Την άλλη μέρα ξύπνησα σχετικά νωρίς και είπα να γυρίσω λίγο μόνος το Σπλιτ με το φως της μέρας!Αποφάσισα να επισκεπτω με ενα μικρο αντιτιμο (6Ε περίπου) τον καθεδρικό οπου περιελαμβανε εισοδο στο ναό,στις κατακομβες,στο μουσειο και στο καμπαναριο οπου ειχες μια πανοραμικη θεα της πόλης!Αφού πήρα και πρωινό από ένα φούρνο στη Marmontova και κάνοντας μια καθιερώμενη βόλτα στις γνωστές μάρκες του πεζόδρομου (Zara,Benetton κτλ ) πήγα προς το σπίτι να λειτουργήσω σαν ξυπνητήρι στην παρέα για να πάμε για μπάνιο!!Για μπανιο σχεδόν όλο το Σπλίτ πάει στην παραλία Bacvice μέσα στην πόλη,οπότε εμεις γτ να καναμε κατι διαφορετικό??
Βέβαια με το να εχουμε ξαπλώστρες (30kuna εκαστος μην ξεχνιόμαστε) στην αποβαθρα νιώσαμε σαν να κάνουμε μπάνιο στον Θερμαικό αλλά είχε τόσο μα τόσο κόσμο και η θάλασσα πεντακάθαρη,οποτε αυτη η εντυπωση μας περασε κατευθειαν!Το απόγευμα μας περίμενε ξεκούραση και ετοιμασία για το τελευταίο μας βράδυ στο Σπλίτ!!
Περάσαμε απο το άγαλμα του Grjur Ninski που πιασαμε και μεις το δαχτυλο του ποδιου του για καλή τύχη,περπατησαμε στην παραλια τρωγοντας μακαρονια σε συσκευασια delivery ,φαγαμε σε μια απο τις δεκαδες πιτσαριες της πόλης και καταληξαμε σε ενα πραγματικα εξαισιο ζαχαροπλαστειο to Creme de la Creme που πρεπει να εφαγα την καλυτερη τουρτα που εχω φαει στη ζωη μου!Πραγματικα με στενοχωρει που δεν μπορεσα να δοκιμασω και τα αλλα ειδη τουρτας που ειχε αλλα ηταν αδυνατο
Καταλήξαμε στην ιδια γειτονια με τα μπαρακια οπου χαλαρωσαμε πινοντας μπυριτσα και καναμε μια προσπαθεια να τραβηξουμε λιγο παραπανω τη νυχτερινη μας ζωή πηγαινοντας σε ενα μαγαζι της παραλιας,αλλα οταν αντικρυσαμε μονο Αγγλους αντρες τρελαμενους,κατευθυνθηκαμε αρον αρον για το σπίτι μιας και την επομενη μέρα είχαμε αναχωρηση για Trogir και Zadar όπου θα διανυκτερευαμε κιολας 
Μερικές φώτος απο το Σπλιτ
Περάσαμε απο το άγαλμα του Grjur Ninski που πιασαμε και μεις το δαχτυλο του ποδιου του για καλή τύχη,περπατησαμε στην παραλια τρωγοντας μακαρονια σε συσκευασια delivery ,φαγαμε σε μια απο τις δεκαδες πιτσαριες της πόλης και καταληξαμε σε ενα πραγματικα εξαισιο ζαχαροπλαστειο to Creme de la Creme που πρεπει να εφαγα την καλυτερη τουρτα που εχω φαει στη ζωη μου!Πραγματικα με στενοχωρει που δεν μπορεσα να δοκιμασω και τα αλλα ειδη τουρτας που ειχε αλλα ηταν αδυνατο
Μερικές φώτος απο το Σπλιτ
Attachments
-
101,6 KB Προβολές: 19.376
Last edited by a moderator: