ikarialover
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Περί κουρτινών και οικογενειακών σχέσεων ο λόγος!
- Πώς λέμε ελληνική φιλοξενία; Καμία σχέση!
- Περί ωραρίων
- Η νεολαία της Δανίας διασκεδάζει]Σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι έβγαλα έγκυρα συμπεράσματα στη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής μου στη Δανία για το κατά πόσο οι Δανοί είναι γλεντζέδες και ξενύχτηδες. Πάντως, για να πω την αμαρτία μου ένιωσα ότι ο μύθος που θέλει τους βόρειους πιο κρύους και πιο εσωστρεφείς ισχύει σε σημαντικό βαθμό (ας με συγχωρήσουν οι συμφορουμίτες που έγραψαν τις προηγούμενες μέρες ότι θεωρούν τους Δανούς πολύ χαμογελαστούς και ζεστούς). Ευγενέστατος λαός μεν, ολίγον ξενερουά δε. [IMG]http://www.travelstories.gr/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG
- Ποιότητα ζωής
- Επίλογος
Το ταξίδι μου στη Δανία ήταν μία μοναδική εμπειρία. Η δυνατότητα που μου δόθηκε να μείνω για λίγο σε μία δανέζικη οικογένεια ήταν πραγματικά πολύτιμη, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι με έκανε να καταλάβω πόσο διαμετρικά αντίθετες μπορεί να είναι οι νοοτροπίες δύο χωρών. Και κατ’ επέκταση, ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από την Ελλάδα (πολύτιμη γνώση τότε για μία έφηβη της ηλικίας μου) και ότι δεν σκέφτονται και πράττουν όλοι όπως εμείς. Νομίζω πως ήταν το ταξίδι εκείνο που τόνωσε την επιθυμία μου να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο, να ανακαλύψω διαφορετικούς τρόπους ζωής και σκέψης…
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους διάβασαν την ιστορία μου και ιδιαίτερα όσους την εμπλούτισαν, γράφοντας τις δικές τους εμπειρίες από την επίσκεψη/διαμονή τους στη Δανία, με τη μοναδική λέξη που έμαθα και συγκράτησα από τη δυσνόητη και δυσκολοπρόφερτη δανέζικη γλώσσα:
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους διάβασαν την ιστορία μου και ιδιαίτερα όσους την εμπλούτισαν, γράφοντας τις δικές τους εμπειρίες από την επίσκεψη/διαμονή τους στη Δανία, με τη μοναδική λέξη που έμαθα και συγκράτησα από τη δυσνόητη και δυσκολοπρόφερτη δανέζικη γλώσσα:
TAK !! (ευχαριστώ)

Attachments
-
26,4 KB Προβολές: 79
Last edited by a moderator: