Αργεντινή Βραζιλία Βραζιλία - Αργεντινή

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Εκτός καταρρακτών έχει το Ιταϊπού, το Chen Tien, το τριεθνές που είναι ωραίο ειδικά αργά απογευματάκι από όποια πλευρά και να πας.
Μια και μιλάμε για το Φοζ ντε Ιγκουασού, αξίζει άραγε ένα πέρασμα από εκεί προς το Σιουδάδ Ντελ Έστε; Και αν ναι, πώς γίνεται η μετακίνηση και τι διαδικασία υπάρχει (διαβατήρια); Τι μπορεί να δει κανείς στην πλευρά της Παραγουάης (για να δεις το Ιταϊπού πρέπει να περάσεις στην Παραγουάη);
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το κάνω την τελευταία ημέρα μου στο Φοζ, μια και η Λατάμ άλλαξε τη μεσημεριανή πτήση της αναχώρησής μου για Ρίο και την έβαλε στις 17:45, αλλά δεν γνωρίζω τι προλαβαίνω να κάνω με αυτό το χρονικό περιθώριο. Το Τσεν Τιεν πάντως που ανέφερες το έψαξα στον χάρτη και το έβαλα ήδη στο πρόγραμμα. Σίγουρα δεν περίμενα πως θα βρω βουδιστικό ναό στη Βραζιλία!
-- Συμπληρώνω/διορθώνω την ανάρτησή μου, επειδή το Ιταϊπού δεν το γνώριζα και όπως βλέπω είναι περιοχή που αφορά και τα δύο κράτη. Το ερώτημά μου όμως για το Σιουδάδ Ντελ Έστε παραμένει.

Last edited:

Nick_St

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Μια και μιλάμε για το Φοζ ντε Ιγκουασού, αξίζει άραγε ένα πέρασμα από εκεί προς το Σιουδάδ Ντελ Έστε;
Εμπορικά καταστήματα για φθηνά ρούχα και φθηνά κινητά κυρίως. Η πόλη γενικά είναι προορισμός για καζίνο, κωλόμπαρα και κλεμμένα αυτοκίνητα. Τίποτα το αξιοσημείωτο.

για να δεις το Ιταϊπού πρέπει να περάσεις στην Παραγουάη;
Όχι, στο Φοζ είναι κανα τέταρτο με το αυτοκίνητο μακρυά. Πολύ εύκολη πρόσβαση και με λεωφορείο. Προς τα εκεί είναι και το Τσεν Τιεν, στο γυρισμό από Ιταϊπού κάνε στάση.

πώς γίνεται η μετακίνηση και τι διαδικασία υπάρχει (διαβατήρια);
Πέρασμα από τη γέφυρα της Φιλίας, εύκολη διαδικασία. Συνήθως ακραία χρονοβόρα, για αυτό πολλοί περνάνε πεζοί. Έχει λεωφορείο από το TTU στο Φοζ.

alma

Member
Μια και μιλάμε για το Φοζ ντε Ιγκουασού, αξίζει άραγε ένα πέρασμα από εκεί προς το Σιουδάδ Ντελ Έστε; Και αν ναι, πώς γίνεται η μετακίνηση και τι διαδικασία υπάρχει (διαβατήρια); Τι μπορεί να δει κανείς στην πλευρά της Παραγουάης (για να δεις το Ιταϊπού πρέπει να περάσεις στην Παραγουάη);

-- Συμπληρώνω/διορθώνω την ανάρτησή μου, επειδή το Ιταϊπού δεν το γνώριζα και όπως βλέπω είναι περιοχή που αφορά και τα δύο κράτη. Το ερώτημά μου όμως για το Σιουδάδ Ντελ Έστε παραμένει.
Διαβατήριο εσύ θα έχεις πάντα μαζί αλλά υπάρχει περίπτωση αν πας με γκρουπ Βραζιλιάνων ή Αργεντινων να ζητηθεί απλώς να....δώσετε κάτι όλοι και να το προωθήσει ο οδηγός εκεί που πρέπει ώστε να μην σας καθυστερήσουν καν σε έλεγχο και να περάσετε σαν να μην υπήρχαν σύνορα...αν πας με γκρουπ Ευρωπαίων δεν ξέρω...

Δεν είναι καμιά ωραία πόλη και υπάρχει πορνεία,λαθρεμπόριο, πανύψηλα άσχημα κτίρια και φτώχεια...οι περισσοτεροι πάνε για το εμπορικό το μεγάλο με τις γνωστές μάρκες, το οποίο φυλάσσεται από ενόπλους στην είσοδο...τουλάχιστον έτσι ήταν όταν πήγα εγώ και μέχρι πρόσφατα από ό, τι μαθαίνω...ωστόσο θα ξαναπήγαινα για την εμπειρία. Αρκεί να ξέρεις τι να περιμένεις.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ciudad del este πας για να βρεις κανένα κλεμμένο αυτοκίνητο, αν έχεις καμιά κλεμμένη καδένα να ξεφορτωθείς κι αν εισαι πορνόγερος με χαμηλό μπάτζετ και βρισκεις ακριβές τις Κολομβιανές/Βραζιλιάνες. Κατά τα λοιπά τίποτε δυστυχώς, καθαρά υπάρχει ως συνοριακή πόλη, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για λωβιτούρες, κινεζιές, αγορές με σβώλους χρυσού και παπατζήδες.. Δε θα πάθεις και τίποτε αν πας, δε θα μάθεις και τίποτε.

Άλλαξε/ακύρωσε πτήση η latam;;; ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ. Μιλάμε για μέγιστους καραγκιόζηδες.

GTS

Member
Αν και τα έγραψαν ήδη τα παιδιά, θα προσθέσω κι εγώ την αποψαρα μου επιγραμματικά:
Μπουενος 3μ κ πολλές είναι, για μένα τίποτα το ιδιαίτερο, μένεις Σαν Τελμο κ πας με τα πόδια Μπόκα που είναι ωραία αλλά τουριστικά. Μπουενος πανάκριβο πλην διαμονης, όπως όλη η Αργεντινή όπως και η Χιλή όπως κ η παταγονια, δε βρήκα ιδιαίτερες διαφορές στις τιμές φαγητού καφέ. Η διαμονή παίζει αλλά μπορείτε να τσεκάρετε εκ των προτέρων.
Κολόνια απογοήτευση για μένα, την περίμενα καλύτερη.
Ιγουασου ήταν τόσο ωραία στην αργεντινικη πλευρά που δε θα σπαταλούσα άλλη μέρα και στη βραζιλιάνικη.
ΡΙΟ μίνιμουμ 4μ, εννοείται Ιπανεμα κ καλύτερα στην αρχή της κοντά στην Κοπα δηλαδή. Εγώ θα έμενα κ ένα βράδυ ψηλά στη Σ. Τερέζα, ωραία γειτονιά με παλιό τραμ, αν βαρεθείτε την Ιπανεμα το οποίο είναι κ λίγο χλωμό, αλλά για κάτι διαφορετικό…ηλιοβασίλεμα Ιπανεμα κ Ουρκα, φανταστικό μέρος.
Ιλια γκράντε υπέροχο, έχω κ να προτείνω κ κατάλυμα πάρα πολύ σπέσιαλ για ζευγαράκια. Παρατυ επίσης φοβερό.
Η Βραζιλία δε παίζεται, θα ξαναπάω κάποια στιγμή, Αργεντινή και Χιλή δε νομίζω όσο ωραία και να ήταν η Παταγονία και το φοβερό Περιτο Μορενο.

paykopete

Member
Συνοψίζοντας οτι διαβασα απο το νημα και απο ιστοριες, οσον αφορα επαρχιες Αργεντινης-Βραζιλιας Ιγκουασου, κτλπ εχω καταληξει.

Θα ηθελα καποιες πληροφοριες για Ριο και Μπουενος Αιρες συγκεκριμενα και καποιες για τις 2 χωρες.

Οποια/ος εχει αποψη τωρα κοντινη, αν μπορει βοηθαει!

1. Με συναλλαγμα στις 2 χωρες τι αξιζει περισσοτερο? Μετρητα η Revolut?
2. Πιο ασφαλεις περιοχες για να κινηθεις και να βγεις και βραδυ και στις 2 πολεις.
3. Με θεμα internet απο οτι εχω καταλαβει αξιζει καποια esim που να καλυπτει πχ ολη την Λατινικη Αμερικη? για να μην αλλαζω οταν θα αλλαξω χωρα κτλπ
4. Με φωτογραφικο εξοπλισμο , εχω καταληξει οτι δεν θα παρω με μεγαλο φακο κτλπ γιατι ειδικα Βραζιλια ειναι ζορικη η φαση και θα παρω μια πιο μικρη Fuji Χ100 με σταθερο φακο πιο μικρη και μαζεμενη. Αν ασχολειται καποιος με φωτογραφια, να μου πει γνωμη αν το ευχαριστηθηκε η ητανε συνεχεια με το αγχος και να φωτογραφιζει κοσμο αλλα και να προσεχει εξοπλισμο κτλπ.
5. Προτασεις για μαγαζια, καφε, εστιατορια, μπαρακια οτι ητανε του ερχεται του καθενος σε Ριο κ Μπουενος Αιρες.
6. Τι να αποφυγω απο τουριστιλα σε Ριο και Μπουενος Αιρες, πχ εχω καταλαβει ηδη οτι να σε πανε tour στην φαβελα Ροσινια ειναι λιγο "σαφαρι με κοσμο" κτλπ
7. Οποιοδηποτε tip !

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το κάνω την τελευταία ημέρα μου στο Φοζ, μια και η Λατάμ άλλαξε τη μεσημεριανή πτήση της αναχώρησής μου για Ρίο και την έβαλε στις 17:45, αλλά δεν γνωρίζω τι προλαβαίνω να κάνω με αυτό το χρονικό περιθώριο. Το Τσεν Τιεν πάντως που ανέφερες το έψαξα στον χάρτη και το έβαλα ήδη στο πρόγραμμα. Σίγουρα δεν περίμενα πως θα βρω βουδιστικό ναό στη Βραζιλία!
To Itaipu σιγουρα αξιζει και ,οχι ,δεν χρειαζεται να περασεις παραγουαη ,το βλεπεις και απο τη βραζιλιανικη πλευρα. Η Ντελ εστε δεν εχει κατι να δεις και γιαυτο δεν πηγα ,τον Νοεμβριο που ημουν εκει. Για ψωνια μονο περνανε η Βραζιλιανοι. Το Φοζ αδιαφορο πολυ σαν πολη, εμεινα 3 βραδυα γιατι απλα ηθελα να δω τους καταρρακτες και απο τις δυο πλευρες και το φραγμα. ΜΕ το που περασεις Βρζιλια υπαρχει ουμπερ ,οποτε πας παντου ευκολα και φτηνα . Αν περασεις πρωι Βραζιλια ,πας κατευθειαν στο φραγμα και μετα στο παρκο καταρρακτων που ειναι και διπλα στο αεροδρομιο.

annoula

Member
Συνοψίζοντας οτι διαβασα απο το νημα και απο ιστοριες, οσον αφορα επαρχιες Αργεντινης-Βραζιλιας Ιγκουασου, κτλπ εχω καταληξει.

Θα ηθελα καποιες πληροφοριες για Ριο και Μπουενος Αιρες συγκεκριμενα και καποιες για τις 2 χωρες.

Οποια/ος εχει αποψη τωρα κοντινη, αν μπορει βοηθαει!

1. Με συναλλαγμα στις 2 χωρες τι αξιζει περισσοτερο? Μετρητα η Revolut?
2. Πιο ασφαλεις περιοχες για να κινηθεις και να βγεις και βραδυ και στις 2 πολεις.
3. Με θεμα internet απο οτι εχω καταλαβει αξιζει καποια esim που να καλυπτει πχ ολη την Λατινικη Αμερικη? για να μην αλλαζω οταν θα αλλαξω χωρα κτλπ
4. Με φωτογραφικο εξοπλισμο , εχω καταληξει οτι δεν θα παρω με μεγαλο φακο κτλπ γιατι ειδικα Βραζιλια ειναι ζορικη η φαση και θα παρω μια πιο μικρη Fuji Χ100 με σταθερο φακο πιο μικρη και μαζεμενη. Αν ασχολειται καποιος με φωτογραφια, να μου πει γνωμη αν το ευχαριστηθηκε η ητανε συνεχεια με το αγχος και να φωτογραφιζει κοσμο αλλα και να προσεχει εξοπλισμο κτλπ.
5. Προτασεις για μαγαζια, καφε, εστιατορια, μπαρακια οτι ητανε του ερχεται του καθενος σε Ριο κ Μπουενος Αιρες.
6. Τι να αποφυγω απο τουριστιλα σε Ριο και Μπουενος Αιρες, πχ εχω καταλαβει ηδη οτι να σε πανε tour στην φαβελα Ροσινια ειναι λιγο "σαφαρι με κοσμο" κτλπ
7. Οποιοδηποτε tip !
Σου απαντάω μόνο σε όσα μπορώ να πω με σιγουριά με βάση την δική μου εμπειρία πάντα.
2. Και στο Ρίο και στο Buenos ασφαλές δεν είναι να τριγυρνάς το βράδυ. Στο Ρίο για βράδυ θα πρότεινα αποκλειστικά την Copacabana και αυτό με προσοχή και άντε καμιά Santa Tereza που όντως είναι ωραία για ποτάκι αλλά να πας με ταξί σε ενα δυο κοντινά μεταξύ τους μπαράκια και έτσι να γυρίσεις κιόλας. Ομοίως Buenos Aires οκ μια βόλτα στο κέντρο την κάνεις αλλά πάλι χωρίς πολλά πολλά και χωρίς να απομακρύνεσαι. Είναι εύκολο να χαθείς κ από εκεί που είσαι σε κεντρικούς δρόμους να βρεθείς σε πιο σκοτεινά δρομάκια που οκ θέλει προσοχή.
5. Στην Copacabana νομίζω όπου και να κάτσεις για μια καιπιρίνια strong θα την απολαύσεις. Σέβονται τα λεφτά που δίνεις και είναι πολύ τίμια τα ποτά τους. Εμένα μου άρεσε πολύ ένα σταντάκι πάνω στην παραλία σχεδόν απέναντι απ το Hilton, πήγαμε και 2η φορά. Πολύ ωραία ποτά και ωραίοι τύποιοι ιδιοκτήτες. Γενικά στο Ρίο φάγαμε πολύ καλά, έφαγα και τέλειο σούσι, ονόματα απο μαγαζιά δυστυχώς δεν συγκρατώ σχεδόν ποτέ. Αν θες κάτι πιο κυριλέ για φαγητό κ ποτό, δοκίμασε και το εστιατόριο του copacabana palace, εμένα μου άρεσε πολύ. Στο Buenos ok καλά φάγαμε αλλά δεν θυμάμαι κανένα συγκεκριμένο μαγαζί ως κάτι πολύ ξεχωριστό.
6. Την φαβέλα την θεωρώ εμπειριάρα και καθόλου τουριστίλα. Εννοείται θα πας οργανωμένα, με προσοχή και χωρίς πολλά πολλά. Έχεις δει αυτό που έδειχνε ο Δούσης για την Rocinha? Ε, καμία σχέση.

paykopete

Member
6. Την φαβέλα την θεωρώ εμπειριάρα και καθόλου τουριστίλα. Εννοείται θα πας οργανωμένα, με προσοχή και χωρίς πολλά πολλά. Έχεις δει αυτό που έδειχνε ο Δούσης για την Rocinha? Ε, καμία σχέση.
Ευχαριστώ για τα τips! Θυμάσαι τα μπαράκια στην santa teresa?
Οχι, τον τουριστακια δεν τον έχω δει και δεν σκοπεύω.
Εσύ Ροσινια είχες πάει? Και santa marta είδα ότι πάνε οργανωμένα.

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Με ολο το σεβασμο ,αλλα αυτο που ειδα εγω στο προσφατη επισκεψη μου ,ειναι ενα ακρως τουριστικο προοιον και τυποποιημενο φουλ. Και εψαξα παρα πολυ για να βρω το καταλληλο τουρ απο ατομα που μενουν μεσα στη φαβελα και δινουν μερος των χρηματων πισω στην κοινοτητα. Οι στασεις και οι διαδρομες ειναι συγκεκριμενες ,τα παιδακια που ταχαμου παιζουν στο γηπεδακι και σε προσκαλουν να παιξεις μαζι τους ,αναμενοντας το τιπς βεβαια η το κερασμα τους,κλπ κλπ.
Οχι οτι θα ελεγα σε καποιον να μην το κανει ,γιατι αξιζει να το δει κανεις απο κοντα και να μαθει περρισοτερες πληροφοριες για τον τροπο ζωης και λειτουργιας στη φαβελα αλλα ως εκει.

annoula

Member
Ευχαριστώ για τα τips! Θυμάσαι τα μπαράκια στην santa teresa?
Οχι, τον τουριστακια δεν τον έχω δει και δεν σκοπεύω.
Εσύ Ροσινια είχες πάει? Και santa marta είδα ότι πάνε οργανωμένα.
Το ένα μπαράκι ήταν το amazem sia thiago ή κάπως έτσι, ένα γωνιακό, πολύ ωραία φάση! Πιάσαμε και κουβέντα με μια ντόπια νοσηλεύτρια και τον Ευρωπαίο φίλο της, αυτοί το' χαν στέκι κάθε βράδυ. Το άλλο που πήγαμε ήταν τύπου club αλλά όνομα δεν θυμάμαι. Ήταν πάντως κοντά. Rocinha πήγα και το θεωρώ εμπειριάρα. Απ το να βλέπεις τα καλασνικωφ δίπλα σου μέχρι και το να συνειδητοποιείς πόσα θεωρούμε αυτονόητα ενώ δεν είναι. Πήγαμε με γραφείο τοπικό που το κλείσαμε εκεί, μας πήραν απ το ξενοδοχείο και σε γυρίζουν κιόλας, απλά εμείς ζητήσαμε να μας αφήσουν Ipanema. Σημειωτέον η Rocinha είναι χτισμένη σε απίθανο σημείο από άποψη φυσικής ομορφιάς. Α! Και να σου πω ότι και το γραφείο που το διοργάνωνε είχε μαζί του και άτομο από την φαβέλα που αυτός έκανε τα κουμάντα και έλεγε που μπορούμε να πάμε που όχι κλπ. Φωτός δεν μας αφησαν να βγάλουμε παρά ελάχιστες οπου φωτογραφίζαμε την θέα, τα γκράφιτι κλπ και σε καμία περίπτωση τους ντόπιους, οι οποίοι για ευνόητους λόγους δεν είναι φαν της δημοσιότητας.

Last edited:

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Άλλαξε/ακύρωσε πτήση η latam;;; ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ. Μιλάμε για μέγιστους καραγκιόζηδες.
:haha: :haha: Ναι, δεν διαβάζω τα καλύτερα για τη Λατάμ, αλλά στις πέντε πτήσεις που έχω κάνει με τη χάρη της είναι η πρώτη φορά που με κρεμά και μου χαλάει τον προγραμματισμό (λόγω της καθυστερημένης αναχώρησης/άφιξης μάλλον μου ακυρώνει το απογευματινό τσαλαβούτημα στην Κόπα Καμπάνα, αλλά ίσως μου αφήνει χρόνο για να πάω στη Σιουδάδ ντελ Έστε, που απ' ό,τι καταλαβαίνω όμως δεν αξίζει και πολλά πράγματα).

To Itaipu σιγουρα αξιζει και ,οχι ,δεν χρειαζεται να περασεις παραγουαη ,το βλεπεις και απο τη βραζιλιανικη πλευρα. Η Ντελ εστε δεν εχει κατι να δεις και γιαυτο δεν πηγα ,τον Νοεμβριο που ημουν εκει. Για ψωνια μονο περνανε η Βραζιλιανοι. Το Φοζ αδιαφορο πολυ σαν πολη
Θα προσπαθήσω να πάω στο Ιταϊπού την πρώτη ημέρα μου στο Ιγκουαζού. Αν και η πτήση της άφιξής μου είναι στην Αργεντίνικη πλευρά, σχεδιάζω να περάσω απευθείας στη Βραζιλιάνικη και να μείνω εκεί, γιατί διαβάζω ότι το Φοζ είναι καλύτερο από το Πουέρτο για διαμονή.

Διαβατήριο εσύ θα έχεις πάντα μαζί αλλά υπάρχει περίπτωση αν πας με γκρουπ Βραζιλιάνων ή Αργεντινων να ζητηθεί απλώς να....δώσετε κάτι
Αν προλάβω το Ιταϊπού την πρώτη ημέρα, το πιθανότερο είναι να περάσω στη Σιουδάδ την ημέρα της αναχώρησής μου. Αν μου βγαίνουν οι χρόνοι ίσως να πάω οργανωμένα με γκρουπ. Βρίσκω στο GyG με 11€ μεταφορά από το ξενοδοχείο προς το εμπορικό κέντρο με επιστροφή. Δεν είμαι των καταστημάτων και των ωνίων, αλλά μπορεί να το κάνω για την εμπειρία και κυρίως επειδή δεν μ' αρέσει να έχω κενό χρόνο χωρίς δραστηριότητες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.091
Μέλη
39.835
Νεότερο μέλος
rikios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom