Ρουμανία Ερωτήσεις Ρουμανία

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Ταιλάνδη
Καλημέρα σας, θα κάνουμε ένα σύντομο ταξιδάκι στη Ρουμανία 25-27 Ιανουαρίου.

Την Κυριακή θα την αφιερώσουμε σε αυτό το tour καθώς οι μέρες είναι λίγες και παντού διαβάζω ότι το Βουκουρέστι δεν έχει να προσφέρει πολλά από αξιοθέατα. Έχει κανείς εμπειρία από το συγκεκριμένο τουρ;

Θέλω να ρωτήσω, επίσης, ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος πληρωμής στη Ρουμανία; Να πληρώνουμε με ελληνική κάρτα; έχει προμήθειες; Να βγάλουμε μήπως lei από εδώ ή από τη Ρουμανία; Γενικά, δέχονται την κάρτα ως μέθοδο πληρωμής ή θα μας ζητάνε μετρητά;

Τελος, διάβασα να αποφευχθεί η χρήση ταξί καθώς δεν υπάρχει ας πούμε διαφάνεια και αντ'αυτου να επιλέξουμε uber. Φαντάζομαι είναι universal η εφαρμογή και λειτουργεί όπως η freenow.
1) Uber μια χαρά , πολύ καλή εφαρμογή και βρίσκεις πάντα ( τα ταξί όντως , βάσει και ντόπιων δεν είναι καλή επιλογή)
2) Revolut είναι η καλύτερη επιλογή. Κάρτες δέχονται παντού, στην χειρότερη κάνεις ένα συνάλλαγμα σε ένα από τα πολλά της Ρουμανίας και στα 400 ευρώ να χάσεις κάνα 4ευρω.
3) Κάναμε και εμείς το ίδιο τουρ με μια παραλλαγή ( δεν επιστρέψαμε Βουκουρέστι και μείναμε Μπρασοφ). Έχει ένα πολύ καλό. Είναι αρκετά οικονομικό . Με ΜΜΜ είναι πιο ακριβο και σίγουρα πιο χρονοβόρο. ΑΛΛΑ . Αρχικά όπως είπε και η @Arwindan , σου λένε είσοδος 20 ευρώ για το Bran (peles ήταν κλειστό όταν πήγα) , ώστε να μην συναντήσεις ουρά και για να σε ξεναγήσουν. Κοροϊδία. Δεν είχε καθόλου ουρά (14 ευρώ το εισιτήριο) και η μόνη ξενάγηση ήταν να σου μεταφράσουν στην αρχική είσοδο την ιστορία του κάστρου.. Επίσης ένα ακόμα κακό για το οποίο γκρινιαξαν ορισμένοι, ήταν ότι δεν θα βρείτε χρόνο για φαγητό. Εμείς φαντάσου ειμασταν 12-2 Μπρασόφ και 2.30-4.40 bran. Θα επιστρέψεις κατά τις 9 Βουκουρέστι χωρίς να έχεις προλάβει να φας ( στο Μπρασοφ βέβαια μπορείς να φας στα μπαμ πίτσα, burger οτιδήποτε) .
4) Όντως το Βουκουρέστι δεν έχει και πολλά να δεις. Φαγητό αν δεν το έχετε ψάξει ακόμα, προτείνω με κλειστά μάτια Caru cu bere ( λίγο τσιμπημενο)

patsman

Member
Πέρσι είχαμε κινηθεί προς Μόκρα Γκόρα, Σαράγεβο και Ζάμπλιακ το καλοκαίρι. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι ανάλογο σε (ημι)ορεινούς προορισμούς, τύπου Ζάμπλιακ, στη Ρουμανία προς τα Καρπάθια.

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Πέρσι είχαμε κινηθεί προς Μόκρα Γκόρα, Σαράγεβο και Ζάμπλιακ το καλοκαίρι. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι ανάλογο σε (ημι)ορεινούς προορισμούς, τύπου Ζάμπλιακ, στη Ρουμανία προς τα Καρπάθια.
Στα προσεχώς μου είναι το Apuseni Natural Park, ρίξε μια ματιά νομίζω ότι μοιάζει, χωρίς βέβαια να έχει κάποια πόλη σαν το Ζαμπλιακ, αλλά με πολλούς ξενώνες.
Επίσης έχω κάνει τον Τρανσφαγκαρασαν και έχω μείνει σε ξενώνα εκεί, φοβερή διαδρομή που άνετα γεμίζει 2 διανυκτερεύσεις.
Άλλη μια ωραία διαδρομή που και αυτή είναι στα προσεχώς μου ( πριν φτάσω στο Apuseni) είναι η Τρανσαλπινα.
Οι δύο δρόμοι βέβαια είναι για καλοκαίρι, τον χειμώνα κλείνουν.
Και οι τρεις αυτές περιοχές έχουν γύρω τους πολλές ωραίες πόλεις να συνδυάσεις.

patsman

Member
Στα προσεχώς μου είναι το Apuseni Natural Park, ρίξε μια ματιά νομίζω ότι μοιάζει, χωρίς βέβαια να έχει κάποια πόλη σαν το Ζαμπλιακ, αλλά με πολλούς ξενώνες.
Επίσης έχω κάνει τον Τρανσφαγκαρασαν και έχω μείνει σε ξενώνα εκεί, φοβερή διαδρομή που άνετα γεμίζει 2 διανυκτερεύσεις.
Άλλη μια ωραία διαδρομή που και αυτή είναι στα προσεχώς μου ( πριν φτάσω στο Apuseni) είναι η Τρανσαλπινα.
Οι δύο δρόμοι βέβαια είναι για καλοκαίρι, τον χειμώνα κλείνουν.
Και οι τρεις αυτές περιοχές έχουν γύρω τους πολλές ωραίες πόλεις να συνδυάσεις.
Maramures' mountains (Staţiunea Borşa)
Ευχαριστώ πολύ! Ξεκινάω το ψάξιμο! Ναι για καλοκαίρι λέμε, με αυτοκίνητο.

touRocker

Member
Επόμενο Ταξίδι
Planet Earth
Ταξίδι-Όνειρο
Dark Side Of The Moon
Ετοιμάζω το ταξίδι μου στο Βουκουρέστι και είπα να κάνω το tour κάστρο Peles, Μπρασόβ και κάστρο Bran ... αλλά πολλοί Έλληνες (και όχι μόνο) λένε να το αποφύγω με τον συγκεκριμένο τρόπο διότι είναι 14 ώρες κουραστικό ταξίδι με μόνο 3 ώρες στα αξιοθέατα ... με βιαστικούς και αγενείς πολλές φορές ξεναγούς.
Οπότε άρχισα να το ψάχνω να πάω μόνος μου στα παραπάνω ... και είδα ότι υπάρχει τραίνο για Μπάσοβ ... και παρακαλώ ζητάω την εμπειρία σας. Όποια/ος το έχει κάνει ας με κατατοπίσει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επίσης ... εάν μπορείτε να μου προτείνετε άλλη μία πόλη να πάω με τραίνο από Βουκουρέστι (δεν θέλω να νοικιάσω αυτοκίνητο). Έχει πάει κανένας στην Κραϊόβα;;; ... αξίζει για μονοήμερη;;;

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Ετοιμάζω το ταξίδι μου στο Βουκουρέστι και είπα να κάνω το tour κάστρο Peles, Μπρασόβ και κάστρο Bran ... αλλά πολλοί Έλληνες (και όχι μόνο) λένε να το αποφύγω με τον συγκεκριμένο τρόπο διότι είναι 14 ώρες κουραστικό ταξίδι με μόνο 3 ώρες στα αξιοθέατα ... με βιαστικούς και αγενείς πολλές φορές ξεναγούς.
Οπότε άρχισα να το ψάχνω να πάω μόνος μου στα παραπάνω ... και είδα ότι υπάρχει τραίνο για Μπάσοβ ... και παρακαλώ ζητάω την εμπειρία σας. Όποια/ος το έχει κάνει ας με κατατοπίσει.

Επίσης ... εάν μπορείτε να μου προτείνετε άλλη μία πόλη να πάω με τραίνο από Βουκουρέστι (δεν θέλω να νοικιάσω αυτοκίνητο). Έχει πάει κανένας στην Κραϊόβα;;; ... αξίζει για μονοήμερη;;;
Θα μείνεις μόνο Βουκουρέστι?
Εγώ είχα μείνει και Μπράσοβ το οποίο ήταν ωραιότερο του αναμενόμενου και στο δρόμο για αυτό κατεβήκαμε με το τρένο στη Σιναια, αφήσαμε τα πράγματα στο σταθμό, επισκέφθηκαμε το Peles (άχαστο!!! Μακράν ωραιότερο του bran) βολτάραμε στην Σιναια, φάγαμε και συνεχίσαμε με το τρένο για Μπράσοβ. Εσύ μπορείς είτε να γυρίσεις Βουκουρέστι είτε να πας Μπράσοβ επίσης. Το θέμα με το Bran το οποίο εμείς είδαμε την επόμενη μέρα με ένα φτηνό λεωφορείο από το Μπράσοβ είναι ότι δεν θα σου αφήσει χρόνο να δεις το Μπράσοβ. Θέλω να πω σε μια μέρα όντως δεν βγαίνει να το κάνεις όλο αυτό.
Οπότε μια μέρα παίρνεις τρένο για Σιναια όπου βρίσκεται το peles και επιστρέφεις Βουκουρέστι και την επόμενη τρένο για brasov, λεωφορείο για bran επιστροφή Μπράσοβ, βλέπεις την πόλη και γυρίζεις αργά στο Βουκουρέστι.
Εγώ βέβαια συστήνω διαμονη Μπράσοβ που είναι πολύ καλύτερο από το Βουκουρέστι.
Τα τρένα και το λεωφορείο είναι πολύ φτηνά!

IrisAthens

Member

Η περιοχή των Καρπαθίων είναι η ομορφότερη στη Ρουμανία. Πριν πολλά χρόνια είχα μείνει Σιμπίου και Μπρασόβ πριν φτάσω Cluj και ήταν υπέροχα. Αξίζει να βάλεις διανυκτερεύσεις και να κάνεις εκδρομές από εκεί. Από Βουκουρέστι μου φαίνεται ταλαιπωρία.

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Ταιλάνδη

Θα σου πω εγώ την εμπειρία μου την οποία προτείνω φουλ . Πάρε πακέτο μέσω getyourguide λεωφορειο, με κάπου στα 20 ευρώ σε παίρνει από Βουκουρέστι, σε πάει Πέλες μια ώρα, Μπρασόβ δύο ώρες και μετά στο Μπραν . Εκεί εγκαταλείπεις το λεωφορείο, παιρνεις δημόσιο λεωφορείο που σε πάει στο Μπρασόβ και κάθεσαι για διανυκτέρευση, είναι μαγικό!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.115
Μέλη
39.870
Νεότερο μέλος
DimitrisB

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom