιταϊπού πρέπει να περάσεις στην Παραγουάη);
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το κάνω την τελευταία ημέρα μου στο Φοζ, μια και η Λατάμ άλλαξε τη μεσημεριανή πτήση της αναχώρησής μου για Ρίο και την έβαλε στις 17:45, αλλά δεν γνωρίζω τι προλαβαίνω να κάνω με αυτό το χρονικό περιθώριο. Το Τσεν Τιεν πάντως που ανέφερες το έψαξα στον χάρτη και το έβαλα ήδη στο πρόγραμμα. Σίγουρα δεν περίμενα πως θα βρω βουδιστικό ναό στη Βραζιλία!
-- Συμπληρώνω/διορθώνω την ανάρτησή μου, επειδή το Ιταϊπού δεν το γνώριζα και όπως βλέπω είναι περιοχή που αφορά και τα δύο κράτη. Το ερώτημά μου όμως για το Σιουδάδ Ντελ Έστε παραμένει.

Last edited:

Nick_St

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Μια και μιλάμε για το Φοζ ντε Ιγκουασού, αξίζει άραγε ένα πέρασμα από εκεί προς το Σιουδάδ Ντελ Έστε;
Εμπορικά καταστήματα για φθηνά ρούχα και φθηνά κινητά κυρίως. Η πόλη γενικά είναι προορισμός για καζίνο, κωλόμπαρα και κλεμμένα αυτοκίνητα. Τίποτα το αξιοσημείωτο.

για να δεις το Ιταϊπού πρέπει να περάσεις στην Παραγουάη;
Όχι, στο Φοζ είναι κανα τέταρτο με το αυτοκίνητο μακρυά. Πολύ εύκολη πρόσβαση και με λεωφορείο. Προς τα εκεί είναι και το Τσεν Τιεν, στο γυρισμό από Ιταϊπού κάνε στάση.

πώς γίνεται η μετακίνηση και τι διαδικασία υπάρχει (διαβατήρια);
Πέρασμα από τη γέφυρα της Φιλίας, εύκολη διαδικασία. Συνήθως ακραία χρονοβόρα, για αυτό πολλοί περνάνε πεζοί. Έχει λεωφορείο από το TTU στο Φοζ.

alma

Member
Μια και μιλάμε για το Φοζ ντε Ιγκουασού, αξίζει άραγε ένα πέρασμα από εκεί προς το Σιουδάδ Ντελ Έστε; Και αν ναι, πώς γίνεται η μετακίνηση και τι διαδικασία υπάρχει (διαβατήρια); Τι μπορεί να δει κανείς στην πλευρά της Παραγουάης (για να δεις το Ιταϊπού πρέπει να περάσεις στην Παραγουάη);

-- Συμπληρώνω/διορθώνω την ανάρτησή μου, επειδή το Ιταϊπού δεν το γνώριζα και όπως βλέπω είναι περιοχή που αφορά και τα δύο κράτη. Το ερώτημά μου όμως για το Σιουδάδ Ντελ Έστε παραμένει.
Διαβατήριο εσύ θα έχεις πάντα μαζί αλλά υπάρχει περίπτωση αν πας με γκρουπ Βραζιλιάνων ή Αργεντινων να ζητηθεί απλώς να....δώσετε κάτι όλοι και να το προωθήσει ο οδηγός εκεί που πρέπει ώστε να μην σας καθυστερήσουν καν σε έλεγχο και να περάσετε σαν να μην υπήρχαν σύνορα...αν πας με γκρουπ Ευρωπαίων δεν ξέρω...

Δεν είναι καμιά ωραία πόλη και υπάρχει πορνεία,λαθρεμπόριο, πανύψηλα άσχημα κτίρια και φτώχεια...οι περισσοτεροι πάνε για το εμπορικό το μεγάλο με τις γνωστές μάρκες, το οποίο φυλάσσεται από ενόπλους στην είσοδο...τουλάχιστον έτσι ήταν όταν πήγα εγώ και μέχρι πρόσφατα από ό, τι μαθαίνω...ωστόσο θα ξαναπήγαινα για την εμπειρία. Αρκεί να ξέρεις τι να περιμένεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.092
Μέλη
39.835
Νεότερο μέλος
rikios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom