Εκπομπή Travelstories 19 - Ελληνικά νησιά τοπ-5

EviTan

Member
Μηνύματα
424
Likes
2.885
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα
.... γυρνούσαμε χιλιόμετρα με τα πόδια για να καταφέρουμε να ξηλώσουμε τη καλύτερη και πιο άρτια, ώστε να μπει μελλοντικά σε κάποιο τοίχο μας.....
ε ναι! νομίζω συγκαταλεγεται στα ταξιδια και αυτό, ξεκάθαρα travel story...🤘
 

Thanos92

Member
Μηνύματα
1.961
Likes
6.412
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Μόλις είδα και εγώ την εκπομπή! Ότι πρέπει πάνω που ψάχνουμε την απόδραση του Σεπτεμβρίου! @psilos3 Επιτέλους βγήκες στον φακό :D

Μπράβο σε όλους! Τελεία εκπομπή!

1) Σαντορίνη
2) Σέριφος
3) Νάξος
4) Κέρκυρα
5) Κρήτη

Η λίστα φτιάχτηκε χωρίς να έχουμε πάει στα νησιά που έχουμε τοπ στην λίστα (Αμοργός, Φολέγανδρος, Αστυπάλαια κ.α) Αλλά είπαμε να βάλουμε ένα top5! :)
 
Last edited:

Nikos86

Member
Μηνύματα
546
Likes
4.000
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στον χρονο!
Και ενα τοπ 5 απο εμενα λιγο διαφορετικο :)
1) Ροδος (επειδη ειμαι εγω απο εκει)
2) Ψυτταλεια (χαρη σε αυτην εχουμε καθαρο τον Σαρωνικο και κανουμε οι κατοικοι Αθηνας και Πειραια μπανιο μεχρι το Σουνιο).
3) Σαλαμινα ( μοναδικης αρχιτεκτονικης νησι, θελαμε κατι να μας θυμιζει το σπιτι μας και φτιαξαμε νησι με αυρα και αρχιτεκτονικη Β' Πειραια).
4) Αλιμια (χαρη σε αυτην τρωμε οι Ροδιτες φτηνη τσιπουρα ιχθυοτροφειου)
5) Μυκονος (να παρταρουμε και καπου)
 
Last edited:

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.953
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Κάποια επιπλέον σχόλια που σκεφτόμουν εδώ και μέρες αναφορικά με την επιλογή των νησιών:

5. Ικαρία. Δεν ήταν στη πρώτη μου σκέψη να μπει στη πεντάδα, εν αντιθέσει είχα καταλήξει σχεδόν στην Ανάφη. Η παρέμβαση του φίλου μου όμως @kos211 συζητώντας το ήταν καταλυτική, καθώς δε θα μπορούσε να μείνει εκτός ένας τόσο ιδιαίτερος τόπος όπως είναι λογικό. Μια κατηγορία μόνη της.
4.3.2. Μικρή σημασία έχει ποιο μπήκε σε τι θέση. Αστυπάλαια, Λειψοί & Φολέγανδρος έχουν το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα, όπως και ομοιότητες μεταξύ τους. Γεγονός είναι ότι η επιλογή έγινε μεν με συνολικά -όσο γίνεται- κριτήρια σε όλες τις κατηγορίες, συγκεκριμένα όμως περάσαμε καλά υπέρ του αναμενομένου και μας υποδέχτηκαν & αποδέχτηκαν στο κάθε μέρος απ' αυτά πολύ γρήγορα και με πολύ ωραίο τρόπο. Δεν είναι τυχαίο που κρατάμε φιλίες και επαφές όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο κριτήριο επιλογής για μένα, κάτι που νομίζω ότι λέει πολλά.
1. Αμοργός. Τείνω να γίνω πιο γραφικός από τη Χοζοβιώτισσα, το μέρος όμως αυτό τα έχει πραγματικά όλα. Όσα αναφέρω παραπάνω για τα υπόλοιπα τέσσερα συν κάτι παραπάνω. Ένα νησί σταθμός, όχι απλά προορισμός. Ένα νησί που το αγαπούν και αρκετοί που δεν είναι του συγκεκριμένου στυλ. Χωρίς αμφιβολία δικαίως στη πρώτη θέση για μένα.

Δεν ήταν εύκολη η επιλογή, ιδιαίτερα όταν έχεις δει τόσα νησιά τα τελευταία χρόνια, προσπάθησα όμως να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός στο μέτρο του δυνατού.
 

eleva

Member
Μηνύματα
211
Likes
417
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Μαγνησία ξανά
Ονειρεμένο Ταξίδι
12/10/1944
Υπέροχη εκπομπή, πραγματικά εντός κλίματος και συγχαρητήρια σε όλους!!!
Σε γενικές γραμμές ταυτίζομαι με τις προτιμήσεις του psilos3. Δικό μου τοπ-5 (αφήνοντας κι εγώ έξω με βαριά καρδιά Ανάφη και Κρήτη, που κ για μένα δεν φαίνεται δίκαιο να συναγωνιστεί τα υπόλοιπα συν ότι στο σύνολό της δεν θυμίζει νησί, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω):
1. Σαντορίνη (δεν νομίζω ότι παρά τα πάμπολλα μειονεκτήματα υφίσταται κάποια αμφιβολία για το ομορφότερο νησί του κοσμού)
2. Σαμοθράκη (εξεπλάγην κι εγώ που δεν αναφέρθηκε...μοναδικό τροπικό νησί της χώρας, άπειρες αντιθέσεις, βουνό, θάλασσα,βάθρες, καταρράκτες, χωριά, αρχαία, φαγητό, εναλλακτικά σκηνικά, έρωτας!)
3. Αμοργός (η ατμόσφαιρα και η αύρα που προαναφέρθηκε πάνω απ'όλα)
4. Αστυπάλαια (σκέτη γλύκα, ιδίως σε γραφικότητα, νερά, νησάκια τριγύρω, γεύσεις, θέες, κόσμο, μελωδίες, κ αρώματα!)
5. Σκόπελος (το πιο πράσινο νησί της χώρας, φοβερές παραλίες, πανέμορφη χώρα "πηλιορείτικου" στυλ, εκπληκτικές διαδρομές...στη θέση της άνετα θα μπορούσε να βρίσκεται κ η Αλόννησος!)

...όπως κ άλλοι εννοείται έχω εκκρεμότητες, καθώς ακόμη δεν έχω επισκεφτεί Ικαρία, Νίσυρο, Σύμη, Κάρπαθο, Κέρκυρα...κ σύντομα θα επισκεφτώ Λέρο και Λειψούς. Η λίστα ίσως μελλοντικά διαφοροποιηθεί λιγουλάκι!
 

maria_va

Member
Μηνύματα
71
Likes
470
Πολύ ωραία και αυτή η εκπομπή αν και αρχικά βλέποντας τον ψηλό νόμιζα ότι θα προτείνει τα top-5 RPG video games...Μου λείπουν λίγο τα Διάφανα Κρίνα από το background αλλά ναι ήταν το highlight της εκπομπής.:cool:

Σε όσα νησιά και να έχεις πάει, τέτοιες εκπομπές σε κάνουν να συνειδητοποιείς πόσες εκκρεμότητες έχεις...Μου είναι αδύνατο να διαλέξω top-5, κάθε νησί έχει κάτι ιδιαίτερο που με κάνει να νομίζω ότι το αδικώ αν το αφήσω έξω. Έτσι για το καλό και χωρίς σειρά θα πω:
Λέσβος για το ούζο,
Μήλος για τις βουτιές από όλους τους πιθανούς βράχους,
Σαμοθράκη για το κυνήγι του ιερού κατσικιού,
Αμοργός για το απέραντο γαλάζιο,
Άνδρος για τη χώρα στη χερσόνησο

Ελπίζω να καταφέρω φέτος να πάω Σαντορίνη και να την προσθέσω στη λίστα με τα top μου. Ευχαριστούμε και πάλι για τις προτάσεις!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.953
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Μου λείπουν λίγο τα Διάφανα Κρίνα από το background...
Υπάρχει, δεν έχει αναρτηθεί ακόμα στο τοίχο όμως. :cool: Γίνεται χωρίς τα Διάφανα;

Είναι χρήσιμο που ακουστηκαν τόσες προτάσεις όντως, και όπως λες κάθε νησί έχει σίγουρα κάτι το ιδιαίτερο. Αυτό είναι που κάνει δύσκολη την επιλογή, ωστοσο κρίναμε σφαιρικά.
Αλλιώς θα ψήφιζα αν το κριτήριο μου ήταν π.χ. οι παραλίες ή η γαστρονομία.;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.666
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom