Εντυπώσεις από τα πλοία της ακτοπλοΐας μας

sophia_det

Member
Μηνύματα
213
Likes
225
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
06/12/2011 - BLUE STAR FERRIES «Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑ» ΣΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ LLOYD’S LIST
Ως «Η καλύτερη εταιρεία της χρονιάς» για το 2011 ψηφίστηκε η BLUE STAR FERRIES στα Ναυτιλιακά Βραβεία της Lloyd’s List.

Η υπευθυνότητα και η αξιοπιστία που διακρίνουν την πολύχρονη πορεία και τη συνεχή εξέλιξη της εταιρείας διακρίθηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 στην Αθήνα. Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BLUE STAR FERRIES, κος Μιχάλης Σακέλλης.

Η δρομολόγηση του ολοκαίνουργιου BLUE STAR DELOS, μόλις στις 11 Νοεμβρίου 2011, στις γραμμές των Κυκλάδων και η παραλαβή του BLUE STAR PATMOS, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2012, επιβεβαιώνουν τη συνέπεια του Ομίλου ATTICA GROUP για τη συνεχή εξέλιξη της εταιρείας αλλά και για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των νησιών μας.

http://www.bluestarferries.gr/site/content.asp?sel=0&artid=2591&loc=1
 

danev

Member
Μηνύματα
519
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
H διοίκηση των Μινωικών Γραμμών κατεθεσε αίτηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας για δρομολόγηση των δύο δίδυμων πλοίων της «Olympia Palace» και του «Europa Palace» στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά - Πειραιάς.
Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία, τα δύο πλοία «αποτελούν στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα, ταχύτερα και πολυτελέστερα πλοία στην κατηγορία τους», ενώ «η ναυπήγησή τους ολοκληρώθηκε το 2002 και το 2001 αντίστοιχα, σε σχέση με τα δύο πλοία της ΑΝΕΚ που εξυπηρετούν σήμερα τη δρομολογιακή γραμμή Πειραιάς – Χανιά – Πειραιάς».
Μακάρι........
 
Μηνύματα
17
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
σαντορινη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
καλησπερα!επι την ευκαιρια να σε ρωτησω για την αιτηση που εκαναν οι μινωικες γραμμες..αυτο ποτε εγινε?εγω πηγαινοερχομαι συχνα αθηνα απο χανια-πειραιας με ανεκ.το λατω που απορω πως υπαρχει ακομα ειναι απαρεδεκτο.αντιθετα με το ελυρος θεωρω πως ειναι πολυ καλυτερο.ευχαριστω!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μην ασχολειστε αδικα. Το αιτημα εχει απορριφθει στις 10/2.
Σορυ danev..
 

danev

Member
Μηνύματα
519
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.317
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Μινωϊκές Γραμμές: Εξέδωσαν ανακοίνωση για την απόρριψη του αίτηματος για τα Χανιά
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012



Αντιδρούν μέσω ανακοίνωσης οι Μινωϊκές Γραμμές στην απόρριψη του αιτήματός τους για δρομολόγηση δύο πλοίων τους στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά. Το αίτημα απέρριψε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την περασμένη Παρασκευή όπως έγραψε το Μarinews.gr.

Η εταιρεία με σημερινή της ανακοίνωση –τοποθέτηση δημοσιοποιεί στοιχεία του υπομνήματος που είχε καταθέσει στον τέως υφυπουργό Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη.
Η εταιρεία είχε κάνει αίτηση για δρομολόγηση των δύο υπερσύχρονων ελληνικών πλοίων, των H/S/F ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ και H/S/F ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ.

Όπως υπογραμμίζει η διοίκηση των Μινωϊκών με αυτή τη νέα επιχειρηματική τους κίνηση στοχεύουν:

1. Στη δημιουργία, εν μέσω ύφεσης, επιπλέον θέσεων εργασίας, με δεδομένο ότι τα υπό ελληνική σημαία πλοία H/S/F ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ και H/S/F ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ θα επανδρωθούν με έλληνες ναυτικούς, ενώ χάριν της λειτουργίας της νέας αυτής γραμμής, θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας στην πόλη αλλά και στο λιμάνι των Χανίων.
1. Στην αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τα Χανιά μέσω του διεθνούς δικτύου μεταφορών που μόνο οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ διαθέτουν στην Ελλάδα, ως μέλος ενός εκ των μεγαλύτερων ομίλων μεταφορών δια θαλάσσης στην Ευρώπη.
2. Στην τήρηση των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού, όπως αυτός ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αποκατάσταση συνθηκών ανταγωνιστικής αγοράς, με στόχο την οικονομική πρόοδο και την επίτευξη κοινωνικής ευημερίας.
«Ως εκ τούτου, η διοίκηση των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ θεωρεί βέβαιο ότι, οι υποβληθείσες δηλώσεις της για δρομολόγηση των δύο υπερσύγχρονων δίδυμων πλοίων της H/S/F ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ και H/S/F ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ, στην προαναφερόμενη γραμμή από την 1η Απριλίου 2012, θα τύχουν της θετικής αποδοχής του αρμόδιου Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, χάριν της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, τον εμπορικό κόσμο και περαιτέρω της ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «ο υπουργός δεν έχει τη δυνατότητα να αγνοήσει απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινιών και να παρέμβει.»


marinews.gr
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
και να τι επιμελώς δεν λένε στην ανακοίνωση:

η διοίκηση των Μινωικών ζήτησε την ετήσια δρομολόγηση του πλοίου Olympia Palace στις 2 Φεβρουαρίου στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά, που σύμφωνα με το νόμο, κάτι τέτοιο είναι εκπρόθεσμο και το συγκεκριμένο αίτημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έως τις 31/01 του 2012.
Επίσης ζήτησε την τρίμηνη δρομολόγηση του πλοίου «Europa Palace» για τη γραμμή Πειραιάς-Χανιά από 01/04/2012, αλλά ο νόμος ορίζει ότι η έκτακτη δρομολόγηση εγκρίνεται, μόνον εφόσον δεν καλύπτονται οι συγκοινωνιακές ανάγκες της γραμμής από άλλο πλοίο.
Χανιά: "Όχι" (;) στη δρομολόγηση δύο πλοίων των "Μινωικών"
 
Μηνύματα
17
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
σαντορινη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Παιδια το σιγουρο ειναι πως οπως και να παιχτει το θεμα οτι πλοιο κι αν βαλουν αν βαλουν φυσικα..θα ειναι για μικρο χρονικο διαστημα.τα συγκεκριμενα πλοια των μινωικων γραμμων που τεθηκε θεμα για να κανουν δρομολογια συγκεκριμενης χρονικης περιοδου εχουν μεγαλη χωρητικοτητα επιβατων.αν θυμαμαι καλα διαβασα γυρω στους 2.900 κατι..που σημαινει οτι αφορα καθαρα την τουριστικη περιοδο της κρητης και επειτα παλι θα δρομολογηθουν για αλλη μια φορα τα πλοια της συμφορας.Στο Ρεθυμνο κοπηκαν τα πλοια εδω κ αρκετα χρονια.δεν θυμαμαι ακριβως το ποτε αλλα οταν υπηρχαν ηταν πλοια της ανεκ.λογω συμφεροντων εξαφανιστηκαν(μεγαλο κεφαλαιο για συζητηση)δεν θα μου κανει λοιπον εντυπωση αν καποια στιγμη δεν θα υπαρχουν ουτε απο τα χανια.με τα πλοια που κρατανε την γραμμη χανια-πειραιας ειναι σαν να μας λενε πως τα ψωμακια της ανεκ τελειωνουν!
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.317
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
αυτά δεν τάξερε ο Αντωνάκης και διαμαρτύρεται!!!;
τούστειλα και τη διατριβή στην Αγγλία με δορυφορικό φαξ, προ email εποχής!!
 

danev

Member
Μηνύματα
519
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Το καλοκαιράκι ξεκίνησε :clap: και είναι καιρός για το καθιερωμένο μας ραντεβού με τα πλοια της ακτοπλοΐας μας.
Στο πρόσφατο ταξίδι μου Κρήτη και κατά την επιστροφή, προτίμησα να αλλάξω την αγαπημένη μου ασπροκόκκινη εταιρεία και να προτιμήσω το κατασκευής 2000, Blue Star 1 το οποίο προσωρινά και για 3-4 μήνες δίπλωσε στην γραμμή του Ηρακλείου, εναλλάξ τα S/F και CHAMPION για το καθιερωμένο τους Σέρβις (μπουζί, πλατίνες, τακάκια κλπ). :D
Καθυστέρηση 40 λεπτών για την αναχώρηση και έτσι μας πρόλαβε το ασπροκόκκινο το οποίο ως συνήθως είναι <εγγλέζος>.
Μέχρι τον Πειραια τα πλοία ταξίδεψαν σχεδόν διπλα-διπλα.
Οι κοινόχρηστοι χώροι θυμίζουν πολύ S/F, είναι παρα πολύ βολικοί και καθαροί με σημεία αναφοράς το πλωραίο μπαρ με θέα στον καθρέπτη και το πελώριο πρυμναίο αίθριο. Τα καταστήματα λίγο στριμόκολα, οι τιμές του εστιατορίου καλές, η ευγένεια του πληρώματος μέτρια και το 70% των επβατών αλλοδαποί εργάτες που το προτιμούν για το φθηνότερο εισιτήριο. Το ταξίδι έγινε με γεμάτο κόντρα 7άρι που έκανε το Πλοιο των 176 μέτρων να τρίζει και να ψιλοκουνιέται. :lol:
Λόγω κρίσης και προφανώς για οικονομία καυσίμων διάρκεια ταξιδιού 9 ώρες! Και το κερασάκι ήταν ότι λόγω βλάβης του καταπέλτη στο γκαράζ εγκλωβιστήκαμε 45 λεπτά ( με φορεμένα κράνη και μπουφάν) μέχρι να μας ανοίξουν! Μέχρι ξύλο που δεν έπεσε!:mad:
Επόμενη ανταπόκριση από Παροναξία σε λίγες μέρες.:clap:
 

danev

Member
Μηνύματα
519
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Blou star NAXOS.
Από Πειραιά για Συρο Τηνο Μύκονο. Βολικά δρομολόγια και στο Πήγαινε και στο Ελα.
Πλοιο δεκαετίας, κατασκευής Κορέας.
Ωραίο το σαλόνι της διακεκριμένης θέσης, πολλά τα αριθμημένα καθίσματα – πολυθρόνες αλλά περιορισμένοι οι χώροι της οικονομικής θέσης, οπότε αναγκαστικά θα βγεις κατάστρωμα.
Στα μειον τα ακριβά εισιτήρια και στο ότι κρατούσαν κλειστό το <κλειστό> αίθριο του πάνω ορόφου, ο κόσμος στριμωχνόταν στο κάτω, και το άνοιξαν στα μέσα της διαδρομής. Το <κλειστό> είναι το καλύτερο σημείο για το καλοκαίρι με πανοραμική θέα! :shock:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.836
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom