Ρουμανία Η Παραμυθένια Ρουμανία...

Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική





























Φωτογραφίες από το παλάτι Peles της Sinaia.Ο τελευταίος κάτοικος του ζει στο Βουκουρέστι και είναι κάπου στα 90 (μας το είπε η ξεναγός).Είχε ανσανσέρ και πολλές μυστικές εισοδους-εξόδους!Από τα ωραιότερα παλάτια κατα την γνώμη μου!!!!

Στην πρώτη φωτογραφία είναι η τραπεζαρία το μεσημεριανού γευματος ( για πρωινό είχαν άλλο χώρο )

Εχω ανεβάσει φωτογραφίες από 2 υπνοδωμάτια.Το ένα ήταν του βασιλικού ζεύγους και στα αριστερά έχει 1 καθρέφτη.Ο καθρέφτης αυτός είναι μυστική πόρτα και οδηγούσε στον διάδρομο.Το δεύτερο δωμάτιο είναι ξενώνας και η ντουλάπα είναι πάλι μυστική πόρτα!

Υπήρχε αιθουσα για αυτούς που καπνίζουν...τεκες λεγόταν αν δεν κανω λαθος !














 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
Πολυ καλη η ιστορια σου,πρεπει να βαλουμε και την Ρουμανια,στο πλανο για ταξιδι:Dπεριμενω την συνεχεια!
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
29/12/12

Στις 12:10 φτάσαμε Βουκουρέστι με τρένο ύστερα από ένα ταξίδι 5ώρων (146.65 lei/άτομο).Πήραμε το μετρό και κατευθυνθήκαμε στην Piata Unirii όπου βρισκόταν και το ξενοδοχείο μας! Εντυπωσιακή κυκλική πλατεία με σιντριβάνι που την περιστοίχιζαν μεγάλοι δρόμοι γεμάτοι αμάξια και μεγάλα εμπορικά κέντρα. Το μέρος πολύβουο δεν θύμιζε καθόλου την παραμυθένια Τρανσυλβανία ,αλλά ούτε σου έβγαζε μια ατμόσφαιρα φτώχιας. Μου έκαναν εντύπωση τα πρόσωπα τον ανθρώπων, ήταν ήρεμα και ξέγνοιαστα, ένιωθες την ελπίδα τους ότι όλα φτιάχνουν και θα φτιάξουν ακόμα περισσότερο.

Κάνουμε το check-in στο κατά τύχη πολύ ντιζαινάτο ξενοδοχείο μας ( στο ανσανσέρ τα κουμπιά ήταν touch) και είχαμε σχεδιάσει να πάρουμε το λεωφορείο hop on-hop off από την στάση του λίγο πιο κάτω από το ξενοδοχείο μας για να κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη του Βουκουρεστίου. Περιμέναμε… περιμέναμε…. άφαντο το τουριστικό λεωφορείο και είπαμε τελικά να αρχίσουμε την βόλτα μας με τα πόδια από τον να περιμένουμε στο κρύο και αν το πετύχουμε σε καμιά πιο κάτω στάση επιβιβαζόμαστε. Τελικά δεν είδαμε πουθενά λεωφορείο όσες μέρες μείναμε. Περάσαμε από όλα τα αξιοθέατα που έλεγε ο οδηγός: Την εθνική τράπεζα, την λέσχη αξιωματικών , μνημεία , παλάτια ,το Romanian Athenaeum φτάσαμε μέχρι το μουσείο φυσικής ιστορίας και το muzeul National al Taranului Roman στο οποίο και μπήκαμε(8 lei/ άτομο). Ήταν κάτι σαν εθνογραφικό μουσείο. Είχε χριστιανικές εικόνες, παραδοσιακές φορεσιές ,μια αίθουσα που την είχαν φτιάξει σαν παλιό σχολείο με τετράδια που υπήρχαν εκθέσεις από μαθητές που τώρα θα είναι 50-60 ετών, ίσως και μεγαλύτεροι.

Η διαφορά θερμοκρασίας με διέλυσε, από εκεί που ήμασταν στους 2-3 βαθμούς ξαφνικά μπήκαμε στην υπερβολική ζέστη και νόμιζα ότι θα λιποθυμήσω. Αγοράσαμε νεράκι αλλά δεν κάτσαμε να τα παρατηρήσουμε όλα λεπτομερώς γιατί ένιωθα αποπνικτικά. Για φαγητό junk food από τα KFC σε τιμές προκλητικά πιο χαμηλές από την Ελλάδα! Κάναμε μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο που στεγάζονταν τα KFC και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για να γίνουμε πιο καθώς πρέπει μετά από τις τόσες ώρες περπάτημα. Όταν ξαναβγήκαμε στον δρόμο νομίζαμε ότι ήταν μαύρα μεσάνυχτα, είχε και κρύο… αλλά τελικά ήταν απογευματάκι. Κατευθυνθήκαμε προς την εκκλησία της Σταυρουπόλεως και τους πεζόδρομους που βρίσκονταν γύρω από εκεί με τις καφετέριες, τα μπαράκια και τα εστιατόρια. Και ναι, βλέπουμε καλά, Γρηγόρης μικρογεύματα ,ίδια στολή για τους υπαλλήλους με ίδια διακόσμηση. Κάτσαμε σε 1 καφετέρια και ήπιαμε καφέδες με αλκοόλ, ο δικός μου είχε ρούμι, πρώτη φορά δοκίμασα τέτοιου είδους καφέ, καλός!!! Και τιμές; Κάπου στα 3 ευρώ!

Συνεχίσαμε την βόλτα μας και οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν: σουβλατζίδικο με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη ,παρακάτω 1 Ελληνικό μεζεδοπωλείο και κάπου εκεί κοντά μια Ελληνική Ψαροταβέρνα που το εσωτερικό της θύμιζε Κυκλαδίτικο νησί. Επειδή η Πρωτοχρονιά έφτανε σε 1 μπαράκι έγραφε ότι θα είχε μπάντα με Ελληνικά τραγούδια εκείνη την ημέρα. Μπορούσες να βρεις στους πεζοδρόμους από καντίνα με hot-dog μέχρι μαγαζί για σούσι και πολύ κυριλέ εστιατόρια. Επιστρέψαμε για ύπνο!

30/12/12

Ένα υπερπλήρες πρωινό μας περίμενε στον μπουφέ του ξενοδοχείου μας , μαζί με ένα group Ελλήνων! Χάσαμε την μαγεία του να μιλάμε δυνατά και να μην καταλαβαίνει κανείς τι λέμε (βέβαια στο ταξίδι μας συναντήσαμε αρκετούς Έλληνες).Το πρόγραμμα μας έλεγε «Παλάτι του λαού». Βρεθήκαμε μπροστά στο μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης και στο 2ο του κόσμου. Ήταν αρκετά εντυπωσιακό , σου ερχόταν όμως αυθόρμητα να σχολιάσεις την ματαιοδοξία και το ψώνιο του Τσαουσέσκου. Προχωρήσαμε προς το μετρό και βρεθήκαμε σε 1 τεράστια παιδική χαρά που έμοιαζε με κάστρο, λίγο παιχνίδι ήταν must.Είχε «γύρω- γύρω όλοι» που κάποιοι έκαναν πετάλι σαν να είσαι σε ποδήλατο για να γυρίζει! Κατεβήκαμε στο μετρό και ήμασταν μόνοι μας, λογικό πρωινιάτικα. Δυσκολευτήκαμε αρκετά να συνεννοηθούμε με την ταμία, η οποία δεν μίλαγε καθόλου αγγλικά και εμείς θέλαμε 24ωρο εισιτήριο ,τελικά δεν καταφέραμε να το πάρουμε και μας έδωσε 1 απλό!

Επόμενος σταθμός; Η απομίμηση της Αψίδας του Θριάμβου του Παρισιού και το Πάρκο Herastrau.Η Αψίδα όμορφη! Μπαίνοντας στο πάρκο από την πλαϊνή είσοδο συναντήσαμε 1 μνημείο στην μνήμη του Michael Jackson και αρκετούς ποδηλάτες. Όταν φτάσαμε κοντά στην κεντρική είσοδο συναντήσαμε 1 τεράστια χιονισμένη έκταση με αρκετά παγκάκια ,διάφορα διακοσμητικά αγαλματάκια (κυρίως ζωάκια π.χ. σιδερένια γαλοπούλα) και ένα μικρό κτίριο που ήταν ενυδρείο, αλλά ήταν κλειστό. Δεν είχα ξαναδεί χιονισμένο πάρκο στην ζωή μου. Προχωρώντας συναντήσαμε 1 λίμνη παγωμένη και κάποιοι έκαναν βόλτα πάνω της, ενώ όπου δεν υπήρχε πάγος υπήρχαν πάπιες! Παρακάτω υπάρχει 1 μνημείο που φτιάχτηκε προς τιμήν της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το έφτιαξαν όταν εντάχθηκαν! Είχαμε διαβάσει ότι δίπλα σε αυτό το πάρκο έχουν φτιάξει κάτι σαν μουσείο στο οποίο έχουν κατασκευάσει σπίτια πανομοιότυπα με αυτά που ζούσαν οι Ρουμάνοι στα διάφορα χωριά τις προηγούμενες δεκαετίες. Τον είδαμε από έξω τον χώρο, θέλαμε να εισέλθουμε αλλά ήταν άδειο και έμοιαζε με ερειπωμένο. Φεύγοντας από την άλλη άκρη του πάρκου μπλέξαμε λίγο. Δεν ήμασταν σίγουροι πως θα γυρίσουμε και με ποιο μέσο. Βγάλαμε εισιτήριο για λεωφορείο και μετά από αρκετή ώρα μπήκαμε σε ένα (είχε 1 στάση που περνάγανε μόνο 2 λεωφορεία, αυτά που ερχόντουσαν από το αεροδρόμιο),κατεβήκαμε σε 1 στάση μετρό και επιτέλους φτάσαμε στην πλατεία Unirii.Μπήκαμε στο εμπορικό κέντρο για να αγοράσουμε μερικά δωράκια και φάγαμε πίτσα στον τελευταίο όροφο που είχε εστιατόρια. Και ήρθε η ώρα της ξεκούρασης. Το βασικό θέμα ήταν το εξής: Ευτυχώς που είχαμε πάρει κάποια αναμνηστικά από την Τρανσυλβανία γιατί στην πρωτεύουσα βρήκαμε μόνο 1 μαγαζί και αυτό ήταν πανάκριβο. Και η βλακεία ήταν ότι λέγαμε «έλα μωρέ μην τα κουβαλάμε μαζί μας από τώρα, αν έχει εδώ τόσο ωραία πράγματα σκέψου τι θα έχει στο Βουκουρέστι» και στο Βουκουρέστι τελικά δεν είχε τίποτα.

Το απόγευμα θέλαμε να επισκεφτούμε 2 μέρη οπωσδήποτε. Το πρώτο η μπυραρία Caru Cu Bere. Γινόταν χαμός από τον κόσμο, μιλήσαμε με 1 υπάλληλο, μας πάει σε 1 τραπέζι και μας είπε ότι μπορούμε να κάτσουμε για 1 ώρα. Τραγικό; Η μπυραρία είναι διάσημη γιατί φτιάχνει την δική της μπύρα από πολύ παλιά. Πήραμε από 1 μπυρίτσα για να την δοκιμάσουμε και άρχισαν οι χοροί! Χορευτές παραδοσιακά ντυμένοι, χόρευαν τοπικούς χορούς, πλάκα είχε το σκηνικό αν και πολύ τουριστικό. Δεν κάτσαμε 1 ολόκληρη ώρα για να δούμε αν θα μας πούνε να φύγουμε, είχε αρκετή βαβούρα, τελείωσε η μπύρα, τελευταίο μας βράδυ θέλαμε να πάμε και αλλού, ε και φύγαμε!

Η λεωφόρος Unirii ήταν πολύ όμορφα στολισμένη! Όλα τα δέντρα είχαν φωτάκια και επειδή είναι τεράστια σε μήκος βλέποντας τα στη σειρά ήταν εντυπωσιακά! Βόλτα στην βόλτα καταλήξαμε και στο 2ο μέρος που θέλαμε να πάμε, σ’ ένα ζαχαροπλαστείο που η βιτρίνα του μας φώναζε! Μπήκαμε και πραγματικά ήταν λες και βρισκόσουν σε 1 πολύ κυριλέ εστιατόριο, το προσωπικό ήταν κουστουμαρισμένο! Παραγγείλαμε από 1 ζεστή σοκολάτα και θέλαμε και από 1 πάστα, δεν τις είχε στον κατάλογο και σκέφτηκα ότι θα πρέπει να σηκωθώ να του δείξω πια θέλω, μα δεν χρειάστηκε. Μας έφερε 1 δίσκο με όλες τις πάστες του μαγαζιού και διαλέξαμε πια θέλουμε. Αν και πληρώσαμε όσα δίναμε περίπου και σε 1 κανονικό εστιατόριο, ήταν πολύ ωραία εμπειρία! Τα γλυκά απίστευτα, απλά μετά θέλαμε πολύ νερό! Τελευταία φωτογραφία της εκδρομής μας τα γλυκά αυτά!


31/12/12

Ξύπνημα,πρωινό,ταξί,αεροδρόμιο (με 1 ταξιτζή ψιλομαφία και σε φάτσα και σε τρόπους),βόλτα στα duty free ( αγοράσαμε κρασί και κάτι άλλα , αλλά οι τιμές δεν άξιζαν ) , ανταλλάξαμε τα lei που μας είχαν απομείνει, πτήση για Ελλάδα… και επιστροφή στην πραγματικότητα!

 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Αγαπημένη Ρουμανία και φυσικά Τρανσυλβανία.Συγχαρητήρια για την όμορφη περιγραφή αλλά μια συμβουλή,κάνε μικρές παραγράφους ώστε το διάβασμα να γίνεται ευχάριστα χωρίς να τυφλωνεσαι;)
Και βάζε τις φωτό ενδιάμεσα.
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Αγαπημένη Ρουμανία και φυσικά Τρανσυλβανία.Συγχαρητήρια για την όμορφη περιγραφή αλλά μια συμβουλή,κάνε μικρές παραγράφους ώστε το διάβασμα να γίνεται ευχάριστα χωρίς να τυφλωνεσαι;)
Και βάζε τις φωτό ενδιάμεσα.
Δεν ξέρω πως να βάζω φωτογραφίες ενδιάμεσα :(.Sorry για με μέγεθος απλά τα γράφω σταδιακά σε word και τα ανεβάζω κάποια στιγμή όλα μαζι:D.Υπόσχομαι η επόμενη να είναι καλύτερα διαμορφωμένη!!!!:D
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Δεν ξέρω πως να βάζω φωτογραφίες ενδιάμεσα :(.Sorry για με μέγεθος απλά τα γράφω σταδιακά σε word και τα ανεβάζω κάποια στιγμή όλα μαζι:D.Υπόσχομαι η επόμενη να είναι καλύτερα διαμορφωμένη!!!!:D
Για να βάζεις ενδιάμεσα πρέπει να τις έχεις ανεβασμένες τις φωτογραφίες σε κάποιο site.Διαφορετικά κατά την σύναψη της ιστορίας θα δεις πάνω στα εικονίδια και τον συνδετήρα που είναι επισύναψη αρχείου.

Καλά κάνεις και τα γράφεις σε word απλά μετά την επικόλληση εδώ χώρισε το κείμενο όπως το θες σε παραγράφους.Και αφού δεν περασε μια ώρα απ τη στιγή που ανέβασες το νέο κεφάλαιο μπορείς να το κάνεις και τώρα επεξεργασία.
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
αν θες βοηθεια στη μορφοποιηση στειλε πμ!:cool::D
για συνεχισε ομως για την αγαπημενη Ρουμανια!!!:clap:
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.733
Likes
15.003
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
υπέροχη ιστορία.
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Γενικά η Ρουμανία ήταν έκπληξη!Ενας προορισμός όχι και τόσο διάσημος και όμως αξίζει πολύ!

Είχαμε διαβάσει αρκετά καλά σχόλια, αλλά όλοι όσοι είχαν πάει ήταν με αμάξι και εμείς δεν ξέραμε πόσο θα τα καταφέρουμε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μιας και θέλαμε να κάνουμε τόσες μετακινήσεις!Τελικά τα καταφέραμε απίστευτα καλά και μπορέσαμε να πάμε ακριβώς εκεί που είχαμε σχεδιάσει!

Ηταν ένα οικονομικό ταξίδι παρ'όλο που ο τρόπος ζωής μας δεν ήταν ιδιαίτερα οικονομικός.

Φάγαμε πολύ καλά όπου και αν πήγαμε...

Χαρήκαμε χιονισμένα τοπία. Και ο καιρός μας βοήθησε αρκετά, αφού μόνο τις 2 τελευταίες μέρες έπεσε ελάχιστα κάτω από τους 0 βαθμούς.Οταν άκουγε ο κόσμος Ρουμανία Χριστουγεννα μας κοίταζε λίγο περίεργα, μιας και τότε οι ειδήσεις έλεγαν συνέχεια για τους θανάτους από το ψύχος στην Ουκρανία. Μπορούσες 1 χαρά να κάνεις τις βολτούλες σου με τα ισοθερμικα :bleh:

Ένα θα σας πω...ψάξτε για αεροπορικά!

DSC03234.JPG


DSC03443.JPG


DSC03528.JPG


DSC03550.JPG


DSC03649.JPG
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Φωτογραφίες από το παλάτι Peles της Sinaia.Ο τελευταίος κάτοικος του ζει στο Βουκουρέστι και είναι κάπου στα 90 (μας το είπε η ξεναγός).Είχε ανσανσέρ και πολλές μυστικές εισοδους-εξόδους!Από τα ωραιότερα παλάτια κατα την γνώμη μου!!!!

Στην πρώτη φωτογραφία είναι η τραπεζαρία το μεσημεριανού γευματος ( για πρωινό είχαν άλλο χώρο )

Εχω ανεβάσει φωτογραφίες από 2 υπνοδωμάτια.Το ένα ήταν του βασιλικού ζεύγους και στα αριστερά έχει 1 καθρέφτη.Ο καθρέφτης αυτός είναι μυστική πόρτα και οδηγούσε στον διάδρομο.Το δεύτερο δωμάτιο είναι ξενώνας και η ντουλάπα είναι πάλι μυστική πόρτα!

Υπήρχε αιθουσα για αυτούς που καπνίζουν...τεκες λεγόταν αν δεν κανω λαθος !

DSC03364.JPG


DSC03376.JPG


DSC03381.JPG


DSC03362.JPG


DSC03337.JPG


DSC03392.JPG


DSC03351.JPG


DSC03367.JPG
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Πολλά μπράβο και από μένα για την ιστορία σου!!! Με ταξίδεψες :clap: !!! Πραγματικά υπέροχα μέρη...σκέτο παραμύθι! Ευχαριστούμε!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.058
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom