Γενικά Γεωργία Γεωργία και;

Evi_Stav

Member
Καλησπέρα :D

Μιας και χρήματα για ταξίδια δεν παίζουν για το 2026, το μοναδικό ταξίδι που σκεφτόμαστε και αρχίζουμε δειλά δειλά να προετοιμάζουμε είναι το καλοκαιρινό!

Λόγω οικονομικών, σκεφτόμαστε να επισκεφτούμε ΚΑΙ ΠΑΛΙ τη Γεωργία, καθώς πιστεύουμε ότι είναι ο πιο value for money προορισμός αυτήν την περίοδο με φθηνά αεροπορικά και πάμφθηνη διαμονή και φαγητό!

Ωστόσο, λόγω του ότι πήγαμε Γεωργία και το Πάσχα που μας πέρασε, θα θέλαμε να δούμε τα μέρη που δεν καταφέραμε να πάμε, τα οποία είναι κυρίως στο βόρειο μέρος της Γεωργίας (μέρη πάνω στον Καύκασο) και το Kakheti που είναι η περιοχή των κρασιών.

Επομένως, επειδή δεν θα χρειαστούν πολλές μέρες για όλα αυτά, σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε αμάξι και να επισκεφτούμε και κάποια άλλη γειτονική χώρα.

Θα προτείνατε Αρμενία ή Αζερμπαϊντζάν;

Έχει κάνει κανείς αυτό το ταξίδι (ιδίως με αυτοκίνητο); Είναι και οι δύο χώρες εξίσου ασφαλείς και προσβάσιμες; Ποια θα μπορούσαμε να δούμε καλύτερα έχοντας περίπου μια βδομάδα περιθώριο;

alma

Member
Αρμενία εμείς είχαμε πάει το 2019 Φθινόπωρο από Γεωργία με πρακτορείο γεωργιανό. Εξαιρετικές τιμές τότε στο φαγητό πολύ value for money, το ίδιο και τα κοσμήματα αξεσουάρ από φεγγαρόπετρα και τα λοιπά σουβενίρ που πουλουσαν γυρω από τη λίμνη Σεβάν, ήταν φθηνότερα από Γεωργία.

Αν κάποιος έχει πάει πιο πρόσφατα βέβαια θα μπορεί να σας πει πιο σίγουρα.

Πάντως αφού θέλετε οικονομικό σχετικά ταξίδι, Γεωργία Αρμενία είναι καλή επιλογή για μένα.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορείτε να περάσετε από Γεωργία για Αζερμπαϊτζάν οδικώς. Έχω την αίσθηση ότι τα χερσαία σύνορα δεν είναι ανοιχτά εδώ και κάποια χρόνια και μπορείτε να πάτε μόνο αεροπορικώς από τη μια χώρα στην άλλη (με νορμάλ τιμές). Ψάξτο λίγο.

Η Αρμενία σε κάθε περίπτωση έχει κάμποσα πράγματα να δείτε και είναι αρκετά οικονομική. Πάντως δεν έχει την ποικιλομορφία της Γεωργίας κατά τη γνώμη μου.

Το Αζερμπαϊτζάν (στο οποίο έχω κλείσει δύο φορές αεροπορικά να πάω και μου ακυρώθηκε και τις δύο φορές η πτήση) έχει το συν ότι θα δείτε κάτι διαφορετικό (μουσουλμανική χώρα, ζωροαστρικες επιρροές, γεωλογικά φαινόμενα, Κασπία Θάλασσα), ενώ αν το γυρίσετε και λίγο και δεν περιοριστειτε μόνο στο Μπακού και στα γύρω του μπορείτε να δείτε καραβαν σεράι και απομεινάρια του δρόμου του μεταξιού, το Alijna Castle (το λεγόμενο Μάτσου Πίτσου του Αζερμπαϊτζάν-θελει πτήση) και γενικά έχει ψωμί ως χώρα.

Αλλά σίγουρα η Αρμενία είναι πιο ευκολακι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.327
Μέλη
39.986
Νεότερο μέλος
Ariel90

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα