Υπάρχουν πολλά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας ελεύθερου λογισμικού, όπως το inkscape, αλλά απαιτείται η εκμάθησή του. Εγώ το χρησιμοποιώ για να αλλάζω τις ...φάτσες.Λίγο άσχετη ερώτηση : τις photos πως τις βάζεις ετσι με τις στρογγυλεμένες άκρες ? Επειδη το εχω δει το κανουν κ άλλοι, τις εχεις κανει προεργασία σε καποιο editing program ή υπάρχει καποια λειτουργία εδω οταν τις ανεβάζεις (κ δεν το ξέρω εγω ως moderator , ντροπή μου) ???
Για το στρογγύλεμα χρησιμοποιώ κάτι πιο εύκολο και online, το Photo Editor | BeFunky: Free Online Photo Editing and Collage Maker. Πηγαίνεις στην ιστοσελίδα, επιλέγεις get started, μετά create a collage και σου ανοίγει ένας πίνακας 3X3. Μέσα στα κελιά μεταφέρεις τις φωτογραφίες που θέλεις. Μπορείς να αφαιρέσεις κελιά με δεξί κλικ. Αριστερά βρίσκονται κάποια εργαλεία που παρέχονται δωρεάν. Π.χ. επιλέγοντας layouts και μετά grids μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα διαθέσιμα δωρεάν σχέδια κελιών. Από το μενού customize μπορείς να ρυθμίσεις κάποια χαρακτηριστικά του συνολικού κολάζ φωτογραφιών (π.χ. στρογγύλεμα και απόσταση, κλπ).
Ελπίζω να βοήθησα.