Για τη βαρεμάρα τις μέρες της καραντίνας v2

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
«Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών»
Δείτε δωρεάν το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού


Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού οργανώνει διαδικτυακή προβολή της ταινίας της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού "Φιλοθέη, η Aγία των Αθηνών" ανήμερα της εορτής της Αγίας Φιλοθέης στις 19 Φεβρουαρίου, τιμώντας την γυναίκα της οποίας το όνομα φέρει ο Δήμος. Πρόκειται για ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ γύρω από μια μεγάλη μορφή που έδρασε στην τότε Αθήνα της Τουρκοκρατίας και ιδιαίτερα στην περιοχή που σήμερα είναι ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού.

Η ταινία, της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, τη Βενετία, την Αττική και σε νησιά, έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ κι έχει συγκεντρώσει εξαιρετικές κριτικές. Η Αγία Φιλοθέη θεωρείται προδρομική μορφή για την Επανάσταση του 1821. Τον 16ο αιώνα, στην κορύφωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μια γυναίκα ορθώνει το ανάστημα της. Αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα, ελευθερώνει άνδρες και γυναίκες από τα σκλαβοπάζαρα, ιδρύει το πρώτο στην Ελλάδα και την Ευρώπη σχολείο γυναικών, χτίζει νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται Έλληνες, Τούρκοι και Φράγκοι, προσφέρει καταφύγιο σε κακοποιημένες γυναίκες ασχέτως φυλής και θρησκεύματος. Μέρος της δραστηριότητας αυτής λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Φιλοθέης και του Ψυχικού, όπου ήταν τα οικογενειακά της χτήματα. Για το έργο της και την πίστη της στην ελευθερία του ανθρώπου βασανίστηκε και είχε μαρτυρικό θάνατο το 1589. Το πρωτοπόρο κοινωνικό της έργο, συνεχίστηκε από άλλους και άνοιξε το δρόμο για την Ελληνική Επανάσταση. Η δράση της Αγ. Φιλοθέης αποτελεί έμπνευση και ο αγώνας της για ν’ αλλάξει ο κόσμος είναι αυτό που τη συνδέει με το σήμερα. Έτσι, πέρα από την ταινία, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρακολουθήσουμε μεταξύ άλλων σε βίντεο την νεαρή αγωνίστρια για τα δικαιώματα των κοριτσιών στην εκπαίδευση Μαλάλα Γιουσαφζάι (Νόμπελ Ειρήνης και βραβείο από τη Διεθνή Αμνηστία).

Την εκδήλωση στηρίζουν το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «Το Μωβ», η Πολιτιστική Εταιρεία «Αίνος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγία Φιλοθέη των Αθηνών» στο Μονπελλιέ. Θα την παρακολουθήσουν γυναικείες οργανώσεις και πανεπιστημιακά τμήματα από την Ευρώπη και την Αμερική.

Διαθέσιμη απο σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίους στις 19:00 και για δύο εικοσιτετράωρα στο κανάλι του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού.
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Μουσικό θέατρο για παιδιά και νέους
Παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ

Τέσσερις εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι έρχονται από το Patari Project στην GNO TV από 27/2.
Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Αντόνιο Βιβάλντι
Βιντεοσκοπήθηκε στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στις 13 Δεκεμβρίου 2020


0e1a367cb026bf0b666d2ad4ca343070_XL.jpg



Οι Τέσσερις εποχές, ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της μπαρόκ μουσικής, ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους σε μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων (Νοέμβριος 2019 – Ιανουάριος 2020) στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Λόγω της πανδημίας, οι παραστάσεις που είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστούν στο κοινό σε επανάληψη από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021 δεν πραγματοποιήθηκαν. Ωστόσο, η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου 2020 στην Εναλλακτική Σκηνή και έρχεται να συνεχίσει το συναρπαστικό ταξίδι της στην GNO TV, προσφέροντας μια νέα ψηφιακή εμπειρία.


Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη στο nationalopera.gr/GNOTV από τις 27 Φεβρουαρίου 2021 με δυνατότητα επιλογής υποτίτλων σε ελληνικά και αγγλικά.
Για τη μετάδοση των Τεσσάρων εποχών από την GNO
TV προπωλούνται εισιτήρια των 5 ευρώ στην www.ticketservices.gr και στο https://tickets.public.gr/

 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων

Τo Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (ΦΝΘ) επιστρέφει online και παρουσιάζει τα καλύτερα ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας.

Συνολικά θα προβληθούν 50 ντοκιμαντέρ από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ. Κλείστε τα εισιτήριά σας εδώ.

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν αρκετά ντοκιμαντέρ διατίθενται επίσης ειδικά εκπτωτικά πακέτα προβολών για τις επί μέρους ομάδες ως εξής.

Masterpieces by Mastercard (20€)
Ανακαλύψτε δέκα επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, σε προνομιακή τιμή για μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία με την υπογραφή της Mastercard.

Προορισμός: Ταξίδι (30€)
Ταξιδέψτε από την Ινδία στην Αλάσκα και από το Τελ Αβίβ στα σχεδόν «απάτητα» μέρη του κόσμου, όπως η Παταγονία και η Γροιλανδία μέσα από τις 22 ταινίες του αφιερώματος Προορισμός: Ταξίδι, το οποίο επανεκτιμά την αξία της περιπλάνησης. Οι ταινίες του αφιερώματος διατρέχουν σχεδόν έναν αιώνα, από το 1927 έως σήμερα, καλύπτοντας τις σημαντικότερες πτυχές της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Προορισμός Ταξίδι – Μικρού μήκους (3€)
Μια μικρή, αλλά πολύτιμη γεύση από το συναρπαστικό αφιέρωμα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Προορισμός: Ταξίδι. Τρεις μικρού μήκους (δύο ντοκιμαντέρ και μία ταινία μυθοπλασίας) που δίνουν έναν ποιητικό τόνο στην εμπειρία του ταξιδιού, αναδεικνύοντας τον «νεκρό» χρόνο της προσμονής πριν από την αναχώρηση, αλλά και το διαφορετικό ταξίδι μιας ταχυδρομικής αμαξοστοιχίας.
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 8 άνδρες υμνούν τη γυναίκα.

PC0079P0001v01.jpg


Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους, για ακόμα μια φόρα με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Σε ένα διαφορετικό σενάριο, 8 άνδρες ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, διαβάζουν κείμενα που αφορούν-υμνούν τη γυναίκα.

Τα κείμενα που επιλέχθηκαν από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ κ Νίκο Κολοβό, θα συνοδεύονται από μουσικά αποσπάσματα που θα ερμηνεύουν μουσικοί της πόλης.
Οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές του ΚΘΒΕ κ Νίκος Κολοβός και του ΟΜΜΘ κ Χρίστος Γαλιλαίας, με την αφορμή αυτή δήλωσαν:
«Τα τετραθέμελα του κόσμου τούτου, έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης, ψωμί, κρασί, φωτιά γυναίκα»…

Σε ένα εγχείρημα απόδοσης τιμής -σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που με μια πλειάδα εξαίρετων μουσικών και συνθετών εργογραφούν με νότες τις πένες που ζωγράφισαν τη μορφή της-, καταθέτουμε, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (που μακάρι να γιορτάζεται καθημερινά κι όχι κατ’ εξαίρεση μιας μέρας ειδικής), ειπωμένα από άνδρες ηθοποιούς του ΚΘΒΕ, λόγια και σκέψεις μεγάλα, αγγίζοντας ακροθιγώς το μεγαλείο της.
Το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ των ποιημάτων που φιλοξενούνται καθώς και οι ηθοποιοί που θα τα αποδώσουν συνοδεία πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων είναι:

1)Κική Δημούλα «ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ» από τη συλλογή «Το λίγο του κόσμου» Εκδόσεις «Ίκαρος» – ανάγνωση από τον ηθοποιό Γιάννη Καραμφίλη

2) Γιώργος Θέμελης «ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ» – Εκδόσεις «Ρώμη» & ακολούθως Βίκτωρ Χάρα – «ΥΦΑΝΤΡΕΣ» – ανάγνωση από τον ηθοποιό Δημήτρη Τσιλινίκο

3) Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» – ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ- ανάγνωση από τον ηθοποιό Δημήτρη Σιακάρα

4) Γιάννης Ρίτσος «ΓΥΝΑΙΚΕΣ» & ακολούθως Κωστή Παλαμά – «ΓΥΝΑΙΚΑ» ανάγνωση από τον ηθοποιό Θοδωρή Πολυζώνη

5) Μιλτιάδης Μαλακάσης (πεζό) & ακολούθως Τάσος Λειβαδίτης – Αποσπάσματα από «Αγαπημένη μου» , Θυμάσαι» -Περιοδικό και Εκδόσεις «Μετρονόμος»- ανάγνωση από τον ηθοποιό Γιάννη Καραμφίλη

6) Σαίξπηρ «ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ» ( ΠΡΑΞΗ Β’ – ΣΚΗΝΗ 2) -Μετάφραση: Βασίλη Ρώτα & ακολούθως Γαλάτεια Καζαντζάκη «ΑΜΑΡΤΩΛΟ» Εκδόσεις Καστανιώτη – ανάγνωση από τον ηθοποιό Χρήστο Μαστρογιαννίδη

7) Τάσος Λειβαδίτης «Γυναίκες» – Περιοδικό και Εκδόσεις «Μετρονόμος»- ανάγνωση από τον ηθοποιό Κώστα Ίτσιο

8) Γιάννης Ρίτσος «ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ» ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΚΕΔΡΟΣ» & ακολούθως Μαρία Δημητρούκα « ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ -ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ» με την άδεια της ποιήτριας – ανάγνωση από τον ηθοποιό Νίκο Καπέλιο

Η προβολή θα γίνει στις 8/3 (στις 17:00΄΄μμ) από το κανάλι του ΟΜΜΘ στο YouTube (https://www.youtube.com/user/Tchgreece και από την επίσημη σελίδα του ΚΘΒΕ (www.ntng.gr)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Εκτος απο την παρακολουθηση εκδηλωσεων και το μαγειρεμα (δεν κανω περισσοτερο το δευτερο, ουτε ψηνω ψωμια καραντινας) εχω γεμισει τις ωρες της κλεισουρας με δυο αγαπημενες δραστηριοτητες:
1) Το ραψιμο, το οποιο γνωριζω καλα αλλα ειχα παραμελησει για μερικα χρονια. Ξαναεβγαλα απο την αποθηκη τη ραπτομηχανη και εχω ευχαριστηθει τις κατασκευες.
2) Κορνιζωνω εργα της συλλογης που ειχα και ολο ελεγα "καποια στιγμη θα τα βαλω σε κορνιζες" και ολοκληρωνω τωρα ενα μεγαλο gallery wall στο σπιτι με εργα τεχνης που συνελεγα για χρονια.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Δε βαριέμαι, αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο σε μερικούς. Πρόσφατα μετακόμισα σε σπίτι με μικρό μπαλκόνι κι επειδή έχω μια αγάπη στα φυτά (παρόλο που εκείνα δε με αγαπάνε και τόσο) αλλά δεν έχω λεφτά να αγοράσω οικόπεδο, ψάχνω λύσεις για κάθετους κήπους.

Δύο ωραίες ιδέες οι παρακάτω


 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Τσ τσ, η μισή χαρά είναι στη δημιουργία. Παρόλαυτα θα του ρίξω μια ματιά :haha:
Το ξυλο θα σαπισει σε χρονο dt, ο τοιχος ακομη χειροτερα. Γι αυτο σου προτεινα μεταλλο και να μην κολλαει στον τοιχο.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Το ξυλο θα σαπισει σε χρονο dt, ο τοιχος ακομη χειροτερα. Γι αυτο σου προτεινα μεταλλο και να μην κολλαει στον τοιχο.
H κατασκευή με την παλέτα ντύνει το ξύλο με ύφασμα κηπουρικής μέσα έξω, φαντάζομαι θα αποτρέψει το γρήγορο σάπισμα (και τον τοίχο από το να φουσκώσει, που είναι και το πιο σημαντικό). Το μέταλο μου φαίνεται ψυχρό, δε ξέρω.

Tην άλλη κατασκευή τη σκέφτομαι (αν και δεν έχω ούτε τα μισά υλικά) για παχύφυτα και κακτάκια, που δε χρειάζονται συχνό πότισμα.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.632
Όταν ζούσα στην Ελλάδα, βρέθηκα στην Κατερίνη και από έναν γεωπόνο αγόρασα
καμιά εκατό ρίζες φράουλα. Πήρα έναν σωλήνα σαν αυτό του βίντεο (σύνολο έξι σωλήνες αφού τις
έκοψα) και έκανα την παρακάτω κατασκευή.
Ήταν απίστευτο το πόσες φράουλες φάγαμε. Μαζί με τις φράουλες είχα αγοράσει και ένα τσουβάλι χώμα το οποίο το ανακάτεψα με κοπριά κατσικίσια.
Η κατασκευή μου πήρε περίπου 4-5 ώρες, αλλά φαντάσου να έχεις φρέσκια φράουλα όποτε θέλεις.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
H κατασκευή με την παλέτα ντύνει το ξύλο με ύφασμα κηπουρικής μέσα έξω, φαντάζομαι θα αποτρέψει το γρήγορο σάπισμα (και τον τοίχο από το να φουσκώσει, που είναι και το πιο σημαντικό). Το μέταλο μου φαίνεται ψυχρό, δε ξέρω.

Tην άλλη κατασκευή τη σκέφτομαι (αν και δεν έχω ούτε τα μισά υλικά) για παχύφυτα και κακτάκια, που δε χρειάζονται συχνό πότισμα.
Μια παρατηρηση, ξερω εχω λυσσαξει, το ξυλο της παλετας ειναι χειριστης ποιοτητας, δεν τριβεται, λογικα θελει αντισκωριακο γιατι μπορει να σου γεμισει το σπιτι με σκωρο. Ολη αυτη η διαδικασια ειναι και κουραστικη και ακριβη χωρις λογο για τετοια για τετοια ποιοτητα τα ξυλου Καλυτερα παρε καινουριο ξυλο πευκου που ειναι φτηνο και περιποιημενο (το λρω με λιγη προυπηρεσια στις αναπαλαιωσεις αντικων, αναπαλαιωσα 3 κομματια στην περσινη καραντινα που ειχε καλο καιρο για μπαλκονι).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.692
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom