ΕΡΤ τέλος... ξαναρχίζει η ΥΕΝΕΔ;

Μηνύματα
37
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρο Ελλάδας... το 1980!
Ότι δε τσουβαλιάζω 1,5 εκατ. κόσμο το διευκρίνησα σε προηγούμενο σχόλιο, διαβάσε το, να μην επαναλαμβάνομαι. Το επιχείρημα του "καφέ" ήταν απάντηση στο δικό σου ειρωνικό σχόλιο, του στυλ " ενώ έχουμε 1,5 εκ. άνεργους, εσείς πηγαίντε να κάνετε ηρωικές κινητοποιήσεις έξω από την ΕΡΤ". Το οποίο σχόλιο όμως δεν είναι μόνο δικό σου, είναι και όλων των δημοσιογραφίσκων που λιβανίζουν τη κυβέρνηση από το πρωί ως το βράδυ, για να μη ματιαστεί και μας πάθει τίποτα. Και γι αυτό δεν άντεξα άλλο και έγραψα αυτό το σχόλιο και θα το ξαναπώ: Δε με ενδιαφέρουν άνθρωποι που κλαψουρίζουν ότι "μου έτυχε αυτό ή εκείνο", αλλά δε κάνουν και τίποτα για να το αλλάξουν. Αντιθέτως για όποιον έχει την αξιοπρέπεια να παλεύει, αξίζει να τον μνημονεύουμε κι ας θεωρείται αυτό γραφικό ή οτιδήποτε άλλο η μηντιακή προπαγάνδα προστάζει.
Όσο για τη τελευταία σου παράγραφο.........
1) Μία φιλική συμβουλή: Σταμάτα να διαβάζεις Λιακόπουλο. Η πολλή συνομωσιολογία φυραίνει το μυαλό.
2) Αφού σου μπήκανε ψύλλοι στα αυτιά για μένα. Δεν έκανες τουλάχιστον μία πιό σοβαρή "έρευνα" γιά μένα; Και στην ημερομηνία εγγραφής και στο αν έχω συμμετάσχει σε άλλα θέματα......έπεσες έξω. Άλλα βέβαια εφόσον ισχύουν αυτά που έγραψα στο 1) ........................
Σόρρυ έκανα λάθος. Δεν έγραψες εσύ το αρχικό σχόλιο. Ο North66 ήταν.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.038
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Εάν αυτό το 1.500.000 εκατομμύριο άνεργοι είχε κάποιο πρόβλημα, με το γεγονός ότι είναι άνεργοι, θα έβγαινε στο δρόμο να διαμαρτυρηθεί. Εφόσον όμως προτιμούν να πίνουν το καφεδάκι τους στα καφέ, δε βλέπω κανένα λόγο, να κινητοποιηθώ για αυτούς. Θα συμπαρασταθώ σε αυτούς που παλεύουν να μη χάσουν τη δουλειά τους, γιατί δεν έχουν το μπαμπά από πίσω να τους πληρώνει το καφεδάκι τους........
Tα βύσματα της ΕΡΤ δε χρειάζονταν μέχρι πριν μια βδομάδα κανένα μπαμπά να τους πληρώνει τον καφέ... είχαν τον μπάρμπα απ' την Κορώνη για τα μηνιαία έξοδα. Οι άνεργοι που δεν είχαν και δεν έχουν μπάρμπα απ' την Κορώνη πρέπει να περιμένουν το χαρτζιλίκι απ' τους συγγενείς για να πιουν κανά καφέ πού και πού. Το κατάλαβες αγαπητέ συμπαραστάτη του δράματος των εργαζομένων της ΕΡΤ (ούτε σαν ανέκδοτο δε θα λέγαμε κάτι τέτοιο πριν από ένα μήνα);
 
Μηνύματα
37
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρο Ελλάδας... το 1980!
Tα βύσματα της ΕΡΤ δε χρειάζονταν μέχρι πριν μια βδομάδα κανένα μπαμπά να τους πληρώνει τον καφέ... είχαν τον μπάρμπα απ' την Κορώνη για τα μηνιαία έξοδα. Οι άνεργοι που δεν είχαν και δεν έχουν μπάρμπα απ' την Κορώνη πρέπει να περιμένουν το χαρτζιλίκι απ' τους συγγενείς για να πιουν κανά καφέ πού και πού. Το κατάλαβες αγαπητέ συμπαραστάτη του δράματος των εργαζομένων της ΕΡΤ (ούτε σαν ανέκδοτο δε θα λέγαμε κάτι τέτοιο πριν από ένα μήνα);
Ναι, ναι ξέρω: Τα βύσματα του Δημοσίου, οι απατεώνες ταρίφες, φαρμακοποιοί, φορτηγατζήδες, συνταξιούχοι, γιατροί, νοσοκόμοι, έμποροι κ.λ.π. που ζουν εις βάρος ημών των υπολοίπων ( και ποιοί απομένουμε δηλαδή; ) και πάει λέγοντας.
Περαστικά. Όχι γιά τώρα. Προκαταβολικά στο λέω. Όταν σε ελάχιστα χρονάκια η χώρα θα έχει απεμπολήσει τα δικαιώματα της από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, και γυρίσουμε στη δραχμή ανεξαρτήτως του ποιός είναι κυβέρνηση τότε το ξεκαβάλημα από το καλάμι, θα είναι επώδυνο.
Για εκείνη τη στιγμή λοιπόν σου λέω από τώρα περαστικά. Εκτός αν είσαι ο... Φαήλος Κρανιδιώτης, ή κανένας μεγαλοδημοσιογράφος της ΕΡΤ ή οποιουδήποτε ιδιωτικού καναλιού, ή τίποτα τέτοιο, οπότε πάσο. Δεν πάτησες τη μπανανόφλουδα, απλά την αφήνεις στο δρόμο να τη πατήσουν άλλοι.
 
Μηνύματα
37
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρο Ελλάδας... το 1980!
καλώς με!!!
ωραία η κουβέντα αλλά άρχισε να χαλάει με επιλεκτικές δειγματοληψίες. Και οι γιαγιάδες που υποστηρίζουν τη ΧΑ την ίδια λογική χρησιμοποιούν, στον πυρήνα της.
Δεν υπάρχουν αμέριμνοι άνεργοι, το λέν και οι ψυχολόγοι. Η αυτοί που φαίνονται αμέριμνοι δεν ανήκουν στον κύριο παραγωγικό ιστό, πχ μικρής ηλικίας που εν πάσει περιπτωσει απολαμβάνουν αυτό τους το πλεονέκτημα (το ηλικιακό). Οι σύγχρονοι τριαντάρηδες και άνω, που απεγνωσμένα ψάχνονται, δεν πίνουν καθόλου άνετα τον καφέ τους. Συνηθως αυτοι που το κάνουν, με το χαρτζιλίκι του πατέρα τους, απατώνται στον ίδιο βαθμό με αυτούς των οποιων οι πατεράδες έγλυψαν μπόλικους ηλιθιους για να τους ταχτοποιήσουν.
Η υποκειμενική ευθύνη στη σύμπραξη του ρουσφετιού βαρύνει και τον κατά κανόνα ανεπαρκή εργαζόμενο ή άνεργο, όπως και τον ευεργέτη του, βύσμα ή πατέρα. Ελπίζω ότι και οι δυό αυτές κατηγορίες μειοψηφούν.
Το ότι τους κάθισαν στον καναπέ Βαγγελη, εδώ και δεκαετίες, αυτό το σκοπό είχε. Δεν ήταν τυχαία η εισαγωγή της σαπροκουλτούρας από τη δεκαετία του 80 ήδη, η επικράτηση του προφίλ του ελληνάρα μισοαμόρφωτου μάγκα, του καθόλα αντιπαθούς Λευτεράκη και γενικά του πνεύματος ευκολίας προς τους μετρίως μέτριους έως αχρηστους, τους οποίους στρατολόγησαν και με τους οποίους αλληλοευεργετήθηκαν γενικά.
Ίσως οι μορφές διεκδίκησης πρέπει να αλλάξουν, δε μου αρέσει με δύο μάστερ να κουνάω μια σημαία μπροστά από ανθρώπους ανίκανους, τόσο ανίκανους που και σε διαγωνισμό ανικανότητας να έπαιρναν μέρος δεύτεροι θα έρχονταν. Και διεφθαρμένους που και αυτη τη δεύτερη θέση με ρουσφέτι θα την έπαιρναν.
Καλή η ακαδημαική επαναστασιολογία αλλά μην περιμένετε από τον ιδιώτη άνεργο που ψάχνει απέλπιδα να βρει 5 χιλιάρικα για να πληρώσει τις εισφορές του, όταν την ίδια στιγμή καλείται να καταβάλλει τον ανύπαρκτο οβολό του για τις εισφορές των τακτοποιημένων ομολόγων του, να έχει την καλύτερη διάθεση ή την πνευματική ωριμότητα να κάνει Panoramic view και να μη ζουμάρει στις παγίδες αυτές, ούτε να είναι συνεχώς "υπεράνω", όση συγκρότηση και να διαθέτει. Τουλάχιστον μην του την πέφτετε κιόλας. Ας διαβλέψουμε την ουσία και τις προθέσεις των "μεγάλων". Εκτός εάν ιδιωτικοί και δημόσιοι έχουμε πολλά να χωρίσουμε
Έχεις δίκιο γιά το πυρήνα της σκέψης μου. Απλά έπεσα στη "παγίδα", του να απαντήσω στο ίδιο στυλ. Πράγματι η σημερινή απάθεια δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Συμφωνώ στη περιγραφή του πως φτάσαμε ως εδώ, όπως και στη περιγραφή της εικόνας του" να κουνάω σημαία μπροστά σε ανθρώπους ανίκανους γιά οτιδήποτε". Δυστυχώς τη διαμαρτυρία την έχουν αναλάβει εργολαβικά εδώ και πολλά χρόνια οι επαγγελματίες του είδους (ΓΣΕΕ, ΚΚΕ, ΣΥΝ, Λοιποί Αριστεροί και πάει λέγοντας ) με αποτέλεσμα να ακούμε τη λέξη "διαδήλωση" και να μας έρχεται στο νου μία μίζερη εικόνα με τον " Θεό Εργάτη με το εργοταξιακό κράνος στο κεφάλι που ζητάει το δίκιο του" κ.λ.π.
Το ζήτημα όμως είναι τι κάνουμε τώρα. Πραγματικά οι μορφές διεκδίκησης είναι κάτι που με απασχολεί 3 χρόνια τώρα, άλλα δυστυχώς δεν έχω κάποια πρόταση να κάνω. Και στη παρούσα φάση πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να μην αφήνουμε τις διαδηλώσεις, στα χέρια των επαγγελματιών. Και αυτό γίνεται απλά με τη παρουσία ανθρώπων που δεν είναι στην ίδια κάστα με αυτούς. Ειλικρινά οι πρώτοι μήνες των "αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα με χαροποίησαν αρχικά, αλλά απεδείχθη ότι το σύστημα έχει τρόπο να καπελώνει ( και στο τέλος να σβήνει)τα πάντα.
Δε ξέρω τι άλλο να πω. Σίγουρα η ψυχολογία παίζει ρόλο στο αν θα αντιδράσει ο κάθε ένας, αλλά πιστεύω ότι η απάθεια ειδικά αυτών που μπορούν ( λόγω ανεργίας) να βρίσκονται στους δρόμους ή όπου αλλού προκύψει, είναι κάτι που περισσότερο με μοιρολατρία μου κάνει, παρά με απόρριψη των όποιων μεθόδων διαμαρτυρίας υπάρχουν. Και τους μοιρολάτρες δε μπορώ να πω ότι τους συμπονώ και ιδιαίτερα, όσο εγωιστικό κι αν ακούγεται αυτό.

Υ.Γ. Εντελώς άσχετο και χωρίς να θέλω να σου τη βγω. Το τίτλο του "έχω 2 μάστερ" μη το χρησιμοποιείς επί ματαίω. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που έχουν τα ίδια πτυχία με σένα, ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με σένα. Μη μειώνεις τον εαυτό σου. Σίγουρα γνωρίζεις κάποιους που πήρες μαζί πτυχίο, που δε τους θεωρείς και....τσακάλια!
Άλλωστε ο "ποιητής" το έχει πει: Τα πανεπιστήμια δημιουργούν ειδικότητες και όχι προσωπικότητες!
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Σε πρόσφατο άρθρο του Πρωθυπουργού κου Σαμαρά στην εφημερίδα της Καθημερινής, γραφόντουσαν απίστευτα πράγματα και κυρίως μεγάλα λάθη για την ΕΡΤ. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ κος Κογιάννης απάντησε με επιστολή
Ακολουθεί η επιστολή του Κογιάννη:

Κύριε πρωθυπουργέ,
Διάβασα με ιδιαίτερη προσήλωση το άρθρο σας στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αναρωτήθηκα: Γιατί ξαφνικά γίνατε τόσο σκληρός με τα ίδια τα «παιδιά σας» στα οποία εδώ κι ένα χρόνο παραδώσατε, εν λευκώ, την ΕΡΤ;
Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ: «Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι»;
Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε εκείνους που βολέψατε είτε εσείς ο ίδιος, είτε οι συνοδοιπόροι και εταίροι σας στην κυβέρνηση. Αναφέρεστε, προφανώς, στους 30 - αργόμισθους στην πλειοψηφία τους - ειδικούς συμβούλους και Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, που διορίσατε στην ΕΡΤ, από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον κουμπάρο σας κ. Γιώργο Αντωνίου, τον οποίο διορίσατε με μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ το μήνα.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε, επίσης, στον κουμπάρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Γιώργου Μουρούτη, τον κ. Μενέλαο Σεβαστιάδη, ο οποίος επίσης λαμβάνει 3.500 ευρώ το μήνα.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε ακόμη στην συντοπίτισσα του υπουργού σας, αρμόδιου για τον Τύπο, κ. Σίμου Κεδίκογλου και υποψήφια - πότε με το ΠΑΣΟΚ και πότε με τη ΝΔ - κυρία Ματίνα Ρέτσα, που αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα. Η εν λόγω κυρία ουδέποτε έχει εμφανιστεί στην ΕΡΤ, από την οποία πληρώνεται, και σηκώνει απλά, όποτε το καλέσεις, το προσωπικό κινητό τηλέφωνο του κ. Κεδίκογλου.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε επίσης στον εκ Μεσσηνίας ορμόμενο - τυχαίο, άραγε; - κ. Σταύρο Οικονομόπουλο, ο οποίος αμείβεται με 3.500 ευρώ το μήνα.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον, γυμναστή στο επάγγελμα, κ. Μανούσο Καμπανέλη, εξ Ευβοίας ορμόμενο - τυχαίο κι αυτό; - και κομματάρχη του κ. Κεδίκογλου, τον οποίο τοποθετήσατε διευθυντή του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ με 3.500 ευρώ το μήνα. Κάποιος έπρεπε να είναι το «μάτι» και το «αυτί» του υπουργού στη Διοίκηση, προφανώς.
Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ εάν «μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του προπύργια αδιαφάνειας και διαφθοράς;».
Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στις καταγγελίες που έχουν κάνει συνάδελφοί μου, με την υπογραφή «Εργαζόμενοι ΕΡΤ», στον εισαγγελέα και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τα πεπραγμένα της Διοίκησης που εσείς τοποθετήσατε στην ΕΡΤ.
Φαντάζομαι αναφέρεστε στο 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο που κόστιζε η εκπομπή «Μεσογείων 136» η οποία στήθηκε για να βρει βήμα έκφρασης η κυρία Ανθή Σαλαγκούδη (υποψήφια με τη ΝΔ και κόρη πρώην υπουργού του κόμματός σας). Αλλά, και για να βολευτούν και άλλα συγγενικά πρόσωπα στελεχών σας στην ΕΡΤ. Είναι τυχαίο ότι η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ αρνείτο να υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρία παραγωγής της εν λόγω εκπομπής καθώς έκρινε ότι ήταν «αποικιοκρατική» σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της δημόσιας τηλεόρασης; Συντάκτης της σύμβασης ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου.
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο Εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε έρευνα» και σύντομα «θα πέσουν οι μάσκες για την αμαρτωλή ΕΡΤ».
Αναφέρεστε προφανώς στην περίπτωση, π.χ., της εκπομπής «ΕΠΤΑ» την οποία ήδη ερευνά ο εισαγγελέας για πλαστοπροσωπία αρχισυντάκτη. Είναι η περίπτωση στην οποία ο κ. Λιάτσος είχε προσλάβει συνταξιούχο δημοσιογράφο -φίλο του, αλλά για να μη χάσει και τη σύνταξη στη σύμβαση εμφανιζόταν ως εργαζόμενος της ΕΡΤ ο γιος του, ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι. φαντάρος.
Υποθέτω αναφέρεστε στην περίπτωση επίσης γνωστής ιδιοκτήτριας εταιρίας παραγωγής, με δύο εκπομπές στην ΕΡΤ, η οποία κατάφερε λόγω των σχέσεών της με τους συνεργάτες σας στο Μέγαρο Μαξίμου, να επιβάλλει το γιό της ως συντονιστή του τμήματος που επιλέγει ποιο πρόγραμμα θα παίξει στη δημόσια τηλεόραση. Αν δεν το καταλάβατε, ο γιος αποφάσιζε και η μητέρα εκτελούσε.
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο ελληνικός λαός έχει δίκιο όταν αναρωτιέται: Εχετε την πολιτική βούληση να τα βάλετε με τους ισχυρούς και με τα ολοφάνερα κέντρα σπατάλης; Ή είστε μία από τα ίδια;»
Προφανώς αναφέρεστε στις μικτές παραγωγές, τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση για λόγους διαφάνειας είχε καταργήσει, και επανήλθαν σωρηδόν επί των ημερών σας. Το κόστος αυτών των μικτών - και εξωτερικών - παραγωγών που επαναφέρατε ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «τα προνόμια στην ΕΡΤ ήταν «καλά προστατευμένα και η αδιαφάνεια διάχυτη».
Μιλώντας για αδιαφάνεια, εικάζω ότι αναφέρεστε στην διαδρομή που ακολουθούσε - επί των ημερών σας πάντοτε - κάθε εταιρία παραγωγής προκειμένου να συνεργαστεί με την ΕΡΤ. Περνούσε πρώτα από το γραφείο του διευθυντή του αρμόδιου υπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου και στη συνέχεια , εάν έπαιρνε το πράσινο φως, κατέθετε την πρόταση στην δημόσια τηλεόραση. Για να διασφαλιστεί το σύστημα, στην επιτροπή που ενέκρινε τις παραγωγές, προήδρευε ο κουμπάρος σας κ. Γιώργος Αντωνίου (τυχαίο και αυτό;.).
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ: «Δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αρκετοί από αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στο νέο Οργανισμό. Αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια αυτή τη φορά».
Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε κριτήρια ανάλογα με εκείνα που επιστρατεύσατε για την πρόσληψη, π.χ., του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου ή της παρουσιάστριας κυρίας Ανθής Σαλαγκούδη, με τα γνωστά αντικειμενικά προσόντα και την , εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, επαγγελματική απόδοση.
Αποκαλείτε κύριε πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «χειραγωγούμενη».
Προφανώς αναφέρεστε στις προσπάθειες των ανθρώπων που εσείς διορίσατε για να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε απόλυτο κομματικό-κυβερνητικό φερέφωνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απροκάλυπτες, ενώπιον συσκέψεων 20 ατόμων, εντολές που λάμβανε ο κ. Λιάτσος τηλεφωνικά από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Μουρούτη για το πότε να βγάλει έκτακτο δελτίο ειδήσεων με τις δραστηριότητές σας.
Παλιό κουσούρι, άλλωστε, του κόμματός σας. Το βίωσα και ο ίδιος προεκλογικά όταν ο κ. Μουρούτης με απειλούσε, τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω του Διαδικτύου, απαιτώντας να επιβάλλει εκείνος τη σειρά με την οποία θα έπαιζαν τα θέματα του δελτίου ειδήσεων. Κι επειδή αρνιόμουν και αντιστεκόμουν, το πλήρωσα με την καθαίρεσή μου μόλις αναλάβετε την διακυβέρνηση.
Αποκαλείτε κ. πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «απαξιωμένη».
Αναφέρεστε προφανώς στην απαξίωση στην οποία την οδήγησε η διοίκηση που ορίσατε εσείς. Ανέλαβε τη δημόσια τηλεόραση μετά την πρωτοφανή πρωτιά της σε τηλεθέαση τη βραδιά των εκλογών του Ιουνίου και, μέσα σ' ένα χρόνο, την οδήγησε σε ποσοστά της τάξης του 4% (κεντρικό δελτίο ειδήσεων) μέσα από την επιβολή της κομματοκρατίας και του κυβερνητισμού. Θυμίζω ότι όταν παρέλαβαν την ΕΡΤ τα δικά σας στελέχη, το ποσοστό τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ήταν 9,5% (στοιχείαAGB). Τη δε βραδιά των εκλογών ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 18,5%, ξεκάθαρα στη πρώτη θέση σε σχέση με όλα τα ιδιωτικά κανάλια.
Και κάτι ακόμη, στο οποίο δεν αναφερθήκατε - τυχαία;- κύριε πρωθυπουργέ.
Η ΕΡΤ, όταν την παρέλαβε η διοίκηση που εσείς ορίσατε, είχε κλείσει ισολογισμό για το 2011 με κέρδη 57 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι κερδών 34 εκατομμυρίων το 2010 και ζημιάς 9 εκατομμυρίων το 2009. Σας άνοιξε την όρεξη και της κλέψατε 75 εκατομμύρια τα οποία διαθέσατε στον ΛΑΗΓΕ. Παρ' όλα αυτά, και για το 2012 η ΕΡΤ θα κλείσει με κέρδος 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αν, δηλαδή, δεν της κλέβατε τα 75 εκατομμύρια, τα κέρδη της θα έφθαναν στα 90 εκατομμύρια ευρώ.
Λέτε, τέλος, κύριε πρωθυπουργέ ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και υγιή οργανισμό».
Γι αυτό, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, την αποκλείσατε από τον διαγωνισμό για την εκχώρηση των δικτύων διανομής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη χώρα, που θα γίνει τέλος Ιουνίου; Αφού η ΕΡΤ, με απόφασή σας, δεν υπάρχει, μοναδικός διεκδικητής θα είναι η DIGEA, ιδιοκτησίας των κυρίων Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Κυριακού, Αλαφούζου και Κοντομηνά. Τυχαία σύμπτωση;
Οι απαντήσεις σας κύριε πρωθυπουργέ σε όλα αυτά θα είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Γιώργος Κογιάννης
Δημοσιογράφος, πρώην Διευθυντής Ειδήσεων ΕΡΤ
 
Last edited by a moderator:

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Το θεατράκι συνεχίζεται με την τρίτη συνάντηση των τριών απόψε. Αναρωτιέμαι αν έπρεπε όντως να γίνουν όλα αυτά για να ξαναφτάσουμε στο ίδιο σημείο... δηλαδή: στην πρώτη συνάντηση υποτίθεται ότι πλακωθήκαν, στη δεύτερη (εχθές) υπήρξε σύγκλιση και στην τρίτη (απόψε), ώ τι έκπληξη, θα υπάρξει συμφωνία. Επικαιροποίηση της κυβερνητικής συμφωνίας, ανασχηματισμός και λειτουργία της κρατικής Ρ/Τ όπως να 'ναι. Αν βρείτε γραφείο στοιχημάτων πάιξτε το, εγώ ήδη ψάχνω.
Θα βγεί ο Σαμαράς να μας πεί ότι συμφώνησαν και η κυβέρνησή του πέτυχε. Μετά ο Βενιζέλος θα μας πεί ότι το Πασόκ αντέδρασε και πέρασε τις θέσεις του ενώ απεφεύχθησαν οι εκλογές (που σιγά μη γινόντουσαν) και τέλος ο Φώτης θα μας πεί ότι η κρατική τηλεόραση ξανανοίγει οπότε και η Δημάρ κέρδισε. Έχασε κανείς? Όχι!
Και η ζωή συνεχίζεται.
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Δε ξέρω τι άλλο να πω. Σίγουρα η ψυχολογία παίζει ρόλο στο αν θα αντιδράσει ο κάθε ένας, αλλά πιστεύω ότι η απάθεια ειδικά αυτών που μπορούν ( λόγω ανεργίας) να βρίσκονται στους δρόμους ή όπου αλλού προκύψει, είναι κάτι που περισσότερο με μοιρολατρία μου κάνει, παρά με απόρριψη των όποιων μεθόδων διαμαρτυρίας υπάρχουν. Και τους μοιρολάτρες δε μπορώ να πω ότι τους συμπονώ και ιδιαίτερα, όσο εγωιστικό κι αν ακούγεται αυτό.
Υ.Γ. Εντελώς άσχετο και χωρίς να θέλω να σου τη βγω. Το τίτλο του "έχω 2 μάστερ" μη το χρησιμοποιείς επί ματαίω. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που έχουν τα ίδια πτυχία με σένα, ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με σένα. Μη μειώνεις τον εαυτό σου. Σίγουρα γνωρίζεις κάποιους που πήρες μαζί πτυχίο, που δε τους θεωρείς και....τσακάλια!
Άλλωστε ο "ποιητής" το έχει πει: Τα πανεπιστήμια δημιουργούν ειδικότητες και όχι προσωπικότητες!
Δεν είναι εγωιστικό. Απλά μου φαίνεται δύσκολη η χάραξη ορίου μεταξύ μοιρολατρίας- που είναι παθητική κατάσταση και ενεργητικής αποχώρησης λόγω διαφορετικής εκτίμησης. Μήπως δεν είναι απάθεια, δεν ξέρω.

Χωρίς να θέλεις να μου τη βγεις κλπ ολίγον έγκυος, από ιδέες μεταφερόμαστε επί προσωπικού, θεωρώ κακοπροαίρετα, τεκμαίρεται λόγω απουσίας αντικειμενικού ενδιαφέροντος για το ποιος τα έχει, στην ουσία της κουβέντας.

Προσωπικά δεν έχω κανένα master, αν είχα θα το καταθετα εκεί που πρέπει, άνθρωπος της ελεύθερης ιδιωτικής αγοράς είμαι.
Σχήμα λόγου ήταν, εμφαίνοντας την περίπτωση πλήθους τέτοιων ατόμων και έχοντας εικόνα από πρόσφατη διαμαρτυρία εκπαιδευτικού με phd, σε διοικητική υπηρεσία στην Αθήνα. Προσέλευση 200 περίπου ατόμων και δεν κατονομάζω τη σημαία.
Ποιητική αδεία λοιπόν και για λόγους θεωρητικής συμπαράστασης, με τα μάτια αυτού που θεωρώ πιο κακομοίρη τελικά από τον αμέριμνο. Σύνηθες είναι το φαινόμενο των πολλαπλών εκπαιδευτικών τρόπαιων σε ακαδημαϊκές κοινότητες, ιδίως στην Ελλάδα, εκεί, όπου μόνο εγκυκλοπαιδικά παραμένουν, δεν αποτιμώνται ιδιαίτερα σε αμοιβές και λόγω της ιδιαίτερης και απομονωμένης από την παραγωγική διαδικασία φύσης αυτών των κοινοτήτων μόνο επικίνδυνες δεν είναι για τα συστήματα. Αυτά τα "σταβλισμένα" master είναι που αυτομειώνονται και ίσως προς τα κει να εκτρέψεις συμβουλές.

Δεν ξέρω αν ο ποιητής θέλει να πει ότι η εκπαίδευση δεν προαπαιτείται για μια προσωπικότητα να ανθοφορήσει, ή τόσο πολύ θέλει να περιορίσει το ρόλο του εκπαιδευτικού μέρους στη διαδικασία ανάπτυξης της προσωπικότητας.
Η επιχειρησιακή ψυχολογία θεωρεί ότι σήμερα η ειδίκευση- η βασική προϋπόθεση δηλαδή που εξασφαλίζει εργασία- αποτελεί, μέσω αυτής, της εργασίας, συστατικό στοιχείο της προσωπικότητας.
"Προσωπικότητα" που δεν κατέχει "ειδικότητα" είναι λουλούδι που ψάχνει να βρει γλάστρα.
Φοβάμαι ότι τα περισσότερα τέτοια λουλούδια, όπως και κηπουρούς για τη μεταφύτευση, τα έχει το δημόσιο.
Καλά τα είπαμε, καλή συνέχεια στο ταξίδι
 
Last edited by a moderator:

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τρίτη μέρα μη εφαρμογής της άμεσα εκτελεστέας απόφασης του ΣτΕ για αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ.Εν τω μεταξύ το κόμμα του 29% απαγορεύει να συζητηθεί στη Βουλή ότι δεν του γουστάρει και χαρακτηρίζει ενδεχόμενες εκλογές ως "περιπέτεια".

Στη Β.Κορέα έχουν λυθεί στα γέλια.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.038
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Υ.Γ. Εντελώς άσχετο και χωρίς να θέλω να σου τη βγω. Το τίτλο του "έχω 2 μάστερ" μη το χρησιμοποιείς επί ματαίω. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που έχουν τα ίδια πτυχία με σένα, ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με σένα. Μη μειώνεις τον εαυτό σου. Σίγουρα γνωρίζεις κάποιους που πήρες μαζί πτυχίο, που δε τους θεωρείς και....τσακάλια!
Άλλωστε ο "ποιητής" το έχει πει: Τα πανεπιστήμια δημιουργούν ειδικότητες και όχι προσωπικότητες!
Tουλάχιστον αυτός που μπορεί να πήρε 2 μάστερ έστω και από τύχη ή με άλλο τρόπο έκανε μια προσπάθεια να μάθει δυο πράγματα , να μορφωθεί λίγο περισσότερο... δεν μπορεί όσο βλάκας και να είσαι, κάτι θα ακούσεις, κάτι θα αφομοιώσεις, έστω και αν δε γίνεις ο σούπερ επιστήμονας.

Αντιθέτως, αυτοί που μπήκαν απ' την πίσω πόρτα της ΕΡΤ χωρίς κάποιο διαγωνισμό, αξιολόγηση ή έστω κάποιου είδους εκτίμηση των προσόντων τους παρά μόνο με το βουλευτικό χαρτάκι στο χέρι, τι προσπάθεια έκαναν στη ζωή τους;

Αν είσαι πρώην εργαζόμενος της ΕΡΤ καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου και τις υπερβολικές θέσεις σου (περί 1,500,000 ανέργων που κάθονται και τρώνε τα λεφτά των γονιών τους, περί άχρηστων μαστεράδων), αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και το βουλευτικό χαρτάκι δε θα πρέπει να είναι αρκετό για να εξασφαλίζει σε κάποιον παχυλούς μισθούς και προνόμια. Αν δεν είσαι πρώην εργαζόμενος της ΕΡΤ, τότε μάλλον βρίσκεσαι σε σύγχυση.
 

Otokodate

Member
Μηνύματα
90
Likes
89
Η απόφαση του ΣΤΕ όπως έχω γράψει μερικές σελίδες πίσω ήταν απλά ένα get out of jail free card, ένα δωράκι απ'την "ανεξάρτητη δικαιοσύνη", κατά την γνώμη μου επιτηδευμένα μπερδεμένο ώστε να μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να προκαλέσει ένα θολό τοπίο μέσα απ'το οποίο η τρωικά εσωτερικού να καταφέρει να μετριάσει το πολιτικό κόστος.

Εν το μεταξύ οι της ΕΡΤ ακόμα να εκφραστούν δυναμικά κατά της συρρίκνωσης της ΕΡΤ που είναι το κυρίως θέμα της όλης υπόθεσης, έχουν μείνει στο μαύρο, το ΣΤΕ, τις απολύσεις γενικά και αόριστα κλπ. Οι εξελίξεις σε λίγο (μπορεί το απόγευμα) θα τους ξεπεράσουν έτσι όπως το πάνε. :(

Απο'κει και πέρα όσων αφορά το θέμα "γιατί δεν αντιδρά ο κόσμος" είμαι σίγουρος πως ο καθένας μας έχει τις προσωπικές του εμπειρίες απ'τους ανθρώπους του περίγυρου του, όμως το θέμα αυτό όχι μόνο δεν είναι απλό αλλά αντιθέτως είναι κάτι εξαιρετικά πολύπλοκο.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Αν είσαι πρώην εργαζόμενος της ΕΡΤ καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου και τις υπερβολικές θέσεις σου (περί 1,500,000 ανέργων που κάθονται και τρώνε τα λεφτά των γονιών τους, περί άχρηστων μαστεράδων), αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και το βουλευτικό χαρτάκι δε θα πρέπει να είναι αρκετό για να εξασφαλίζει σε κάποιον παχυλούς μισθούς και προνόμια. Αν δεν είσαι πρώην εργαζόμενος της ΕΡΤ, τότε μάλλον βρίσκεσαι σε σύγχυση.
Το βουλευτικό χαρτάκι ήταν και παραήταν αρκετό μέχρι πριν 10 μέρες για να αργομισθοδιορίσει ο Α-Σιμος και ο Μεσσήνιος προδότης την κουστωδία του... σε σύγχυση δεν ξέρω αν βρίσκονται οι εργαζόμενοι των 700-800€ της ΕΡΤ που έχασαν τους παχυλούς μισθούς τους αλλά σίγουρα βρίσκονται οι αληταράδες που μας κυβερνάνε...

Είναι απίστευτο πως ένας ξεφτυλισμένος προδότης του κόμματός του και ολόκληρης της Ελλάδας, παραμυθιάζει ακόμη κόσμο ότι πασχίζει να συμμαζέψει τον τόπο και τα καταφέρνει μάλιστα!!... ποιος ? ο άσχετος ανεπάγγελτος που έριξε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και κατάντησε το κόμμα του να παίρνει 18%... ο τύπος είναι άχρηστος με πατέντα διεφθαρμένος μέχρι κόκκαλο, αλλά βλέπω ότι υπάρχουν μερικοί που έχουν μαγευτεί από τις ικανότητες του στην καταστροφή... αυτά τα κουτορνίθια είναι σε σύγχυση και κανένας άλλος... ψηφίστε ρε ότι γουστάρετε, αλλά μετά από όλα όσα έχουν κάνει στη χώρα μας αυτοί οι σουρουκλεμέδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αν εξακολουθείτε να τους υποστηρίζετε είστε λοβοτομημένοι η τρολάρετε...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.778
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom