Ελλάδα Παντού: Επιγραφές και οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα ανά τον κόσμο

travelina

Member
Μηνύματα
425
Likes
818
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
CERN, Γενεύη.
Το μεταλλικό γλυπτό στην είσοδο, με τις επιστημονικές ανακαλύψεις, ξεκινάει από Θαλή, Πυθαγόρα, Αναξαγόρα, Ευκλείδη...
Cern.jpg


και συνεχίζει μέχρι τη σύγχρονη εποχή, Ηλιόπουλος, Δημόπουλος...
Cern2.jpg
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.753
Στο Τελ Αβίβ-Γιάφα, όπως είναι η επίσημη ονομασία της πόλης, στην παραλία της Γιάφα, παρατήρησα την Ελληνική σημαία να δεσπόζει στο κέντρο του λιμανιού, λόγω της τεράστιας ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου.

2.JPG


3.JPG


4.JPG


5.JPG
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.504
ΛΩΖΑΝΗ
Ο Δήμος της Λωζάνης, το καντόνι του Vaud, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η δημόσια συγκοινωνία της Λωζάνης γιόρτασαν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 την αλλαγή ονόματος του σταθμού μετρό M2 Ouchy, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2008, σε «Ouchy-Olympique» και τη νέα του διακόσμηση που είχε ανατεθεί στο Ολυμπιακό Μουσείο εμπνευσμένη από το Ολυμπιακό κίνημα.

IMG_20180407_194847.jpg


Πιο συγκεκριμένα στο ταβάνι της εσωτερικής διακόσμησης του μετρό κρέμονται αθλητικές φιγούρες στα χρώματα των σημαιών των χωρών από τις 206 αντιπροσωπίες που παρουσιάστηκαν στην παρέλαση των εθνών της τελετής έναρξης, με την «Ελληνική αποστολή» στην πρώτη θέση. Επίσης έγινε διαγράμμιση στο έδαφος με 5 αριθμημένους διαδρόμους που θυμίζουν στάδιο.

DSCN1128.JPG


Ο σταθμός μετονομάστηκε σε «Ouchy-Olympique» για να σηματοδοτήσει την 100ή επέτειο από την εγκατάσταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Λωζάνη.

Και μία φώτο από το διαδίκτυο όπου φαίνεται η είσοδος του σταθμού Ouchy-Olympique του μετρό από κοντινή απόσταση, όπου διακρίνονται και οι διαγραμμίσεις στο έδαφος, διότι η παραπάνω δικιά μου φώτο είναι τραβηγμένη από αρκετά μακριά.

ouchy-olympique-01L.jpg
 

alma

Member
Μηνύματα
3.729
Likes
15.111
Κέντρο Μόσχας. Άγαλμα των Ελλήνων διαφωτιστών Ιωαννίκου και Σωφρόνιου Λειχούδη. Το μνημείο τιμά τα αδέρφια από την Κεφαλλονιά που θεωρούνται ιδρυτές της ανώτατης παιδείας στη Ρωσία, ίδρυσαν τη Σλαβο-Γρεκό-Λατινική Ακαδημία, δίδαξαν αρχαία ελληνικά, Λογική κατά τον Αριστοτέλη κλπ. Το έργο τους τεράστιο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του παραμένει ανέκδοτο και χειρόγραφα τους σώζονται σε βιβλιοθήκες της Ρωσίας, Ουκρανίας, Ιταλίας, Δανίας και Ελλάδας.

DSC03816 (2).JPG
DSC03818 (2).JPG
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.217
Μηνύματα
883.961
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom