Ρουμανία Ερωτήσεις Ρουμανία

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.747
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Τελικά καταλήξαμε 24 με 26 Βουκουρέστι (διαμονή κοντά στην Πανεπιστημίου) και 27 Μπρασόφ (διαμονή κοντά στην European Council που είναι και το christmas market).
Πέλες τελευταία μέρα κατεβαίνοντας για να φύγουμε οπότε τα τρένα Μπρασόφ-Σινάια-Βουκουρέστι θα κλειστούν από Ελλάδα.
Το τρένο Βουκουρέστι-Μπρασόφ μάλλον θα το κλείσουμε όσο είμαστε εκεί. (Μπορεί και να κάτσουμε λίγο παραπάνω Βουκουρέστι/αφαιρέσουμε λίγο από Μπρασόφ ή/και να πιστολιάσουμε Μπραν).
Οι μετακινήσεις Σιναία-Πέλες, Μπρασόφ διαμονή-τρένα Μπρασόφ, και Μπρασόφ-Μπραν θα γίνουν με bolt/uber.

Οπότε μέχρι 24 ώρες Μπρασόφ (με ή χωρίς Μπραν) και ~11 ώρες για Πέλες και μεταφορά από Μπρασόφ-αεροδρόμιο.
Το 25,26/12 μπορεί να μας δυσκολέψει από κάνα ψώνι σουβενίρ/σούπερ μάρκετ αλλά ελπίζω να μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας από το christmas market.
Αν είναι ανοιχτά στις 26 ίσως να προσπαθήσουμε να βάλουμε κι ένα εστιατόριο για φαι.

(Ομολογώ δεν έχω πολλές προσδοκίες από Βουκουρέστι οπότε δε θα με χάλαγε και το 2-2 αλλά σεβόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες).

Οπότε πάω πλέον σε πιο πρακτικές ερωτήσεις:
- Είναι αναγκαία τα μετρητά; Τύπου να ψάξουμε ATM με το που φτάσουμε;
- Στο Πέλες κλείνουμε την επιλογή με 1ο-2ο όροφο ή αυτήν με 1ο-2ο-3ο; (θυμάμαι να διαβάζω ότι ο όροφος αξίζει αλλά ποιος; )
- Το σημαντικότερο: Υπάρχουν πατίνια τύπου lime etc στο Βουκουρέστι; :p
Μετρητά μην τυχόν πάρεις με ανάληψη από το αεροδρόμιο. Προμήθεια 5€ στην ανάληψη και κάκιστη ισοτιμία! Στον σταθμό του τρένου είχε πολύ καλή ισοτιμία πέρσι.
Τελικά μου χρειάστηκαν πολύ λίγα μετρητά γιατί πλήρωνα παντού με πιστωτική κάρτα της Alpha που μου έδωσε πολύ καλή ισοτιμία στην μετατροπή σε ευρώ χωρίς άλλες χρεώσεις.
Εάν έχεις πιστωτική της Πειραιώς κάνε μια ερώτηση γιατί συγγενικά μου πρόσωπα είδαν πάγια χρέωση ανά συναλλαγή.
Στο Peles πήγα στον 1ο και 2ο όροφο που άξιζε σίγουρα για την θέα από το εσωτερικό μπαλκόνι που θα σου χαρίσει τις καλύτερες φωτογραφίες! Στον 3ο δεν ξέρω τι παίζει...
Το Peles είναι ΑΧΑΣΤΟ!!! Με διαφορά το καλύτερο εσωτερικό κάστρου που έχω δει μέχρι τώρα!!
 

lyk.an

Member
Μηνύματα
123
Likes
253
Επόμενο Ταξίδι
Baltics/Helsinki
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Η revolut θα χρησιμοποιηθεί όπως σε όλα τα εκτός ευρωζώνης.
Απλά για σιγουριά θα γίνει και μια μικρή ανάληψη από το κέντρο αφού φτάσουμε, just in case.

Το Peles δε θα χαθεί, για το Bran υπάρχουν σκέψεις να πιστολιαστεί για να κερδιθεί έξτρα χρόνος στα υπόλοιπα, θα αποφασιστεί όσο είμαστε εκεί.
 

Danae174

New Member
Μηνύματα
2
Likes
2
Καλησπέρα..έχω διαβάσει τις απαντήσεις και θέλω μια γνώμη! Αν και με λίγες μέρες Βουκουρέστι θέλω να πάμε Peles. Σκέφτομαι να πάμε με τρένο πρωί και στη συνέχεια να πάμε με τρένο brasov για βόλτα, χωρίς να πάμε όμως στο κάστρο γιατί αν έχω καταλάβει δεν αξίζει τόσο, ούτε σκοπεύω να μπούμε. Επιστροφή μετά Βουκουρέστι. Πιστεύεται αξίζει να το κάνω έτσι ή να προσπαθήσω και για bran? Στην αρχή σκεφτόμουν να κάνω οργάνωμενη με πούλμαν που σε πανε αλλά είχα κακή εμπειρία την τελευταία φορά με τον τρόπο αυτό.
 

LOULOUTGAL

Member
Μηνύματα
145
Likes
106
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
Τo Bran πολυ ωραιο είναι αλλα σε μια μέρα να προλαβεις Peles,Brasov και Bran και να γυρισεις Βουκουρεστι ειναι too much.To Peles ειναι πανεμορφο μην το χασειςκαι με τρενο μετα Brasov καλο μου ακουγεται .Θα ελεγα να αποφυγεις το πουλμαν γιατι οτι γραφουν για κινηση στους δρομους ισχυει,ειναι αφορητα και δεν θα το ευχαριστηθείτε . Διανυκτερευση δεν σε παιρνει να βαλεις στο Μπρασοβ?αν σε παιρνει ειναι το καλυτερο σεναριο .
 

Danae174

New Member
Μηνύματα
2
Likes
2
Δυστυχώς όχι γιατί το ταξίδι το έκλεισα τη Δευτέρα και φεύγουμε αύριο, και δεν είχα ψάξει λεπτομέρειες ώστε να κλείσω αναλόγως πριν . μάλλον θα αφήσω τελείως το brasov για επόμενη φορά και θα πάμε μόνο sinaia-peles ώστε να βγει πιο ξεκούραστα.
 

johnmat

Member
Μηνύματα
73
Likes
47
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλημέρα σε όλους!!!
Επομενο ταξιδι κλειστηκε μολις για Βουκουρέστι!!! (Αρχές Απρίλη)
Εχει κανεις να προτεινει καποιο καλο γραφειο για ημερησιο tour προς τα Κάστρα, το Brasov κλπ;
Any tips καλοδεχουμενα.
 

lyk.an

Member
Μηνύματα
123
Likes
253
Επόμενο Ταξίδι
Baltics/Helsinki
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ας κάνω μία περιγραφή από Χριστούγεννα (24-26 Βουκουρέστι, 27 Brasov, 28/12 Peles και επιστροφή).

Αρχικά να πω ότι λίγο πολύ ανήμερα τα περισσότερα εστιατόρια/σούπερ μάρκετ/φούρνοι είναι πράγματι κλείστα. Χοντρικά τα ίδια και στις 26 του μήνα, ίσως κάποια λίγα εστιατόρια να άνοιξαν.
Αυτά που παραμένουν ανοιχτά ωστόσο είναι κάποια 24ωρα mini market και ευτυχώς πήρε αρκετά το μάτι μου στο Βουκουρέστι. Συνεπώς τρόπο να βρεις να φας-πιείς κάτι έχεις, μην πανικοβληθεί κάποιος.

Τα christmas markets κλείνουν επίσης νωρίτερα ανήμερα (τύπου 18:00 ή 20:00 ενώ το κανονικό τους είναι 22:00).
Γενικά έχει έλαχιστη κίνηση αυτό το διήμερο η πόλη με λίγα λόγια. Βολικό για να βολοδέρνεις ως τουρίστας χωρίς πολυκοσμία με το τίμημα να μπορείς να κάνεις λιγότερες εξόδους βέβαια.

Από ΜΜΜ εντός Βουκουρεστίου δεν έχω άποψη γιατί πήρα ακριβώς μία φορά το μετρό. Γενικά όλα τα πέρα-δώθε ήτανε με bolt (σχεδόν πάντα έβγαινε φθηνότερο από uber) και με πατίνια οπότε βολευτήκαμε έτσι.
Όσον αφορά τα μετρητά στο Βουκουρέστι μου χρειάστηκαν μόνο σε ένα περιπτεράκι εντός του σταθμού των τρένων και για το luggage storage εκεί. Ακόμα και οι πάγκοι των christmas markets έπαιρναν κανονικά κάρτα.

Τετάρτη πρωι-μεσημέρι πήραμε το τρένο για να ανέβουμε Brasov. Η διαμονή ήταν πολύ κοντά στην παλιά πολή και γενικώς δεν μετανιώνω που μπήκε και η διανυκτέρευση εκεί. Είναι αρκετά γραφικό, θέλεις κάποιες ώρες να το χαρείς, και είδικα στο πλαίσιο Χριστουγέννων άξιζε. Φυσικά το βράδυ φάνηκε να μην υπήρχαν και πολλές επιλογές αλλά η αλήθεια είναι δεν έψαξα και ιδιαίτερα.
Το Μπραν όντως επιλέχθηκε να μη γίνει καθώς λόγω μικρής μέρας δεν θα πετυχαίναμε καθόλου Μπρασόβ με φως αν συνέβαινε αυτό. Σε μέρα με μεγαλύτερη διάρκεια νομίζω το ιδανικό θα ήταν Βουκουρέστι->πρωι τρένο για Μπρασόβ->καπάκι Μπραν->μετά σεργιάνι στην πόλη->ύπνος και πρωινή αναχωρηση.

Αντ' αυτού έγινε το Πέλες το επόμενο πρώι. Τρένο για Σινάια και άφημα βαλιτσών στο luggage storage του σταθμού (2ο μέρος που ήθελε αποκλειστικά μετρητά) το όποιο θα βρεις διαβάζοντας τα διάσπαρτα "πληροφορίες για luggage storage στην είσοδο της τουαλέτας" χαρτιά που θα δεις στο σταθμό.
Στη συνέχεια παραδοσιακό ταξί για ανέβασμα στο κάστρο μιας που bolt/uber δεν υπήρχαν οδηγοί (3ο σημείο που ήθελε αποκλειστικά μετρητά).

Επιστροφή με bolt στα τρένα (τότε έτυχε να βρούμε), τρένο για Βουκουρέστι, άφημα βαλιτσών στα εκεί τρένα για λίγη ώρα (4ο "μόνο μετρητά" σημείο), παραλαβή και bolt για αεροδρόμιο.


Συνοψίζοντας, το Βουκουρέστι προσωπικά δεν με ενθουσιάσε αλλά έχοντας δει Ζάγκρεμπ πέρσι και με την υποψία ότι το λίγο πιο Βαλκάνιο-Ανατολικό-παραμελημένο θα το πω εγώ στυλ δεν μου αρέσει, το περίμενα. Θεωρώ ότι είναι ένα ιδανικό βαριά τρίημερο, μιας που ειδικά αν δεν ενδιαφέρεσαι για μουσεία τα βασικά βγαίνουν σχετικά εύκολα. Στα highlights για μένα το Herastrau park με τη λίμνη όπου έτυχε να είμαι την ώρα του ηλιοβασιλέματος και το δέος που όπως και να 'χει νιώθεις μπροστά στο θεόρατο παλάτι.
Το Μπρασόβ γλυκούλι και γραφικό αλλά όπως και 'να χει λόγω μεγέθους στην πόλη per se δεν αξίζει να ξοδέψεις πάνω από μία διανυκτέρευση.
Η Sinaia ενδεχομένως το πιο διαφορετικό κομμάτι που είδα στο ταξίδι. Η φύση και η αρχιτεκτονική που βλέπεις ανεβαίνοντας (ακόμα και τώρα με το λίγο χιόνι, πόσο μάλλον καμιά άνοιξη) αξίζουν από μόνες τους την επισκέψη.
Το Peles από μόνο του δεν μπορώ να το κρίνω γιατί νομίζω δεν έχω ξαναμπεί σε κάστρο/παλάτι. Θα πω ότι από τους ορόφους ο 1ος άξιζε ενώ ο 2ος για μένα όχι τόσο.


Αυτά κι από μένα λοιπόν.
 

maria91

Member
Μηνύματα
2.085
Likes
1.954
Μιας και οπως προανεφερα η ντοπια κουζινα δε με ενθουσιαζει,εχει να προτεινει κανεις καποιο μαγαζι με καλο φαγητο international να το πω? :haha: μη την βγαλω 2 μερες στα burger king κριμα ειναι:haha:
 

thanasakos

Member
Μηνύματα
5
Likes
8
Μιας και οπως προανεφερα η ντοπια κουζινα δε με ενθουσιαζει,εχει να προτεινει κανεις καποιο μαγαζι με καλο φαγητο international να το πω? :haha: μη την βγαλω 2 μερες στα burger king κριμα ειναι:haha:
Καλή χρονιά. 5ensi, Strada Paris nr. 5. Πολύ καλή επιλογή και πάντα με κράτηση.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.148
Likes
20.457
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Biutiful Downtown

Είναι εκτός του τουριστικού κέντρου, αλλά πας άνετα με το μετρό. Ο χώρος είναι πανέμορφος και το φαγητό καλό. Δεν είναι ρουμάνικο, πιο πολύ αμερικάνικο θα το χαρακτήριζα
20231202_135248.jpg

20231202_135343.jpg
 

vanda

Member
Μηνύματα
888
Likes
4.274
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ και Αργεντινή
Μιας και οπως προανεφερα η ντοπια κουζινα δε με ενθουσιαζει,εχει να προτεινει κανεις καποιο μαγαζι με καλο φαγητο international να το πω? :haha: μη την βγαλω 2 μερες στα burger king κριμα ειναι:haha:
Στο Βουκουρέστι έχει και Hard Rock Cafe, πάλι για burger βέβαια αλλά καλύτερο από Burger King. Και είναι σε πολύ καλή τοποθεσία.
 

Farokh13

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
Καλησπέρα. Αν παω στο Peles με αυτοκίνητο από το Βουκουρέστι:
- Έχει parking εκεί;
- Μπορώ να το συνδυάσω με εκδρομή στο brasov και επιστροφή το βράδυ στο Βουκουρέστι;
- Αξίζει το brasov για ημερήσια οδικώς;
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.714
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom