Ενθύμια(Souvenirs)

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
α τέτοια σοκολάτα εγώ πήρα από ένα μαγαζί στην Ομόνοια πριν 1 χρόνο περίπου......γιατί ρε συ??? ενδιαφέρον το πάντρεμα των γεύσεων!!! αν και αγαπημένη είναι η σοκολάτα μέντα που πήρα από τη Βιέννη!!!![/QUOT
Να υποθεσω οτι σου αρεσουν οι bitter σοκολατες γιαυτο.Εμενα το παντρεμα πικρο+καυτερο με εστειλε ...μετα αρχισε να με ψιλοενοχλει και το στομαχι μου.
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Τώρα, όσον αφορά, το τσάι που σου σερβίρουν στην Τουρκία, έχω δοκιμάσει τσάι μήλου και τσάι ροδιού. Μου άρεσαν και τα δυο, αλλά απ' ότι είδα πάνω στο κουτί ήταν τίγκα στα συντηρητικά και δεν έλεγε καθόλου για τσάι, γι' αυτό λέω ότι, ναι μεν μου αρέσει, αλλά δεν το θεωρώ τσάι, αλλά ρόφημα.
 

mariaj

Member
Μηνύματα
319
Likes
414
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
πολύ ωραίο αυτό το θέμα παιδιά! κι εγώ αγοράζω πάντα μετα μανίας σουβενίρ.. κυρίως απο ελλάδα που εχω γυρίσει αρκετά μέρη παίρνω πάντα μαγνητάκια, χιονόμπαλες, πετσετούλες κουζίνας που να αναγράφεται το ονομα της περιοχής, σαπουνάκια ελαιόλαδου, διάφορα διακοσμητικά για το σπίτι κυρίως απο ξύλο και κεραμικά.κάποιες φορές παίρνω μινιατούρες χαρακτηριστικών ποτών της περιοχής ,απο τις βρυξέλλες σοκολάτες και απο της πρόσφατη επίσκεψή μου στο κουσάντασι βρήκα ωραία ποτηράκια τσαγιού,πασμίνες, ενα σετ μπαχαρικών , ένα πολυ όμορφο φωτιστικό, και φυσικά τσαι μήλου και λουκουμάκια.επίσης πάντα κρατάω τα εισητήρια,τις κάρτες ξενοδοχείων, τους χάρτες και όλες τις πληροφορίες της περιοχής και τα ταξινομώ σε ενα ντοσιέ, ετσι εχω το δικό μου ταξιδιωτικό αρχείο!
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Ειμαι και εγω ειμαι απ αυτους που κρατανε αρκετη σαβουρα, εισιτηρια αποδειξεις ενημερωτικα μουσειων κτλ.
Παντα παιρνω μαγνητακι...
alh5.googleusercontent.com__Apve0r5j0n4_To8bymA7tUI_AAAAAAAAJSw_TzwoiK9oH4c_s720_DSC_0219.JPG

και οταν βρισκω αγοραζω και σουβερ γιατι κανω συλλογη (απο Ιταλια οποιος μου βρει το χρυσωνω!!!).Γενικα αγοραζω οτιδηποτε βρω και μου αρεσει , υπερκαταναλωτικη!!!
Το καμαρι ομως ειναι αυτοι οι μουσικοι που αγορασα τις δυο φορες που πηγα Πραγα...
alh5.googleusercontent.com__F1b56zAesLI_To8a4xJGZiI_AAAAAAAAJSg_fQM_7JZZNlo_s720_DSC_0215.JPG
 

mariaj

Member
Μηνύματα
319
Likes
414
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
ουαου!! elenara88 πολύ χαριτωμένοι οι μουσικοί σου απο πράγα αλλά πανέμορφος και ο πίνακάς σου με τα μαγνητάκια..είναι εύκολο να μου πείς που βρήκες αυτο τον μαγνητικό πίνακα που τα έχεις βάλει?
 

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
Για όλους εσάς που κρατάτε εισιτήρια, χάρτες, αποδείξεις, κάρτες κλπ, εδώ θα βρείτε μια ενδιαφέρουσα ιδέα για την αξιοποίηση τους
 
Last edited by a moderator:

fenia42

Member
Μηνύματα
3.883
Likes
14.445
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ξέχασα να αναφέρω ότι εδώ και πολλά χρόνια συλλέγω εισιτήρια από μετρό,λεωφορεία,μουσεία από τα διάφορα ταξίδια μου. Εχω ακόμα και κάρτα εισόδου στη Disneyland του 1992 :)
Μου αρέσει που όλοι όσοι μπαίνουν στο σαλόνι μου για πρώτη φορά, αφού ρίξουν μια γενική ματιά και "κόψουν" το χώρο, μετά 2-3 λεπτά πηγαίνουν και στέκονται σ'αυτό το κομμάτι του σπιτιού που είναι και σε μια τόση δα γωνίτσα.
 

Attachments

Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
εγω δεν παιρνω τιτπ μονο κανα μαγνητακι αν το θυμηθω
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.287
Likes
1.352
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
εγω που κραταω και τα email με τα εισιτηρια; (προβληματικη κατασταση.... )
Κατα τα αλλα παιρνουμε μαγνητακια και στοχος μας ειναι να γεμισουμε το ψυγειο! Ακομα εχουμε κανει πορτρετα και αγορασαμε και τενεκεδενια καδρα με παλιες διαφημισεις στο μπατερι παρκ (νεα υορκη).
Τελος, σαν ενθύμιο εφτιαξα απο τα μερικα ταξιδια σε ψηφιακο βιβλιο στο blurb!
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Πριν πολλά πολλά χρόνια αγόρασα από την αγορά πίσω από το Καπαλί Τσαρσί με τα βιβλιοπωλεία και τα υπαίθρια παλαιοπωλεία ένα βυζαντινό νόμισμα και την Ιλιάδα στα τουρκικά. Από τότε όπου και να είμαι ψάχνω στα βιβλιοπωλεία έλληνες συγγραφείς που αγαπώ μεταφρασμένους στη γλώσσα της χώρας και επίσης αγοράζω αγαπημένα βιβλία στη γλώσσα που εκδόθηκαν, άσχετα αν δεν την μιλώ.
Η χώρα που στα βιβλιοπωλεία της βρήκα τις περισσότερες μεταφράσεις ελλήνων είναι η Φινλανδία (παράξενο ε!) φυσικά δεν μετράνε Γερμανία, Αγγλία και ΗΠΑ στις οποίες οι μεταφράσεις υποστηρίζονται πολλές φορές από ελληνικά χρήματα.
Το πιο ακριβό που αγόρασα είναι ένα νόμισμα από την Πολωνία και το πιο περίεργο (δεν κατάλαβα ποτέ γιατί το αγόρασα) μια φιάλη για μελάνη με τον αγκυλωτό σταυρό από την Σόφια (δεν ξέρω αν είναι καν αληθινό ή τα παράγουν στη Κίνα για τους φιλοναζιστές).
Τώρα τελευταία θέλω να αγοράζω ρολόγια, δεν είναι όμως πάντοτε φθηνά, ελπίζω στη Μόσχα να βρω ένα μεταχειρισμένο φτηνό Πρέζιντεντ.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.883
Likes
14.445
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Eγώ το πιο ακριβό μαγνητάκι που έχω αγοράσει έκανε 16 ευρώ από τη Βουδαπέστη. Είναι κούκος και ξέρω ότι με πιάσαν κορόιδο αλλά ήταν όμορφο και στα σουβενίρ δε λογαριάζω τα χρήματα.
Ιδού και το ψυγείο μου. Το μαγνητάκι είναι πάνω δεξιά. Επίσης έχω και άλλα μαγνητάκια αλλά είναι στο πλάι και στηρίζουν τους απλήρωτους λογαριασμούς :D :( :mad:
Ονειρεύομαι να πάρω ένα ψυγείο SMEG αλλά δε το έχω σε άμεση προτεραιότητα μιας και κοστίζει όσο τα αεροπορικά για τα νησιά Φίτζι :cool:
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.220
Μηνύματα
884.130
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom