Γενικά Ευρωπαϊκά φεστιβάλ: Τις βαλίτσες μας και σ' άλλη συναυλία

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.532
Likes
8.108
Μετά την πρώτη… ψυχρολουσία της φετινής συναυλιακής σαιζόν (αυτό ξαναπέστο... τι ήταν κι αυτό το χτεσινό?) –που δε θα το έλεγες ότι μπήκε ακριβώς με το δεξί– λέμε να τα μαζέψουμε και να πάμε να δούμε τα υπόλοιπα αλλού.

Φεύγουμε, λοιπόν, για έξι ευρωπαϊκά φεστιβάλ υπερπαραγωγή, που συγκεντρώνουν την αφρόκρεμα των αγαπημένων μας ονομάτων, χρεώνουν πολύ λιγότερο την είσοδο στις εγκαταστάσεις τους, αποπνέουν την ατμόσφαιρα φεστιβάλ πολύ περισσότερο απ’ όσο μια καθημερινή που φεύγεις λαχανιασμένος από το γραφείο για να προλάβεις τη συναυλία που ξεκινά στις 9 στην άλλη άκρη της πόλης… και μας γλιτώνουν και από τον εφιάλτη της κίνησης της Μαλακάσας (αμ κι αυτό ξαναπέστο....τι κακό μας βρήκε....).

Exit, Σερβία - 9-12 Ιουλίου
Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, στο κάστρο του Petrovaradin, περίπου μια ώρα έξω από το Βελιγράδι, το Exit διεκδικεί επάξια τον τίτλο του μεγαλύτερου φεστιβάλ των Βαλκανίων –και, καθώς γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά του, αυτόν ενός από τα καλύτερα της Ευρώπης. Δύο stages, Main και Dance Arena, τέσσερις ημέρες, και κάτι λιγότερο από 80 ευρώ για το εισιτήριο ολόκληρου του τετραημέρου –συν άλλα 15 για το κάμπινγκ. Θέλετε και ονόματα; Ξεχωρίζουμε: στο main stage, Arctic Monkeys, Patti Smith, Kraftwerk, Korn Manic Street Preachers, Prodigy, Madness και Lilly Allen, στην Dance Arena Richie Hawtin, Sasha, John Digweed, Carl Cox, Dubfire, Eric Prydz και Carl Cox.
Πώς θα πάμε: Με αυτοκίνητο. Το Βελιγράδι απέχει ακριβώς 635 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, και ο δρόμος –ιδιαίτερα από τη σερβική Nis και πάνω– είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αν επιμένετε στην εναλλακτική του αεροπλάνου, από την Αθήνα στο Βελιγράδι πετούν η Ολυμπιακή και η JAT –υπολογίστε περί τα 300 ευρώ με επιστροφή και φόρους.

Sonar, Βαρκελώνη - 18-20 Ιουνίου
Για 16η συνεχή χρονιά, η καταλανική πρωτεύουσα παραδίνεται σε ήχους electro, house, progressive, post rock και πειραματικής jazz, στα πλαίσια αυτού που θεωρείται το κορυφαίο φεστιβάλ “Advanced Music and Multimedia” της Ευρώπης –ναι, αυτό φιλοδοξούμε να φτάσει σε λίγα χρόνια να συναγωνίζεται το Synch. Τρεις ημέρες, συναυλίες, DJ sets και events μέρα και νύχτα, πολλά και διάφορα τα venues, 140 ευρώ το τριήμερο pass, που σας εξασφαλίζει είσοδο στα πάντα. Ιδού και μια πολύ μικρή επιλογή από το φετινό line up: Orbital, Grace Jones, Animal Collective, Mujava, Fever Ray, Richie Hawtin, Crystal Castles, James Murphy & Pat Mahoney (LCD Soundsystem disco set), Late Of The Pier , Jeff Mills, Moderat, La Roux, Little Boots, dan le sac vs. Scroobius Pip, Deadmau5, Carl Craig, Crookers, Filastine, Buraka Som Sistema, Joker, Jamie Woon, SebastiAn, Lars Horntveth + BCN216, Marcel Dettmann, Heartbreak, Busy P., Ebony Bones, Institut Fatima, The Gaslamp Killer, Mike Slott, Culoe de Song.
Πώς θα πάμε: Απευθείας από Αθήνα με Aegean, Vueling ή ClickAir, σε τιμές που ξεκινούν από 120 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων.

Glastonbury, Αγγλία - 24-28 Ιουνίου
Στην τελική ευθεία για τα 40ά γενέθλιά του, το διασημότερο, ίσως, φεστιβάλ του κόσμου δε χρειάζεται συστάσεις. Ξεπερνώντας τους 150.000 θεατές το χρόνο, έχει καταφέρει να καταστήσει το όνομα της περιοχής που το φιλοξενεί συνώνυμο των μεγάλων μουσικών διοργανώσεων ανά τον κόσμο. Γεγονός που του δίνει και την… υπεροχή να δικαιούται να πουλά –και να ξεπουλά– εισιτήρια πριν ανακοινώσει line up. Μέχρι στιγμής, επιβεβαιωμένες είναι οι συμμετοχές των Lily Allen, Fleet Foxes, Neil Young, Blur, Bruce Springsteen, Emiliana Torrini, Doves, Franz Ferdinand, The Ting Tings, Echo And The Bunnymen, White Lies, Florence And The Machine και Kasabian. Περισσότερα… μόλις ένα μήνα πριν την επίσημη έναρξη.
Πώς θα πάμε: Με easyJet ή Aegean μέχρι το Λονδίνο (από 180 ευρώ με επιστροφή και φόρους) και από εκεί με τραίνο μέχρι το Bristol, απ’ όπου συνεχίζετε με λεωφορείο: συνολικά από το Λονδίνο θα χρειαστείτε περί τις 2,5 ώρες.

Sziget, Βουδαπέστη - 12-17 Αυγούστου
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε διαφορετικά stages στήνονται στο νησάκι Obudai του Δούναβη, στην ουγγρική πρωτεύουσα, για να φιλοξενήσουν το Sziget, το μεγαλύτερο, ίσως, φεστιβάλ της κεντρικής Ευρώπης. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό, το κάμπινγκ must, το εισιτήριο κοστίζει 150 ευρώ για όλες τις ημέρες μαζί με το κάμπινγκ από τις 10 έως τις 17 Αυγούστου και το line up περιλαμβάνει ονόματα όπως οι Prodigy, Lilly Allen, Pendulum, the Ting Tings, Fatboy Slim, Snow Patrol, The Subways, Editors, Klaxons, Manic Street Preachers, Placebo, Maxïmo Park, The Offspring, Faith No More, Oi Va Voi, Calexico και White Lies. Θέλετε κι άλλους λόγους; Παίζει και dance arena, με Armin van Buuren, Birdy Nam Nam, Coldcut, Dillinja, Eric Prydz, Grooverider, Paul Oakenfold και Pete Tong.
Πώς θα πάμε: Απευθείας με τη Malev, σε τιμές που ξεκινούν από 220 ευρώ με επιστροφή και φόρους.

Hurricane, Γερμανία - 19-21 Ιουνίου
Από τα μεγαλύτερα ροκ φεστιβάλ της Γερμανίας, το Hurricane έβαλε στο χάρτη των καλοκαιρινών διοργανώσεων –ίσως και των ευρωπαϊκών city breaks– το Scheeßel, μια μικρή πόλη της Σαξονίας το 1997, οπότε και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. Τα δωδέκατα γενέθλιά του το βρίσκουν με δύο stages, larger than life line up και εισιτήρια που κοστίζουν μόλις 110 ευρώ για όλο το τριήμερο. Έτοιμοι; Βαθιά ανάσα και πάμε: Clueso, Culcha Candela, Disturbed, Duffy, Editors, Faith No More, Frank Turner, Franz Ferdinand, Get Well Soon, Gogol Bordello, Katy Perry, Keane, Kings Of Leon, Kraftwerk, Ladyhawke, Lily Allen, Lovedrug, Moby, Nick Cave And The Bad Seeds, Nine Inch Nails, Nneka, No Use For A Name, Paolo Nutini, Pixies, Silversun Pickups, SKA-P, Social Distortion, The Asteroids Galaxy Tour, The Horrors, The Living End, The Mars Volta, The Rakes, The Sounds, The Ting, The Wombats και Tomte. Και άλλοι.
Πώς θα πάμε: Με Aegean Αθήνα – Ντίσελντορφ ή με Germanwings Αθήνα – Κολωνία (από 180 ευρώ με επιστροφή και φόρους) και από εκεί με τραίνο για τη Βρέμη (περί τις 3 ώρες, από 54 ευρώ).

Rock in Idro, Μιλάνο - 13-14 Ιουνίου
Ένα νέο φεστιβάλ έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα αγαπημένα μας. Το Rock in Idro πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Μιλάνο, ροκάρει δυνατά και κοστίζει μόλις 70 ευρώ για ένα γεμάτο διήμερο, με ονόματα όπως αυτά των Faith No More –ναι, επανενώθηκαν και κάνουν το headlining της δεύτερης ημέρας–, Limp Bizkit, Pogues, Social Distortion, Baby Shambles, Lacuna Coil, Gogol Bordello, Flogging Molly, The Subways, Bring Me The Horizon, Gallows, Parkway Drive, The All American Rejects, All That Remains και πολλούς άλλους.
Πώς θα πάμε: Απευθείας Αθήνα – Μιλάνο με Aegean ή easyJet, από 150 ευρώ με φόρους και επιστροφή.

Ηρώ Κουνάδη - In2life - 14 Μαΐου 2009
 

Attachments

Last edited by a moderator:

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Έτσι είναι..
Θυμάμαι πριν από χρόνια, που το έψαχνα πιο πολύ με τα φεστιβάλ, για να δεις μεγάλα ονόματα έπρεπε να πας πολύ βόρεια, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία και με τις τιμές τότε για τα αεροπορικά να μην πέφτουν κάτω από τα 300ευρώ ήταν τελείως ασύμφορο να κάνεις ταξίδι για φεστιβάλ.
Τα τελευταία 5 περίπου χρόνια όμως οι τιμές έχουν πέσει τόσο πολύ που σίγουρα αξίζει.

Επίσης τα φεστιβάλ στις πιο κοντινές μας χώρες (Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία, Τουρκία) δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ελληνικά και λοιπά ευρωπαϊκά και μάλιστα στις μισές τιμές! Οι βορειοελλαδίτες το έχουν πάρει χαμπάρι και απ'όσο ξέρω την κάνουν συχνά προς τα εκεί λόγω κοντινής απόστασης. Καιρός να ξεκινήσουμε και εμείς οι νότιοι.

Το ίδιο κάνουν και οι γείτονες μας, αφού σε όσα φεστιβάλ έχω πάει σε Θεσσαλονίκη και περίχωρα πάντα συναντούσα Βούλγαρους αλλά και κάποιους (λιγότερους) Τούρκους.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
αυτα ειναι φεστιβαλ!εμενα μου αρεσε αυτο της βουδαπεστης κ της γερμανιας.νομιζω οτι ειναι πολυ καλη ευκαιρια για ταξιδακι...:roll:
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
δειτε στο προφιλ μου το τραγουδι που επιλεγω για αυτην την εβδομαδα..james-lose control:clap:
offtopic:
Μιας και λέμε για φεστιβάλ... Θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα δει τους James, που ήταν και πρώτη φορά που ερχόντουσαν Ελλάδα, μαζί με τους Morcheeba στο Λυκαβηττό το 2001! Απίστευτο πάθος και από τον κόσμο και από την μπάντα που είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό! Ο Tim Booth έλεγε για τη συναυλία αυτή σε συνεντεύξεις του σε ξένα περιοδικά!
Μετά το φεστιβάλ αυτό, πήγα μέχρι την Αγγλία για να τους ξαναδώ άλλη μια φορά, στην τελευταία τους συναυλία πριν διαλυθούν και τους είδα πάλι αφού επανασυνδέθηκαν, στην Αθήνα.. αλλά σαν την πρώτη φορά δεν ήταν καμία!!
Ήταν κανείς άλλος στη συναυλία αυτή;
 
Last edited by a moderator:

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
αχ λεγε μου τετοια ,λεγε μου τετοια!γιατι 16/7 θα ερθουν για μια συναυλια στο θεατρο γης στη θεσ/νικη και θελω να παω.δεν ξερω ομως αν εχει αρχισει η προπωληση!!
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Πάλι παίζουν στην Ελλάδα; 3η φορά σε 3 χρόνια.. σε λίγο θα γίνουν σαν τους Scorpions, θα έρχονται 2 φορές το χρόνο, έτσι για το καλό!! :haha::haha:

Εγώ να σου πω την αλήθεια όταν τους είδα 3η φορά (το 2007) απογοητεύτηκα. Αν και είχε πολύ περισσότερο κόσμο από την 1η φορά ήταν ψιλοξενέρωτα και η μπάντα σαν να βαριόταν. Βέβαια αν δεν τους έχεις ξαναδεί σίγουρα θα γουστάρεις. Εγώ πάντως δεν πιστεύω να ξαναπήγαινα να τους δω.

υγ. Απ'ότι βλέπω η προπώληση έχει αρχίσει
 

ginita

Member
Μηνύματα
57
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Πάλι παίζουν στην Ελλάδα; 3η φορά σε 3 χρόνια.. σε λίγο θα γίνουν σαν τους Scorpions, θα έρχονται 2 φορές το χρόνο, έτσι για το καλό!! :haha::haha:

Και μετά θα πάθουν και αυτοί "γαστρεντερίτιδα" .... και θα μας αφήσουν στα κρύα του λουτρού!!:bleh:
 

ginita

Member
Μηνύματα
57
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει και το φεστιβάλ μαύρης μουσικής στην Εσσαουίρα του Μαρόκο στις 25 μέχρι 28 Ιουνίου 2009 και κάθε χρόνο βέβαια. Αν βρεθεί κάποιος νοτιότερα, έχω ακούσει ότι είναι καταπληκτικό!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει και το φεστιβάλ μαύρης μουσικής στην Εσσαουίρα του Μαρόκο στις 25 μέχρι 28 Ιουνίου 2009 και κάθε χρόνο βέβαια. Αν βρεθεί κάποιος νοτιότερα, έχω ακούσει ότι είναι καταπληκτικό!
Βεβαια δεν προκειται για ευρωπαικο φεστιβαλ μια και ειναι μαροκινο, αλλα εκτος απο αυτο της Essaouira:Festival Gnaoua et Musiques du Monde d'Essaouira - Festival musical
υπαρχει και αυτο της Fez το οποιο αναφερεται σε "ιερες μουσικες" απο 29 Μαιου εως 6 Ιουνιου. Φετος εμφανιζεται και η Loreena Mc Kennit.
Παραθετω το γαλλοφωνο site: Festival de F
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Sziget, Βουδαπέστη - 12-17 Αυγούστου
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε διαφορετικά stages στήνονται στο νησάκι Obudai του Δούναβη, στην ουγγρική πρωτεύουσα, για να φιλοξενήσουν το Sziget, το μεγαλύτερο, ίσως, φεστιβάλ της κεντρικής Ευρώπης. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό, το κάμπινγκ must, το εισιτήριο κοστίζει 150 ευρώ για όλες τις ημέρες μαζί με το κάμπινγκ από τις 10 έως τις 17 Αυγούστου και το line up περιλαμβάνει ονόματα όπως οι Prodigy, Lilly Allen, Pendulum, the Ting Tings, Fatboy Slim, Snow Patrol, The Subways, Editors, Klaxons, Manic Street Preachers, Placebo, Maxïmo Park, The Offspring, Faith No More, Oi Va Voi, Calexico και White Lies. Θέλετε κι άλλους λόγους; Παίζει και dance arena, με Armin van Buuren, Birdy Nam Nam, Coldcut, Dillinja, Eric Prydz, Grooverider, Paul Oakenfold και Pete Tong.
Πώς θα πάμε: Απευθείας με τη Malev, σε τιμές που ξεκινούν από 220 ευρώ με επιστροφή και φόρους.
Γεια σας, επειδη ονειρεύομαι το κρεβατάκι μου, θα γράψω επιγραμματικά...
Σύνολικά, στο Sziget, υπάρχουν γύρω στα 20 stages (μαζί με αυτά με τις underground μπάντες)...είναι σκέτο πανηγύρι.

Επίσης,είναι ένα άλλο φεστιβάλ, το POHODA FESTIVAL στο Τρεντσιν στη Σλοβακία (1-2 ώρες από Μπρατισλάβα).. Το φεστιβάλ είναι 2ήμερο με 100 συγκροτήματα +, 7 σκηνές +, πάρτυ όλη τη μέρα και τη νύχτα, όλα τα είδη μουσικής...και γι αυτό πριν 3 χρόνια πλήρωσα...................
.................................23 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:shock::shock::shock: (μέσα στη τιμή, το κάμπινγκ,......, μέχρι και αντιγράφη των φωτογραφιών μου σε σιντι τσάμπα!!)

Επειδή δεν έχω κοιτάξει ημερ/μηνιες γι φέτος (κάπου στον ιούλιο) και μπάντες, τσεκάρετε... www.pohodafestival.com
 
Last edited by a moderator:

ginita

Member
Μηνύματα
57
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Βεβαια δεν προκειται για ευρωπαικο φεστιβαλ μια και ειναι μαροκινο, αλλα εκτος απο αυτο της Essaouira:Festival Gnaoua et Musiques du Monde d'Essaouira - Festival musical
υπαρχει και αυτο της Fez το οποιο αναφερεται σε "ιερες μουσικες" απο 29 Μαιου εως 6 Ιουνιου. Φετος εμφανιζεται και η Loreena Mc Kennit.
Παραθετω το γαλλοφωνο site: Festival de F
Σε αυτό της Fez έχουμε και Ελληνική συμμετοχή αν δεν κάνω λάθος!! Εντάξει το Μαρόκο δεν είναι Ευρώπη, αλλά αν βρεθείς στην Ισπανία ή Πορτογαλία δεν είναι άσχημη ιδέα!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τα παλιοτερα χρονια αν θυμαμαι καλα ειχε εμφανιστει η Σαβινα Γιαννατου με τους Primavera en Salonico με το εργο της "Παναγιες του κοσμου". Φετος η συμμετοχη μας αφορα στον Γιωργο Ξυλουρη, Στελιο Πετρακη και Περικλη Παπαπετροπουλο στο συγκροτημα "Μελος" μαζι με αλλους μουσικους απο την Ισπανια, Γαλλια Μαροκο κλπ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.258
Μηνύματα
885.377
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom