• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Επιλογή εξωτικού προορισμού Ιούλιο-Αύγουστο

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μεγάλο όνειρο η καραιβική, αλλά νομίζω είναι ακριβή και σίγουρα θα ξεφύγουμε απτο budget.
την κρουαζιέρα δεν την έχεις σκεφτεί..με 600-700 το άτομο έχεις μπαλκόνι για μια εβδομάδα Caribbean και παίρνεις μια καλή ιδέα. συν το αεροπορικό για μαϊάμι που ως τότε μπορεί να βρείς κάτι καλύτερο από τα 600-700 που έχει τώρα.

nmavra

Member
την κρουαζιέρα δεν την έχεις σκεφτεί..με 600-700 το άτομο έχεις μπαλκόνι για μια εβδομάδα Caribbean και παίρνεις μια καλή ιδέα. συν το αεροπορικό για μαϊάμι που ως τότε μπορεί να βρείς κάτι καλύτερο από τα 600-700 που έχει τώρα.
Μου το εχουν προτείνει και ειναι καλή σαν ιδέα, θα ηθελα ομως να έχω λίγη μεγαλύτερη άνεση χρόνου, νομιζω θα με περιορίσει λιγο το ωράριο του πλοιου.

Θα περιμένω και εντυπωσεις απο Βενεζουελα, ειδα οτι φευγεις σε 2 βδομαδες! :)

kipi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Καλησπέρα σε όλους,
Ακόμη δεν τελείωσε το φετινό καλοκαίρι αλλά εγώ ως travel animal, σκέφτομαι ήδη το επόμενο. Γιαυτό και ζητώ τα φώτα σας. Σκέφτομαι για τον επόμενο Ιούλιο ή Αύγουστο (να μαστε καλά) , να οργανώσω ένα ταξίδι κάπου εκτός Ευρώπης. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο νου μου, (θα ήθελα να μπορούσα να πάω παντού) αλλά έχω κάνει κάποιες σκέψεις πχ για Κίνα, Καραιβική, Βιετνάμ, Σρι Λανκα αλλά και Λατινική Αμερική και Νέα Υόρκη και και και ....άσχετα μεταξύ τους αλλά γενικά είμαι ανοικτή σε όλα . Να πώ πως πριν 3 χρόνια πήγα στο Μπαλί που το είχα απωθημένο , και ήταν για μένα ένα ταξίδι που ακόμη το νοσταλγώ. Αυτό λοιπόν που θα παρακαλούσα για όποιον γνωρίζει, είναι να μου πεί σε ποιους προορισμούς να επικεντρωθώ γιαυτούς τους μήνες (οχι απαραίτητα απο αυτούς που αναφέρω παραπάνω αλλά και νέες προτάσεις και ιδέες) ούτως ώστε να μην αντιμετωπίσω προβλήματα με τον καιρό, πχ συνεχόμενες βροχές, πολύ ζέστη, πολύ υγρασία, μουσώνες, τυφώνες και γενικά οτιδήποτε θα έκανε δύσκολο ένα τέτοιο ταξίδι. Τα χρήματα που σκοπεύω να διαθέσω θα είναι περίπου 2000/άτομο για όλα (και λιγότερα αν είναι ακόμη καλύτερα) και οι μέρες το λιγότερο 10 και το περισσότερο 15. Ευχαριστώ πολύ και περιμένω τις συμβουλές σας.

kipi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Ευχαριστω για την απάντηση σου.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Λατινική Αμερική καλοκαιριάτικα με λιγότερα από 2 χιλιάρικα στην καλύτερη θα είσαι στο όριο.

Για σαφάρι καλοκαιριάτικα επίσης δε θα πήγαινα, για Ινδίες, Ιράν κλπ άστο μην πεθάνεις από τη ζέστη, στο Νεπάλ θα γίνεις μούσκεμα. Η Κίνα λιώνει τέτοιους μήνες, στην Ινδονησία πήγες...

Μογγολία; (δεν έχω πάει αλλά υποθέτω ο καιρός είναι καλός)
Το Βιετνάμ γίνεται και παρότι έχει κάποια θέματα με καιρό... εκεί πάντα έχει, ανάλογα με το σε ποιο κομμάτι του βρίσκεσαι.
Βόρειο Αμερική είσαι καλά από πλευράς καιρού και βγαίνεις με συντήρηση και οικονομικά, π.χ. ένα ΝΥ 5-Ουάσινγκτον 2 και Λας Βέγκας 3 μαζί βγαίνουν 10 μέρες, με ένα εισιτήριο 700 ευρώ έχεις 1300 να ξοδέψεις σε 10 μέρες δηλαδή ημερήσιο μπάτζετ 173 δολάρια αν δεν κατακερματιστεί το ευρώ, καλή λύση φαίνεται (και οι πτήσεις για Βέγκας αν κλειστούν νωρίς είναι φτηνές). Θα πρέπει να κάνεις παραχωρήσεις στα καταλύματα και τα ψώνια, αλλά βγαίνει.

kipi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Σ ευχαριστω πολυ Yorgos για τις συμβουλες. Η αλήθεια είναι οτι στην Νεα Υορκη εχω παει, αλλα ευχαριστως θα ξαναπηγαινα μια που και η παρεα μου δεν εχει παει. Μογγολια δεν με εξιταρει σαν σκεψη.Για το Βιετναμ σε ποιο κομματι του αναφερεσαι για αυτους τους μηνες? Αν εχεις και αλλες ιδεες θα ηθελα να μου τις πεις αν δεν σου κανει κοπο.

Traveller

Member
Βόρειο Αμερική είσαι καλά από πλευράς καιρού και βγαίνεις με συντήρηση και οικονομικά, π.χ. ένα ΝΥ 5-Ουάσινγκτον 2 και Λας Βέγκας 3 μαζί βγαίνουν 10 μέρες, με ένα εισιτήριο 700 ευρώ έχεις 1300 να ξοδέψεις σε 10 μέρες δηλαδή ημερήσιο μπάτζετ 173 δολάρια αν δεν κατακερματιστεί το ευρώ, καλή λύση φαίνεται (και οι πτήσεις για Βέγκας αν κλειστούν νωρίς είναι φτηνές). Θα πρέπει να κάνεις παραχωρήσεις στα καταλύματα και τα ψώνια, αλλά βγαίνει.
Όλα καλά κι όλα ωραία αλλά...
1. Στο Βέγκας Ιούλιο, Αύγουστο δεν πας ούτε δεμένος... από 39 και πάνω η θερμοκρασία... εντελώς λάθος εποχή... και
2. Αν έχεις 173$ δολάρια μπάτζετ την ημέρα στη Ν.Υόρκη, αν ξεφύγεις λιγουλάκι, δεν σε φτάνουν ούτε για ξενοδοχείο...

Συνεπώς, αν διαλέξεις Αμερική, ξέχνα το Vegas και περιορίσου μόνο στη Ν.Υόρκη... εκεί τα 2.000€ μπάτζετ υπολόγιζε θα σε φτάσουν οριακά και με τσιγκουνιές για μια εβδομάδα και φυσικά μόνο αν βρεις εισιτήριο γύρω στα 700€...

kipi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Σ ευχαριστω και σενα Traveller. Επειδη οπως προανεφερα εχω παει Νεα Υορκη και δεν θα ειναι η πρωτη μου επιλογη, θα το εκτιμουσα αν ειχες και συ να μου προτεινεις καποιον αλλον προορισμο με ευχαριστο κλιμα για Ιουλιο-Αυγουστο.

GTS

Member
Ν.Α. Ασία (Μυανμάρ, Ταϋλάνδη, Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη), διάλεξε και πάρε, όχι κατ'ανάγκη έναν προορισμό, αλλά και οποιονδήποτε συνδυασμό με φτηνές πτήσεις. Με 2000 χιλιάρικα και 15 μέρες είσαι χλιδάτος...

kipi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
ενδεικνυται ο καιρος για αυτους τους προορισμους GTS ?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.016
Μέλη
39.733
Νεότερο μέλος
Donaldbrain

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα