Βόλτα στην Λυόν

gmark

Member
Μηνύματα
33
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Όταν ο επισκέπτης φτάνει από το αεροδρόμιο στην Λυόν με το τραίνο (Rhonexpress : Page d'accueil).

τότε βρίσκεται στον σταθμό των τρένων της Λυόν ή αλλιώς Gare de Lyon και ο σταθμός λέγεται Part-Dieu. Ακριβώς απέναντι είναι ένα σχετικά μακρόστενο κτίριο, αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Λυόν που λέγεται Part-Dieu. Εκεί θα βρείτε κάπου στα 230 μαγαζιά και τώρα προστίθεται το νέο εμπορικό που ενώνεται με το Part-Dieu μέσω διαδρόμων και λέγεται Oxygene. Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες:





Χριστούγενα στο εμπορικό κέντρο:





Αναλόγως τον χαρακτήρα του ανθρώπου μπορεί να κάνει διάφορα πράγματα σε αυτή την πόλη. Ξεκινάμε από τα απλά, τα ψώνια. Οι τιμές είναι καλύτερες από Ελλάδα και μάλιστα όταν είχαν έρθει κάποιες φίλες μου έπαθαν σοκ με μάρκες που ξέρανε καλά, μάλιστα έπεσαν πάνω σε εκπτώσεις και αγόρασαν από δύο μπλούζες με διαφορά άνω των 60 ευρώ σε σχέση με Ελλάδα. Ακριβώς κάτω από το εμπορικό υπάρχει μετρό, δεν χρειάζεται να βγει κάποιος εκτός κτιρίου για να πάρει μετρό. Αν ξέρετε ότι θα κάνετε αρκετά δρομολόγια πάρτε 10 εισιτήρια γιατί έχουν καλύτερη τιμή από το να τα παίρνετε λίγα-λίγα.
Βρισκόμαστε στον σταθμό Part-Dieu, μπλε γραμμή, ο χάρτης του μετρό είναι ο ακόλουθος:



Από εκεί υπάρχουν πολλές επιλογές. Ποτάμι?? Στην μπλε γραμμή αν πάμε στην στάση Saxe Gambetta μπορούμε να αλλάξουμε μετρό και να κατευθυνθούμε προς το ποτάμι (σταθμός Guillotiere) όπου μπορούμε να πάμε στο ποτάμι και να κάτσουμε σε μαγαζιά-πλοία για ποτό είτε στην όχθη είτε στο πλοίο.





Για το γήπεδο της ομάδας της Λυόν? Το γήπεδο της Λυόν είναι στην τελευταία στάση κάτω στην μπλε γραμμή που λέγεται Stade-de-Gerland. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι πως ο κόσμος πάει στο γήπεδο. Μικροί - μεγάλοι, άντρες – γυναίκες. Μου είχε τύχει να γυρνάω σπίτι από την δουλειά και να βλέπω κόσμο να προχωράει αντίθετα προς τα εμένα για τον αγώνα. Λαοθάλασσα... εκεί που τα έχασα όμως ήταν όταν είδα γυναίκα να φωνάζει στον σύντροφο της πάμε πιο γρήγορα, θα αργήσουμε. Απλά απίστευτο. Μου έχουν πει ότι γενικά μπορεί να γίνουν επεισόδια αλλά η Λυόν θεωρείται από τις σχετικά ασφαλές πόλεις σχετικά με το ποδόσφαιρο.

Ζωολογικός κήπος? Δυστυχώς επειδή έχω πάει μόνο μια φορά δεν θυμάμαι πλήρως την διαδρομή όμως μιλάμε για ένα τεράστιο πάρκο που άνθρωποι πάνε απλά και για πικ-νικ, έχει και λίμνη που νοικιάζουν θαλάσσια ποδήλατα για βόλτα και είναι υπέροχα. Περπατήσαμε πάνω από μία ώρα μέσα στην φύση όπου είδαμε διάφορα ζώα. Παραθέτω φωτογραφίες:








Η βόλτα μέσα στην φύση είναι πραγματικά υπέροχη.



Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε ένα νησάκι απέναντι που πάμε περπατώντας από την υπόγεια διάβαση.


Περπάτημα στο κέντρο τις παλιάς Λυόν και γενικά στην ευρύτερη περιοχή, απλά περπατήστε και χαθείτε στους δρόμους. Σε γενικές γραμμές είναι δύσκολο να χαθείτε ανάμεσα σε δύο ποτάμια.

Το δημαρχείο από την πίσω μεριά


Παγωμένο συντριβάνι.


Ντόπια μαγαζιά


Η βασιλική Notre-Dame de Fourvière είναι στον λόφο Fourvière, χτίστηκε μεταξύ του 1872 και 1876 και προσφέρει υπέροχη θέα.







Bellecour είναι η πλατεία που αλλάζει, είναι πολύ μεγάλη και άλλοτε έχει την ρόδα που βλέπετε, άλλοτε έχουν διάφορα events, γενικά μπορεί να είναι από άδεια μέχρι να γίνεται το αδιαχώρητο.





Ινδιάνοι παίζανε απίστευτη μουσική.


Από Bellecour ξεκινάνε αρκετοί δρόμοι είτε για τα ποτάμια, είτε για ψώνια με ακριβές μάρκες (Louis vuitton, omega), καθώς και δίπλα έχει πολυσινεμά όπου παίζει και ταινίες VO που είναι οι αυθεντικές εκδόσεις χωρίς μετάφραση στα Γαλλικά.

Επίσης να αναφέρω ότι όλα τα μέρη που ανέφερα εκτός τον ζωολογικό κήπο περπατιούνται μεταξύ τους (καμιά φορά θέλει αρκετό περπάτημα) και επίσης στο fourviere πάει μόνο με τρενάκι γιατί είναι ψηλά.

Ελπίζω να το απολαύσατε… :)
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Καλώς όρισες στο φόρουμ και ευχαριστούμε πολύ για την ιστορία σου..
ωραίες φωτογραφίες κατατοπιστικές πληροφορίες νασαι καλά.
 

ifigeneiaki

Member
Μηνύματα
10
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία
Σκεφτομαι σοβαρα να συνεχισω τις σπουδες μου στη Γαλλια, ετσι χαρηκα οταν ειδα το post σου. Μας έδωσες μια ομορφη γεύση απο τη Lyon. Merci beaucoup :)
 

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Να δω το Σέλας...
Η βασιλική Notre-Dame de Fourvière είναι στον λόφο Fourvière και προσφέρει υπέροχη θέα.

Bellecour είναι η πλατεία που αλλάζει, γενικά μπορεί να είναι από άδεια μέχρι να γίνεται το αδιαχώρητο.

Επίσης να αναφέρω ότι όλα τα μέρη που ανέφερα περπατιούνται μεταξύ τους (καμιά φορά θέλει αρκετό περπάτημα) και επίσης στο fourviere πάει μόνο με τρενάκι γιατί είναι ψηλά.
Συμφωνώ σε όλα.
Να προτείνω η κάθοδος από το λόφο Fourvière να γίνει με τα πόδια από το μονοπάτι που βρίσκεται κάτω από την Notre-Dame de Fourvière. Επίσης δίπλα στην εκκλησία υπάρχουν και 2 πολύ καλά διατηρημένα ρωμαϊκά θέατρα.
Επίσης στην παλιά πόλη έχει πολύ ωραία μαγαζιά για καφέ, φαγητό (π.χ μπαγκέτες...) ή ό,τι άλλο θέλει ο καθένας...

(κάποια στιγμή η ιστορία που γράφω θα "φτάσει" και στη Λυόν, οπότε ευπρόσδεκτη η όποια προσθήκη)
 

Elenaaaa

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Singapore- Bali
Ονειρεμένο Ταξίδι
Miami, USA
Τέλειες οι φωτογραφίες σου!! Εγώ θα είμαι για δύο εβδομάδες Grenoble, που είναι 1 ώρα από Λυών και τώρα σκέφτομαι να αφιερώσω μια με δύο μέρες να την επισκεφτώ! Φαίνεται πολύ όμορφη!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom