Δουλειές στην Αυστραλία

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ο παράγοντας ηλικία είναι κατασταλτικός για την εκεί αγορά εργασίας. το ότι είμαι 38 χρονών δηλαδή είναι κάτι αποθαρυντικό σε κάποιον εργοδότη?
Όχι δε νομίζω, εμένα με φέρανε εδώ πριν 2 χρόνια που ήμουν 34.
Με ποιόν τρόπο μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή με τους recruiters που ανέφερες. έχει το seek.com σχέση ή πρέπει να ψάξω σε κάποιο άλλο site?
Από το linkedin.
Τα διάφορα πτυχία που έχω εδώ και χαρτιά με τις προυπηρεσίες χρειάζεται να τα κάνω καποιου είδους μετάφραση ή κάτι άλλο προκειμένου να αναγνωριστούν εκεί?
Αν βρεις εταιρεία να σε κάνει sponsor, θα τα αναλάβουν όλα αυτοί, εσύ δε θα κάνεις τίποτα, οπότε μην χάνεις τώρα το χρόνο σου με τέτοια πράγματα, δε θα σε βοηθήσουν πουθενά.

Στην Ελλάδα περιμένουμε το τραίνο της ανάπτυξης το οποίο όμως δεν φαίνεται να έρχεται στις επόμενες δεκαετίες. Η κατάσταση είναι απογοητευτική και το μόνο που μας κρατάει εδώ είναι πλέον μόνο οι γονείς μας.
ελπίζω να μην σε ζάλισα φίλε.
σε χαιρετώ από την πληγωμένη Ελλάδα.
Κώστας
Δε με ζάλισες Κώστα, και όπως έγραψα κ'εγώ έφυγα μόλις πριν δύο χρόνια, εμένα δε με κράτησαν ούτε γονείς ούτε φίλοι ούτε τίποτα από όλα αυτά, το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να δώσω ότι καλύτερο μπορώ στα παιδιά μου.

Καλή τύχη με το ψάξιμο, θέλει πολύ υπομονή και επιμονή.
 

kostasdaniell

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Ευχαριστώ φίλε,
να σαι καλά. Υπομονή κι η επιμονή για τη μετοίκιση μας στο εξωτερικό έχουμε.
Αλλά υπομονή κι επιμονή για παραμονή μας εδώ πλέον όχι. Προχθές έκανα δεύτερη φορά αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα και μου έβγαλε ότι απορίπτεται λόγω εισοδήματος.
Τελικά μήπως είμαστε πλούσιοι και δεν το ξέρουμε;
Άνεργος εγώ άνεργη η γυναίκα μου με δύο παιδιά και μόνο περιουσιακό στοιχέιο ένα αυτοκίνητο δεκαετίας και δεν δικαιούμαστε ένα ψίχουλο από το εν λόγο πλεόνασμα.
Και να φανταστείς ότι πέρυσι δούλεψα και ένα εξάμηνο με πρόγραμμα στο δημόσιο από το οποίο όμως δεν έχουμε πληρωθεί ακόμα. Που και να μας πλήρωναν. χαχα..
άσε φίλε, ιστορίες καθημερινής τρέλλας.
αλήθεια στην Αυστραλία έχεται αυτό που εδώ αποκαλούνε "τεκμαρτό εισόδημα";;;;
δηλαδή ένα φανταστικό εισόδημα το οποίο δουλεύεις δεν δουλεύεις σου το χρεώνουν ανάλογα με την οικογενειακή σου κατάσταση.
έτσι, ενώ δικαιούμαι επίδομαι παιδιών εν τούτοις δεν το πέρνουμε επειδή έχουμε παιδιά.
καλό ε;;;
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.374
Likes
14.280
Το τεκμαρτό πρέπει να είναι Ελληνική εφεύρεση..
Να ρωτήσω και κάτι.
΄Όταν λήξει το συμβόλαιο(και δεν ανανεωθεί) με την εταιρεία/sponsor τι γίνεται;
Πρέπει να φύγεις, έχεις κάποια παραπάνω δικαιώματα για παραμονή;
Επίσης για υπήκοος τι ισχύει;
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όταν λήξει το συμβόλαιο λήγει και η βίζα σου. Ωστόσο στην Αυστραλία μπορείς μετά από 2 χρόνια να κάνεις αίτηση (πάλι μέσω του εργοδότη σου) για να γίνεις permanent resident, οπότε δεν εξαρτάσαι μετά από working visas, εργοδότες κλπ.

Για να αποκτήσει κάποιος την αυστραλιανή υπηκοότητα θέλει 4 χρόνια minimum, αλλά υπάρχουν αρκετοί που δεν την κυνηγάνε και απλά μένουν με την ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου που λέω παραπάνω.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.374
Likes
14.280
Σαφέστατος.Το Permanent υποθέτω ότι είναι αορίστου χρόνου και δεν χρειάζεται κάτι άλλο ανά ορισμένα χρόνια.
Ο εργοδότης ακόμη και αν δεν ανανεώσει το συμβόλαιο δεν έχει κάποιο λόγο για να αρνηθεί την διαδικασία φαντάζομαι.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Για το permanent δεν είμαι σίγουρος, αλλά ξέρω αρκετό κόσμο που το έχει εδώ και πολλά χρόνια οπότε υποθέτω ότι δεν έχει κάτι ιδιαίτερο μετά - πέραν φυσικά του ότι δε μπορείς να είσαι εκτός Αυστραλίας για πάνω από ένα χρονικό διάστημα. Εμείς έτσι κι'αλλιώς στα 4 χρόνια θα κινήσουμε διαδικασίες για να πάρουν τα μικρά την υπηκοότητα.

Ο εργοδότης αν δεν έχει σκοπό να σου ανανεώσει το συμβόλαιο, δε βρίσκω το λόγο να σε κάνει sponsor.
 

kostasdaniell

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Πάντως αληθεύει ότι για να επιβιώσεις εργασιακά σε επιστημονικά πεδία πρέπει να έχεις μεγάλες περγαμηνές? Εννοώ πρέπει να έχεις διδακτορικά και διάφορα άλλα μεταπτυχιακά καλούδια για να γυρίσουν να σε κοιτάξοιν οι εργοδότες;
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δε μου αρέσουν αυτές οι γενικεύσεις, και δεν ξέρω πώς προκύπτουν. Εγώ διδακτορικό δεν έχω, ούτε και κανένας άλλος στην εταιρεία που δουλεύω. Μεταπτυχιακά έχουν αρκετοί, αλλά σε καμία περίπτωση ο ανταγωνισμός για τα πτυχία δεν είναι τόσο σκληρός όπως στην Ελλάδα.
 

kostasdaniell

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Καλημέρα φίλε defkalion
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν, πριν φύγεις για Αυστραλία, πέρασες καθόλου από τα διάφορα γραφεία εδώ στην ελλάδα που έχουν διασυνδέσεις μέσω των οποίων μπορεί κάποιος να προωθηθεί εκεί για σπουδές αλλά και για δουλειά. ενδεικτικά ανφέρω:
http://www.semifind.gr/studyworkaustralia/
γνωρίζεις καθόλου επί του θέματος;
θα μπορούσε και ένας τέτοιος τρόπος να είναι μια διέξοδος για την Αυστραλία που θα μπεριέχει και εργασία φυσικά;
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όχι, δεν ασχολήθηκα με τίποτα από όλα αυτά. Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο γραφείο αλλά έχε υπόψη σου ότι υπήρξαν πάρα πολλές καταγγελίες για γραφεία που εκμεταλλεύονται την απελπισία του κόσμου να φύγει έξω και τους τάζουν βίζες και δουλειές σε άλλες χώρες, καταλήγοντας να τους παίρνουν λεφτά χωρίς φυσικά να γίνεται τίποτα στο τέλος. Μεγάλη προσοχή με τέτοια πράγματα.

Ξαναλέω, δε γνωρίζω το εν λόγω γραφείο, και εξάλλου δε μου φαίνεται να υπόσχεται working visas, αλλά απλές φοιτητικές βίζες (τις οποίες μπορείς να πάρεις και μόνος σου σχετικά εύκολα) αλλά μπορείς να μάθεις για οποιαδήποτε παρόμοια εταιρεία ψάχνοντας λίγο. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ υπηρεσία μέσω της οποίας μια εταιρεία μπορεί να ειναι νόμιμος μεταναστευτικός πράκτορας είναι το www.mara.gov.au , ΚΑΜΙΑ άλλη.

Επίσης, η βίζα που αναφέρει το σάιτ αυτό που μου δείχνεις είναι φοιτητική βίζα με δικαίωμα part time εργασίας, που ουδέποτε σου εξασφαλίζει τίποτα παραπάνω. Αν διαβάσεις το παρόν τόπικ από την αρχή θα δεις ότι έχω ξαναγράψει για όσους έρχονται εδώ με φοιτητική βίζα.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Αυτό είναι καινούριο, δε ξέρω τι παίζει, θα το ψάξω. Υποθέτω ότι πάλι θα πρέπει να περάσεις όλη τη διαδικασία για την έκδοση skilled immigrant visa, οπότε το μόνο που λέει αυτή η είδηση είναι ότι στα επαγγέλματα που περιλαμβάνονται στη λίστα προστέθηκαν και αυτά τα τρία.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom