Πορτογαλία Ενα τραμ στη Λισαβόνα

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Ξυπνήσαμε λοιπόν στο άβολο πάτωμα του αεροδρομίου Hahn. Χωρίς να χάνουμε χρόνο μαζέψαμε τα πράγματα φάγαμε χαλαρά και περιμέναμε στην ουρά για να επιβιβαστούμε για Λισαβόνα επιτέλους. Στη πτήση έκανα κάτι που δεν το συνηθίζω αλλά εκτός ότι βαριέμαι θανάσιμα ψιλό φοβάμαι τα κενά αέρος. Άρχισα να διαβάζω ένα μυθιστόρημα που μου έδωσε την έμπνευση να ονομάσω έτσι την ιστορία μου. Ένα τραμ στη Λισαβόνα ! Το είχε φέρει μαζί της η Ευαγγελία όπως στο Δουβλίνο έφερε το οι Δουβλινέζοι ! Εγώ αρχικά τη δούλευα ποζέρι ξέρω γω που θες να βγεις φωτογραφία με το βιβλίο ! Και τελικά στρώθηκα να διαβάζω σε κάθε πτήση ! Είχαμε και ένα απρόοπτο με διασημότητες. Στο αεροδρόμιο Μακεδονία είδαμε τον Άρη Σερβετάλη που έπαιζε το Λάζαρο στο είσαι το ταίρι μου και ένα μοντέλο από το next top model .Στη πτήση για Λισαβόνα είχαμε μπροστά μας έναν τύπο ολόιδιο με το Jahn Tiersen εγώ δεν το ξέρω το κύριο αλλά η Ευαγγελία είναι μεγάλη fan και το κοιτούσε σκαλωμένα ! Έχει γράψει το soundtrack από τη ταινία Amelie αν δεν κάνω λάθος και πολλά άλλα. Τελικά δεν ήταν αφού το τσεκάραμε στο google .Έμοιαζε πάντως. Τέλος στην επιστροφή είδαμε στο αεροδρόμιο το Λάμπρο Σκόρδα πρώην πρόεδρο του Άρη. Ήταν το κερασάκι στη τούρτα !!! Μετά από 3 ώρες άρχισε να φαίνεται από τα παράθυρα η μαγευτική και μοναδική Λισαβόνα. Ήλιος έντονος σε αντίθεση με τη παγωνιά της Γερμανίας και της Ελλάδας. Προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο Portella. Γύρω γύρω κόσμος κάθε είδους. Πορτογάλοι λευκοί μαύροι ελαφρώς σκουρόχρωμοι έντονα σκουρόχρωμοι μιγάδες και κάθε τι !! Λέω τι φάση Νέα Υόρκη ήρθαμε . Ήξερα για τις Πορτογαλικές αποικίες κυρίως την Αγκόλα αλλά δεν φανταζόμουν τόσο έντονα. Μετά σκέφτηκα ότι λίγο οι αποικίες λίγο οι πολιτογραφημένοι Πορτογάλοι από κάθε γωνιά της Αφρικής λίγο ότι είναι και σχετικά κοντά με το Μαρόκο την Αλγερία και τα λοιπά ήταν λογικό. Βέβαια είχε και πολλούς Κινέζους αλλά θα μου πεις παντού είναι αυτοί ! Έτσι λοιπόν αναμενότανε να ζήσουμε φοβερές στιγμές στη Λισαβόνα με τη πλατεία Camoes τη πλατεία Comercio τη δική τους πλατεία Αριστοτέλους , το ποταμό Ταγό , τη Baixa Chiado το Bairro Alto που χαθήκαμε ψάχνοντας ένα rooftop bar τη Rossio τη μοναδική Alfama με το κάστρο του Αγίου Γεωργίου ,τον καθεδρικό ναό το ασανσέρ της Santa Justa και μνημεία που δυστυχώς δεν είδαμε γιατί τα απρόοπτα με αγαπάνε είπαμε και φρόντισαν να ξεμείνω από λεφτά πριν πάω στο πύργο του Belem και το μνημείο των εξερευνητών !! Τι να πεις για τη μαγική αυτή πόλη που οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πλέον από τους αγαπημένους μου προορισμούς. Η γειτονιά μας δίπλα στο κέντρο. Η restauradores. Με το μετρό από αεροδρόμιο κατεβαίνεις στη Sao Sebastiao αλλάζεις γραμμή και σε τρις στάσεις έφτασες. Το ξενοδοχείο μας αρκετά ωραίο αν εξαιρέσεις τη κακή μυρωδιά της αποχέτευσης που δεν έφευγε ποτέ. Rossio Garden Hotel ! Απαραίτητο το φαγητό γιατί πεινούσαμε σαν λύκοι και ξεκούραση .
Κάτι που μου έκανε εντύπωση. Κάθε μα κάθε μνημείο έχει από κάτω δυο τρεις Μαροκινούς ? Αιγύπτιους? Αλγερινούς να τους πω σίγουρα κάτι τέτοιο πάντως που σου πουλάνε αρχικά γυαλιά και αν δεν πάρεις σου πλασάρουν άνετα Μαριχουάνα Κοκαίνη πάντως το good stuff που λένε και αυτοί. Ε ρε παιδί μου με τρελάναν ! Καμιά 30αρια φορές ντε και καλά να πάρω. Την Ευαγγελία κανένας ! Μάλλον μοιάζω με τζάνκι δεν παίζει αλλιώς. Και λέω εγώ τώρα η αστυνομία που ήταν γεμάτη παντού αυτό δεν το ξέρει ? είναι νόμιμο ? Μάλλον οι πρεζέμποροι έχουν τις ευχές της πολιτείας για εμπορικούς λόγους τουριστικούς θα σας γελάσω.
Απογευματάκι προς βράδυ λοιπόν είπαμε να πάμε για ποτάκι . Έψαξα για μπαράκι σε ταράτσα στο ίντερνετ. Έχω κόλλημα με αυτά στο τέλος κανά τέτοιο θα ανοίξω. Αφού βγήκαμε φωτογραφίες στο φημισμένο τραμ που σε πάει στην άνω πόλη το Bairo Alto το πήραμε ποδαράτο γιατί είχε πιο πολύ μαγεία έτσι. Χαθήκαμε φυσικά και το αστείο είναι ότι στο ξενερωμένο γυρισμό το είδαμε μπροστά μας. Είχαμε περάσει από εκεί μπροστά στο πήγαινε :p!! Ήταν σε ένα νεοκλασικό κτήριο . Να σας πω την αλήθεια να μην πάτε στο Insolito. Restaurant είναι και βάλανε και ένα αποτυχημένο σκαμπό άντε δυο τρία να πούνε ότι είναι και bar. Δεν βαριέσαι. Αφού ξεπεράσαμε τη μελαγχολία που μας έπιασε ίσως λόγω ότι ήταν πρώτο βράδυ εκεί μας έλειπαν οι άνθρωποι μας εμένα και το σκυλί μου που κοιμόμαστε αγκαλιά άντε να στανιάρεις. Μας έφτιαξε όμως το coctayl που ήπιαμε. Δεν θυμάμαι πως το λέγανε πάντως είχε το όνομα του barman !! Έτσι λοιπόν κατηφορίσαμε τη μεγάλη κατηφόρα που μας πήγαινε από την άνω πόλη κατευθείαν στο ξενοδοχείο. Η νυχτερινή ησυχία μαγευτική. Ο αέρας ανοιξιάτικος στη Λισαβόνα που ο χρόνος σταματάει και σε βρίσκει σκαλωμένο σε ένα ανοιξιάτικο νυχτερινό περπάτημα σε καλντερίμια άλλης εποχής. Λες και είσαι στη Λισαβόνα του 1950 ενώ σε όλη την Ευρώπη είναι 2016. Μοναδικό συναίσθημα η ηρεμία εκείνης τις στιγμής. Ανυπομονούσαμε για τη συνέχεια της εκδρομής μας και την επίσκεψη σε τόσα μνημεία..

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..
DSCN0899.JPG


20160128_094558.jpg


20160129_102029.jpg

20160128_100104.jpg

DSCN0935.JPG
DSCN0938.JPG
DSCN0943.JPG
 
Last edited by a moderator:

Val.Pav.

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Φιλε alex loco, ετσι οπως διαβαζω την ιστορια σου με μεγαλο ενδιαφερον,μου γεννηθηκε ενα εντονο προαισθημα οτι εισαι fan της αλικης βουγιουκλακη κι οτι η αγαπημενη σου ταινια ειναι "το δολωμα".. Οταν μαλιστα ειδα κ τη φωτογραφια σου, επιβεβαιωθηκα!!!!!
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Φιλε alex loco, ετσι οπως διαβαζω την ιστορια σου με μεγαλο ενδιαφερον,μου γεννηθηκε ενα εντονο προαισθημα οτι εισαι fan της αλικης βουγιουκλακη κι οτι η αγαπημενη σου ταινια ειναι "το δολωμα".. Οταν μαλιστα ειδα κ τη φωτογραφια σου, επιβεβαιωθηκα!!!!!
χαχαχαχχααχαχχααχ βρε βρε γνωστα αυτά που μου λες < φίλεε > και εγώ ένα έχω να σου πω. Αφού πεινούσα xDDDD
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Το πρώτο ξύπνημα στη Πορτογαλία ήταν το πιο ανυπόμονο καθώς ξεκινούσε το tour για όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της Λισαβόνας. Είχαμε κάνει ένα πρόγραμμα με ποια σειρά προτεραιότητας θα τα επισκεπτόμασταν. Αφού λοιπόν φάγαμε στην ηλιόλουστη αυτή πόλη ξεκινήσαμε από το πιο κοντινό ας πούμε μνημείο. Το elevador santa justa! Δηλαδή το φημισμένο ασανσέρ της Santa Justa ένα κτίσμα που στο τελευταίο όροφο στεγάζεται καφετέρια με θέα όμως ήταν κλειστή και δεν τη τιμήσαμε. Επίσης σε οδηγεί αν δεν κάνω λάθος με ένα διάδρομο υψωμένο στην άνω πόλη κάτι τέτοιο δηλαδή πήρε το μάτι μου ! Έπειτα κατηφορίσαμε με στόχο τη πλατεία commercio που εμένα μου θύμισε την αγαπημένη Αριστοτέλους. Μεγάλη , τεράστια βασικά με ένα μεγάλο άγαλμα στη μέση ελάχιστες καφετέριες και φοβερή θέα τα νερά του Ταγού. Κλασικά απέφυγα άλλον ένα Μαροκινό πρεζέμπορα με το good stuff και πορευτήκαμε να αράξουμε σε κάτι σκαλάκια πίνοντας καφεδάρα !! Το συναίσθημα ήταν φοβερό σχεδόν καλοκαιρινό . Είπαμε να αφήσουμε τα μακρινά και να ανέβουμε στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου που φαινότανε σχετικά κοντά . Έτσι ξεκινήσαμε να ανηφορίζουμε φυσικά με εμένα μπροστάρη καθώς εντάξει την Ευαγγελία σε ευθεία να τη βάλεις να πάει μόνο ευθεία και πουθενά αλλού θα χαθεί η κοπέλα δεν τ`όχει xD
. Έτσι λοιπόν φτάσαμε σε ένα μεγάλο καθεδρικό ναό πολύ όμορφο με ωραίο υλικό κατασκευής. Έπειτα ανεβήκαμε ακόμα περισσότερο τα γραφικά στενάκια εντελώς άνω πόλη Θεσσαλονίκης - Κάστρα !! Μετά από πάρα πολλά σκαλάκια και ανηφόρες φτάσαμε στην είσοδο του κάστρου. Πάρα πολύς κόσμος ήταν εκεί ίσως στο κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Λισαβόνας. Δεν μπήκαμε καθώς θεωρήσαμε ότι να πλήρωνες για να δεις τη θέα που βλέπεις από παντού έτσι κ αλλιώς δεν αξίζει μπορεί να κάνω και λάθος ! Κάναμε βόλτα στα πολύ μικρά σοκάκια εκεί της παλιάς γειτονιάς Alfama . Φάγαμε κάτι να μας πιάσει και κατεβήκαμε ξανά στο καθεδρικό ναό να πιούμε σπιτική λεμονάδα. Εκεί γνωρίσαμε μια μεγάλη μορφή. Ο Manu από τη Τανζανία ντυμένος με τη παραδοσιακή ενδυμασία πουλούσε τα βραχιόλια του στο κόσμο λέγοντας πως κάθε βραχιόλι ανάλογα το ζώο που είναι φτιαγμένο η το υλικό συμβολίζει κάτι. Εντάξει δεν θα έδινα σημασία αλλά ένα βραχιόλι είχε πάνω έναν ελέφαντα και αυτό είναι που έψαχνα. Κάτι σχετικό με ελεφαντάκι γιατί αυτό το παρατσούκλι μου έβγαλε η κοπέλα μου. :) Έτσι το αγόρασα όπως και η Ευαγγελία κάτι βραχιόλια από το φίλτατο Manu . Φύγαμε λοιπόν και από εκεί γυρίζοντας σπίτι. Πήρα ένα σταχτοδοχείο με τη σημαία της Πορτογαλίας στο πατέρα μου και ένα αγαλματάκι του Χριστού σαν αυτό που έχει απέναντι από το ποτάμι για τη μάνα μου. Φτάνοντας στο δωμάτιο είχα κάνει το εξής. Άφησα κρυμμένο 50 ευρώ στο δωμάτιο για να μην τα πάρω μαζί μου και τα ξοδέψω. Έτσι ήμουν άπλα. Να τονίσω ότι βρήκα ένα σουβενιράδικο που είχε μέσα πάρα πολλά κασκόλ από όλο το κόσμο !!! Τρελάθηκα !! άλλο που δεν ήθελα πήρα τέσσερα στη τιμή του ενός !! ;) Όμως με το πενηντάρικο που λέτε πετάχτηκα να φάω τίποτα. Γυρίζοντας στο ξενοδοχείο κατάλαβα ότι έχασα 40 ευρώ στο δρόμο !!!!!!!!!!!!! ΣΟΚ η Ευαγγελία που ήταν με μια τριαντάρα περίπου μιάμισι μέρα πριν φύγουμε από τη Λισσαβόνα. Ψυχραιμία λοιπόν δεν χάθηκε ο κόσμος απλά ο αλήτης που τα βρήκε να τα φάει σε burger να γίνει σα φάλαινα xDDD !!! Έτσι λοιπόν αναπροσαρμογή στο πρόγραμμα και οικονομία πλέον δεν μας έπαιρνε καθόλου. Το καλό ήταν ότι είχαμε πάρει ακριβώς ότι θέλαμε περίπου και είχαμε μόνο φαγητά πλέον για έξοδα. Τη νύχτα πήγαμε για ένα καφεδάκι στο cafe Brazilero εκεί που έπινε το καφέ του ο Fernando Pessoa αλίμονο η Βαγγελανς ήθελε να τιμήσει το μέρος. Εγώ δεν τον ήξερα το κύριο να πω την αλήθεια αλλά πλέον τον έμαθα ! Και αφού απολαύσαμε το κρουασάν και το καφέ γυρίσαμε να κοιμηθούμε. Είχαμε ακόμα να δούμε το πύργο του Belem το μνημείο τον εξερευνητών το ενυδρείο και δύο γήπεδα !! Φυσικά και κάτι θα έπαιρνε η μπάλα καθώς ήταν οικονομικά αδύνατο να τα κάνουμε όλα. Εγώ κοιμήθηκα αναίσθητα κλασικά η Ευαγγελία είχε το άγχος της επιβίωσης για την επόμενη μέρα !

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...


ELEVADOR SANTA JUSTA
20160128_103721.jpg

COMMERCIO SQUARE
20160128_113733.jpg


CATHEDRAL
20160128_121647.jpg



20160128_122132.jpg

20160128_140336.jpg
DSCN1035.JPG

Alfama

DSCN1058.JPG


DSCN1095.JPG

DSCN1109.JPG
DSCN1201.JPG
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Το τελευταίο ξύπνημα στη Λισαβόνα μας βρήκε στα κρεβάτια για αρκετή ώρα καθώς πλέον θέλαμε να ροκανίσουμε το χρόνο όσο περισσότερο γινότανε καθώς με τόσα λίγα λεφτά θα είχαμε θέμα αν δεν είχαμε ήδη. Αρχικά πήραμε πρωινό. Ένα κρουασάν αλμυρό με καφέ και πορτοκαλάδα !! Εγώ πήρα το κρουασάν και τη πορτοκαλάδα και η Ευαγγελία το καφέ και κάτι τοπικά γλυκίσματα που έχουν εκεί σαν μπουγάτσα ας πούμε. Όλα αυτά με 2,50 ευρώ πλέον τρώγαμε κοινά γεύματα για οικονομικούς λόγους αλλά εντάξει έχουμε μείνει άστεγοι σε Βελιγράδι Βουδαπέστη έχουμε κοιμηθεί σε σταθμό τρένων με άστεγος και μείον βαθμούς στις Βρυξέλλες ζήσαμε και χειρότερα !!! Έτσι λοιπόν αναλύσαμε το τελευταίο πρόγραμμα. Αρχικά πήγαμε ξανά στη πλατεία commercio με σκοπό να πάρουμε τραμ από εκεί για το πύργο του Belem. Κοιτάζοντας ένα χάρτη καταλάβαμε ότι από εκεί δεν πάει αλλά έπρεπε να πηγαίναμε ξανά πίσω και πιο μακρυά για το τραμ και να δίναμε και τα εισιτήρια του τραμ πάνε έλα. Ήταν δύσκολο να πούμε ότι δεν θα πάμε στο φημισμένο πύργο του Belem που όπως διάβασα κάπου ακόμα και ο Χριστόφορος Κολόμβος πήγε εκεί εσύ δεν θα πας ?? Είχα πει πάντως την Ευαγγελία να πάρουμε καφέ και να πάμε με τα πόδια. Νομίζω είναι ακραίο αλλά είχε πει σιγά μωρέ βόλτα είναι και αυτό. Και της λέω να πάμε με τα πόδια και μου λέει τι λες μωρέ που θα πάω εγώ με τα πόδια σιγά να μην συμφώνησα τέτοιο πράγμα !!! Εκεί μου άναψαν τα λαμπάκια όχι γιατί δεν ήθελε αλλά επειδή με έβγαλε και τρελό με ένα ύφος ειρωνικό !! Λέω τι??? Δεν συμφώνησες ??? ΑΑ είμαι και τρελός δηλαδή και φαντασιόπληκτος ?? ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ !! Βγάζω τη φούτερ τη δένω στη μέση και ξεκινάω με joking για το πύργο !!!! Κατάλαβες θα μας δουλεύει η Βαγγελανς ! Έβγαλα και μια selfie αυτοπεποίθησης για το δύσκολο δρόμο. Πέρασα πόσα μαγαζιά πόσο κόσμο το λιμάνι και άλλα τόσα και έφτασα μέχρι τη γέφυρα !! Νομίζω δεν ήταν ούτε τα μισά αλλά είχα κάνει κανά δύο χιλιόμετρα ίσως και 3 . Κουράστηκα και βαρέθηκα. Μετά θυμήθηκα ότι έχω και τα γήπεδα το πραγματικά ενδιαφέρον για μένα :p και λέω σιγά το πυργάκι γυρνάω πίσω. Και μετά από ώρα πέτυχα και τη Γιαπονέζα τουρίστρια Ευαγγελία που έβγαλε το ποτάμι 8569 φωτογραφίες κάθε άγαλμα από 34456 φωτογραφίες αυτό το άγαλμα του Χριστού θα τη μούτζωνε αν μπορούσε συγνώμη κιόλας αλλά τρελάθηκε να το βγάζει ενώ αρκούσε και μία -.- . Πήραμε το δρόμο της επιστροφής για τη γειτονιά μας τη Restauradores που θα παίρναμε το μετρό για το γήπεδο της Benfica το Da Luz εκεί που η εθνική Ελλάδος κέρασε το 2004 τη Πορτογαλία πίκρα και κατέκτησε το Euro ! Φτάσαμε αλλάζοντας γραμμή στο κέντρο. Απομακρυσμένο αλλά πολύ όμορφο με μεγάλες εγκαταστάσεις γενικά με βοηθητικά γήπεδα αλλά και κολυμβητήριο και άλλα ! Δυστυχώς η αφραγκία δεν επέτρεψε να μπούμε μέσα αλλά το θαυμάσαμε όσο γινόταν από έξω. Εκεί στο μετρό φάγαμε και τη ξενέρα. Δεν καταλάβαμε ποτέ πως λειτουργούν τα εισιτήρια και οι κάρτες. Με λίγα λόγια βγάλαμε 5-6 εισιτήρια που σε άλλες γραμμές λειτουργούσαν και άνοιγε το πορτάκι και σε άλλες όχι. Φάγαμε 10 ευρώ στο μετρό και κοντέψαμε να γίνουμε Tom Hanks στη Λισσαβόνα. Μου είπε η Ευαγγελία φυσικά μετά τη ξενέρα και το δεκάρικο που έφυγε μην ονειρεύεσαι να πάμε και στο άλλο γήπεδο το Jose Alvalade . Κατανόησα τη κατάσταση και πλέον με 15 ευρώ περίπου έφαγα μόνο εγώ ένα kebab λες και ήταν το τελευταίο μου γεύμα το απόλαυσα αρκετά. Μείναμε στο δωμάτιο 5-6 ώρες μέχρι που πήγε 8 το απόγευμα και η πείνα ήταν δραματική ! Έριξα λοιπόν τη πρόταση μήπως είχε κανά lidl η Πορτογαλία ! Στο χάρτη βρήκαμε κάποια αλλά το πιο κοντινό ήταν σχετικά μακρυά. Όμως δεν γινότανε αλλιώς στις 10 θέλαμε να είμαστε αεροδρόμιο για να κοιμηθούμε εκεί και δεν μπορούσαμε να πάμε νηστικοί. έτσι ξεκινήσαμε για το lidl με τον εαυτό μου gps που πάντα βρίσκω αυτό που θέλω. Περάσαμε μέσα από μια γειτονία που δεν υπήρχε δείγμα Πορτογάλου η Ευρωπαίου τουρίστα αλλά μόνο Ινδοί Πακιστανοί από το Bagladesh και άλλα και μας κοιτούσαν κάπως σε φάση καλά ρε μπούφοι που πάτε ? χD Πολλά μαγαζιά με τοπικά πράγματα η φαγητά από τις χώρες του σε ένα στενάκι που δεν τελείωνε ! Ειδικά μου έμεινε ένα μαγαζί ήταν γεμάτο από ίδιες φάτσες και λεγόταν Bagladesh. Πιστεύω ότι αν μπαίναμε εκεί θα σταματούσε η μουσική και δεν θα μιλούσε κανείς παρά μόνο θα μας κοιτούσαν όλοι με απορία σαν κάτι ταινίες :p . Φτάσαμε επιτέλους στο lidl που φάνηκε να φωτίζει η ταμπέλα σαν όαση στο βάθος ! Δώσαμε από τα 15 περίπου 7 ευρώ αλλά πήραμε κάτι μπαγκέτες ψωμί μεγάλες σαλάμι σοκολάτες και ένα πατατάκι. Α ρε lidl αθάνατο !!Δώσαμε και 3 ευρώ στο μετρό και τέλος. Φτάσαμε στο αεροδρόμιο Portella σχετικά χορτασμένοι με 5 ευρώ ! Εκεί η στερημένη από τσιγάρο Ευαγγελία έδινε και νεφρό για να φουμάρει και βρήκε ένα καπνό με 3.50 ευρώ !!! Τρελάθηκε να καπνίζει όλη νύχτα να ξέρετε δεν κοιμήθηκε για να καπνίζει !!! Ήμασταν και επίσημα με 1.50 ευρώ δύο άτομα σε ξένη χώρα xDDD . Η νύχτα κύλησε ομαλά εγώ κοιμόμουν η άλλη κάπνιζε. Ευτυχώς βρήκα μια φοβερή θέση κάτω από κάτι κυλιόμενες σκάλες που είχε μπόλικη σκιά και στήσαμε το καταυλισμό μας . Το πρωινό ξύπνημα δεν ήταν βάναυσο αν και πρωινό αρκετά. 7 πετούσαμε από Λισαβόνα για Παρίσι (Boveaus). Τελικά θα το βλέπαμε και αυτό για λίγο. Αφού όλα πήγαν καλά και ανεβήκαμε στο αεροπλάνο εκεί έζησα το τρόμο. Δεν έχω ξανά τρομάξει ποτέ τόσο στη ζωή μου. Όλο το αεροπλάνο κοιμότανε αναίσθητα και εγώ έχανα χρόνια από τη ζωή μου !! Επί δύο ώρες συνεχόμενα κενά αέρος !!!!!!!!!!!!!! Σε άλλες πτήσεις κάνει 5-6 κενά σε όλη τη πτήση και εδώ έκανε 5-6 δευτερόλεπτα ομαλή πτήση !!!! Αποφάσισα να μην ξανά πάρω αεροπλάνο αν και θα ξαναπάρω αλλά μόνο γη που δεν φίλησα όταν φτάσαμε Παρίσι. Ελπίζω να εφευρεθεί η τηλεμεταφορά κάποια στιγμή :p !! Στο αεροδρόμιο του Boveaus δεν κάτσαμε πολύ παρά μια ώρα. Η Ευαγγελία μίλησε στο >skype με το αίσθημα εγώ στο facebook σπάστηκα κιόλας γιατί είχε σουβενιράδικο και δεν είχα ούτε ένα λεπτό να πάρω ένα μαγνητάκι για τη συλλογή -.- . Με μια ελαφριά καθυστέρηση αρχίσαμε να επιβιβαζόμαστε σε αντίθεση με τη πτήση που πήγαινε Λισαβόνα δίπλα μας που είχε 3 ώρες καθυστέρηση καταλαβαίνετε ότι εμείς μπορεί να γυρίσαμε και από θαύμα με τέτοια κακοκαιρία οι άλλοι ούτε να μπούνε στο αεροπλάνο δεν τους άφηναν !! Τέσσερις το μεσημέρι ώρα Ελλάδος πατούσαμε τα πόδια μας στη πατρίδα άκρως πεινασμένοι και κουρασμένοι αφού πρώτη φορά τιμήσαμε δύο αεροδρόμια και ίσως και τελευταία μαζί καθώς μάλλον έκλεισε ο κύκλος των ταξιδιών με τη παντοτινή μου συνταξιδιότρια ! Πήρε και ένα εσπρεσάκι με το 1.50 και μείναμε ταπί εντελώς ! Πάλι καλά που ήρθε ο πατέρας μου γιατί για λεωφορείο δεν είχα λεφτά xD ! Έτσι λοιπόν κλείσαμε με την Ευαγγελία τα ταξίδια μας με ένα υπέροχο ταξίδι στη Πορτογαλία. Πλέον ανανεώνω το ραντεβού μου με το site μάλλον για καλοκαίρι που ελπίζω να πάω με την αγάπη μου στη Μάλτα !!!

Estadio Da Luz
20160129_105318.jpg


Eusebio
20160129_105730.jpg


20160129_143621-1.jpg


DSCN1250.JPG
DSCN1231.JPG
12746113_10204210404978857_1621548066_n.jpg


ένας άστεγος στο Pοrtella airpot

ΦΩΤΟ 134.jpg
 
Last edited:

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Ακου κι εναν πενηνταρη,μην κλεινεις την πορτα στην Ευαγγελια,ποτε δεν ξερεις...Ετσι κι αλλιως,ειστε αχτυπητο ταξιδιωτικο διδυμο:)
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Ακου κι εναν πενηνταρη,μην κλεινεις την πορτα στην Ευαγγελια,ποτε δεν ξερεις...Ετσι κι αλλιως,ειστε αχτυπητο ταξιδιωτικο διδυμο:)
Ναι σίγουρα απλά η λογική αυτό λέει πλέον !! :p
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.557
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom