Για ποιον/ποιους λόγους δεν είναι δημοφιλή κάποια νησιά;

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Προσωπικά μου άρεσε λίγο περισσότερο από τη Σύμη
Σοβαρά?? Κάτσε βάζω σημείωση για το καλοκαίρι....


Για τη Λέσβο σίγουρα ισχύει, όπως και στη Σάμο, ότι πολύς κόσμος θα έχει ρίξει το βάρος του στους φοιτητές. Έχει άλλωστε τις διπλάσιες σχολές από εμάς.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Πάντως αναρωτιέμαι για την Σάμο γιατί να θέλει να πάει κανείς όταν ούτε η ίδια η Σαμιώτισσα δεν θέλει να πάει
και αναρωτιέται ο δυστυχής
Σαμιώτισσα Σαμιώτισσα
πότε θα πας στη Σάμο

και της αρχίζει τα τάματα και τις υποσχέσεις
Ρόδα θα ρίξω στο γιαλό
Σαμιώτισσα τριαντάφυλλα στην άμμο
Με τη βαρκούλα που θα πας
χρυσά πανιά θα βάλω
Μαλαματένια τα κουπιά
Σαμιώτισσα για να `ρθω να σε πάρω


Εν τω μεταξύ μούγκα η Σαμιώτισσα, ε συντρόφια δεν γίνεται δουλειά έτσι!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Σοβαρά?? Κάτσε βάζω σημείωση για το καλοκαίρι....
Μικρή, συμμαζεμένη, πεντακάθαρη, πολύ φιλόξενη, με ωραίες θάλασσες, κούκλα σκέτη.
Βλέπεις, δε τα λέω μόνο εγώ, όλοι συμφωνούνε... :haha:
Εντάξει, ίσως να μην είναι για πολλά καθώς είναι αρκετά μικρή, σαφώς η Σύμη υπερέχει αν θες να πας για μέρες, αξίζει όμως σίγουρα το κόπο.
Περισσότερα στη γνωστή ιστορία.

Για τη Λέσβο σίγουρα ισχύει, όπως και στη Σάμο, ότι πολύς κόσμος θα έχει ρίξει το βάρος του στους φοιτητές. Έχει άλλωστε τις διπλάσιες σχολές από εμάς.
Φοιτητές και στρατός.
Ήταν τρομερό το συμπέρασμα βλέποντας όλη μα όλη τη κοινωνία να προσαρμόζεται πάνω σ' αυτές τις δύο κατηγορίες. Δεν έχω βρεθεί σε αντίστοιχη πόλη, σίγουρα όμως στη Μυτιλήνη φαντάροι και φοιτητές κινούσαν όλο το χρήμα, σε πολλά επίπεδα μάλιστα.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.424
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Δεν έχω βρεθεί σε αντίστοιχη πόλη, σίγουρα όμως στη Μυτιλήνη φαντάροι και φοιτητές κινούσαν όλο το χρήμα, σε πολλά επίπεδα μάλιστα.
Plus τα τελευταία χρόνια δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την ύπαρξη των παράτυπων μεταναστών. Μπορεί σε κάποιες περιχοές της Λέσβου-όπως ο Μόλυβος- ο τουρισμός να υπέστη καθίζηση εξαιτίας αυτού, στη Μυτιλήνη όμως και στα πέριξ αρκετοί έβγαλαν-και βγάζουν ακόμα- αρκετό παραδάκι
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Plus τα τελευταία χρόνια δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την ύπαρξη των παράτυπων μεταναστών. Μπορεί σε κάποιες περιχοές της Λέσβου-όπως ο Μόλυβος- ο τουρισμός να υπέστη καθίζηση εξαιτίας αυτού, στη Μυτιλήνη όμως και στα πέριξ αρκετοί έβγαλαν-και βγάζουν ακόμα- αρκετό παραδάκι
Δε θέλω να το ανοίξω το θέμα (χωρίς να διαφωνώ με το συμπέρασμα σου) γιατί θα οδηγηθούμε αλλού. Θέμα το οποίο υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια βέβαια, απλά τα τελευταία διογκώθηκε. Δε πρόκειται να ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου ούτε τα μάτια των απελπισμένων, ούτε τα σαπιοκάραβα, ούτε τους δουλέμπορους, εν έτει 2002/03 παρακαλώ.
Η τελευταία επίσκεψη μου στο νησί το 2017, μου έδειξε μια σχετική αρμονία, καθώς υπήρχε πολύς κόσμος από τις προσφυγικές ροές που άφηνε χρήμα στην οικονομία του νησιού. Όλα αυτά βέβαια πριν ξεφύγουν εντελώς τα πράγματα, αυξηθούν σε σημείο υπερβολικό οι ροές, ανοίξουν οι δομές της ντροπής και ξεφύγει τελείως η κατάσταση.
Συμπερασματικά όμως η όλη ιστορία έχει άμεσο αντίκτυπο στο τουρισμό των συγκεκριμένων νησιών και είναι λογικό.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.424
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Σχεδόν όλα πάντως υπήρχαν και πέρσι και προσωπικά προβλέπω να μπαίνουν και τα ίδια πλοία με πέρσι.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ανοίγω αυτό το θέμα ύστερα από παρότρυνση πολλών μελών (2), ολογράφως δύο, για να ανακαλύψουμε για ποιους λόγους κάποια ελληνικά νησιά δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στον πολύ κόσμο.
Φταίει μόνο ότι κάποια άλλα είναι απλά πιο όμορφα? Ή υπάρχουν και άλλοι λόγοι?

Σίγουρα κάποια μέλη που είναι κάτοικοι νησιών θα μπορούσαν να πουν μια γνώμη "από μέσα", αλλά και όλοι όσοι έχουν ταξιδέψει (αν βρούμε κανέναν που να έχει ταξιδέψει εδώ μέσα, σπάνιο πράγμα) σε κάποια από αυτά θα μπορούσαν να καταθέσουν την δική τους εκτίμηση σαν επισκέπτες.

Ξεκινάω εγώ ως μόνιμος κάτοικος Σάμου.

Η αλήθεια είναι ότι η Σάμος δεν μπαίνει σε καμία από τις λίστες με τα δημοφιλή νησιά, ή με "τα 10 μέρη που πρέπει να δεις στην Ελλάδα" πχ.
Πολύ κόσμος μάλιστα που γνωρίζω από άλλα μέρη της Ελλάδας, παίρνει ένα εντυπωσιασμένο βλέμμα όταν ακούει για Σάμο. Σαν να ακούει κάτι εξωτικό, μακρινό. Ακόμα και οι γονείς με τους πρωτοετείς φοιτητές που έρχονται κάθε Αύγουστο επαναλαμβάνουν αυτό το "είστε μακριά".

Εξαρτάται βέβαια πώς το βλέπει ο καθένας. Και η Ρόδος είναι μακριά, αλλά αυτό δεν εμποδίζει πολύ κόσμο να διασχίζει ολόκληρη τη χώρα για να βρεθεί εκεί. Μη τρελαθούμε, είναι πολύ ωραίο νησί, αλλά το φέρνω σαν παράδειγμα ότι το μακριά είναι κάτι σχετικό. Τα ίδια ισχύουν και για την Κω.
Σαφώς οι ακτοπλοϊκές μας συνδέσεις ήταν παραδοσιακά ένα θέμα, το οποίο όμως έχει βελτιωθεί εδώ και πολλά χρόνια, ενώ πτήσεις υπάρχουν πολλές τους καλοκαιρινούς μήνες. Και τελοσπάντων εν έτη 2021 τι σημαίνει μακριά για ένα προορισμό? Οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί.

Καταλήγω ότι η Σάμος "πληρώνει" το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα διαφημισμένη. Δεν έχουν συμφέροντα τα μεγάλα πρακτορεία? Δεν ρίχνουν λεφτά οι τοπικές αρχές για παραπάνω διαφήμιση? Δε ξέρω. Δεν υπάρχει περίπτωση πάντως να γκουγκλάρει κάποιος "ελληνικά νησιά" και να βρει τη Σάμο χωρίς ψάξιμο. Σαντορίνη, Πάρος, Κρήτη, Ρόδος, Κως είναι παντού. Έχω πάει σε όλα, έχω φοβερές εντυπώσεις σαφώς.
Ίσως πάλι να μην είναι πολύ δημοφιλές νησί στον ντόπιο πληθυσμό, καθώς οι αφίξεις διεθνών πτήσεων ξεπερνούν τις 250.000 σε καλές χρονιές Μάιο με Σεπτέμβριο, χώρια τα κρουαζιερόπλοια. Μάλιστα άνθρωπος που εργάζεται σε μεγάλη ζυθοποιία, μου ανέφερε τη Σάμο σαν "τουριστική" κάποτε και κόντεψα να βάλω τα γέλια. Με διαβεβαίωσε ότι είναι έτσι ακριβώς, και ότι η Σάμος δέχεται πολύ τουρισμό, πολύ παραπάνω από αρκετά ελληνικά νησιά. Διευκρίνισε ότι προφανώς δεν μιλάμε για κατηγορία Μυκόνου, Κρήτης. Αλλά από εκεί και κάτω είναι πολύ ψηλά σε νούμερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Κυρίως λόγω Πυθαγορείου όπου πραγματικά το καλοκαίρι γίνεται ένας μικρός χαμός.

Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι μιλάμε για ένα πανέμορφο νησί, με απίστευτη φύση, πολλές και ωραίες παραλίες, οργανωμένες ή μη, ωραίο φαγητό, υπέροχα κρασιά, πολύ νορμάλ τιμές, αμέτρητες πεζοπορίες, άπειρα μοναστήρια, αρκετά μεγάλο για να μην βαρεθείς, πολλά γραφικά χωριά, αλλά και αρκετή διασκέδαση. Εμένα προσωπικά μου φαίνεται ένα ολοκληρωμένο πακέτο που διαφεύγει από πολλούς, οι οποίοι ίσως δεν την επισκεφτούν και ποτέ! Σε αντίθεση ας πούμε με κάτι απίθανους Φινλανδούς από ένα απίθανο χωριό κάπου στα βόρεια της χώρας, οι οποίοι ήρθαν απευθείας Σάμο, και θέλανε συγκεκριμένα Καρλόβασι! (true story). "Οκ παιδιά, και εγώ είμαι φανατικός με τη Σάμο αλλά εσείς το παρακάνατε, πώς και έτσι?" Το είχανε ψάξει λέει και τους άρεσε το μέρος. Το πιο κουφό βέβαια ήταν ότι έρχονταν πρώτη φορά στην Ελλάδα. Άμα έχεις μάτι....

Πολύ θα ήθελα να ακούσω και άλλες απόψεις, ίσως και για μέρη που έχω επισκεφθεί. Θα έχει τρομερό ενδιαφέρον.
Δεν ξέρω αν γράφτηκε αλλά ίσως η Σάμος να μην έχει το ένα iconic πράγμα που θα την κάνει να ξεχωρίσει. Δηλαδή αν μου πεις πες μια εικόνα από τη Σαντορίνη, από την Κρήτη, από την Κέρκυρα, από τη Λευκάδα, τη Ζάκυνθο, τη Νίσυρο, αμέσως μου έρχεται η μία χαρακτηριστική iconic ... εικόνα. Από τη Σάμο δε μου έρχεται. Μπορεί συνολικά να έχει περισσότερα να προσφέρει από κάποιο από τα προαναφερόμενα, αλλά χωρίς ένα σήμα κατατεθέν έχεις λιγότερες πιθανότητες να διακριθείς, ειδικά στην εποχή της εικόνας, του ίνσταγκραμ κλπ.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.724
Likes
15.092
Η γαλλική le figaro προτείνει τα 8 ελληνικά νησιά που θεωρούν ωραιότερα για επίσκεψη φέτος.
Εκτός από πολύ τουριστικά νησιά όπως Κρήτη, Κέρκυρα κλπ. βάζει μέσα και λιγότερα τουριστικά (που όμως έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα)όπως Κάλυμνος και Χίος.

Αν και για Χιο δεν θα έπρεπε να με εκπλήσσει γιατί ειδικά στα μεσαιωνικά χωριά και στα κάστρα δεν είναι καθόλου σπάνιο να συναντάς Γάλλους τουρίστες.

Άλλωστε και στο άρθρο αναφέρει εκτός από τη μαστίχα και τα ξυστά στο Πυργί, τα châteaux médiévaux !

Îles grecques : les 8 plus belles à visiter cet été
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.366
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom