Γαλλία Επίσκεψη στα αξιοθέατα του Παρισιού

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
28.997
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
3) Στις Βερσαλλίες μπαίνεις με προτεραιότητα, αλλά αν θέλεις να επισκεφτείς τους κήπους – αξίζει αν είναι καλός ο καιρός και Κυριακές για να δεις το show με τα συντριβάνια- πληρώνεις ένα επιπλέον ποσό (με έκπτωση για τους κατόχους της κάρτας). Ήταν 5 ευρώ πέρυσι τον Αύγουστο.
Τώρα το χειμώνα (μέχρι τέλη Μαρτίου), καθώς και όλο το χρόνο τις καθημερινές, η είσοδος στους Κήπους είναι δωρεάν. Πληρώνεις μόνο όταν έχει το σόου (Grandes Eaux musicales). Για το 2008, αν δεν υπήρχαν απεργίες, αυτό θα ήταν τα σαββατοκύριακα και οι αργίες από 22/3 μέχρι 28/9.
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Εγώ πάντως είχα πάει αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά και δεν βρήκα ουρά στο Λούβρο. Όσο για τα εστιατόρια,επειδή έμενα στο www.HotelBugrundy.fr στην Place de la Madeleine, εκεί δίπλα ειχα βρει ένα που ειδικευέται στα souffle www.lesouffle.fr . Γιατί αν δεν φας στο Παρίσι σουφλέ, που θα φας;
Επίσης εκεί δίπλα, αλλά δεν θυμάμαι την ακριβή διεύθυνση και το ονομα, είναι ένα άλλο πολύ γραφικό εστιατόριο, σαν τα δικά μας μεζεδοπολεία. Ο ιδιοκτήτης κάνει συνέχεια αστεία με τους πελατες, οι οποίοι σημειωτέον δεν είναι τουρίτες αλλά ντόποι και το μαγαζί είναι πολύ μικρό με αποτέλεσμα να κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι μαζί με άλλους (π.χ.:σε ένα τεσσάρι τραπεζι, δύο ζευγάρια). Η κουζίνα του βέβαια είναι γνήσια Γαλλική και μάλιστα θα έλεγα της επαρχίας. Πήγαινε και θα με θυμηθείς!!!!
Νομιζω ότι είναι στην συμβολή των Rue du Mont Thabor και Rue de Mondovi.
Αν πας πάντως σε αυτή την γειτονιά, θα τα βρεις και τα δύο. Σε αυτά τα στενάκια είναι και η Αγγλική πρεσβεία, για να τα εντοπίσεις πιο εύκολα.
Στην Champs Elysees, στα κάθετα στενάκια κάπου στο κέντρο της, θα βρείς πάρα πολλά εστιατόρια και πολύ μοδάτα, από όλον τον κόσμο. Θέλει ψαξιμο. Εμένα πάντως μου άρεσαν αρκετά και δεν ηξερα σε ποιο να μπώ. Ελπίζω να σε βοήθησα.;)
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.784
Likes
1.111
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά! Έχω ακούσει και ψάξει πολλά, αλλά πάντα είναι καλύτερα να συζητάς με κάποιον που έχει ίδια εμπειρία! Τώρα έχω και μία άλλη απορία :lol:, να τολμήσω να πάω Κυριακή; Ως πρώτη Κυριακή του μήνα υποτίθεται ότι είναι ελεύθερη η είσοδος. Το θέμα είναι, θα βρω είσοδο ή θα είναι ο κόσμος παστωμένος επάνω και δε θα τη βλέπω καν;

Αλήθεια, μια που το συζητάμε, έχετε να προτείνετε κάποιο καλό εστιατόριο με λογικές τιμές (15-25? το άτομο) που να είναι λίγο ιδιαίτερο;
πολύ χαμηλό μπατζετ μας έβαλες boubou με 15€ τρως ωραιότατα στο gallerie lafayette (δεν εννοείς αυτό ιδιαίτερο μάλλον) στον επάνω όροφο με θέα το παρίσι. επίσης στο σημείο με την καλύτερη θέα στο παρίσι συμπεριλαμβανόμενου του πυργου αιφελ ειναι o ουρανοξυστης www.tourmontparnasse56.com μπορείς να πιείς το ποτό σου ή μισή φιάλη κρασί με 22€ . αν διαθέτεις περισσότερα χρήματα τότε σου προτείνω το www.le-train-bleu.com είναι ιδιαίτερο έχει και πλούσιο μενού με 49-52€ με το κρασί.
 

boubou

Member
Μηνύματα
14
Likes
0
Εξακολουθώ να σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ! Το ήξερα ότι τελικά θα πάμε στο Παρίσι πιο ενημερωμένοι και από ξεναγοί πρακτορείου... Συνεχίστε παιδιά... Συνεχίστε!!! :)

Α! Κι ένα τελευταίο βρε παιδιά! Στη Βιένη πέρυσι το καλοκαίρι βρήκαμε πάρα πολλά εστιατόρια βιενέζικου χρώματος που κυμαίνονταν σε αυτά τα χρήματα! Τέλος πάντων! Άλλοι καιροί, άλλα ήθη, για να παραφράσω και τη ρωμαϊκή παροιμία... :)
 

marakixin

Member
Μηνύματα
148
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
αγια-πετρουπολη
boubou να πας στην angelina στην αρχη της rue de rivoli διπλα στους κηπους του Κεραμεικου και να δοκιμασεις chocolate africana ισως η καλυτερη σοκολατα που θα εχεις δοκιμασει στην ζωη σου.πυκτη σκουρα με ενα πιατακι σπιτικη σαντιγυ....και μια κανατα παγωμενο νερο...και παγωτο στο νησακι πιδω απο το il site και την παναγια των Παρισιων...τελειο να διαλεξεις σαμπανια....υπεροχη.Αν εχει καλο καιρο παρε στο χερι ζεστα currors- ετσι νομιζω γραφονται-με ζαχαρη αχνη και κατσε στην πλατεια του Τροκαντερο την ωρα που αναβει ο πυργος...μοναδικη αισθηση και θεαμα.Στην ιδια πλατεια ειναι το carette μπαις και αγορασε μακαρον...δεν θα εχεις ποτε φαει τετοιο αμυγδαλωτο,σημειωση ξεχνα οτι ονομαζουμε εμεις αμυγδαλωτο...με την πρωτη δαγκωνια λιωνουν στο στομα και σκανε σαν αφρος γευσης...το τριανταφυλλο ακομα μυριζει στο στομα μου...και ολα τα αλλα.Αυτα γιατι τα θυμηθηκα ειμαι στην δουλεια και μελανχολισα
 

musika

Member
Μηνύματα
15
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Κεντρική Ευρώπη
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Καλησπέρα,
παιδιά είστε απίστευτη παρέα. Είναι η πρώτη μέρα κι έχω ξετρελαθεί μαζί σας. Εγώ θα πρότεινα στην φίλη μας στις βόλτες της αν δει κάτι που της αρέσει, να κοιτάξει τις ταμπέλες με τα μενού και τις τιμές τους -δε ντρεπόμαστε ποτέ γιατί αλλιώς μπορεί αν πλύνουμε πιάτα ειδικά στο Παρίσι- που πολλές φορές είναι αρκετά καλές, ακόμα και σε μπριστρό και εστιατόρια που στην Ελλάδα πληρώνεις "περιβάλλον". Στην περιοχή γύρω από το Μποντούρ και στο Μαραί είχαμε φάει θαυμάσια΄, αρκετά οικονομικά και σε ωραίο περιβάλλον. Μην ξεχάσω το πολύ καλό χύμα κρασί.
 

boubou

Member
Μηνύματα
14
Likes
0
ΟΚ! Ένα της τελευταίας στιγμής!!! Ξεχάστε τα όλα και πείτε μου:

Καμπαρέ;;;; Σε ποιο;;; Όχι το τουριστικό Moulin Rouge, αλλά πιο;;;;;
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
ΟΚ! Ένα της τελευταίας στιγμής!!! Ξεχάστε τα όλα και πείτε μου:

Καμπαρέ;;;; Σε ποιο;;; Όχι το τουριστικό Moulin Rouge, αλλά πιο;;;;;
Κοιτα να δεις: Λιγο πολυ ολα τουριστικα ειναι. Δεν τρελλαινονται οι Παριζιανοι να τρεχουν σε τετοια πραγματα. Αλλωστε το σοου εχει τραγουδια και χορους, καμια σχεση με πολιτικο καμπαρε, σατυρικα της πολιτικης πραγματικοτητας ετσι ωστε να αφορουν και το ντοπιο πληθυσμο. Εδω εχουμε αισθησιασμο, φτερα, πουπουλα, χαντρες και στρας. Ομως το θεαμα ειναι πολυ προσεγμενο, επαγγελματικο δηλαδη. Δε σε κοροιδευουν, ουτε ειναι αρπαχτη. Για περισσοτερες πληροφοριες κοιτα στο κεφαλαιο "νυχτερινη αναψυχη" εδω στο http://www.travelstories.gr/travelpedia-%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DE-%E5%E3%EA%F5%EA%EB%EF%F0%E1%DF%E4%E5%E9%E1/2840-%F0%E1%F1%DF%F3%E9.html?garpg=9#content_start
Θα βρεις διευθυνσεις και site των παρισινων καμπαρε και μπορεις να αποφασισεις αφου δεις τα μικρα βιντεακια που προβαλλονται σε ολα τα site ετσι ωστε να παρεις μια προγευση.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.762
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom