EasyJet Ερώτηση για easyjet

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Εγώ το εκτυπώνω πάντα, αλλά δεν είναι απαραίτητο... πολλές φορές τυχαίνει δε να μη σου ζητήσουν ούτε τον κωδικό αλλά να σε βρούνε απευθείας από τα στοιχεία της ταυτότητάς σου.
 

evaki_20

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
γεια σε ολους...Ηρθε η ωρα να βοηθησετε μια αρχαρια στα ταξιδια που διαλεξε να ταξιδεψει με easyjet.Θελω να κλεισω με easyjet λογω χαμηλου κοστους 3 εισητηρια για berlin.Και εχω καποιες αποριες αλλες πιο σημαντικες αλλεσ πιο χαζες..
Λοιπον ξεκιναμε...1ον..Δεν εχω πιστωτικη καρτα,αν βγαλω prepaid θα εχω καποιο προβλημα?2ον..Ο ενας φιλος μου εχει παλια ταυτοτητα ,που φυσικα θα χρειαστει να την αλλαξει...Οταν κλεισω τα εισητηρια θα μου ζητησουν καποια πληροφορια που αναγραφεται μονο στισ νεες ταυτοτητες κι οχι στις παλιεσ?(πχ ημερομηνια ληξης ταυτοτητα η κατι σχετικο?)
3..Μπορω να χρησιμοποιησω 2 τροπους πληρωμης?(τα 2 εισητηρια με prepaidκαι το αλλο με κανονικη visa ιστωτικη καρτα?)
4.Στο ταξιδι αναχωρησης για Βερολινο ο χρονο ταξιδιου ειναι 2 ωρες ..Στο ταξιδι επιστροφης ειναι σχεδον 4 ωρες.Πιθανον κανει καποια ανταποκριση σε καποια πολη.Πως μαθαινω σε ποια πολη κανει ανταποκριση η πττηση?
5.Στα 22 ευρω πηγαινε ελα των αποσκευων περιλαμβανεται ι μια βαλιτσα που θα δωσς και πρεπει να ειναι μεχρι 20 κλ η καθε μια,αλλα και η προσωπικη μου τσαντα που θα παρω μαζι στο αεροπλανο???
6.Το πληρες προγραμμα ταξιδιωτικης ασφαλισης μου ειναι χρησιμο σε κατι??
7.Πως παραλαμβανω τα εισητηρια μου?????????

Αυτα το ολιγα προς το παρον οποιος μπορει ας με βοηθησει!!!!!Νομιζω οτι μου χρειαζεται οπως θα καταλαβατε!!!!!:(:(:(
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
δε μπορώ να σε βοηθήσω στο θέμα με την prepaid γιατι δε γνωρίζω...

όσον αφορά τις ώρες όμως, δεν υπάρχει κάποια διαφορά στις πτήσεις σου, απλά να ξέρεις ότι η ώρα αναχώρησης και άφιξης είναι πάντα τοπικές ;) έτσι εξηγείται η διαφορά που βλέπεις, η οποία στην ουσια δεν υπάρχει...

αν πληρώσεις το ποσό για να παραδώσεις αποσκευή, ναι προφανώς μπορείς να έχεις και μια χειραποσκευή μαζί σου! μπορείς να δεις ακριβείς διαστάσεις στο site της easyjet και για τις 2 περιπτώσεις...

ταξιδιωτική ασφάλεια δε χρειάζεται.. γιατί να επιβαρύνεις χωρίς λόγο ένα ταξίδι που θες να είναι low cost :)
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
α και τα εισιτηρια δεν τα παραλαμβανεις απο καπου, απλα με την ταυτοτητα η το διαβατηριο σου να εισαι... αντε και με τον κωδικο κρατησης... δεν υπαρχουν πια εισιτηρια εξαλλου, ολα ειναι ηλεκτρονικα :)

εμενα δε μου ζητησε στοιχεια οταν εκανα την κρατηση επισης, μονο ονομα οπως αναγραφεται στο διαβατηριο για εμενα και το συνεπιβατη μου...
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Οι κάρτες που δέχεται η easy για τις πληρωμές αναφέρονται στο τέλος της κράτησης.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ prepaid και έτσι δεν το γνωρίζω το θέμα.

Το μόνο που θα χρειαστείς από την ταυτότητα είναι το όνομα σε λατινικούς χαρακτήρες. Αν το όνομα είναι απλό δεν τίθεται θέμα μπερδέματος, γράψτο όπως ακούγεται. Αν όμως το όνομα ή επίθετο του φίλου σου έχει κάποια ιδιαιτερότητα και γραφτεί διαφορετικά απ' ότι το έγραψες στην κράτηση του εισιτηρίου θα πρέπει να γίνει μελλοντικά αλλαγή και εδώ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη αν θα στο αλλάξουν από την Easy χωρίς να σε χρεώσουν. Το καλύτερο είναι να βγάλει πρώτα ταυτότητα ο φίλος σου και το κλείνεις μετά το εισιτήριο.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικούς τρόπους πληρωμής αρκεί να τα κλείσεις διαφορετικά τα εισιτήρια. Δηλαδή αν θέλεις να πληρώσεις τα 2 εισιτήρια ξεχωριστά από το τρίτο πρέπει να κλείσεις πρώτα τα 2 εισιτήρια και μετά να πας να κλείσεις και το τρίτο με μια άλλη συναλλαγή.

Η πτήση της EasyJet Αθήνα- Βερολίνο είναι απευθείας και δεν περιλαμβάνει ενδιάμεση στάση. Τόσο η πτήση Αθήνα- Βερολίνο όσο και η πτήση Βερολίνο- Αθήνα είναι ίδιας διάρκειας περίπου 3 ώρες. Οι ώρες που βλέπεις στο site είναι τοπικές ώρες και το Βερολίνο είναι μια ώρα πίσω από την Αθήνα. Επομένως, όταν φτάνεις θα είναι 23:45 ώρα Βερολίνου αλλά 00:45 ώρα Ελλάδας ενώ όταν επιστρέφεις φεύγεις στις 17:30 ώρα Βερολίνου δηλαδή στις 18:30 ώρα Αθήνας. Ξαναυπολόγισέ τα και θα δεις ότι είναι ίδιας διάρκειας οι πτήσεις.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Για τα υπόλοιπα ερωτήματα όπως σου απάντησε η chrikky γιατί μάλλον τα συμπλήρωσες μετά.
 

stellina

Member
Μηνύματα
96
Likes
36
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδορ
Ταξίδι-Όνειρο
παντού
Λοιπον ξεκιναμε...1ον..Δεν εχω πιστωτικη καρτα,αν βγαλω prepaid θα εχω καποιο προβλημα?

εγώ πάντα prepaid χρησιμοποιώ στην easy jet! δεν θα έχεις πρόβλημα!:clap:
 

mio gps

Member
Μηνύματα
1.174
Likes
180
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
μπορεις να χρησιμοποιησεις prepaid αλλα τη στιγμη της κρατησης-πληρωμης πρεπει ναχει χρημα μεσα για να δεσμευσει η εταιρεια.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Ίσα ίσα...οι prepaid είναι συνήθως και electron visa όπου η easyjet δεν χρεώνει και έξοδα συναλλαγής! ;)

Σχετικά με τις βαλίτσες...δικαιούται ο καθένας σας μια δωρεάν χειραποσκευή διαστάσεων εώς 40x55x20... οπότε αν θεωρείς ότι σου αρκεί δεν χρειάζεται να την προσθέσεις καν την παραδοτέα αποσκευή. Ή μπορείς να προσθέσεις μια παραδοτέα αποσκευή και για τους τρεις σας.

Τα υπόλοιπα σου τα απάντησαν.
 

lila

Member
Μηνύματα
21
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιρλανδια
Θελει παντως προσοχη! Εκτος το οτι πληρωνεις εξ αρχης 22 ευρω για την αποσκευη (μετ επιστροφη ταξιδι), το καθε επιπλεον κιλο οταν υπερβαινει τα 20 κιλα που ειναι το οριο, ειναι 12 ευρω! Το gate επισης κλεινει μιση ωρα πριν την προγραμματισμενη ωρα αναχωρησης και σε περιπτωση καθυστερησης τα πραγματα ειναι αυστηροτατα, δε περιμενουν ποτε!
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
τι προσοχη? δηλαδη οι αλλες αεροπορικες τι κανουν... σε περιμενουν εως 5 λεπτα πριν φυγουν να δεησεις να εμφανιστεις?

εγω με την easyjet ειχα φτασει στο αεροδρομιο του βερολινου μιση ωρα πριν την πτηση.. το check in ειχε κλεισει θεωρητικα... και μια χαρα με δεχθηκανε.. το ειχα γραψει και στην ιστορια μου... δεν το συστηνω σε καποιον να το κανει, απλα μου ετυχε και το λεω :)

οσο για τις βαλιτσες ειπαμε.. ο,τι πληρωνεις παιρνεις και η πολιτικη της εταιρειας ειναι φτηνα εισιτηρια, ελαχιστες υπηρεσιες, πληρωμη αποσκευων... το ξερουμε και οταν την επιλεγουμε γινεται συνειδητα, γιατι μας συμφερει η τιμη...

αλλιως παμε σε αλλες που μας ταιζουν, μας μεταφερουν τις βαλιτσες τζαμπα, μας πανε σε αεροδρομια που μας βολευουν πιο πολυ κλπ κλπ κλπ
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Lila...είσαι σίγουρη ότι δουλεύεις στο αεροδρόμιο; Γιατί μας λες πράγματα σαν να ανακάλυψες ξαφνικά την Αμερική και πολλά απ' αυτά δεν στέκουν και τόσο!

Άντε..καλό κουράγιο, σε λίγο συμπληρώνεις και τα 20 μηνύματα που θέλεις μάλλον...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.837
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom