Επιλογή προορισμού για erasmus και ερωτήσεις

Dva Srca

Member
Μηνύματα
558
Likes
1.053
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισραήλ, Ειρηνικός
@Dva Srca: Σε ποια πόλη εισαι αν επιτρεπεται;
Φυσικά και επιτρέπεται, εξάλλου στον τμήμα του φόρουμ "Έλληνες του εξωτερικού" έχω γράψει ήδη αρκετά επί του θέματος.

Μοιράζω τη ζωή μου ανάμεσα στο Σμόλυαν και το Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη). Συνεργάζεται το πανεπιστήμιό σου με εκείνο του Πλόβντιβ για Εράσμους; Είναι πολύ ενδιαφέρουσα πόλη, με ωραία μπαράκια και κλαμπάκια, πολλούς φοιτητές και αρκετά καλό επίπεδο εκπαίδευσης για τα βουλγαρικά δεδομένα.
 

badass

Member
Μηνύματα
23
Likes
1
Cracow University of Technology!

Μιας και σπουδάζεις στην Κρακοβία θα ξέρεις αρκετά πράματα παραπάνω ακόμα και για στεγαση, σιτιση, μαθηματα κτλ.Γενικά οτιδήποτε ξέρεις για Cracow ή Lodz μπορεί να βοηθήσει.Thanks :)

@Dva Srca: Μπα, όχι...μονο με Σοφια και Στάρα Ζαγόρα. :/
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
University of Science and Technology θες να πεις. Αν λες αυτό τότε εκεί σπουδαζω κι γω. Πολλή ευχαριστώς να σε βοήθησω μιας κι εγώ είμαι Κρακοβία κι ο αδερφός μου Lodz :D
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.831
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
εγω θα σου προτεινα το Tampere
 

KATHERINE

Member
Μηνύματα
25
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη και πάλι !
αν και αναφέρεις ότι το πανεπιστημιακό ιδρυμα δεν αποτελεί κριτήριο για το erasmus, θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς και να κάνεισ κάποια μικρή έρευνα. Θα είναι ένας χώροσ που θα περνάσ κάποιες ώρες της ημέρας σου, αν μη τι άλλο για να κάνεις τισ απαραίτητες γνωριμίες για τισ νυχτερινές σου βόλτες!

Θα σου πρότεινα να μην πας σε κάποιο μέρος που κατακλύζεται από Έλληνες φοιτητές, γιατί φαντάζομαι ότι το ζητούμενό σου είναι να γνωρίσεις και να συναναστραφείς άτομα από διαφορετικές χωρες και πολιτισμούς (αν και μεταξύ μας θεωρώ ότι ισως αποτελούν καλύτερη παρέα για νυχτερινές εξορμήσεις).

Δεν γνωρίζω τι σπουδάζεις (sorry αν το αναφέρεις κάπου, δεν διάβασα όλα τα post) αλλά πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι στο Τορίνο έχει εξαιρετική πανεπιστημιούπολη κυρίως για πολυτεχνικές σπουδές. Δεν έκανα erasmus αλλά συμμετείχα σε ερευνητικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου ως επισκέπτρια και έμεινα εκεί περίπου τρεις εβδομάδες. Το Τορίνο δεν είναι τόσο όμορφο όσο άλλες ιταλικές πόλεις, όμωσ έχει ιδιαίτερη γοητεία και εχει εξαιρετική νυχτερινή ζωή. Χωρίς το στησιμο και την έπαρση του Μιλάνου, χωρίς ορδές τουριστών της Ρώμης και της Φλωρεντίας, χωρίς τον πρωτογονισμό (αν και γοητευτικό ενίοτε) της Νότιας Ιταλίας, έχει το δικό του χρώμα και πνοή δημιουργικότητας.

Κάποια στιγμή αναφέρθηκε νομίζω στο forum η Σοφια. Κάνε στον εαυτό σου μία χάρη και διάλεξε ένα άλλο μέρος. θα απογοητευτείς πολύ και είναι κρίμα να σπαταλήσεις την ευκαιρία σου για μία διαφορετική εμπειρία ζωής

Καλή επιλογή..
 

anlazar

Member
Μηνύματα
134
Likes
917
Ταξίδι-Όνειρο
Περού,Γαλλική Πολυνησία
Φίλε μου επειδή βλέπω σε ενδιαφέρει η νυχτερινή ζωή και είσαι και στα τελευταία σου φοιτητικά χρόνια, θα σου πρότεινα να επαναπροσδιορίσεις τις απόψεις σου για απομάκρυνση από το μεσογειακό,ζεστό,φιλικό στοιχείο και να επιλέξεις Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Γρανάδα....Δαγκωτό, δαγκωτό, δαγκωτό !!! Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης...απλά !! Κι άμα θέλεις κάτι ολίγον πιο εξωτικό εξίσου όμως ολοζώντανο και όμορφο, τότε Λισσαβώνα !!!
Άσε το Tampere και Aalborg και τα υπόλοιπα σκανδιναβικά και βόρεια στοιχεία στη θέση τους για όταν μεγαλώσεις και πας καμια 3 ημερη εκδρομή, να πάθεις κατάθλιψη με τον απόλυτο παγετό, τη νέκρα και την απομόνωση (εφόσον πας χειμώνα έτσι) και να γυρίσεις πίσω και να νοσταλγείς την Βαρκελωνούλα...Δεν λέω, πανέμορφα μέρη, πολιτισμένα, αλλά μη μου πει κανείς ότι, ειδικά σε εναν φοιτητή της ηλικία σου που τον νοιάζει το νυχτερινό στοιχείο, θα του προτείνατε να βγεί βράδυ στο κέντρο της Στοκχόλμης αντί για το κέντρο της Γρανάδας !!!
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
1) Κόστος διαβιωσης...λογικά αρκετά χαμηλότερο από την Ελλάδα αλλα αν ήξερες συγκεκριμένα θα βοηθούσες.
σκέψου ότι εγω με 300 ευρώ το μήνα έχω διαμονή (φοιτιτική εστία πάντα) κι αρκέτα λεφτά για φαγήτο νυχτερινή ζώη.

2) Καιρικές συνθήκες;Κυρίως ενδιαφέρομαι για τους μήνες από Σεπτέμβριο μέχρι Φεβρουάριο.
εδώ δυστήχως ποικήλουμε
έχει τύχει Νοέμβρη μήνα να έχει +20 αλλά κι οκτώβριο να έχει ρίξει χίονι. Το κρύο σε μας δε είναι τσούχτερο. Καλά παπούτσια θες, μπουφάν καλό, σκουφάκι κι κάνα αντιανεμικο. το μόνο άσχημο είναι ο πάγος που υπάρχει στους δρόμους

3) Γενικά σαν πόλη έχει πράματα να κανεις ή θα βαρεθώ από τις πρώτες βδομάδες;Από νυχτερινή ζωή πως είναι;
η πόλη είναι πάνεμορφη κι ευτήχως με πολλά πράγματα να κάνεις. αν το βαρεθείς? ε η Βιέννη, Βουδαπέστη, Βερολίνο, Πράγα, Λβοβ άντε κι Βιλνιους είναι σε ακτίνα από 6 μέχρι 10 ώρες με λέωφορειο/τρένο.
η νυχτερινή ζώη στην Κρακοβία είναι έντονη. από τα μπόλικα κλαμπς στο κέντρο ή την περιοχή kazimierz μέχρι κι τα πάρτυ ορόφων που υπάρχουν στις εστίες. μια μικρή πληροφορία, το πότο σε ένα καλό μαγαζι κάνει γύρω στα 5 ευρώ (μαξ) κι μπορείς να το βρεις μέχρι κι 2 ευρώ. Η μπύρα από .80 λεπτά μέχρι 3 ευρώ
4) Το φαγητό πως είναι;Βλέπω να περιορίζομαι στο φαγητό από την εστία για λόγους budget και επειδή δεν τα πάω καλά με την σλαβική κουζίνα φοβάμαι οτι θα έχω πρόβλημα.
το φαγήτο είναι ολίγον βαρύ (χοίρινο, πατάτες κι σαλάτα είναι το κλασικό μας γευμα). στο φαγήτο στα πανεπηστημιακα εστιατορία είναι γύρω στα 3 ευρώ το σετ γευματος, δλδ σούπα ημέρας, πιάτο ημέρας κι κομπόστα). μη φοβάσαι την σλάβικη κουζίνα, είναι πραγμάτικα υπέροχη, κι πολλή καλή αν προκιται μετά να πας να πιεις τα κεράτα σου :Ρ

5) Λογικά ο ρατσισμός θα είναι συχνό φαινόμενο εκει πάνω.Παίζει να έχω πρόβλημα;
δε ύπαρχει ρατσισμος σε εμάς. γενεικά τους Ελλήνες τους σαίβονται λόγο ότι πολλοί πολώνοι είναι στην ελλάδα κι πάντα κι υπήρχε καλή σχέση μεταξυ μας. συν την αλλον η Κρακοβία είναι φουλ στους τουριστες, αρά δε μπορεί να έχουν πολλή ρατσισμο.

αυτά. αν έχεις καμια αλλή απορία ρώτα με ευχάριστως να σου απαντήσω :)
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Γεια...


Οι πιθανοί προορισμοί πάνω κάτω είναι:
Austria: Wien, St. Polten
Belgium: Gent
Bulgaria: Sofia
France: Toulouse, Nancy, Metz
Germany: Regensburg, Darmstadt, Emden, Stuttgart, Osnabruck, Neubrandenburg
Denmark: Aalborg, Odense
Estonia: Tallinn
UK: Bolton, Cranfield, Bangor
Spain: Granada, Madrid, Barcelona, Valencia, Tenerife
Italy: Ferrara, Torino
Poland: Lodz, Cracow
Portugal: Braganca, Lisboa, Covilha
Romania: Timisoara, Galati, Cluj, Oradea, Craiova
Slovakia: Bratislava
Slovenia: Ljubljana
Sweden: Jonkoping, Kristianstad
Turkey: Izmir, Istanbul, Yozgat, Usak, Hatay
Czech: Liberec
Finland: Tampere, Oulu, Kuopio


Thanks in advance.
Σύμφωνα με αυτά που ζήτησες (φθηνά, κρύο, ζωή) προτείνω:
Ταλίν: Από τους λίγους βόρειους λαούς που είναι παρτυ άνιμαλς...Και αν μπηκε στο ευρώ πόσο να ακρίβηνε από άλλες βόρειες χώρες όπως γερμανία, Δανία, Φιλανδία,κλπ.
Γανδη: Το Βέλγιο είναι αρκετά ξενέρωτη χώρα. Εξαίρεση αποτελούν η Γάνδη και το Leuven.Τιγκα στους φοιτητές και στις εξόδους και στα πάρτυ..ούτε φθηνή ούτε ακριβή...και δίπλα σε ποσες άλλες χώρες να επισκεφτείς (Ισχύει και για Εσθονία)
...Κρακοβία: Από λίγο που την έχω δει, πιστεύω ότι εξίσου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αυτό που ζητάς..

Τώρα αν θες κάτι σε μεσογειακό κλήμα, συστήνω ανεπιφύλακτα:
Βαλένθια: Βρισκόμουν πριν 4 χρόνια εράσμους (αρκετά πιο φθηνή από Μαδρίτη και Βαρκελώνη κατάλληλο μέγεθος πόλης για εράσμους..αρκετές επιλογές όσο αφορά τα μαγαζιά και σε κατάλληλο σημείο για εκδρομές βορεια, νότια, δυτικα της Ισπανίας.
Εαν δεν ήμουν εράσμους στην Βαλένθια, θα ήθελα στάνταρ μα ήμουν εράσμους:
Γρανάδα: Ακόμα πιο φθηνή από Βαλένθια..Εχει ένα αέρα αυτή η πόλη..
Λιουμπιάνα: Φθηνή με αρκετό νεο κόσμο και αρκετά δρώμενα!! Καταλληλο σημείο για εκδρομές στις γειτονικές χώρες..Λατρεμένο μέρος!!!
Λισσαβώνα: Απλά απίστευτή!!
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
παρακινούμενος από τις εμπειρίες συμφοιτητών αποφάσισα να πάω και γω erasmus σε κάποια Ευρωπαϊκή πόλη τώρα στα γεράματα (4ο έτος ξερωγω, παλιώσαμε).Θα ήθελα να ζήσω 6 μήνες (ή και παραπάνω) σε μια χωρα πολύ διαφορετική από την Ελλάδα, μακριά από το μεσογειακό ψεφτοταπεραμέντο που περηφανευόμαστε ότι έχουμε.

1) Το budget θα ειναι περιορισμένο.
3) Προτιμάμε κρύο από ζεστη.Αν δεν το δαγκώσεις και λίγο δεν λέει.Όσο περισσότερο χιόνι τόσο καλύτερα.
4) Επιπεδο σπουδων/πανεπιστημιου δεν με ενδιαφέρει καθόλου.
5) Νυχτερινή ζωή μας ενδιαφέρει.Όχι ότι είμαι το ανήμερο party animal δηλαδή αλλα μην είναι και εντελώς νέκρα.Και εδώ ισχύει το όσο πιο φθηνά τόσο πιο καλά. :p

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, κι εγώ 4ο έτος πήγα (στη Βαρσοβία) και ποτέ δεν το μετάνιωσα...Σύμφωνα με τις παραπάνω προτιμήσεις σου ψηφίζω κι εγώ πρώτη την υπέροχη Κρακοβία. Η Πολωνία είναι φτηνή και πανέμορφη, έχει από τα καλύτερα πανεπιστήμια της ανατολικής Ευρώπης (αν όχι τα καλύτερα), η τοποθεσία της ιδανική για εκδρομές τριγύρω, έχει κρύο που θες, έχει και νυχτερινή ζωή (συγκεκριμένα η Κρακοβία). Γενικά ενδείκνυται για erasmus!! Επόμενες επιλογές μου είναι Σλοβενία και Εσθονία, αρκετά οικονομικά, όμορφα μέρη και διαφορετικά. Μια φίλη μου επίσης ήταν erasmus στο Ρέγκενσμπουργκ...καλά ήταν αλλά δεν ενθουσιάστηκα κιόλας όταν την είχα επισκεφτεί. Λίγο "ξενέρωτο" μου είχε φανεί το κλίμα!


Να θυμάσαι ότι όπου και να πας καλά θα περάσεις, η παρέα μετράει πάνω απ' όλα!! Κι αν διαλέξεις ένα μέρος όπου η ζωή είναι αρκετά φτηνή θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις περισσότερα πράγματα με την παρέα (ταξίδια, εξόδους, πάρτυ κλπ!)

Πολωνία έχουν κάνει εράσμους δύο γνωστοί μου και πέρασαν απίστευτα, πανέμορφες πόλεις, φιλόξενοι ντόπιοι φοιτητές, ωραία εμπειρία συνολικά.
Είμαι μία από αυτούς μήπως;:p
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
εγω απο τις επιλογες που δινεις,

προτεινω βιεννη και μπρατισλαβα..
και τις 2 πολεις τις εχω επισκεφθει και εχω ακουσει τα καλυτερα για ερασμους απο φιλους μου!
για βιεννη, φιλη μου που εμεινε εκει ενα 6μηνο, περασε σουπερ και απο νυχτερινη ζωη δεν ειχε κανενα παραπονο!ειχε αρκετα club η πολη!οσο για το θεμα της γλωσσας, ξερω οτι τα μαθηματα του ερασμους γινονται στα αγγλικα και οι ερασμιτες αγγλικα μιλανε μεταξυ τους..

για μπρατισλαβα, ξερω πως αν και μικρη πολη, εχει νυχτερινη ζωη και μπορεις να την βγαλεις πολυ πολυ οικονομικα!οποτε μην την απορριπτεις ετσι ευκολα..οσο για τον ρατσισμο που λες, εμενα δεν εχει παρει κατι τετοιο το αυτι μου!

για γαλλια τωρα, αν τα γαλλικα σου δεν ειναι καλα, μηπως να την αφηνες?
για toulouse και lyon μπορω να σου πω, που και εκει εχω φιλους που εκαναν erasmus/μεταπτυχιακα πως η νυχτερινη ζωη δεν ειναι και φοβερη..
το ιδιο και για τις μικρες πολεις της γερμανιας..πιο πολυ παιζουν συγκεντρωσεις/party σε σπιτια, παρα εξοδοι, μιας και οι επιλογες σε μαγαζια ειναι περιορισμενες..

επισης, εχω ακουσει τα καλυτερα για πορτογαλια..αλλα θες κρυο λες..

ps. μην κολλας στο αν μια πολη ειναι μικρη..δεν σημαινει οτι θα την βαρεθεις γρηγορα..στο ερασμους θα κανεις παρεες και εκδρομες!δεν υπαρχει περιπτωση να βαρεθεις!εξαλλου στις μικρες πολεις συνηθως προσαρμοζεται κανεις πιο ευκολα, γνωριζει πιο γρηγορα κοσμο κλπ!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.517
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom