Ιταλία Εξαήμερο Ταξίδι Απουλία με μια στάση Ματέρα

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
οι μέρες πλησιάζουν και το δίλημμα και ερώτηση είναι το εξής:

Κατάστρωμα ή θέσεις αεροπορικού τύπου. Με καμπίνες ξεφεύγει ανεβαίνει το κόστος δυστυχώς.

Όσοι έχετε ταξιδέψει τι προτείνεται;
πρωτα πρεπει να πεις ονομα πλοιου. δεν ειναι ολα ιδια.
 

milaber22

Member
Μηνύματα
33
Likes
10
Καλημέρα.
Ηγουμενίτσα Πριντεζι sorrento
Μπάρι - Ηγουμενίτσα SUPERFAST II (βολεύει γιατί φεύγει 20.00)
Αν είναι καλύτερο το SUPERFAST II μπορούμε να πάμε και από Ηγουμενίτσα Μπάρι και να κατέβουμε μετά Λέτσε
 
Μηνύματα
772
Likes
611
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Όσο και αν δεν είναι οικονομικό, θα πρότεινα καμπίνα ανεπιφύλακτα. Έκανα πριν ένα μήνα το ταξίδι Ηγ/νίτσα-Brindisi με το Sorrento (μετ' επιστροφής) και η κατάσταση που επικρατούσε στα ομολογουμένως πολύ μικρά σαλόνια ήταν... απερίγραπτη. Το ίδιο και στο Superfast πέρισυ. Πρόκειται για την φθηνότερη διέλευση μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας (και Βαλκανίων κατά προέκταση) με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει τον ανάλογο κόσμο και η κατάσταση που επικρατεί είναι η εξής: Όλα τα σαλόνια, εστιατόρια και κοινόχρηστοι χώροι καταλαμβάνονται αμέσως από κουβέρτες, φλοκάτες στρώματα κλπ, τα τάπερ και οι λαδόκολλες με ότι "λιχουδιά" μπορείς να φανταστείς βγαίνουν και συνοδεύονται με άφθονο ρακί, ουίσκι κλπ. Και στα δύο πλοία, η ... ευωδία και η φασαρία ήταν ανυπόφορη και δεν μπρούσες με τίποτε να ξεκουραστείς ώστε να οδηγήσεις την επόμενη μέρα το πρωί.
Καμπίνα λοιπόν και όταν νοιώσεις σαν σε όαση θα με θυμηθείς...
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
να ξεκουραστείς ώστε να οδηγήσεις την επόμενη μέρα το πρωί.
.
καλα δεν κανει κ το μεγαλο ταξιδι..απο το Μπριντιζι στο Λετσε θα παει.ουτε 1 ωρα..
κατα τα αλλα συμφωνω με οσα λες. αν βεβαια οπως τεθηκε το οικονομικο ειναι στην 1η θεση των κριτηριων, τοτε προτεινω Superfast κ ντεκ, η κ το Σορρεντο κ ντεκ. προσωπικα τα καθισματα λεωφορειου δε μ' αρεσουν. αν ομως θελεις λιγο ησυχια κ μιλαμε για μικρη διαφορα παρτα. αν κ στο πηγαινε δεν πρεπει να εχει μεγαλη πληροτητα.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Πάντως μη τρέφεις πολλές φιλοδοξίες για το Castel. Αν και μνημείο της Unesco δεν με εντυπωσίασε. Η Matera είναι εξαιρετική όντως, το Alberobello αν και γοητευτικό είναι αρκετά τουρστικό, η Gallipoli όχι κάτι να κόψεις φλέβες, το Lecce είναι κλασσική αξία. Εγώ θα πρόσθετα και το Otranto που μου άρεσε. Τα ελληνόφωνα δεν λένε κάτι δυστυχώς. Εμείς επισκεφθήκαμε το μουσείο στο Calimera και πετύχαμε και τοπικό πανηγύρι που ήταν όλα τα λεφτά με μουσική και χορό. Διαμονή κάναμε σε 2 μονο σημεία (εκτός πολεων) και μετά διαδρομές.
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Το κείμενο σου μεταφέρθηκε εδώ.
Αν θέλεις κάποιο άλλο τίτλο στην ιστορία σου παρακαλώ πες μου να τον αλλάξω, ώστε να τη μεταφέρω στις τελειωμένες.

Ευχαριστώ.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Χαιρετώ την παρέα!
Τσίμπησα την προσφορά της Βολοτέα για Μπάρι και τώρα δεν ξέρω πώς να μοιράσω τις μέρες μου και τι να πρωτοδώ!
Ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή. Αρχές Ιουλίου πετάμε για Μπάρι, από κει θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο και θα γυρίσουμε την Απουλία για 5 μέρες.Έχω κάνει ήδη μια σχετική έρευνα αλλά έχω αρκετά κενά. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η διαμόρφωση του προγράμματος και κατ' επέκταση τα μέρη που θα διανυκτερεύσουμε. Επειδή θα είναι καλοκαίρι θέλουμε να διακοπάρουμε κιόλας, να κάνουμε και τις βουτιές μας, οπότε μας ενδιαφέρει περισσότερο να κινηθούμε στην επαρχία, χωρίς όμως να αλλάζουμε κατάλυμα κάθε μέρα. Συν τοις άλλοις θέλουμε να δούμε και τη Ματέρα (ξέρω πως δεν ανήκει στην Απουλία αλλά βολεύει και μου έχουν πει πολύ καλά λόγια -άρα άχαστη). Κι έτσι το ένα βράδυ θα μείνουμε εκεί.
Επίσης διάβασα ότι αξίζει και το Λέτσε. Σκέφτηκα να μείνουμε 3 βράδια εκεί ώστε να κάνουμε τις εκδρομές μας σε Οτράντο, Καλλίπολη, ελληνόφωνα χωριά και στις παραλίες. Πιστεύετε ότι βολεύει; Και το κυριότερο: αξίζει να κάνουμε στο Λέτσε 3 διανυκτερεύσεις ή επειδή θα 'ναι κατακαλόκαιρο να κοιτάξω κάπου αλλλού; Πού όμως; Θέλουμε να ειναι γραφικά και να έχει μια σχετική ζωή το βράδυ, μην επικρατεί νέκρα. Μας μένει όμως κι άλλη μια διανυκτέρευση. Σκέφτηκα να κινηθούμε βόρεια του Μπάρι και να μείνουμε στο Βιέστε. Αξίζει ή θα μας φανε οι αποστάσεις τζάμπα; Πληζ, δώστε τα φώτα σας οι γνώστες μπας και καταφέρω να βάλω μια τάξη.
Επίσης είναι καλοδεχούμενα τα τιπς για παραλίες χωρίς λαοπλημμύρα, για γραφικά χωριά (το Αλμπερομπέλλο το 'χω στα υπόψη), για φαγάδικα, ποτάδικα κι ό,τι έχετε ευχαρίστηση!
Ευχαριστώ!
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Αντε βρε!Μολις χτες επεσε στο τραπεζι ενα πενταημερο,καραβακι για μπαρι και περιξ.Εχουμε 5 διανυκτερευσεις και σκεπτομαι ολες στο Μπαρι με ημερησιες τριγυρω,Αλμπερομπελλο,Λετσε,Ταρανδα...για οσοι μπορειτε βοηθατε..Να προσθεσω ,ολες οι μετακινησεις με τρενο,η λεωφορειο..
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Άντε να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε @coco... :rolleyes:
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
μια και αλλο ταξιδι για εξω φετο δεν παιζει,θα θελα να το κανω αυτο ενα ομορφο ταξιδι..Στενα τα περιθωρια,αλλα εκει πρεπει να κινηθω..Ψαχνω ,βεβαια,διαβαζω,αλλα καλο ειναι να δωσουν ενα χερακι οι εδω επαιοντες...αντε βρε,να βγαλουμε κανενα λαυρακι...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.455
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom