Γερμανικά προϊόντα στην Ελλάδα...

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.039
Που βρίσκεται αυτός; Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες;
Έχει διάφορα καταστήματα αλλά αυτός που έχω ψωνίσει εγώ είναι στην Μαρίνα Φλοίσβου! Γίνεται λαϊκό προσκύνημα ειδικά τα Σαββατοκύριακα, μετά από καφέ ο κόσμος τσακίζει τις γερμανικές λιχουδιές!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.493
Likes
29.060
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Έχει διάφορα καταστήματα αλλά αυτός που έχω ψωνίσει εγώ είναι στην Μαρίνα Φλοίσβου! Γίνεται λαϊκό προσκύνημα ειδικά τα Σαββατοκύριακα, μετά από καφέ ο κόσμος τσακίζει τις γερμανικές λιχουδιές!
Κι άλλος ένας που βολεύει για βόρεια είναι στα Βριλήσια επί της Πεντέλης.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Στο κέντρο παίζει τίποτα; Έχουν ιστοσελίδα;
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Βρήκα ένα άρθρο (από το http://www.gourmed.gr ) στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και σε ένα φούρνο με γερμανικά προϊόντα. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα, γιατί το άρθρο είναι πολύ παλιό. Γράφει:

Λυκαβηττός

Εδώ να δείτε ξεσπάθωμα οι φίλες της μαμάς! Δεν τις αδικώ όμως, γιατί από την πρώτη στιγμή που μπήκα στον "Λυκαβηττό", δεν μπορούσα παρά να εντυπωσιαστώ από την καλαισθησία, την καθαριότητα και την ζεστή υποδοχή της θαυμάσιας Κας Ισκιδάκη, η οποία βοηθά τον σύζυγό της από το 1988 στην επιχείρηση. Ο ιδιοκτήτης -Οικονομολόγος, παρακαλώ, που όμως τον κέρδισε η αγάπη του για τον άρτο τον επιούσιο- έχει μια φιλοσοφία που σπάνια συναντάς σήμερα: Αγαπά αυτό που κάνει και σου το μεταδίδει ακόμη κι από την φωνή του. Είναι άνθρωπος που ξέρει να μελετά και να ενημερώνεται και αφιερώνει όλο του τον χρόνο στην παραγωγή σπιτικών προϊόντων: από τα γερμανικά πολύσπορα που φτιάχνουν με υπομονή (απαιτείται ειδική διεργασία των σπόρων και αρκετές μέρες για λίγα μόνο κιλά ψωμί), ως τα ολόφρεσκα mini sandwiches brioche με proschiutto που φτιάχνουν καθημερινά με τα χεράκια τους, τα πάντα στον Λυκαβηττό σε τίποτα δεν θυμίζουν μαζική παραγωγή, αφού δεν χρησιμοποιείται προπαρασκευασμένο συστατικό, όπως συχνά συμβαίνει, ειδικά στα ζυμάρια.

Εμείς ξετρελαθήκαμε με τις αυθεντικές Γερμανικές συνταγές των ψωμιών Holsteiner Katenbrot και Bio-Act από σπόρους και όχι αλεύρι (στάρι, σίκαλη, βύνη κτλ. μπαίνουν στο νερό για μέρες ώστε να διογκωθούν κατάλληλα) και πωλούνται με το κιλό. Όπως μας εξήγησε η ιδιοκτήτρια, πρόκειται για τόσο θρεπτικά ψωμιά που συνήθως μία φέτα είναι αρκετή για να μας δώσει το αίσθημα πληρότητας, σε αντίθεση με τα ψωμιά του εμπορίου.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα μικρά χειροποίητα μελομακάρονα-μπουκίτσες που γίνονται ανάρπαστα ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς και τα εκλεκτά μικρά μπισκότα τύπου cookies, σπεσιαλιτέ του καταστήματος.

"Λυκαβηττός"
Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι
Τηλ: 210.7211348




Ιδού και το άρθρο: http://www.gourmed.gr/greek/greek-food/9/78/7970/Οι-10-καλύτεροι-φούρνοι-στην-Αθήνα-.htm
Αν πάει κανείς, ας ενημερώσει κι εμάς :)
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Θα χρησιμοποιησω ενα στιχο του Morrissey για να περιγραψω αυτα που διαβαζω..."You have killed me!" Μπορω να εχω ενα μπριος με προσουτο παρακαλω (και ας μην ειναι καθαρα γερμανικο)?
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Bavaria Delicatessen,κυρίως για αλλαντικά και γαλακτοκομικά προϊόντα και λιγότερο για μπύρες (υπάρχουν μακράν πιο ενημερωμένα καταστήματα για αυτές).

Τατοϊου 113,Ν.Κηφισία (ακριβώς απέναντι από τον Βενέτη για όσους ξέρουν την περιοχή).

Δοκιμασμένο και αρκετά καλό αν και λιγάκι "αλμυρό".
 

Τίνα - Λεία

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γερμανικά Λουκάνικα

... ή αλλιώς πού μπορούμε να βρούμε γερμανικά λουκάνικα :bleh: και άλλα καλούδια στην Ελλάδα??

Super market, delicatessen, φούρνοι, εξειδικευμένα μαγαζιά.. όλα εδώ....:bleh:


(πω πω.. τα περισσότερα θέματα που σκέφτομαι έχουν σχέση με το φαί... :haha:)

Καλημέρα.
Λοιπόν παιδιά, έφαγα της προάλλες 3 είδη λουκάνικα στην Craft στην λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ήταν από μία σχετικά καινούργια εταιρεία στο χώρο, αλλά ήταν καταπληκτικά!!!!:bleh: Ρώτησα και είπαν ότι την λένε "able trade" το έψαξα και μια φίλη μου που μένει στο Μαρούσι μου είπε ότι υπάρχουν σε ένα μαγαζί κοντά στον ηλεκτρικό που λέγεται "Ρίζα".
Εγώ πάντως θα πάω!!! :clap::clap::clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.226
Μηνύματα
884.335
Μέλη
38.918
Νεότερο μέλος
Gvar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom