Μαυρίκιος Εντυπώσεις από Μαυρίκιο

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Σοφία με κάλυψε ο Δεφκαλίων, χρήματα να αλλάξεις στο αεροδρόμιο του Μαυρικίου, ρουπίες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Κατ' εμέ καλύτερα να νοικιάσεις ταξί ή οδηγό (μην ανησυχείς για το πού θα τους βρεις, θα σε βρουν εκείνοι έξω από τα ξενοδοχεία και στις παραλίες!:)) για να μην ταλαιπωρηθείς και να σε ξεναγήσουν κιόλας. Η οδική σήμανση δεν είναι και τόσο καλή και οδηγούν αριστερά. Παζάρεψε την τιμή όσο μπορείς.
Θα πας Ντουμπάι Ιούλιο!!!??? Προετοιμάσου για απίστευτες θερμοκρασίες 45 βαθμών και άνω! Εμείς πετύχαμε 38 βαθμούς και ήταν Απρίλιος! Ωχ ωχ ωχ! Καλά να περάσετε!
 

sofiaNY

Member
Μηνύματα
35
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλικη Πολυνησια
Σε ευχαριστω μενια μου!το εχω ακουσει οτι ιουλιο μηνα θα ψηθουμε αλλα το θεωρησα ευκαιρια να διανυκτερευσουμε μιας και η πτηση ειναι μεσω ντουμπαι.γι'αυτο και θα κλεισω δωματιο jumeirah να ψιλοδροσιζομαι.να πεφτω κατευθειαν στην θαλασσα!να'ναι καλα αυτο το φορουμ που μαθαινουμε πολυ σημαντικα πραγματα πριν ταξιδεψουμε.μπραβο σας! :clap::clap::clap::clap:
 

maredia

Member
Μηνύματα
121
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
Τιμές Μαυρικίου...
Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να γράψω τις τιμές που βρήκαμε εκεί (πριν τις ξεχάσω!) και οι οποίες ισχύουν όλο το χρόνο.
Τιμή ξαπλώστρας στο Trou aux Biches:150 ρουπίες=3,75 ευρώ η ξαπλώστρα (αρχικά μας ζήτησε 250 ρουπίες και μόλις κάναμε να φύγουμε το άλλαξε, την επόμενη μέρα άκουσα να ζητάει από κάποιους άλλους 300 ρουπίες, οπότε βγάλτε συμπέρασμα!)

Εκδρομή PRIVE στο Νότο (Curepipe, Floreal, Trou aux cerfs volcano, Grand Bassin-άγαλμα Σίβα, Alexandra Falls, 7 couillers terre, Chamarel falls, Black River Gorges, Gasela Park) ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ:1500 ρουπιες=37,5 ευρώ/ το ζευγάρι!
Εαν κάποιος θέλει να παει με γκρουπάκι 8-10 ατόμων, η ίδια εκδρομή κοστίζει 350 ρουπιες=8,75 ευρώ/άτομο. ( τα εισιτήρια για τα πάρκα δεν περιλαμβάνονται και κυμαίνονται από 100 εως 200 ρουπίες)
Οι ίδιες τιμές ισχύουν και για εκδρομή στο νοτιοανατολικό τμήμα κ.ο.κ.

Ενοικίαση αυτοκινήτου: από 20 ευρώ/μέρα αλλά οδηγούν στα αριστερά :) !
Τα ταξί ακριβά και θέλουν λίγο ψάξιμο.Πχ ο ένας μας έλεγε 15 ευρώ και μετά από πέντε μέτρα κάποιος άλλος μας έλεγε 8 ευρώ για την ίδια διαδρομή!

Για το Pamplemousses δώσαμε 20 ρουπίες=0,50 ευρώ για να πάμε με λεωφορείο από το Trou aux Biches όπου μέναμε (διαδρομή 20 λεπτών περίπου).Από το Pamplemousses μπορείς να πας με τα πόδια στο μουσείο της ζάχαρης Aventure du Sucre.

Εκδρομή στο Ile aux cerfs (μεταφορά στο Trou d'eau Douce και από εκεί με high speed στους καταρράκτες Grande Riviere Sud και έπειτα στο Ile aux cerfs), η οποία περιελάμαβανε γεύμα και επίδειξη sega dance: 1250 ρουπίες=31,25 ευρώ/άτομο με αστακό, 1000 ρουπίες χωρίς αστακό. Υπήρχε και ένα γραφείο όμως που χωρίς σέγκα και χωρίς αστακό την είχε 700 ρ.=17,5 ευρώ. Εδώ θα ήθελα να πω ότι στο νησάκι αυτό συναντήσαμε ένα ζευγάρι Ελλήνων που πλήρωσαν 160 ευρώ για την ίδια εκδρομή, την οποία έκλεισαν μέσω του ξενοδοχείου όπου έμεναν...

Στα εστιατόρια δίναμε στη χειρότερη 25 ευρώ και οι 2 και με πολύ φαγητό, εκτός από μια φορά που δώσαμε 4000 ρουπίες=100 ευρώ στο www.chamarel.mu, το οποίο όμως είναι φοβερό, με καταπληκτική θέα και σούπερ πιάτα (ακόμη θυμάμαι το μιλφέιγ ψαριών) και αξίζει τα λεφτά του.

Στην παραλία τρως ανανά, μπανάνες, φρούτα του πάθους και άλλα εξωτικά σε εξευτελιστικές τιμές για εμάς που ζούμε εδώ, καθώς και Dholl Puri και άλλες κρεολ λιχουδιές.

Τα κοσμήματα, τα παρεό κλπ που πουλάνε οι πλανόδιοι στην παραλία δεν έχουν συγκεκριμένη τιμή και ακριβαίνουν πάρα πολύ όσο προχωράς προς τις πλαζ έξω από τα 5αστερα και 4αστερα ξενοδοχεία. Το ίδιο κολιέ στην Trou aux biches είχε 12 ευρώ και στην Flic en Flac έξω από το Sofitel 50 ευρώ!

Γενικά εμένα προσωπικά το νησί μου φάνηκε πολύ φθηνό, αρκεί να το ψάξεις λίγο και φυσικά να μην τα αφήνεις όλα στα "χέρια του ξενοδοχείου", ειδικά αν είναι πολλών αστέρων!


Κατα τ'άλλα είναι πάρα πολύ ωραίο το νησί και έχει πολλά να δεις και να κάνεις όπως έχουν προαναφέρει άλλοι συμφορουμίτες. Είναι άκρως κατάλληλο για τα παιδιά καθώς είναι ασφαλές και προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες, ο καιρός όμως τον Ιούλιο δεν ενδύκνειται για να πας και απορώ πως όλοι λένε ότι είναι μια χαρά εποχή!Οι θάλασσες είναι κρύες και ο καιρός αλλάζει συνέχεια: βρέχει αρκετά συχνά και τα βράδια είναι ακόμη πιο κρύα.Οι ντόπιοι που γνωρίσαμε ( κάποιοι φορούσαν χοντρά μπουφάν να φανταστείτε!), μας είπαν ότι από τον Αύγουστο αρχίζει να καλυτερεύει
( όχι πολύ όμως) και ότι η καλύτερη εποχή για διακοπές είναι ο Νοέμβριος. Το Δεκέμβριο έχει επίσης πολυ ζέστη αλλά και πάρα πολλούς τουρίστες, οπότε καλύτερα να τον αποφεύγουμε..
Από καταλύματα μπορείς να βρεις ότι θες και σε πολύ καλές τιμές. Κάτι που δε θα ξεχάσω ποτέ είναι ο γάμος ινδουιστών στον οποίο μας κάλεσε ένας ντόπιος που γνωρίσαμε εκεί -και πολύ καλός φίλος τώρα πια!- και ειδικά η δεξίωση.Απίστευτη εμπειρία!
Ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ με τόσες αριθμητικές λεπτομέρειες!Το σίγουρο πάντως είναι ότι αξίζει να πας σε αυτό το νησί!
 

Attachments

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.971
Likes
9.390
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Δεν κουρασες καθολου Maredia , ισα ισα ευχαριστουμε για τις πληροφοριες. Ιδιαιτερα ευχαριστο ακουστηκε το μιλφειγ ψαριων , οι μπανανες και αναναδες στην παραλια.:lol:
Απ΄οσα μας λες κι εμενα μου φαινεται φθηνο το νησι και συμφωνω οτι το βασικο ειναι να ψαξει κανεις περα απο τα πενταστερα ξενοδοχεια. Το οφελος δεν ειναι μονο οικονομικο πιστευω :).
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Καλώς μας ήρθες πίσω Maredia! Τελικά οι τιμές είναι κάτι πολύ σχετικό στους περισσότερους προορισμούς. Οσον αφορά τον καιρό, υποτίθεται ότι ο Ιούλιος είναι σχετικά ξηρός μήνας (εκτός από τις ΝΑ περιοχές όπου έχει και φοβερό αέρα), όμως με τις κλιματικές αλλαγές δεν μπορείς πλέον να είσαι σίγουρος. Οπως και τον Μάρτιο που πήγαμε εμείς, υποτίθεται ότι ειναι περίοδος κυκλώνων, όμως τις μέρες που μείναμε είχε υπέροχο ήλιο και καθόλου αέρα, ενώ μια μέρα πριν φτάσουμε είχε τροπική καταιγίδα με θύματα... Επιστροφή στην καθημερινότητα τώρα!!!:p
 

maredia

Member
Μηνύματα
121
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
Go2dbeach έχω και καλύτερο:sharad στην παραλία, δηλ ανανάς σε κομματάκια μέσα σε ζωμό( δεν ξέρω από τι, αλλά ήταν υπέροχο) και αν θες τσίλι απο πάνω :shock: (καίει πολύ)και ταυτόχρονα τεράστιες καρύδες με καλαμάκι για να ξεδιψάς..
Μἐνια είπες την κατάλληλη λέξη για τον καιρό του Ιουλίου: υποτίθεται!Οι ντόπιοι μας είπαν ότι γενικά είναι το καταχείμωνο τους, απλά δεν έχει τόσες βροχές όσες το Φεβρουάριο και ότι δεν κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Είχε πλάκα εμείς να κυκλοφορούμε με ζακέτα και μαγιώ από κάτω γιατί κάποιες ώρες έβγαινε και ήλιος (!) και οι εκεί κάτοικοι με μπουφάν και κάποιες κυρίες ακόμη και με γούνες! Γι'αυτούς που ζούνε σε κρύες χώρες και τους βλέπουμε ακόμη και στην Αθήνα το Δεκέμβριο με tshirts και βερμούδες είναι καλά φαντάζομαι!Άσε που όλα κλεινουν μετά τις 6 που σκοτεινιάζει και δε διοργανώνουν γιορτές και events όπως το καλοκαἰρι..Μόνο κάποια εστιατόρια και 1-2 μπαράκια στο Grande Baie είναι ανοιχτά .
Το Μάρτιο είναι σίγουρα καλύτερα.Όσο για τις τιμές, πιστεύω ότι εκεί πἐρα από το δικό μας ψάξιμο πρέπει κάποιος να τους ελέγξει λίγο γιατί πραγματικά χρεώνει ό,τι θέλει ο καθένας με μεγάλες αποκλίσεις.
Πάντως έχω κρατήσει αρκετά φυλλάδια από διάφορα γραφεία στο trou aux biches και στο γκραντ μπει με τιμές για εκδρομές κλπ, ώστε να βοηθήσω όποιον πρόκειται να πάει.Επιστροφή στην πραγματικότητα τώρα, την οποία οι ωραίες αναμνήσεις και εμπειρίες την κάνουν πολύ καλύτερη.
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Maredia καλώς ήρθες.
Λίγο αργά αλλά δεν είχα πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Περιμένουμε φωτογραφίες γι αρχή:)
 

maredia

Member
Μηνύματα
121
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
Ευχαριστώ Ντίνα!Καλώς σας βρήκα..
Έχω ήδη ανεβάσει κάποιες φωτό, αλλά καθώς τις επεξεργάστηκα για το web, δεν είναι τόσο καλές δυστυχώς.. Εσύ που έχεις πάει εκεί, θα καταλάβεις σίγουρα τη διαφορά! :)
 
Μηνύματα
78
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα μάλλον..
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία Θιβέτ Νεπάλ
Έχω μία απορία με τα χρήματα, υπάρχουν ανταλλακτήρια ή τράπεζες που μπορείς να βρεις σχετικά εύκολα στο νησί ή να χαλάσω στο αεροδρόμιο, τι νομίζετε ότι μέ συμφέρει?
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μόνο στο port-luis μπορείς να αλλάξεις χρήματα, και φυσικά και στα ξενοδοχεία, αλλά μάλλον καλύτερα να αλλάξεις στο αεροδρόμιο μόλις φτάσεις, κι'εγώ έτσι το είχα κάνει.
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Στα ξενοδοχεία σίγουρα θα βρεις, καλύτερα όμως στο αεροδρόμιο.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.224
Μηνύματα
884.314
Μέλη
38.917
Νεότερο μέλος
drsofika

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom