"Εθνικά πιάτα" χωρών

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Η Βιέννη και γενικότερα η Αυστρία ακολουθεί το διατροφικό μοντέλο των Βόρειων χωρών. Η βιεννέζικη κουζίνα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις σάλτσες και τις γαρνιτούρες με κρεμμύδια, ενώ οι πρωταγωνιστές είναι το κρέας και οι σούπες.
Μιλώντας όμως για μπύρες το πρώτο πιάτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά το δημοφιλέστερο εθνικό πιάτο της Βιέννης που δεν είναι άλλο από το Wiener Schnitzel.
Σερβίρεται συνήθως με πατατοσαλάτα, φέτες λεμονιού και σάλτσα μύρτιλου.

wiener-schnitzel-rezept.jpg


Το βιεννέζικο café Landtmann https://www.landtmann.at/ φημίζεται για την αυθεντική εκδοχή του, το οποίο αποτελούσε στέκι θρυλικών προσωπικοτήτων όπως ο Sigmund Freud, η Marlene Dietrich και ο Paul McCartney.
Το μεγαλύτερο wiener schnitzel, το οποίο έρχεται σε μέγεθος που ξεχειλίζει από το πιάτο θα το φάτε στου Figlmüller https://figlmueller.at/en/ από τα αρχαιότερα εστιατόρια της πόλης στο οποίο όμως θα χρειαστεί να κάνεις κράτηση αρκετές ημέρες πριν.

figl5.jpg


Αν και στην Αυστρία το πιό δημοφιλές schnitzel θεωρείτε το wiener schnitzel, φτιαγμένο αποκλειστικά κατά την παραδοσιακή συνταγή με μοσχαρίσιο κρέας υπάρχουν και παραλλαγές με χοιρινό ή κοτόπουλο και γαλοπούλα που προσωπικά δεν τα προτιμώ.

Άλλα είδη σνίτσελ που μπορείτε να βρείτε επίσης είναι τα :

Natur Scnitzel Είναι η πιο απλή μορφή του σνίτσελ που μόλις πάρει την συγκεκριμένη λεπτή του φόρμα μετά το χτύπημα με το ειδικό σφυρί μπαίνει κατευθείαν στο τηγάνι. Συνήθως συνοδεύεται με ρύζι.
Pariser Bleu : Ανεξάρτητα από το είδος του κρέατος που επιλέξεται πανάρεται μόνο με αυγό και αλεύρι πριν τηγανιστεί σε καυτό βούτυρο.
Cordon Bleu : Εδώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι κρέατος γεμίζεται με τυρί Emmental και ζαμπόν. Στη συνέχεια διπλώνεται και πανάρεται κατά την παραδοσιακή τεχνική του wiener schnitzel και τηγανίζεται .
Zigeuner Schnitzel ή ελληνιστί το σνίτσελ του τσιγγάνου. Πρόκειται για ένα παναρισμένο wiener schnitzel ή χωρίς πανάρισμα (natur) , που συνοδεύεται με μια πλούσια κόκκινη σάλτσα με πιπεριές κρεμμύδια και σκόρδο.

Zigeunerschnitzel-800x530.jpg


και τέλος το
Jägerschnitzel
( σνίτσελ του κυνηγού). Κι εδώ έχουμε σαν βάση το κλασσικό βιενέζικο σνίτσελ που περιχύνεται με μια πλούσια σάλτσα μανιταριών με κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένο μαιντανό.

jagerschnitzel3-e1463353267267.jpg


Στο επόμενο ταξίδι σας στην Αυστρία μην παραλείψετε λοιπόν να δοκιμάσετε αυτό το παραδοσιακό πιάτο στην κλασσική του μορφή ή και σε όποια άλλη παραλλαγή του.
 
Last edited:

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Το σνίτσελ στα μικράτα μου (το "ελληνικό" σνίτσελ) ήταν το αγαπημένο μου φαγητό. Πλέον με σοβαρά θέματα στομαχιού εδώ και μια 10ετία, έχω ξεχάσει τη γεύση του (όπως και όλων των βαριών/τηγανιτών/με μπόλικο λάδι) φαγητών και δε με συγκινούν πια, το αντίθετο. Ωστόσο θα ήθελα να μείνω σε ένα άλλο σημείο, Jäger είναι ο κυνηγός; Δηλαδή Jägermeister είναι ο μαστρο-κυνηγός;
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Ωστόσο θα ήθελα να μείνω σε ένα άλλο σημείο, Jäger είναι ο κυνηγός; Δηλαδή Jägermeister είναι ο μαστρο-κυνηγός;
Ακριβώς. Meister σημαίνει αρχιτεχνίτης, πρωτομάστορας ή ακόμα και πρωταθλητής.
Αν δεν αντέχει το στομάχι σου το πανάρισμα μπορείς να φας το natur σνίτσελ. πιστεύω πως αυτό που ερεθίζει περισσότερο το στομάχι δεν είναι τόσο το τηγάνισμα του κρέατος όσο το λίπος που αποροφά το μείγμα του παναρίσματος (αλεύρι- αυγό - φρυγανιά).
 
Last edited:

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Ακριβώς. Meister σημαίνει αρχιτεχνίτης, πρωτομάστορας ή ακόμα και πρωταθλητής.
Αν δεν αντέχει το στομάχι σου το πανάρισμα μπορείς να φας το natur σνίτσελ. πιστεύω πως αυτό που ερεθίζει περισσότερο το στομάχι δεν είναι τόσο το τηγάνισμα του κρέατος όσο το λίπος που αποροφά το μείγμα του παναρίσματος (αλεύρι- φρυγανιά- αλεύρι).
Είναι καλύτερα χωρίς πανάρισμα σίγουρα, αλλά γενικά εγώ και τα τηγανιτά δεεεεν
Επίσης εγώ και τα κρέατα δεεεν και πάρα πολύ. Ας μείνει λοιπόν ως μια παιδική ανάμνηση :haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.505
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom