Ρουμανία Ερωτήσεις Ρουμανία

dimistr

Member
Θα πάμε Βουκουρέστι 17 με 22... Με 2 παιδιά 10 κ 12 ετών... Θέλω να πάμε στα κάστρα στο αλατορυχειο και στα θερμά λουτρά.. φτάνουμε βράδυ Παρασκευής κ γυρνάμε μεσημέρι Τετάρτης... Αρχικά σκέφτηκα πλάνο με αμάξι... για 2 ημέρες Βουκουρέστι και 2 Πλοιεστι που είναι σχετικά κεντρικά κ δεν θα χάσουμε χρόνο στις μετακινήσεις..μήπως είναι καλή ιδέα κ οι οργανωμένες εκδρομές τύπου get your guide????

ccharitos

Member
Θα πάμε Βουκουρέστι 17 με 22... Με 2 παιδιά 10 κ 12 ετών... Θέλω να πάμε στα κάστρα στο αλατορυχειο και στα θερμά λουτρά.. φτάνουμε βράδυ Παρασκευής κ γυρνάμε μεσημέρι Τετάρτης... Αρχικά σκέφτηκα πλάνο με αμάξι... για 2 ημέρες Βουκουρέστι και 2 Πλοιεστι που είναι σχετικά κεντρικά κ δεν θα χάσουμε χρόνο στις μετακινήσεις..μήπως είναι καλή ιδέα κ οι οργανωμένες εκδρομές τύπου get your guide????
καλημέρα Δημήτρη,
προσωπικά το Ploiesti όπως το είδα από μακριά δεν μου άρεσε, μου έκανε σε πολύ βιομηχανική πόλη.
Θα σου πρότεινα το Brasov που είναι πολύ όμορφο και είναι κοντά σε Pelles, Bran, Rupea, Premjer και Sighisoara. Θα σου έλεγα και τη Σινάια, που είναι επίσης πολύ όμορφη αλλά μου φάνηκε υπρβολικά τουριστική.
Τα αλατορυχεία μπορείς να τα δεις και πηγαίνοντας από Βουκουρέστι σε Brasov για να αλλάξεις έδρα.
Εναλλακτικά, αν δεν νοικιάσεις αμάξι, μένεις Βουκουρέστι και πάς στα υπόλοιπα με οργανωμένες εκδρομές αλλά έχω την εντύπωση ότι θα σας βγει αρκετά ακριβά. Η ενοικίαση του αυτοκινήτου στη Ρουμανία είναι ακόμη σχετικά φτηνή.
Χρήστος

LOULOUTGAL

Member
Ταξίδι-Όνειρο
-----
μοιρασε τις μέρες σε Μπρασόβ που θα κανεις και τις εκδρομές σου και Βουκουρεστι .Αμαξι νοικιασε τις μερες που θα μείνεις Μπρασόβ(καλή είναι η Klass Wagen) .Δεν θα προτεινα σε καμια περιπτωση οργανωμενες εκδρομες απο Βουκουρεστι .Η κινηση αναμέσα σε Βουκουρεστι Μπρασόβ ειναι απαλευτη ειδικα τα ΣΚ .Η εξοχη της Ρουμανίας ειναι πανεμορφη αυτη την εποχη .Φυγε κατ ευθειαν απο αεροδρομιο με αμαξι πηγαινε Πελες και διαμόνη Μπρασοβ(υπέροχο)με εκδρομες .Στο Βουκουρεστι μείνε στην παλια πολη για να τα εχεις ολα στα ποδια σου .Εγω το είχα παραλειψει τελειως ,ειχα παει Μπρασοβ- εκδρομες και την μέρα που εφευγα πηγα στο Thermes .Προσοχη στον δρόμο ειναι λιγο τρελοι στην οδηγηση .

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Να φανταστώ οτι αναφέρεσαι στα κάστρα που είναι κοντά στο Μπρασόβ. Τα λουτρά είναι έξω απο το Βουκουρέστι. Τα αλατορυχεία όμως είναι κοντά στη Κλουζ Ναπόκα... Απο Βουκουρέστι μονοήμερη στα αλατορυχεία με επιστροφή πάλι Βουκουρέστι δεν παίζει με τίποτα! Απο Μπρασόβ είναι 6 ώρες πηγαινε-έλα. Γίνεται μεν αλλά το θεωρώ άσκοπο να ξοδέψεις μία μέρα στους δρόμους για να δεις ένα αξιοθέατο. Αλλά ο καθένας όπως βολεύεται. Στο Πλοϊέστι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μείνεις.

Τον Νοέμβριο θα έχετε μέρα μέχρι τις 17:30 το πολύ. Να το έχετε στο νου σας αυτό, γιατί η οδήγηση στην επαρχία της Ρουμανίας βράδυ δεν είναι εύκολη.

Με αυτοκίνητο
Αν φτάσετε Παρασκευή να μείνετε τα δύο πρώτα βράδια στο Βουκουρέστι. Μετά νοικιάστε αυτοκίνητο για δύο μέρες και φύγετε τη Κυριακή το πρωί για Μπρασόβ με επιστροφή πρωί πρωί στο αεροδρόμιο τη Τετάρτη για να παραδώσετε το αυτοκίνητο (υπολογίστε 2 ώρες γι αυτό). Με αυτό το τρόπο γλυτώνετε τη υπερβολική κίνηση που έχει προς Μπρασόβ είτε Παρασκευή απόγευμα είτε Σάββατο πρωί. Τη Κυριακή που θα γυρνάνε όλοι προς Μπρασόβ εσείς θα κινείστε αντίθετα.

Με τρένο
Μπορείς εύκολα να κινηθείς με τρένο. Πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις εδώ, η @Elena2508 τα έχει γράψει χαρτί και καλαμάρι.

Με οργανωμένο τουρ
Δεν έχω ιδέα... Πάντως δεν θα έκανα οργανωμένο τουρ πχ Σαββάτο να ξεκινήσω απο το Βουκουρέστι με λεωφορείο, γιατί στους δρόμους ισχύει οτι και με τα αυτοκίνητα.

ccharitos

Member
Να φανταστώ οτι αναφέρεσαι στα κάστρα που είναι κοντά στο Μπρασόβ. Τα λουτρά είναι έξω απο το Βουκουρέστι. Τα αλατορυχεία όμως είναι κοντά στη Κλουζ Ναπόκα... Απο Βουκουρέστι μονοήμερη στα αλατορυχεία με επιστροφή πάλι Βουκουρέστι δεν παίζει με τίποτα! Απο Μπρασόβ είναι 6 ώρες πηγαινε-έλα. Γίνεται μεν αλλά το θεωρώ άσκοπο να ξοδέψεις μία μέρα στους δρόμους για να δεις ένα αξιοθέατο. Αλλά ο καθένας όπως βολεύεται. Στο Πλοϊέστι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μείνεις.
έχω την εντύπωση ότι αναφέρεται στο αλατορυχείο της Salina Slănic Prahova και όχι στο Salina Turda
Αλατωρυχείο Prahova -Στα έγκατα του μεγαλύτερου ορυχείου αλατιού της Ευρώπης
το οποίο είναι σχετικά κοντά στο Ploiesti και για αυτό ενδιαφέρεται να μείνει εκεί

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.202
Μέλη
39.919
Νεότερο μέλος
Stavroula & Nikos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom