Γιατι αγαπαμε Τζαμαικα?

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.474
Likes
7.944
Δυσφημιση ειναι γι'αυτους που ψαχνουν αλλα πραγματα Gts , οπως εσυ κι εγω...

Καλά παίδες, μην παίρνετε και όρκο για το τι ψάχνετε όταν ο μεν GTS έχει δηλώσει πώς του άρεσε το Ντουμπάϊ και η Go2 ετοιμάζεται για Disneyland... :bleh::haha:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.356
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Κι ελεγα να παω Παρισι και να μην το μαθετε ποτε..:roll::bleh:

Για να μη βγουμε απο το θεμα αγαπαμε Τζαμαικα γιατι οπως και να τη δεις ειναι γλυκια , συνεχιζω με sweet Jamaica
 
Last edited by a moderator:

ΧΡΥΣΑ

Member
Μηνύματα
76
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
ΤΟΣΚΑΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΛΗ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Αχ σαββατιατικο τι κανετε,τζαμαικα ε?και εγω θα παω μεχρι το ιονιο φετος..
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.356
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ελα Χρυσα , μια χαρα ειναι το Ιονιο για φετος! Αλλη φορα οργανωσου για Τζαμαικα.

" Κι αν δε μπορεις να φυγεις , ειναι δυσκολη εποχη
σε ολα ριξε μουτζα και ξεχνα τα γιατι..
Γιατι λοιπον , πες μου γιατι δεν παμε Τζαμαικα
να περασουμε τζαμαουα " :haha::haha: Θεοι!
 
Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.474
Likes
7.944
JAMAICA - Νο problem land

Bob Marley
Τα τρία συνώνυμα του Μπομπ Μάρλεϊ ήταν η Τζαμάικα, η ρέγκε και τα ράστα μαλλιά. Ακόμη και σήμερα, 27 χρόνια μετά τον θάνατό του, είναι ο τραγουδιστής με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη μουσική ρέγκε, καθώς υπολογίζεται ότι οι δίσκοι του που έχουν πουληθεί αγγίζουν το 60% στον συγκριμένο μουσικό χώρο. Μιγάς από λευκό Βρετανό πατέρα και νεαρή μαύρη μητέρα που δούλευε στις φυτείες, γνώρισε από μικρός τη ρατσιστική προκατάληψη και από τις δύο πλευρές. Πολύ γρήγορα ασπάστηκε το κίνημα των Ραστάφι ένα μείγμα από νοσταλγία για επιστροφή στην Αφρική, βιβλικές προφητείες και πολλή (μα πάρα πολλή) δόση μαριχουάνας και μαζί με τους φίλους του το έριξε στο τραγούδι που στην πορεία δεν του βγήκε σε κακό, καθώς και ο ίδιος γνώρισε την φήμη και η ρέγκε καταξιώθηκε στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Τον Ιούλιο του 1977 παίζοντας ποδόσφαιρο χτύπησε στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του και παρότι ο καιρός περνούσε η πληγή δεν έκλεινε. Οι γιατροί διέγνωσαν κακοήθες μελάνωμα αλλά αυτός πιστός στις αρχές των Ραστάφι δεν δέχτηκε ιατρική βοήθεια αργότερα, όταν άλλαξε γνώμη ήταν ήδη πολύ αργά με αποτέλεσμα ο καρκίνος να επηρεάσει ζωτικά όργανα και να πεθάνει σε ηλικία 36 ετών, αφήνοντας πίσω πέρα από τη μουσική του και 12 παιδιά από 8 διαφορετικές γυναίκες.


Σημαία και βάλε
Τη βλέπεις και σε αρκετές ελληνικές παραλίες και μπαρ, και είναι ίσως η μόνη σημαία που δεν σε ενοχλεί γιατί δεν έχει ίχνος επεκτατικής κατάληψης. Ξέρεις ότι όπου υπάρχει θα χαλαρώσεις, θα ακούσεις ρέγκε και αν είσαι τυχερός θα πιείς και ρούμι. Για τους ίδιους η «μετάφραση» των χρωμάτων της σημαίας, που έκανε ντεμπούτο τον Αύγουστο του 1962 με την ανεξαρτησία του κράτους, θέλει το μαύρο να συμβολίζει τη δύναμη και τη δημιουργικότητα προφανώς γιατί δεν υπάρχει- του λαού της Τζαμάικα. Το χρυσαφί συμβολίζει τον ήλιο και τον φυσικό πλούτο και το πράσινο την ελπίδα για το μέλλον και την αφθονία των αγροτικών προϊόντων.

My name is Bond, Jamaican Bond
Οσοι βρέθηκαν φέτος την Ανοιξη στο Λονδίνο στην έκθεση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιαν Φλέμινγκ πήραν μια πρώτη γεύση για τον λόγο που κάθε τρεις και λίγο ο γοητευτικός κατάσκοπος είχε και μία μικροπεριπέτεια στην Τζαμάικα. Πέρα από τον προφανή λόγο που είναι ότι το εκάστοτε κορίτσι του θα έπρεπει να έχει κάποιες σκηνές με το καυτό μπικίνι κάτω από τον επίσης καυτό ήλιο, η Τζαμάικα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα βιβλία του Ιαν Φλέμινγκ γιατί εκεί γράφτηκαν. Ο Βρετανός συγγραφέας πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στο νησί αυτό της Καραϊβικής και στη λονδρέζικη έκθεση βρέθηκαν η καρέκλα και το γραφείο του καθώς και χειρόγραφα από την εποχή που έζησε εκεί. Εκεί παντρεύτηκε το 1952, εκεί εμπνεύστηκε το όνομα του μεγαλύτερου ήρωα του Τζέιμς Μπόντ ονομάζονταν ο γιός του Αμερικανού ορνιθολόγου που νοίκιαζε το κτήμα του στον Φλέμινγκ στην Τζαμάικα και εκεί αποσύρθηκε μετά την επιτυχία του δημιουργώντας τη δική του έπαυλη, την περίφημη Goldeneye. H Τζαμάικα αναφέρεται στα έργα του «Doctor No», «Επιχείρηση Octopussy», «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν», «Για τα μάτια σου μόνο», «Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι» και «Casino Royale».


Μηνάς vs Θωμάς
Δεκαετίες πριν ο Θωμάς ετοιμαστεί για Χαβάη, ο Μηνάς με ψαροκάικα σκάρωνε ταξίδια μακρινά ώς την Τζαμάικα. Στα ’70s πολύ πριν ακόμη οι περισσότεροι Ελληνες ανακαλύψουν τη Μύκονο ταξίδευαν με το μυαλό τους στην Τζαμάικα του Μάνου Λοΐζου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Πρώτη εκτέλεση από τον Γιάννη Καλατζή αν και ακούγεται περισσότερο στα ραδιόφωνα από το ντουέτο Αλεξίου ? Γαλάνη.


Blue Mountain Coffee
Μια από τις πλέον ακριβές ποικιλίες καφέ στον κόσμο παράγεται στο Blue Mountain της Τζαμάικα. Η ήπια γεύση του ?δεν χρειάζεται καθόλου ζάχαρη, καθώς δεν είναι πικρός? τον έχει κατατάξει στα πλέον εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας. Βασικό συστατικό και για το λικέρ Tia Maria.


Grace Jones
Μούσα του Αντι Γουόρχολ στη δεκαετία του ’70, μοντέλο, αντίπαλος του Τζέιμς Μπόντ στο «Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος», αστέρι της ποπ στη δεκαετία του ’80 με το «Slave to the rhythm». H «γεωμετρική» σταρ και κλασική φιγούρα της ποπ κουλτούρας γεννήθηκε πριν από εξήντα χρόνια στη Σπάνις Τάουν της Τζαμάικα. Τον Οκτώβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει ο νέος της δίσκος, ο πρώτος ύστερα από 19 χρόνια.


Το λιμάνι του ΚΙΝΓΚΣΤΟΝ
Εκεί που είναι όλη η ζωή όλο τον χρόνο. Ενα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια του κόσμου.
 

Attachments

  • 109,5 KB Προβολές: 237

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.474
Likes
7.944
Young Guns
Αν δεν δουλεύεις και αν δεν πηγαίνεις σχολείο κάτι θα πρέπει να κάνεις για να μην πιάνεσαι. Ετσι, ο σχολικός αθλητισμός είναι ένα από δυνατά χαρτιά της χώρας και η κύρια πηγή των μελλοντικών πρωταθλητών της. Ενδεικτικά, ο δεκατετράχρονος μαθητής Κάμιγκς έτρεξε τα 100 μέτρα στα 10,91 δευτερόλεπτα ενώ ο έφηβος Γίοχαν Μπλέικ την ίδια απόσταση σε 10,27 δευτερόλεπτα, χρόνοι που δυσκολεύονται να πιάσουν αρκετοί άντρες αθλητές σε πολλές χώρες. Και φυσικά με τέτοιους χρόνους τα γήπεδα γεμίζουν. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος τους μαθητικούς αγώνες στίβου παρακολούθησαν πάνω από 20.000 θεατές. Τέτοια νούμερα δεν έχουν δει ποτέ οι πανελλήνιοι ανδρών και γυναικών, και το πιθανότερο είναι να μη δουν και στο μέλλον.


Jamaicaν Καμάκι
Εχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί έχουν μειωθεί σημαντικά οι τουρίστριες που έρχονταν να βρουν με όποιο (χρηματικό) κόστος μια αγάπη για το καλοκαίρι στη χώρα μας; Αν όχι, εμείς που έχουμε κάνει διατριβή πάνω στο θέμα μπορούμε να σας πούμε τους τρεις λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι το βιοτικό επίπεδο του Greek kamaki έχει βελτιωθεί σημαντικά και έτσι δεν χρειάζεται να υποδύεται τον σφόδρα ερωτευμένο σε όλες τις καταστροφείς καθρεφτών του Βορρά. Δεύτερος λόγος, το μεταναστευτικό ρεύμα που επέτρεψε στις παραπάνω να βλέπουν κάθε μέρα κάτι από ελληνικό καλοκαίρι στο κρεβάτι τους αρκούμενες σε φθηνές ιμιντασιόν λύσεις. Ο τρίτος και σημαντικότερος λόγος είναι ότι έχουν πέσει πολύ τα αεροπορικά εισιτήρια για Τζαμάικα. Ετσι, όλου του κόσμου οι στερημένες παίρνουν την πρώτη πτήση και ένα παρεό για να κρύψει αυτά που δεν κρύβονται δηλαδή τόνους χάμπουργκερ και κατεβαίνουν στην παραλία όπου χωρίς κανένα πρόσχημα οι εγχώριοι μαύροι Απόλλωνες, και παράλληλα στυλοβάτες της εθνικής οικονομίας η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον σεξοτουρισμό, τις καλούν να περάσουν μαζί νύχτες αξέχαστες. Από όλο αυτό κρατήστε ότι τα νησιά μας έγιναν λίγο πιο όμορφα.


Red Stripe
Η εθνική μπύρα των Τζαμαϊκάνων συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια ζωής. Πέρα όμως από τους ντόπιους έχει και ένθερμους καταναλωτές στο εξωτερικό, κυρίως τουρίστες που θέλουν να κρατήσουν ωραίες αναμνήσεις από Τζαμάικα στο ψυγείο τους. Για τους ντόπιους είναι και ο εθνικός χορηγός, καθώς στηρίζει τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου και αγωνιστικού ελκήθρου.


Jamaica inn
«Η Ταβέρνα της Τζαμάικα είναι από τα μυθιστορήματα που η ανατρεπτική πλοκή σε κάνει να θέλεις να το τελειώσεις σε ένα βράδυ. Δεν είναι τυχαίο ότι το έργο αυτό της Ντάφνι ντε Μωριέ διάλεξε και ο Χίτσκοχ για να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.


Εχεις δοκιμάσει Ατσκι;
Η κουζίνα της Τζαμάικα προσπαθεί να αντισταθεί στους πολλαπλάσιους του πληθυσμού της τουρίστες που την επισκέπτονται και δεν θέλουν να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Αν λοιπόν βρεθείτε εκεί δοκιμάστε ατσκι με ψάρι, όπου άτσκι είναι το εθνικό τους φυτό. Επίσης η τοπική κουζίνα διαθέτει αρκετά πιάτα με ρύζι και φασόλια και φυσικά αρκετές σάλτσες με βάση την καρύδα.


Jama-english
Στην Ελλάδα η ονομασία της Τζαμαϊκα ? ή ελληνοποιημένα Ιαμαϊκή ? έχει ταιριάξει γάντι σε διάφορα γλωσσικά παιχνίδια της νεολαίας και των διαφημιστών. Είναι ο υπερθετικός βαθμός της κατάστασης «τζάμι» και γειτονεύει με την «Τζαμπάικα» όπου βασιλεύει ο «Τζάμπαμαν». Οι Τζαμαϊκάνοι με τη σειρά τους δεν άφησαν σε χλωρό κλαρί την αγγλική, που αποτελεί και την επίσημη γλώσσα της χώρας, την οποία όμως οι περισσότερη δεν διδάχτηκαν ποτέ στο σχολείο. Ετσι ακόμη και σε καταλόγους θα δεις γραμμένη τη φράση «Ebery ‘ting is ah right» που δεν είναι άλλο από το «everything is all right» ενώ στον προφορικό λόγο βασιλεύουν τα Whattagwan (What’s going on) και Whaapen (What’s Happening).


Η Βασίλισσα
H «Βασίλισσα της Καραϊβικής» όπως είναι το προσωνύμιο της Τζαμάικα είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Μεγάλων Αντιλλών και βρίσκεται 150 χλμ νότια της Κούβας.Ο πληθυσμός της αγγίζει τα τρία εκατομμύρια και οι τουρίστες που την επισκέπτονται ετησίως ξεπερνούν τα επτά. Πρωτεύουσά της το Κίνγκστον αν και οι περισσότεροι τουρίστες προτιμούν το Μοντέγκο Μπέι, όπου κάθε Αύγουστο γίνεται και πενθήμερο φεστιβάλ ρέγκε. Ιδιαίτερα τουριστική είναι η βορειοδυτική πλευρά του νησιού, στο Νεγκρίλ με τις ατελείωτες παραλίες. Απευθείας πτήση δεν υπάρχει από την Αθήνα και ο πλέον σύντομος δρόμος είναι μέσω Λονδίνου ή Ν. Υόρκης. Τα αεροπορικά εισιτήρια στοιχίζουν περίπου 1000 ευρώ ενώ υπάρχει μεγάλη γκάμα καταλυμάτων.


Ερολ Φλιν
Κάθε όμορφο μέρος χρειάζεται και κάποιον να το ανακαλύψει για να γίνει γνωστό. Ετσι, ύστερα από τον Χριστόφορο Κολόμβο που την ανακάλυψε το 1490 η επόμενη μεγάλη ανακάλυψη του νησιού έγινε από τον Ερολ Φλιν. Ο αστέρας του Χόλιγουντ αγάπησε τόσο την Τζαμάικα που έχτισε μία έπαυλη και έζησε εκεί ένα μεγάλο μέρος της ζωής του. Τον πρώτο επώνυμο του νησιού ακολούθησαν αρκετοί συνάδελφοί του.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.474
Likes
7.944
Γαλάζια Λίμνη
Ολες οι μεσόκοπες Aμερικανίδες θεωρούν υποχρέωσή τους αν επισκεφθούν την Τζαμάικα να αποτίσουν φόρο τιμής στη Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagoon), το σημείο που γυρίστηκε η ομώνυμη ταινία και έχασε την παρθενία της κινηματογραφικά η Μπρουκ Σίλντς στις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Eνας επίγειος παράδεισος στα ανατολικά του νησιού, στο Πορτ Αντόνιο.


Οι πειρατές της Καραϊβικής
Αν και ούτε μία σκηνή δεν γυρίστηκε στην Τζαμάικα ?οι περισσότερες έλαβαν χώρα στα αμερικανικά στούντιο στην Καλιφόρνια? τόσο η υπόθεση της ταινίας όσο και η πραγματική ιστορία θέλει τους πειρατές να «αλωνίζουν» γύρω από τα νερά της Τζαμάικα. Σήμερα μπορεί να μην υπάρχουν πειρατές, αλλά οι απόγονοί τους έχουν μεταφερθεί στη στεριά. Εξ ου και ο αριθμός-ρεκόρ εγκληματικότητας που εμφανίζει η πρωτεύουσα Κίνγκστον και οι αμέτρητοι πορτοφολάδες.


Reggae Boyz
Αν και εθνικό άθλημα είναι το κρίκετ ?σήμα κατατεθέν όλων των πρώην βρετανικών αποικιών? δεν τα πάνε και άσχημα στο ποδόσφαιρο όποτε έχουν κέφια. Μπάλα παίζουν σχεδόν καθημερινά στις παραλίες όταν πέφτει ο ήλιος, αλλά στο χορτάρι δεν είχαν να δείξουν σημαντικές επιτυχίες. Τουλάχιστον μέχρι την προηγούμενη δεκαετία, όπου κατάφεραν να γίνουν η πρώτη χώρα από την Καραϊβική η οποία έφθασε σε Μουντιάλ, αυτό της Γαλλίας το 1998. Η μοναδική της εμφάνιση στέφθηκε από επιτυχία καθώς εκτός του ότι κέρδισε το βραβείο της πιο πολύχρωμης εμφάνισης κέρδισε και έναν αγώνα -ενάντια στην Ιαπωνία.


Τα παιδιά του Αιόλου
Η παράδοση των Τζαμαϊκάνων στους δρόμους ταχύτητας είναι γνωστή. Στους Ελληνες έγιναν ακόμη πιο γνωστοί όταν στις 14 Ιουνίου 2005 ο Ασάφα Πάουελ έτρεξε τα 100 μ. σε 9,77 κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Και για όσους επέμεναν να αγνοούν τους Τζαμαϊκανούς σπρίντερ ήρθε ο Ουσέιν Μπολτ με τα απανωτά παγκόσμια ρεκόρ στα 100 και τα 200 μ. με κατεβασμένα τα χέρια στο τέλος για να τραβήξει την προσοχή και του πλέον αδιάφορου. Καθώς και η τριπλέτα των Φρέιζερ, Σίμσον και Στιούαρτ, που έγιναν οι πρώτες αθλήτριες από την ίδια χώρα που κέρδισαν τα τρία μετάλλια στα 100 μέτρα.


Από πού πάνε για χιόνι
Για αρκετούς το Cool Runnings της Ντίσνεϊ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία ευχάριστη οικογενειακή κωμωδία. Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία των πρώτων Τζαμαϊκανών που ήθελαν να πάνε στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και να πάρουν μέρος στο αγωνιστικό έλκηθρο, πράγμα που το κατάφεραν το 1988. Το 1994 ήταν η 14η καλύτερη ομάδα στον κόσμο αφήνοντας πίσω πληρώματα από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ενώ το 2000 κατάφεραν να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του αθλήματος.


Appleton Rum
Ισως ένα από τα καλύτερα ρούμι στο κόσμο (και ίσως και ο λόγος που δεν το βρίσκεις στην κάβα της γειτονιά σου) φτιάχνεται στην ποτοποιία Appleton Estate από το 1749. Τα τελευταία χρόνια οι εγκαταστάσεις της αποτελούν ένα από τα ανερχόμενα αξιοθέατα του νησιού. Τώρα αν «σας φέρει ο δρόμος» από Τζαμάικα μεριά το καλύτερο σημείο για να την απολαύσετε είναι το Rick’s Cafe στο Νεγκρίλ. Ένα μείγμα Σούπερ παραντάιζ και Ιας όπου όλη μέρα χορεύουν και το βράδυ συνωστίζονται για να δουν τον ήλιο να βυθίζεται στα νερά της Καραϊβικής.

Το lifestyle της τεμπελιάς
«Πού πας μες τον ήλιο, θα γίνεις μαύρος σαν και μας» είναι η φράση που ακούν αρκετοί Δυτικοί τουρίστες, όταν έχουν δει και αποειδεί με την τεμπελιά των ντόπιων και το παίρνουν απόφαση ότι θα πρέπει π.χ. αυτοί να πάνε μέχρι το μπαρ για να πάρουν το ποτό τους. Και αν ο ήλιος που καίει τον περισσότερο καιρό είναι μία καλή δικαιολογία να αποφύγεις τη δουλειά τι να πεις για την περίοδο των βροχών, των καταιγίδων και ενίοτε των τυφώνων (Αύγουστο έως Νοέμβριο) που μόνο το 1% των κατοίκων έχει δικό του μεταφορικό μέσο για να μετακινηθεί. Σκληρή πραγματικότητα ή δικαιολογία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα; Οπως και να έχει, η τεμπελιά είναι cool στην Τζαμάικα που το μότο των κατοίκων της είναι το «no problem man».


Παγκόσμιο χωριό
Αν και το 90% του πληθυσμού είναι μαύροι που ήρθαν από την Αφρική ως δούλοι για να δουλέψουν στις Δυτικές Ινδίες, το υπόλοιπο ποσοστό είναι μιγάδες και άνθρωποι που έχουν συρρεύσει από όλο τον πλανήτη πιθανότατα ζητώντας ασυλία από την εργασιομανία που τους καταδιώκε. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι λευκοί αποτελούν το 0,3% του πληθυσμού και οι Λιβανέζοι το 0,2%. Δεν έχουν διασταυρωθεί οι πληροφορίες που θέλουν την Τζαμάικα τόπο εξορίας και βασανιστηρίων για τους Ιάπωνες.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11402&subid=2&tag=8334&pubid=1490649#
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.356
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το αρθρο αυτο που παραθετει η vario συνοψιζει τους λογους για τους οποιους αγαπαμε Τζαμαικα :clap:
 

liveloula

Member
Μηνύματα
60
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
Καραϊβική
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
meli εγω απο τωρα αισθανομαι οτι θα παω στην πατριδα οταν σκεφτομαι τη Τζαμαικα!
xene ρουμι και χειροποιητο πουρο δηλωνω οτι θα δοκιμασω κι εγω που δεν καπνιζω :bounce:Οχι μονο εκει χτυπαει η καρδια της καραιβικης , αλλα δε μοιαζει και με κανενα αλλο νησι! Εντελως διαφορετικη ατμοσφαιρα , μουσικη και κουλτουρα :jamaica01:
gts το 2010 θα εχει την τιμη να μας υποδεχτει και τους δυο η καραιβικη! Δυο τραβελστοριτες την ιδια εποχη..μεγαλη τιμη για τα νησια :haha:
Τρεις τραβελστοριτες, καλως εχοντων των πραγμάτων, go2dbeach, :D ειχες δεν ειχες, μεσα απο τις υπεροχες εξιστορησεις σου, μας το κολλησες το μικροβιο, αν και Mr παντα ονειρευοταν Κουβα, ποιος ξερει, ισως τον πεισω να επισκεφθει αλλα μερη της Καραϊβικής.

Προς το παρον παντως ουτε για Ευρωπη δεν τον εχω ψησει ακομη, Φοβος με τα αεροπλανα γαρ !:rolleyes:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.356
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ελα διπλα ειναι η Κουβα παμε και στα δυο: Κουβα και Τζαμαικα :clap: οταν εχουμε τετοια διλημματα επιλεγουμε και τα δυο και ξεμπερδευουμε :lol:.
Κι ο δικος μου Mr. ονειρευεται την Κουβα οποτε πρεπει να τους κανουμε το χατηρι ε?
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Αγαπαμε την Τζαμαικα γιατι ειναι αυτη που ειναι....
Ενας επιγειος παραδεισος!!!!

 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.788
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom