Διακοπές Ελλάδα με μικρά παιδιά

Despinadmk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα... <3
Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω όσο πιο αναλυτικά μπορώ την πρόσβαση στη Μονή Τιμίου Προδρόμου, την οποία θα χωρίσω σε δύο σκέλη, για να σε βάλω λίγο στο κλίμα. Η τελική απόφαση (αφού εξετάσεις όλες τις παραμέτρους) είναι δική σου.

1) Αν υποθέσουμε ότι ξεκινάς από τη Δημητσάνα ακολουθείς την Επαρχιακή οδό Κάτω Δαβιάς-Δημητσάνας. 1 χιλιόμετρο πριν φτάσεις στη Στεμνίτσα θα δεις την ταμπέλα που γράφει Ι. Μ. Προδρόμου 7 Km. Αυτά τα 7 Km είναι ένας στενός, γεμάτος συνεχόμενες κλειστές στροφές δρόμος (ο ορισμός του φιδίσιου δρόμου κατά τη γνώμη μου.

View attachment 330040
Αυτός λοιπόν ο ασφαλατοστρωμένος δρόμος τελειώνει σε ένα άπλωμα-parking μπροστά από τον ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Πολλοί αφήνουν το αυτοκίνητό τους εκεί και ξεκινούν την πεζοπορία για τη Μονή από αυτό το σημείο. Όμως ένας χωματόδρομος συνεχίζει να κατηφορίζει για κάμποσα μέτρα και μετά τον ναό του Σωτήρος και αν τον ακολουθήσεις με το αυτοκίνητο, θα βρεθείς σε ένα δεύτερο σημείο στάθμευσης, ακριβώς στην αρχή του πεζοπορικού μονοπατιού για τη Μονή Προδρόμου. Έτσι στην επιστροφή από το μοναστήρι θα έχεις κερδίσει ένα μεγάλο κομμάτι, πολύ ανηφορικής διαδρομής.

Βέβαια οι καιρικές συνθήκες είναι ένας αστάθμητος παράγοντας, που πρέπει να εξεταστεί πριν πάρεις την απόφαση να πραγματοποιήσεις αυτήν την επίσκεψη.

2) Κατά τη γνώμη μου το πεζοπορικό μονοπάτι που φτάνει στη Μονή δεν ενέχει ιδιαίτερους κινδύνους και είναι έτσι:

View attachment 330041

Λίγο πριν τη Μονή στενεύει και γίνεται πιο πετρώδες:

View attachment 330042

H μόνη δυσκολία (αν μπορεί να θεωρηθεί δυσκολία) είναι η έντονη ανηφορική ανάβαση κατά την επιστροφή μέχρι το parking και εννοώ το δεύτερο σημείο στάθμευσης που ανέφερα παραπάνω.

Υ.Γ. Μπαίνοντας στον περίβολο του ναού του Σωτήρος και κατεβαίνοντας κάποιες πέτρινες σκάλες υπάρχει πέτρινος εξώστης (view point) πάνω από τη χαράδρα του Λούσιου.
Πολύ αναλυτική περιγραφή, ευχαριστώ! Αν κάτι μας κρατάει από το να μην το κάνουμε είναι καθαρά η προστασία του μωρού από τον καιρό και συγκεκριμενα από την βροχή η την χιονόπτωση :haha: και όχι να αποφύγουμε την ταλαιπωρία της αγκαλιας και της πεζοπορίας. Άλλωστε,γιατί στο καλο τρεχουμε στα γυμναστήρια? Θα έχουμε στο μυαλό μας ένα πρόγραμμα με τις τοποθεσίες που θέλουμε να βρεθούμε και ελπίζουμε ο καιρός να είναι σύμμαχος.

Alexiatrou

Member
Γεια χαρά σε όλους. Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε κάτι που σκοπεύω να κάνω φέτος.
Είμαστε 4μελής οικογένεια με 2 παιδιά 7 και 5 ετών. Κάθε χρόνο πηγαίνουμε διακοπές στη Ζάκυνθο (πατρίδα της γυναίκας μου) και στη συνέχεια φεύγουμε μέσω Μπράλου και συνεχίζουμε τις διακοπές μας στο Πήλιο (δική μου πατρίδα). Φέτος σκοπεύουμε φεύγοντας από Ζάκυνθο να πάμε σε κάποιο άλλο μέρος για 4-5 μέρες και στη συνέχεια να τελειώσουμε ξανά στο Πήλιο. Θα ήθελα προτάσεις που να βολεύουν το δρομολόγιο ή έστω να υπάρχει μια ανεκτή παράκαμψη της διαδρομής. Σας ευχαριστώ.

poised

Member
Αν φεύγετε μέσω Μπράλου τότε δε περνάτε ανατολική Αχαία και Κορινθία, οπότε μία επιλογή στο δρόμο σας (με θάλασσα) είναι το Γαλαξίδι και προσφέρεται για στάση σε Ναύπακτο στο πήγαινε, εκδρομή στο Λιδορίκι (με κύκλο της λίμνης) και Δελφούς στην αναχώρηση.

Και επειδή η ιδέα του οδοντωτού για τα Καλάβρυτα που έριξε η @paefstra είναι καλή, παλιά υπήρχε καραβάκι που έκανε την διαδρομή Αίγιο-Αγ. Νικόλαο, αν υπάρχει ακόμα δεν σας βγάζει (πολύ) εκτός διαδρομής.

Last edited:

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
παλιά υπήρχε καραβάκι που έκανε την διαδρομή Αίγιο-Αγ. Νικόλαο, αν υπάρχει ακόμα δεν σας βγάζει (πολύ) εκτός διαδρομής.
Δυστυχώς έχει αρκετά χρόνια που έχει καταργηθεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Alexiatrou

Member
Καλώς ήρθες.Μπορεις να κάνεις διακοπές στην Κορινθία(Ξυλόκαστρο,Λουτράκι) η Βόρεια Εύβοια
Καλημέρα. Δυστυχώς προς τα εκεί βγαίνω αρκετά εκτός διαδρομής και τα συγκεκριμένα μέρη (πλην Βόρεια Εύβοιας) δεν μου αρέσουν καθόλου. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Alexiatrou

Member
Στην Αχαια Καλαβρυτα με τον οδοντωτο (τα παιδια σου θα ξετρελαθουν) και παραλιακα στο Διακοφτο η το Αιγιο.
Καλημέρα. Ακούγεται ωραία ιδέα, θα την έχω υπόψη. Ευχαριστώ πολύ!

Alexiatrou

Member
Αν φεύγετε μέσω Μπράλου τότε δε περνάτε ανατολική Αχαία και Κορινθία, οπότε μία επιλογή στο δρόμο σας (με θάλασσα) είναι το Γαλαξίδι και προσφέρεται για στάση σε Ναύπακτο στο πήγαινε, εκδρομή στο Λιδορίκι (με κύκλο της λίμνης) και Δελφούς στην αναχώρηση.

Και επειδή η ιδέα του οδοντωτού για τα Καλάβρυτα που έριξε η @paefstra είναι καλή, παλιά υπήρχε καραβάκι που έκανε την διαδρομή Αίγιο-Αγ. Νικόλαο, αν υπάρχει ακόμα δεν σας βγάζει (πολύ) εκτός διαδρομής.
Καλημέρα. Μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα το Γαλαξίδι αλλά ακόμα και η Ναύπακτος και είναι και ακριβώς πάνω στη διαδρομή μου. Ευχαριστώ πολύ!

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Καλημέρα. Μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα το Γαλαξίδι αλλά ακόμα και η Ναύπακτος και είναι και ακριβώς πάνω στη διαδρομή μου. Ευχαριστώ πολύ!
Ναύπακτος και πολλά παραλιακά χωριά ως το Γαλαξίδι. Χιλιαδού, Μοναστηράκι, Μαραθιάς, Γλύφα με το νησάκι Τριζόνια ακριβώς απέναντι, Ερατεινή, Άγιοι Πάντες είναι λίγες από τις πολλές επιλογές πάνω σ’ αυτή τη διαδρομή. Ακόμη πολλές στην ορεινή Ναυπακτία (Πλάτανος, Άνω Χώρα κ.α.) και ωραίες διαδρομές προς το Καρπενήσι απ’ όπου μετά μπορείς να κινηθείς προς τον τελικό σου προορισμό.

Alexiatrou

Member
Ναύπακτος και πολλά παραλιακά χωριά ως το Γαλαξίδι. Χιλιαδού, Μοναστηράκι, Μαραθιάς, Γλύφα με το νησάκι Τριζόνια ακριβώς απέναντι, Ερατεινή, Άγιοι Πάντες είναι λίγες από τις πολλές επιλογές πάνω σ’ αυτή τη διαδρομή. Ακόμη πολλές στην ορεινή Ναυπακτία (Πλάτανος, Άνω Χώρα κ.α.) και ωραίες διαδρομές προς το Καρπενήσι απ’ όπου μετά μπορείς να κινηθείς προς τον τελικό σου προορισμό.
Ναι ναι, πριν λίγο κοιτούσα ξενοδοχεία στον Μαραθιά. θα τσεκάρω και τα υπόλοιπα, ευχαριστώ πολύ και πάλι!

KARANIOS

Member
ανανεώνω το θέμα κάνοντας αναφορά για όσους γνωρίζουν για το ''νησί των οικογενειών '' όπως αναφέρουν συχνά πολλοί τη Θάσο και αν προτείνει κάποιος συγκεκριμένο κομμάτι της Λευκάδας (όχι Δυτικά προφανώς) που να έχει αμμουδερή ζεστή θάλασσα πχ στοιχεία απαραίτητο για μικρά παιδια..
Υγ. πόσοι από μας που ενδιαφερόμαστε για διακοπές με παιδιά συζητάμε το θέμα ΄΄καθαρή θάλασσα''?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.267
Μέλη
39.955
Νεότερο μέλος
Alexandrosx

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom