Δεν ξέρω τι είδους εμπειρίες έχεις αλλά σε διαβεβαιώ ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λες ή τουλάχιστον δεν είναι πάντα έτσι.Επισης το τι χαρτια χρειαζονται για να σε καλυψουν αυτες οι ασφαλιστικες ειναι μια σελιδα απο μονο του. Εν ολιγοις, χωρις δηλωση τροχαιας, παπαλα. Οποτε αν εσυ χτυπησεις ενα κολονακι και γρατσουνισεις η σπασεις προφυλακτηρα, η το πιο συνηθες παθεις λαστιχο, θα παρεις την τροχαια να δηλωσεις ατυχημα; υπαρχει εμπλεκομενο οχημα για να ερθει η τροχαια; Θα ασχοληθει η τροχαια με την γρατσουνια σου; Εχεις δει σε καποια χωρα, συμπεριλαμβανομενης της Ελλαδας να ασχολειται η τροχαια με τις γρατσουνιες που προκαλεσες εσυ η καποιος αλλος αλλα δεν εχεις μαρτυρια;
Οποτε με το απλο "ναι μωρε, κλεισε και το full protection να εισαι ησυχος", δεν εισαι καλυμμενος πιστεψε με.
Κάνεις μιαΓια να μην σε κουραζω, σε καποιο σημειο σου αναφερει οτι δεν καλυπτει βανδαλισμο η προσωπικη αμελεια. Δηλαδη καποιος σε γρατσουνισε στο παρκαρισμα ξεπαρκαρισμα η σου σπασε τον καθρεπτη η εσκισε το λαστιχο. Θα πληρωσεις στην επιστροφη του αυτοκινητου πχ 400 ευρω απο την εγγυηση που αφησες αλλα δεν θα παρεις τιποτα πισω. Χαμενα χρηματα εν ολιγοις.
Επισης το τι χαρτια χρειαζονται για να σε καλυψουν αυτες οι ασφαλιστικες ειναι μια σελιδα απο μονο του. Εν ολιγοις, χωρις δηλωση τροχαιας, παπαλα. Οποτε αν εσυ χτυπησεις ενα κολονακι και γρατσουνισεις η σπασεις προφυλακτηρα, η το πιο συνηθες παθεις λαστιχο, θα παρεις την τροχαια να δηλωσεις ατυχημα; υπαρχει εμπλεκομενο οχημα για να ερθει η τροχαια; Θα ασχοληθει η τροχαια με την γρατσουνια σου; Εχεις δει σε καποια χωρα, συμπεριλαμβανομενης της Ελλαδας να ασχολειται η τροχαια με τις γρατσουνιες που προκαλεσες εσυ η καποιος αλλος αλλα δεν εχεις μαρτυρια;
Πώς κατάφερες να αγοράσεις την συγκεκριμένη ασφάλεια; Στο σάιτ που δίνεις, όταν επιλέγεις το πακέτο που θες προχωρώντας στην επόμενη φάση σου ζητάει να δηλώσεις χώρα κατοικίας και δεν έχει σαν επιλογή την Ελλάδα. Μάλιστα γράφει τα εξής:Κάνεις μια
Car Hire Excess Insurance
με 50 ευρώ το χρόνο και καθαρίζεις. Δυό φορές το έκανα. Σε Πορτογαλία και Βαλτικές. Απλά και γρήγορα. Και πλήρης κάλυψη για όλες τις γρατζουνιές, σπασμένους καθρέφτες, κλπ.
Το λινκ ήταν ενδεικτικό. Αυτή που είχα κάνει τότε ήταν από ένα σάιτ που είχε άλλο όνομα. Άλλαξε αλλά δεν θυμόμουν το καινούργιο. Νόμισα ότι ήταν αυτό που έβαλα, αλλά - προφανώς - δεν ήταν (αφού δεν καλύπτει Ελλάδα). Ωστόσο, το κόστος είναι αυτό που έγραψα. Δες για παράδειγμα αυτό, που καλύπτει και τόπο κατοικίας στην Ελλάδα.Πώς κατάφερες να αγοράσεις την συγκεκριμένη ασφάλεια; Στο σάιτ που δίνεις, όταν επιλέγεις το πακέτο που θες προχωρώντας στην επόμενη φάση σου ζητάει να δηλώσεις χώρα κατοικίας και δεν έχει σαν επιλογή την Ελλάδα. Μάλιστα γράφει τα εξής:
"Our policies are currently only available to persons resident in the United Kingdom, Guernsey, Jersey, Isle of Man, Republic of Ireland, France, Germany, Spain, Italy, Netherlands or Sweden. We apologise for any inconvenience that this might cause."
Εάν και δεν έχω εμπειρία από ενοικίαση αυτοκινήτου στη Βουλγαρία, θα σου εξηγήσω απλά με βάση την εμπειρία μου σε άλλα κράτη της Ε.Ε.Έχει κάποιος εμπειρία από ενοικιαση σε Βουλγαρία? Γενικα εχω μπερδευτει αρκετα με τους ορους και παει λεγοντας! Μπορει καποιος να μου το κανει οσο ποιο απλο γινετε? Οταν ας πουμε η τιμη για 6 μερες ειναι 50 ΕΥΡΩ υπαρχει κατι που δεν ξερω ? Κατι κρυφο ?
Καλησπερα. Καταλαβα τι εννοεις. Με λιγα λογια με τα διπλα λεφτα δεν πληρωνω τιποτα. Σωστα; Το θεμα μου ειναι αλλο ομως. Διαβαζω οτι σου δεσμευουν καποιο ποσο το οποιο εμενα δεν μαρεσει σαν ιδεα. Αν θες δοκιμασε να παρεις αμαξι απο εδω και θα δεις εκει που λεει για Οδικη Ασφαλεια και αν μπορεις πες μου τι καταλαβες. Γενικα ενω παιζει να ειναι κατι απλο μου φαινεται βουνο το θεμα με την προεγκριση. Επισης μπορεις να δεις το ποσο που θα κανει προεγκριση;Εάν και δεν έχω εμπειρία από ενοικίαση αυτοκινήτου στη Βουλγαρία, θα σου εξηγήσω απλά με βάση την εμπειρία μου σε άλλα κράτη της Ε.Ε.
Με τα 110 € αγοράζεις την απλή ασφάλεια, ενώ με τα διπλά λεφτά αγοράζεις τη μικτή ασφάλεια με 0 € απαλλαγή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση ατυχήματος με δική σου υπαιτιότητα τα πρώτα 600 € της ζημιάς στο αμάξι σου τα πληρώνεις εσύ και τα υπόλοιπα η ασφαλιστικη. Σε περίπτωση κλοπής του αυτοκινήτου σου τα πρώτα 1200€ τα πληρώνεις εσύ και τα υπόλοιπα της αξίας του η ασφαλιστική.
Με την μικτή ασφάλεια τα παραπάνω πόσα είναι μηδενικά. Δηλαδή έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
Επίσης, όταν λέμε ότι έχεις οδική πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι εννοούν...Σε περίπτωση βλάβης του αυτοκινήτου σου η οδική έρχεται συνηθως δωρεάν. Σε περίπτωση όμως ατυχήματος με δική σου υπαιτιότητα μπορεί να σου ζητήσουν ένα μεγάλο ποσό για την οδική, εάν δεν συμπεριλαμβανεται στο πακέτο ασφάλισης που κάνεις. Στη Γερμανία δεν συμπεριλαμβανόταν η οδική στο απλό πακέτο ενοικίασης.
Το ποσό της εγγύησης που δεσμεύει προσωρινά η εταιρεία είναι πολύ μικρό στην περίπτωση της μικτής ασφάλειας. Το ποσό το αποδεσμεύει σε 2 -3 εργάσιμες μετά την επιστροφή του αυτοκινήτου.
Το ποσό της προεγκρισης δεν αναφέρεται σαφώς γιατί εξαρτάται από το είδος της ασφαλειας που θα επιλέξεις και από το είδος του αυτοκινήτου.Καλησπερα. Καταλαβα τι εννοεις. Με λιγα λογια με τα διπλα λεφτα δεν πληρωνω τιποτα. Σωστα; Το θεμα μου ειναι αλλο ομως. Διαβαζω οτι σου δεσμευουν καποιο ποσο το οποιο εμενα δεν μαρεσει σαν ιδεα. Αν θες δοκιμασε να παρεις αμαξι απο εδω και θα δεις εκει που λεει για Οδικη Ασφαλεια και αν μπορεις πες μου τι καταλαβες. Γενικα ενω παιζει να ειναι κατι απλο μου φαινεται βουνο το θεμα με την προεγκριση. Επισης μπορεις να δεις το ποσο
1. Εάν το επιτρέπει η εταιρία ενοικίασης δεν υπάρχει πρόβλημα να βγάλεις το αυτοκίνητο εκτός χώρας. Συνήθως επιτρέπεται και κάποιες εταιρίες χρεώνουν ένα μικρό ποσό. Κατά κανόνα όλα αυτά αναγράφονται στους όρους ενοικίασης ώστε να γνωρίζεις από πριν τι ισχύει.