Δημητσάνα - Βυτίνα - Στεμνίτσα

Jimmy78

Member
Μηνύματα
37
Likes
204
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία ή Αλάσκα
αν και είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας δεν έχω καταφέρει να τα επισκεφτώ. από φωτο που βλέπω στο ιντερνετ εντυπωσιάστηκα, οπότε κανονίζω Σ/Κ.

- Σε ποιό από τα χωριά είναι καλύτερα να μείνει κανείς?
- υπάρχει κάποιος καλός ΄και οικονομικός ξενώνας?

Από όλα τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας ψηφίζω Λαγκάδια!!! Αν και οι αποστάσεις με τα υπόλοιπα πιο γνωστά χωριά της Αρκαδίας δεν είναι μεγάλη, οπότε μπορείς να τα γυρίσεις όλα...Υπολόγισε Βυτίνα-Λαγκάδια 23 χλμ, Δημητσάνα - Λαγκάδια 18 χλμ, Στεμνίτσα-Λαγκάδια 26 χλμ και Βαλτεσινίκο-Λαγκάδια 22 χλμ!!! Απλά κατά τη γνώμη μου τα Λαγκάδια έχουν μια φυσική ομορφιά πρωτόγνωρη...αμφιθεατρικό χωριό, με ωραία μαγαζάκια, γραφικά σοκάκια και φιλόξενους ανθρώπους! Και αν σου αρέσει η πεζοπορία στη φύση θα μπορούσατε να συνδυάσετε Κυριακή πρωί περπάτημα σε κάποιο τμήμα του πρώτου ελληνικού πιστοποιημένου μονοπατιού που περνάει από τα παραπάνω χωριά...Περισσότερες πληροφορίες δες στο topic που γράφω αναλυτικά τα τμήματα του μονοπατιού... http://www.travelstories.gr/communi...-1ο-Πιστοποιημένο-μονοπάτι-στην-Ελλάδα.52439/
 

hawk

Member
Μηνύματα
91
Likes
75
Επισκέφτηκα την Δημητσάνα τις γιορτές ( 3 - 6 ) Ιανουαρίου με την κοπέλα μου , εντυπώσεις πολύ καλές , η Στεμνίτσα πολύ ομορφότερη της Δημητσανας , το αρνητικό ήταν πως είχε πολλές βροχές οι οποίες δεν μας άφησαν να κάνουμε διάφορα πράγματα ( να πάμε στο σπίτι του Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι , να κάνουμε Ιππασία , βόλτα στα μοναστήρια κλπ ) , πήγαμε στο Λαογραφικό Μουσείο , στο Μουσείο Υδροκίνησης αλλά είχε πολύ βροχή συν την ομίχλη που δεν έβλεπες στο 1 μέτρο με το αμάξι , ειδικά το βράδυ .

Φαγητό :

1 . Στο καπηλειό των αθανάτων ( Δημητσάνα ) : Έχει πολύ καλό μπιφτέκι αγριογούρουνο γεμιστό με γραβιέρα , πατάτες τηγανητές φρεσκοκομμένες , πατζαροσαλάτα πολύ νόστιμη , τυροκαυτερή αρκετά καλή .

2 . Δρυμώνας ( Δημητσάνα ) : Καλό μπιφτέκι αγριογούρουνου , πολύ νόστιμη τυροκαυτερή , ένα πιάτο με χοιρινό καπνιστό και αυγά , πολύ νόστιμο ( σαν το Κρητικο απάκι ένα πράγμα ) , ωραίος χώρος αλλά οι φάτσες τους πολύ μυστήριες εκεί μέσα .

3 . Πισταρία - Με μεράκι ( Δημηστάνα ) : Απογοήτευση , κατεψυγμένες κροκέτες , με επιπρόσθετη καυτερή πιπεριά , πίτσα πολύ άνοστη , χωρίς ίχνος λαδιού επάνω .

4 . Το καλύτερο μαγαζί από ποιότητα και ποσότητα , στο χωριό Ζάτουνα ( καθώς φευγουμε από Δημητσάνα , μετά το νεκροταφείο , εκεί που είναι το κέντρο υγείας Δημητσάνας κάνουμε αριστερά , στα 3 χιλιόμετρα είναι η Μαργαρίτα )

Ταβέρνα Μαργαρίτα . Τηλ. 2795031368 & 6945935846.

παραγγείλαμε αγριογούρουνο με χιλοπίτες χειροποίητες ( νοστιμότατο σε μεγάλη ποσότητα ) πατάτες τηγανητές κομμένες εκείνη την ωρα , κόκορα κρασάτο ελευθέρας ( αλανιάρη ) με χιλοπίτες ( πεντανόστιμος ) , τυροκαυτερή πολύ δυνατή , πατζαρια πεντανόστιμα , όλα τέλεια , οι ιδιοκτήτες πολύ καλοί , όποιος πάει προς τα εκεί να πάει σιγουρα στην Μαργαρίτα .

Έχει επίσης δυο άλλες πολύ καλές ταβέρνες προς τα έξω , η μια αυτή

http://www.arcadiaportal.gr/news/sholeio-sto-horio-markoy-gortynias-mas-mathainei-nostimes-geyseis

η άλλη είναι

http://m.gastronomos.gr/#/estiatoria/8094/Zerzoba

στα θετικά ειναι πως οι τιμές του φαγητού είναι πολύ καλές , εν αντιθέσει με την διαμονή που είναι λίγο τσιμπημένες , πολύ καλή εκδρομή πάντως στην Δημητσάνα - Στεμνίτσα ;)
 

ap-ioanna

Member
Μηνύματα
13
Likes
0
Παιδιά καλησπέρα.. φεύγω αύριο για Στεμνίτσα..θα μείνω μέχρι και Κυριακή και μου έχουν πει στο περίπου ότι υπάρχει μια πολύ ωραία διαδρομή με αυτοκίνητο που ξεχωρίζει ... αν έχω καταλάβει καλά πρέπει να είναι κάπου προς Χρυσοβίτσι-Λιμποβίσι.. ξέρει μήπως κάποιος κάτι πιο συγκεκριμένο ??? :) :)
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
25.635
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Παιδιά καλησπέρα.. φεύγω αύριο για Στεμνίτσα..θα μείνω μέχρι και Κυριακή και μου έχουν πει στο περίπου ότι υπάρχει μια πολύ ωραία διαδρομή με αυτοκίνητο που ξεχωρίζει ... αν έχω καταλάβει καλά πρέπει να είναι κάπου προς Χρυσοβίτσι-Λιμποβίσι.. ξέρει μήπως κάποιος κάτι πιο συγκεκριμένο ??? :) :)
Πράγματι η διαδρομή μεταξύ των δύο χωριών είναι πολύ όμορφη.
Το Λιμποβίσι είναι ένα χωριό στα 1200 μέτρα υψόμετρο στο κατάφυτο από έλατα Μαίναλο. Είναι γνωστό επίσης ως τόπος καταγωγής του Κολοκοτρώνη. Εκεί υπάρχει το σπίτι του και η προτομή του.
Το Χρυσοβίτσι είναι ένας παραδοσιακός οικισμός χτισμένος και αυτός στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Μαινάλου.
Σε αυτή την περιοχή βρίσκεται και το Αρκουδόρεμα καταπράσινη τοποθεσία στην καρδιά του ελατοδάσους του Μαινάλου, ανάμεσα στην Πιάνα και στο Λιμποβίσι και σε υψόμετρο 1200 μ. Απέχει 4χλμ από το Χρυσοβίτσι.

Γενικά όλες αυτές οι διαδρομές μεταξύ των χωριών είναι πολύ ωραίες αλλά για μένα μία διαδρομή ίσως όχι τόσο γνωστή, αλλά πολύ όμορφη, είναι από το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου προς τη Βυτίνα.
Δεν μιλάω βέβαια για τη διαδρομή από Λεβίδι-Καρδαρά-Χιονοδρομικό Μαινάλου.
Γκουγκλάρισε στους χάρτες Χιονοδρομικό Μαινάλου προς Βυτίνα και θα σου βγάλει την εναλλακτική διαδρομή που σου περιγράφω.

Καλό ταξίδι
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
5.364
ότι υπάρχει μια πολύ ωραία διαδρομή με αυτοκίνητο που ξεχωρίζει ...
Πιθανολογώ ότι εννοούν την διαδρομή που ενώνει την Στεμνίτσα με την Ελάτη, με βάση αυτό που αναφέρεις.
ν έχω καταλάβει καλά πρέπει να είναι κάπου προς Χρυσοβίτσι-Λιμποβίσι..
Ηταν ίσως τα ωραιότερα 30 χιλιόμετρα σε ασφάλτινο δρόμο στην Πελοπόννησο, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Δυστυχώς πριν από χρόνια κάηκε ένα κομμάτι και έμεινε περίπου η μισή διαδρομή. Αλλά ακόμη και έτσι αξίζει. Φεύγοντας από Στεμνίτσα κατευθύνεσαι αρχικά προς Χρυσοβίτσι, Λιμποβίσι, Ελάτη μέχρι την δεύτερη διασταύρωση που συναντάς , περίπου στα 15 χλμ από Στεμνίτσα. Εκεί βρίσκεται και ένας μικρός οικισμός με πολύ ωραία σπιτάκια. Εκεί στρίβεις αριστερά. Δεξιά συνεχίζει για Χρυσοβίτσι.
Από εκεί αρχίζει και η μαγεία. Καταπληκτική διαδρομή (αν σας αρέσουν τα έλατα).
 
Last edited:

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.400
Όμορφα αγόρια και κορίτσια από αυτά τα μέρη ή που έχετε ταξιδέψει σε αυτά, Βαλτεσινίκο πάμε μέσα από Μαγούλιανα ή περνώντας το Παν κάνουμε δεξιά; Ποιον δρόμο να ακολουθήσω;
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
5.364
Όμορφα αγόρια και κορίτσια από αυτά τα μέρη ή που έχετε ταξιδέψει σε αυτά, Βαλτεσινίκο πάμε μέσα από Μαγούλιανα ή περνώντας το Παν κάνουμε δεξιά; Ποιον δρόμο να ακολουθήσω;
Αν έρχεσαι από Βυτίνα δεν στρίβεις στην πρώτη διασταύρωση για Μαγούλιανα. Προχωράς και στρίβεις στην επόμενη. Ο χάρτης που είδα δείχνει ότι είναι καλύτερος ο δρόμος.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.400
Έτσι βγάζει το google maps απλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερος ποιοτικά.
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
5.364
Ο χάρτης πού είδα είναι έντυπος και από αξιόπιστη εταιρεία. Γενικώς την εμπιστεύομαι. Την επιλογή που σου πρότεινα την αναφέρει ώς κύριο ασφαλτοδρομο ενώ την άλλη ώς δευτερεύον.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.764
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom