Ενα βιβλιο για την παραλια.

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
ΥΓ. Ζωη, ζει ακομη ο Φερμουρ; Ειχα αγοράσει το οδοιπορικο του στην Ελλάδα του 1930(;) με τον τιτλο Ρουμελη ( καλό)
Νομιζω οτι ζει. Τωρα αν εκανε οδοιπορικο στην Ελλαδα του 1930, θα ηταν νεαρος αφου γεννηθηκε το 1915. Ειναι γεγονος οτι ειχε λατρεια στην Ελλαδα.
Το traveller's tree που εχω εγω ειναι το πρωτο του που δημοσιευτηκε και αναφερεται στα ταξιδια του στην καραιβικη το '50. Η Ρουμελη (δεν το εχω διαβασει) ηρθε αργοτερα...χαιρομαι που ξεκινησε απο καραιβικη :lol: και κυριως ειμαι περιεργη να την δω οπως την ειδε τοτε..
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και έχει και ένα ονειρεμένο σπίτι στην Καρδαμύλη. Η πεμπτουσία του "σπιτιού". Το θαύμασα και το ζήλεψα.
 
Μηνύματα
78
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα μάλλον..
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ινδία Θιβέτ Νεπάλ
Συμφωνώ απόλυτα με Το Νησί της Βικτόρια Χίσλοπ, το διαβάζω τώρα και πραγματικά δεν μπορώ να σταματήσω! Επίσης πολύ καλό Η Πόλη του ¨Ερωτα και της Φωτιάς του Γιουσούφ Ιντρίς. Για την παραλία, μικρά να τα κουβαλάς και διαβάζονται ευχάριστα κατά την γνώμη μου είναι Η Κυρά της Σμύρνης της Στάσα Στρούζα-Μαργαρίτη και της Λένα Μαντά, Θεανώ η Λύκαινα της Πόλης, και τα δυο διαδραματίζονται στην Πόλη και επειτα στην Αθήνα. Προτείνω ακόμα του Σαφίκ Κεσαφζί, ο Βασιλιάς ο Σοφός και ο Γελωτοποιός όπου βλέπουμε τι γίνεται όταν συναντηθούν ένας εβραίος ένας μουσουλμάνος ένας ινδουιστής ένας χριστιανός και ένας άθεος! Πολύ καλή αφήγηση.
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γουατεμάλα
fekkow-traveler όλα τα βιβλία που αναφέρεις είναι καταπληκτικά.
Τώρα διαβλαζω την Κόκκινη πριγκίπισσα της Σόφκα Ζηνίβιεφ
Εξίσου καλό:p
 
Μηνύματα
74
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
????????
Ονειρεμένο Ταξίδι
γυρος λατινικης αμερικης
στην τριλογία του Μιχαηλίδη "Της επανάστασης, της μοναξιάς κ της λαγνείας", ένα "οδοιπορικό" στην ιστορία της Ελλάδας από Μικρασιατική καταστροφή μέχρι σήμερα μέσω ενός "απαγορευμένου" έρωτα. Όχι, μη φοβάστε, δεν είναι μελούρα! έχει πολλά έγκυρα και σωστά κοινωνικοπολιτικά σχόλια κ γλαφυρή αφήγηση!Πρώτη φορά αντέδρασα σε βιβλίο με γέλια κ κλάματα!Διαβάστε το ανεπιφύλακτα
Έπεσα πάνω στην τριλογία του Μιχαηλίδη εντελώς τυχαία όταν τελείωσαν όσα βιβλία είχα μαζί μου πριν μερικά χρόνια στην Μήλο. Δεν μπορούσα να τα αφήσω από τα χέρια μου. Πραγματικά πολύ καλό ιστορικό μυθιστόρημα. Μια άλλη ανάλαφρη πρόταση για την παραλία είναι το 'γυρίστε τον γαλαξία με ωτοστόπ'. Ένα βιβλίο με πολύ (αν και κάπως περίεργο) χιούμορ. Είχε εξαντληθεί η προηγούμενη έκδοση εδώ και αρκετά χρόνια αλλά επανεκδόθηκαν τώρα τελευταία τα δυο πρώτα βιβλία και αναμένονται και τα επόμενα τρία.
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
[FONT=Georgia,Arial][FONT=Georgia,Arial]Τα best seller της παραλίας








Οι «φανατικοί» αναγνώστες δεν χρειάζονται προτροπή, οι (τρόπον τινά) «ευκαιριακοί» βρίσκουν τον χρόνο και τη διάθεση, οπότε το καλοκαίρι και οι διακοπές φαίνεται να προσφέρονται (συνολικά) πολύ περισσότερο για ανάγνωση.

Το In2life έκανε, λοιπόν, μια… βουτιά στις λίστες (για τον Ιούνιο) με τα ευπώλητα (ελληνιστί, best sellers) των βιβλιοπωλείων Ελευθερουδάκης, Ιανός και Παπασωτηρίου, για βιβλιοπροτάσεις με ισχυρή «ψήφο εμπιστοσύνης». Και, παρότι η βόλτα στα βιβλιοπωλεία και η επιτόπια… αυτοψία παραμένει η καλύτερη μέθοδος, μια μικρή προετοιμασία και κάποιες ιδέες δεν βλάπτουν…

Η Μάρω Βαμβουνάκη (τιμή: 16,50 ευρώ, σελ. 320, «Ψυχογιός») συναντά και πάλι το «πιστό» της κοινό με το «Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης». Μια συγγραφέας, που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί «γυναικεία», δεν διστάζει να αποτολμήσει άλλη μια κατάβαση στο συναίσθημα και στον ψυχισμό του ανθρώπου. «Κι αν είναι δύσκολο να βρίσκεις αγάπες, είναι πολύ πιο δύσκολο να αγαπάς, προϋποθέτει μεταστροφή της εγωιστικά εκπαιδευμένης προσωπικότητάς μας κάτι τέτοιο. Όσο την αρνούμαστε τη μεταμόρφωση, η επιδημία της ανίας και της κατάθλιψης εξαπλώνεται, σαν φάντασμα στοιχειώνει τη ζωή μας. Λέγεται πως μελαγχολία είναι η αξόδευτη αγάπη», γράφει χαρακτηριστικά…

Μια αντίστοιχη κατάβαση αποτολμά και η Λένα Μαντά με το βιβλίο «Η άλλη πλευρά του νομίσματος» (τιμή: 18,80 ευρώ, σελ. 433, «Ψυχογιός»). Ο ήρωας του βιβλίου, στην πορεία εκπλήρωσης των προσωπικών του στόχων, βρίσκεται μεταξύ δύο γυναικών τελείως διαφορετικών η μία από την άλλη, οι οποίες φαίνεται να απευθύνονται σε διαφορετικό τμήμα της προσωπικότητάς του. Το δίλημμά του, έτσι, δεν απλώς για το ποια απ’ τις δύο θα διαλέξει, αλλά ποιος στην ουσία θέλει ο ίδιος να είναι.

Ο καθηγητής του μάνατζμεντ και της ηγεσίας Δημήτρης Μπουραντάς κινείται σε νέα για τον ίδιο μονοπάτια με το βιβλίο του «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη» (τιμή: 17,10 ευρώ, σελ. 376, «Πατάκης»). Ο ήρωας του βιβλίου, καθηγητής Νίκος Αλεξίου, κάνει έναν σοκαριστικό –για τον ίδιο- απολογισμό της σχέσης του με την Άννα. Σοκαριστικό γιατί ανακάλυψε πως αυτό που ο ίδιος εκλάμβανε ως πραγματικότητα απείχε πολύ απ’ αυτό που βίωνε η Άννα. Τώρα, αναγνωρίζει ότι πρέπει να μετανοήσει. Και να πει τη μια λέξη που ξέχασε.

Ένα ιδιαίτερο ανάγνωσμα είναι το «Εγχειρίδιο βλακείας» (τιμή: 14 ευρώ, σελ. 116, «Τόπος») του Διονύση Χαριτόπουλου. Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας σημειώνει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, «Επειδή όλοι υποτιμάμε τον αριθμό των ηλιθίων ανάμεσά μας και κάθε τόσο μας αιφνιδιάζουν πρόσωπα "υπεράνω υποψίας", μάλλον πρέπει να ξανασυστηθούμε;». Και επειδή η απάντηση είναι καταφατική, αναλαμβάνει σε 88 ενότητες που αφορούν ισάριθμες περιπτώσεις - διαπιστώσεις - ερμηνείες της ανθρώπινης βλακείας, να μας ξεναγήσει στον θαυμαστό αυτό κόσμο.

Μια βουτιά στην ιστορία κάνει η Μαριάννα Κορομηλά για να συναντήσει την «Μαρία των Μογγόλων» (τιμή: 20,50 ευρώ, σελ. 336, «Πατάκης»). Το βιβλίο είναι η ιστορία της Μαρίας Κομνηνής Παλαιολογίνας, κόρης του στρατηγού και μετέπειτα αυτοκράτορα Μιχαήλ Η' Παλαιολόγου, που στα δώδεκά της χρόνια, στάλθηκε στη μακρινή χώρα των Μουγουλίων, νύφη για τον ηγεμόνα Χουλαγκού, εγγονό του Τζένγκις Χαν και νεότερο αδελφό του Κουμπλάι Χαν. Το βιβλίο, όμως, ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της εξιστόρησης και γίνεται ένα βλέμμα πάνω στο διαφορετικό, στο καινούργιο, στη λεπτομέρεια, στην προσωπική ιστορία που τελικά αποδεικνύεται κοινή και πανανθρώπινη.

Συνεχίζουμε με ιστορία για να συναντήσουμε τον Ε.Χ. Γκόμπριχ και τη «Μικρή ιστορία του κόσμου» (τιμή: 17,50 ευρώ, σελ. 350, «Πατάκης»). Ο Γκόμπριχ, ένας από τους εξέχοντες θεωρητικούς του εικοστού αιώνα, επιτυγχάνει να αφηγηθεί την ιστορία της ανθρωπότητας, από την εποχή του λίθου ως την εποχή της πυρηνικής ενέργειας, σύντομα, περιεκτικά, αλλά και με πειστικό τρόπο. Με γλώσσα απλή και γλαφυρή ζωντανεύει την ιστορία του κόσμου, τα επιτεύγματα του ανθρώπου, τη μετάβαση από τη μία ιστορική περίοδο στην άλλη, τις σημαντικότερες προσωπικότητες και συγκρούσεις με τέτοιο τρόπο, που ο αναγνώστης συλλαμβάνει αμέσως αυτή τη μακρά και περίπλοκη πορεία.

Ένας ακόμη αγαπημένος του ελληνικού κοινού, ο Πάουλο Κοέλο, μας δίνει την «Μπρίντα» (τιμή: 17,50 ευρώ, σελ. 308, «Νέα Σύνορα – Λιβάνης») για να μας αφηγηθεί την ιστορία μιας από τις νεαρότερες δασκάλες στην Παράδοση των Μαγισσών. Μία τρυφερή ιστορία ζωής, στην οποία η μαγεία μιλάει όλες τις γλώσσες της καρδιάς του ανθρώπου.

«Βουτιά» στον κόσμο της «συνωμοσίας» με τη Rhonda Byrne και «Το μυστικό» (τιμή: 15 ευρώ, σελ. 236, «Νέα Σύνορα – Λιβάνης»). Η οποία μας αποκαλύπτει ότι το Μυστικό κληροδοτήθηκε μέσα από τους αιώνες, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν με αντίτιμο τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το προαιώνιο Μυστικό ήταν προσβάσιμο σε κάποιους ανθρώπους ―εφευρέτες, επιστήμονες, θεολόγους, επιχειρηματίες, στοχαστές, καλλιτέχνες. Τώρα το Μυστικό αποκαλύπτεται σε όλο τον κόσμο.
Σ’ ένα τρυφερό ταξίδι μας προσκαλεί η Ρόζαμουντ Πίλτσερ με το «Χιόνι τον Απρίλη» (τιμή: 15 ευρώ, σελ. 268, «Ωκεανίδα»). Η Καρολάιν κάνει ένα ταξίδι αστραπή στη Σκοτία για να συναντήσει τον αδερφό της και να γυρίσει εγκαίρως πίσω στο Λονδίνο για τον προγραμματισμένο (και καθωσπρέπει) γάμο που την περιμένει. Σε μια ξαφνική χιονοθύελλα βρίσκει καταφύγιο σ' ένα μοναχικό σπίτι, όπου ένας νέος άντρας βρίσκεται αντιμέτωπος με το πένθος του. Και οι δύο είναι έτοιμοι να κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Αλλά και σώσουν ίσως ο ένας τον άλλο.

Και για το τέλος, ένα… «Τέλος». Για την ακρίβεια το 13ο, τελευταίο και πολυαναμενόμενο βιβλίο της σειράς του Λέμονι Σνίκετ«Μια σειρά από ατυχή γεγονότα» (τιμή: 14,90 ευρώ, σελ. 418, «Ελληνικά Γράμματα»). Μ’ αυτό ο μυστηριώδης συγγραφέας Λέμονι Σνίκετ (ψευδώνυμο) ολοκληρώνει την καταγραφή της ιστορίας των τριών αδελφών Μποντλέρ. Άραγε το «Τέλος» σημαίνει αποκαλύψεις και απαντήσεις ή ακόμα περισσότερα και τρομακτικά ερωτήματα για τη ζωή των πρωταγωνιστών; Ο Λέμονι Σνίκετ επιμένει προειδοποιώντας τον αναγνώστη ότι ακόμα κι αν κατάφερε να διαβάσει τα 12 προηγούμενα βιβλία, ακόμα κι αν υπήρξε τόσο γενναίος ώστε να αντέξει τόσες κακοτυχίες και τόση δυστυχία, αυτή τη φορά «θα φτάσει στο τέλος του τέλους κάθε ελπίδας του».

Μία τρομακτική θύελλα, ένα ύποπτο ποτό, ένα κοπάδι άγρια πρόβατα, ένα τεράστιο κλουβί και ένα πραγματικά ανατριχιαστικό μυστικό σχετικά με τους γονείς Μποντλέρ είναι ένα ελάχιστο δείγμα από τα μυστηριώδη στοιχεία που περιμένουν τους αναγνώστες.

απο το in2life.gr
να σας πω την αληθεια εγω προτιμω να ρεμβάζω την θαλασσα και το κυμα παρεα με ταξιδιωτικα εντυπα....;)
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
Μπραβο V.Z :clap:
Πολυ καλη δουλεια,με πολλες διευθυνσεις μαζεμενες.
Σιγουρα θα βρουμε αυτο που ψαχνουμε.
Προσθετο αλλο ενα link

http://www.metaixmio.gr/1/index.scr
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
συμφωνώ με το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.. λόγω αστυνομικών μυθιστορημάτων..
διάβαζα τα ποστ και σκεφτόμουν..καλά μόνο εγώ διαβάζω με μανία αστυνομικά???
δεν υπάρχει κανείς άλλος???
 

ina

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ταϋλάνδη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ντουμπάϊ
Θα σας πρότεινα το βιβλίο που μόλις τέλειωσα "Οι Στυλοβάτες της Γής" του Φόλετ (εκδόσεις Bell) με μια επιφύλαξη για παραλία γιατί είναι λίγο "μεγαλούτσικο", μόνο 1.250 σελίδες! Είναι ένα μυθιστόρημα με έντονη πλοκή που εκτυλίσσεται το Μεσαίωνα, και αφορά στην οικοδόμηση ενός καθεδρικού ναού. Απο τα πολύ καλά που έχω διαβάσει.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Θα σας πρότεινα το βιβλίο που μόλις τέλειωσα "Οι Στυλοβάτες της Γής"

αχχχχχ ολα καλά αυτά που ακούω θα τα κρατήσω για τον χειμώνα ..το καλοκαίρι και ειδικά στην παραλία δεν διαβάζω τίποτα ,με εξαίρεση κανένα κόμικ και αρκά ...:haha::cool:
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο κόσμος όλος.
απο το in2life.gr
να σας πω την αληθεια εγω προτιμω να ρεμβάζω την θαλασσα και το κυμα παρεα με ταξιδιωτικα εντυπα....;)


Παρόλο που μου αρέσει πολύ να διαβάζω,θα συμφωνήσω με την v.z στο θέμα της παραλίας.
Πάντα στις διακοπές παίρνω ένα βιβλίο μαζί μου που ή θα είναι καινούργιο ή θα έχω διαβάσει ελάχιστα απο αυτό.
Τις περισσότερες φορές,το γυρνάω πίσω όπως το πήρα, με την διαφορά ότι είναι γεμάτο άμμο και οι σελίδες του μυρίζουν αντηλιακό καρύδα. (Αντε τώρα εσύ να το ξαναπιάσεις το βιβλίο αυτό μέσα στο χειμώνα,μπορείς?)
Παρόλα αυτά,δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απο το να πηγαίνεις μόνος σου στην παραλία,μεσημεράκι,με ένα κοκτέιλ ή έστω ένα χυμό στο ένα χέρι και στο άλλο ένα καλό βιβλίο.Ο ήλιος να καίει κι εσύ να είσαι σελίδα και βουτιά,βουτιά και πίσω στη σελίδα!! :D
Όταν όμως είσαι με παρέα,είναι λίγο δύσκολο να διαβάσεις..
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.697
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom