Γαλλία Ισπανία Ιταλία Η Συνταγή της Ευτυχίας (Motoeurope 2019, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία)

PhysioDuck

Member
Μηνύματα
286
Likes
489
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Warwick, NY
Ωραίες ερωτήσεις! Να μαθαίνουμε και εμείς!;)
 

VADIM

Member
Μηνύματα
97
Likes
1.029
Επόμενο Ταξίδι
Roadtrip Ηνωμένο Βασίλειο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Moto road trip USA
ευχαριστώ! τώρα έχω γκαζώσει! κάποια tips, αν δεν σου κάνει κόπος! τι έκανες για parking τα βράδυα, χρειάζεται κάποια έξτρα ασφάλιση ή κάποιο χαρτί για οδήγηση, χρησιμοποίησες ζώνη για την μέση, πληρώνεις διόδια, σε τι κόστος ήσουν στις διανυκτερεύσεις
Λοιπόν πάμε ένα-ένα:
1. Parking: Εκτός από το Μπιλμπάο όπου μου φάνηκε λίγο ύποπτη η περιοχή και πλήρωσα για 2 μέρες 32 € σε κλειστό parking, σε όλες τις άλλες πόλεις ή σε parking του hotel (π.χ. Τορίνο, Βιτσέντζα) ή επιλέγω πάντα να παρκάρω σε κεντρικό σημείο με μαγαζιά, φώτα και κάμερες γύρω και βέβαια ενεργοποιημένο το συναγερμό και κλειδαριά ασφαλείας στον τροχό.
2. Οδήγηση: Πράσινη κάρτα από ασφαλιστική (δωρεάν) + διεθνές δίπλωμα + Οδική βοήθεια (εγώ έχω την ετήσια της Allianz με 30 €). Ζώνη μέσης δεν χρειάστηκα μέχρι τώρα. Διόδια πληρώνεις εφόσον κινηθείς στις εθνικές οδούς και μάλιστα στην Ιταλία και στη Γαλλία αλμυρά.
3. Διανυκτερεύσεις: Κλείνω από Booking με δωρεάν ακύρωση, με βαθμολογία 8+. Φροντίζω τα ξενοδοχεία να είναι μέσα στο κέντρο κάθε πόλης, για να κερδίζω χρόνο για να δω τα αξιοθέατα και να μη χρειάζεται να μετακινηθώ με τη μηχανή. Το κόστος διανυκτέρευσης σ' αυτό το ταξίδι κυμάνθηκε από 35 € (Μπιλμπάο) μέχρι 115 (!) € στο Σαν Σεμπαστιάν. Μέσο κόστος 60 €/βραδιά.
Ελπίζω να σε βοήθησα. Για όποια άλλη απορία στη διάθεσή σου.
 

apostolosgl

Member
Μηνύματα
63
Likes
135
Απίστευτο ταξίδι! Πολύ ωραία περιγραφή! Μας άνοιξες την όρεξη! Αν μπορούσες να κάνεις και μία ανάλυση του κόστους θα σου είμαστε ευγνώμονες!
 

VADIM

Member
Μηνύματα
97
Likes
1.029
Επόμενο Ταξίδι
Roadtrip Ηνωμένο Βασίλειο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Moto road trip USA
Απίστευτο ταξίδι! Πολύ ωραία περιγραφή! Μας άνοιξες την όρεξη! Αν μπορούσες να κάνεις και μία ανάλυση του κόστους θα σου είμαστε ευγνώμονες!
Σ' ευχαριστώ θερμά για τα σχόλιά σου! Το κόστος του ταξιδιού πλησίασε τις 4.000 € και πιο αναλυτικά:
1. Ξενοδοχεία γύρω στα 1.400 € (εγώ επέλεξα να μένω μέσα στα ιστορικά κέντρα των πόλεων, αν κάνεις επιλογές λίγο πιο έξω μπορείς να εξοικονομήσεις άνετα ένα 30% στο παραπάνω ποσό).
2. Ferry Πάτρα-Βενετία-Πάτρα: 540 € μονόκλινη εξωτερική καμπίνα + μηχανή (Κι εδώ μπορεί να εξοικονομηθεί ένα σημαντικό ποσό αν επιλεγεί άλλου τύπου καμπίνα).
3. Καύσιμα + Διόδια + Parking: Γύρω στα 700 €.
4. Φαγητό + Καφέδες + Μουσεία κ.λ.π.: 1.300 περίπου.
Ελπίζω να σε βοήθησα, για όποια άλλη απορία στη διάθεσή σου.
 

apostolosgl

Member
Μηνύματα
63
Likes
135
Σ' ευχαριστώ θερμά για τα σχόλιά σου! Το κόστος του ταξιδιού πλησίασε τις 4.000 € και πιο αναλυτικά:
1. Ξενοδοχεία γύρω στα 1.400 € (εγώ επέλεξα να μένω μέσα στα ιστορικά κέντρα των πόλεων, αν κάνεις επιλογές λίγο πιο έξω μπορείς να εξοικονομήσεις άνετα ένα 30% στο παραπάνω ποσό).
2. Ferry Πάτρα-Βενετία-Πάτρα: 540 € μονόκλινη εξωτερική καμπίνα + μηχανή (Κι εδώ μπορεί να εξοικονομηθεί ένα σημαντικό ποσό αν επιλεγεί άλλου τύπου καμπίνα).
3. Καύσιμα + Διόδια + Parking: Γύρω στα 700 €.
4. Φαγητό + Καφέδες + Μουσεία κ.λ.π.: 1.300 περίπου.
Ελπίζω να σε βοήθησα, για όποια άλλη απορία στη διάθεσή σου.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου!
 

Kasiopia

Member
Μηνύματα
10
Likes
8
Παρασκευή 13/09 (Perpignan - Montpellier)

Το Μονπελιέ που θα διανυκτερεύσω σήμερα απέχει μόνο 160 χλμ. Οπότε έχω αρκετό χρόνο στη διάθεσή μου μέχρι το check-in για να ανακαλύψω τη ροδοκόκκινη ακτή (Cote Vermeille). Μ' αυτό το περίεργο όνομα προσδιορίζεται το σημείο συνάντησης των Πυρηναίων και της Μεσογείου, μια περιοχή με κόκκινους βράχους (εξ ου και το όνομα), αμπελώνες, δαντελωτές ακτές και παραθαλάσσια χωριά.

View attachment 318951
View attachment 318952

Το ομορφότερο χωριό της περιοχής είναι η Κολιούρ (Collioure). Όπως διαβάζω στον οδηγό, από τις αρχές του 20ου αιώνα το μεσογειακό φως, τα χρωματιστά βαρκάκια και τα γραφικά σπιτάκια ενέπνευσαν τον Ματίς και άλλους ζωγράφους και το έκαναν στέκι τους. Στέκι καλλιτεχνών παραμένει μέχρι σήμερα. Στο πανέμορφο λιμανάκι δεσπόζει το βασιλικό κάστρο που έχτισαν οι Ναίτες ιππότες και ο παλιός φάρος που έχει μετατραπεί στην εκκλησία Παναγία των Αγγέλων (Notre-Dame-des-Anges, δείτε στην πρώτη φωτο). Ναι, καλά καταλάβατε, εδώ θα απολαύσω τον πρώτο καφέ της ημέρας!

View attachment 318953

View attachment 318955
View attachment 318956
View attachment 318958
View attachment 318959

Λίγο πριν το μεσημέρι κατευθύνομαι προς το Μονπελιέ. View attachment 318960

Η είσοδος στην πόλη δεν ήταν και η καλύτερη. Καταμεσήμερο με αφόρητη ζέστη, πολλά έργα στους δρόμους και απαγορεύσεις διάβασης, το gps μπερδευόταν και με γυρόφερνε για ένα μισάωρο. Και όταν επιτέλους βρήκα το B & B, έλειπε ο ιδιοκτήτης και με υποδέχθηκε μια κυρία απ' το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, πρόσφατη μετανάστρια που δεν μιλούσε παρά μόνο τη γλώσσα της, οπότε η συνεννόηση έγινε με φωνητική μετάφραση, με τους δυο μας σκυμμένους πάνω απ' το κινητό της τηλέφωνο!!.
Το Μονπελιέ όμως με αποζημίωσε στη συνέχεια με το παραπάνω. Στις λίγες ώρες που είχα στη διάθεσή μου, ανακάλυψα μια ιδιαίτερα κομψή, ζωντανή πόλη που σίγουρα της αξίζει κάτι παραπάνω από μισή μέρα παραμονή.
Ξεκίνησα τη γνωριμία με το Μονπελιέ από την κεντρική πλατεία στο ιστορικό κέντρο, την πανέμορφη Place de la Comedie, με το εντυπωσιακό κτίριο της όπερας στη μια πλευρά και ολόγυρα δεκάδες στέκια για ποτό και φαγητό.

View attachment 318962
View attachment 318963

Από εκεί έκανα έναν μεγάλο περίπατο μέσα από τα μεσαιωνικά στενάκια...

View attachment 318964
View attachment 318965
View attachment 318966

.... και βγήκα στη Rue Foch, με τις υπέροχες επαύλεις του 17ου αιώνα σ' όλο της το μήκος μέχρι την αψίδα του θριάμβου.

View attachment 318967
View attachment 318968

Το ηλιοβασίλεμα με βρήκε στην Promenade du Peyrou με το παλιό υδραγωγείο και το υπερυψωμένο πάρκο με θέα προς την πόλη.

View attachment 318969
View attachment 318970
View attachment 318971

Για το κλείσιμο της βραδιάς, επέστρεψα στην όμορφα φωταγωγημένη Place de la Comedie.

View attachment 318972
View attachment 318973

Σάββατο 14/09 (Montpellier - Nice)

Η πόλη δεν έχει καλοξυπνήσει κι εγώ είμαι στο δρόμο και πάλι. Βγαίνοντας απ' το Μονπελιέ, βλέπω τις ταμπέλες προς Albi και αναπολώ ειδυλλιακές εικόνες της πόλης πριν μια πενταετία. Έτσι και βρεθείτε στη περιοχή μην την παραλείψετε, είναι πανέμορφη!

View attachment 318975

Μετά από καμιά εκατοστή χλμ, βλέπω στο αντίθετο ρεύμα το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα που έχω συναντήσει ποτέ στην Ευρώπη. Οι δύο φωτογραφίες που παραθέτω απέχουν μεταξύ τους πάνω από 40 χλμ. Σε πόσες ώρες θα ξεμπλέξουν αυτοί οι άνθρωποι. Φανταστείτε να σας τύχει κάτι τέτοιο και να μην έχετε ούτε νερό!

View attachment 318976
View attachment 318977

Μεσημεράκι μπαίνω στη Νίκαια.

View attachment 318978

Πολλές φορές σκέφτομαι ότι όλα αυτά τα χρόνια εξερεύνησα σχεδόν κάθε γωνιά της Ευρώπης, δεν έχουν μείνει πολλά καινούργια πράγματα να γνωρίσω. Κι όμως, τελικά η λίστα αντί να μικραίνει μεγαλώνει. Γιατί προστίθενται όλα αυτά τα μέρη που με γοητεύουν (όπως η Λυών ή το Μπιλμπάο) και θέλω να τα επισκεφθώ ξανά, να τα απολαύσω με μια δεύτερη, πιο χαλαρή ματιά, χωρίς το άγχος να τα προλάβω όλα. Ένα τέτοιο μέρος είναι και η Νίκαια. Μια πανέμορφη, λαμπερή και κοσμοπολίτικη πόλη, που την έχουμε επιλέξει σαν την ιδανική μας βάση - όταν ο δρόμος μας φέρνει από εδώ - για να απολαμβάνουμε τη γαλλική Ριβιέρα (Monaco, Villefranche-sur-Mer, Cap Ferrat κλπ), αλλά και τα μεσαιωνικά χωριουδάκια στις λεγόμενες "θαλασσινές Άλπεις" όπως η Ez και το St. Paul de Vence. Το ξενοδοχείο που θα μείνω είναι μερικές δεκάδες μέτρα από την Promenade des Anglais, σε πολύ κεντρικό σημείο.

View attachment 318979

Αν βρεθείτε στη Νίκαια και σας αρέσει ο αστακός, επισκεφθείτε ένα φοβερό μαγαζάκι μια ανάσα από την παραλία. Λέγεται Lobsta και φτιάχνει σάντουιτς και σαλάτες με κύριο υλικό τον αστακό. Μια τέτοια πεντανόστιμη και χορταστική σαλάτα απολαμβάνω κι εγώ στην αποδεκτή, για Κυανή Ακτή, τιμή των 18 €....

View attachment 318980

... και συνεχίζω με έναν μεγάλο περίπατο στην περιοχή γύρω από την Place Massena, όπου γίνεται ένας χαμός από κόσμο και εκδηλώσεις.

View attachment 318981
View attachment 318982
View attachment 318983

Απόγευμα πια, παίρνω τη μηχανή για μια παραλιακή βόλτα, με μικρές στάσεις για να απολαύσω από ψηλά τη Villefranche .....

View attachment 318984
View attachment 318985

.... και το Cap Ferrat.

View attachment 318986

Τελευταία στάση στο Μόντε Κάρλο για καφέ ....

View attachment 318987

.... και χάζεμα των ΙΧ της φτωχολογιάς.

View attachment 318988

Αργά παίρνω το δρόμο του γυρισμού. Είναι ένα ζεστό φθινοπωρινό δειλινό, οδηγώ αργά με σηκωμένη τη ζελατίνα του κράνους για να νιώθω το αεράκι, ατενίζω τον ορίζοντα και τον ήλιο που χάνεται, τη θάλασσα και τον ουρανό που αλλάζουν χρώματα, χαλαρώνω και αφήνω το τοπίο να με κατακτήσει ... μικρές στιγμές ευτυχίας!

View attachment 318989

Πίσω στη Νίκαια και όλος ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους. Μαζί κι εγώ ξεκινάω τη βόλτα μου με φεγγαράδα από το εμβληματικό Negresco στην παραλιακή....

View attachment 318990
View attachment 318991
View attachment 318992

... και συνεχίζω στην παλιά πόλη και γύρω από την Place Massena.

View attachment 318993
View attachment 318994
View attachment 318995

Είναι τόσο όμορφη η βραδιά που δεν μου κάνει καρδιά να γυρίσω στο δωμάτιο. Έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ.... δείτε στην επόμενη φωτο τι γίνεται μεσάνυχτα ακριβώς κάτω απ' το παράθυρό μου.

View attachment 318996

Κυριακή 15/09 (Nice - Como)

Μετά από 30 χλμ αποχαιρετώ τη Γαλλία. Αυτή τη φορά η αλλαγή συνόρων δεν θα γίνει μέσα σε τούνελ (Frejus) όπως στην αρχή του ταξιδιού, αλλά πάνω σε μια υπερυψωμένη γέφυρα.

View attachment 318997

Λατρεύω να οδηγώ με τη μηχανή μου τη διαδρομή Νίκαια-Γένοβα, να διασχίζω πάμπολλα τούνελ και υπερυψωμένες γέφυρες, να απολαμβάνω δεξιά μου το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου και αριστερά μου ορεινά ιταλικά χωριά με σπιτάκια στο χρώμα της ώχρας. Έτσι χαίρομαι τη διαδρομή και σήμερα το πρωί, με έναν καιρό ταξιδιάρικο και το κέφι μου στα ύψη.

View attachment 318998
View attachment 318999
View attachment 319000

Πριν τη Γένοβα, αφήνω τα παράλια της Λιγουρίας και στρέφω το τιμόνι προς τα ηπειρωτικά της Λομβαρδίας και μετά από 360 χλμ μπαίνω στο Κόμο. Έχω περάσει κάμποσες φορές από την πόλη, αλλά δεν έχω διανυκτερεύσει ποτέ. Αρχίζω τη μεσημεριανή μου βόλτα απ' τα στενά της παλιάς πόλης, περνάω από τον Καθεδρικό της...

View attachment 319001
View attachment 319002

... και αράζω για τον καφέ μου στο ωραιότερο για μένα σημείο της πόλης, στην Piazza Cavour με θέα τη λίμνη και τους καταπράσινους λόφους ολόγυρα.

View attachment 319003
View attachment 319004

Το καλύτερο όμως το φυλάω για το απόγευμα. Θα κάνω το γύρο (ένα μέρος του) της πιο μαγευτικής λίμνης της Ιταλίας. Ξεκινάω με την οδική διαδρομή Κόμο - Μπελάτζιο, που θεωρείται μια από τις γραφικότερες στον κόσμο και απολαυστικότατη για μοτοσυκλετιστές. Ένας στενός δρόμος που στριφογυρίζει ανηφορικά στην ανατολική πλευρά της λίμνης, περνώντας μέσα από χωριουδάκια, με απίστευτη θέα στην απέναντι πλευρά.

View attachment 319005
View attachment 319006
View attachment 319007

Στο Μπελάτζιο (είχα ξαναπεράσει στο Motoeurope 2017) κάνω μια μικρή στάση για ξεμούδιασμα...

View attachment 319008

... και συνεχίζω ακτοπλοϊκά, περνώντας απέναντι στην Cadennabia με το ferry.

View attachment 319009
View attachment 319010
View attachment 319011

Κρίμα που δεν έχω καθαρές φωτογραφίες από την action camera να σας δείξω κομμάτια από τη διαδρομή της επιστροφής. Πενήντα πέντε νυχτερινά χιλιόμετρα μέσα από γραφικά χωριουδάκια όπως το Tremezzo και το Cernobbio, μ' ένα ολόγιομο φεγγάρι να καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης... αξέχαστη διαδρομή! Κυριακή βράδυ βέβαια και γινόταν ένας χαμός κίνησης επιστροφής. Έφθασα αργά και πεινασμένος στο Κόμο και μόλις που πρόλαβα ανοιχτή μια πιτσαρία στη γειτονιά.

View attachment 319012

Δευτέρα 16/09 (Como - Vicenza)

Η τελευταία διανυκτέρευση πριν τον επαναπατρισμό είναι καθορισμένη - στο Μέστρε για να είμαι δίπλα στο λιμάνι και να μην έχω άγχος την ημέρα αναχώρησης. Για την προτελευταία διανυκτέρευση προβληματιζόμουν ανάμεσα στη Βερόνα και στη Μάντοβα, πανέμορφες πόλεις και οι δύο, συγχρόνως όμως έψαχνα και για κάτι άλλο που θα επισκεπτόμουν για πρώτη φορά. Κι έτσι ανακάλυψα τη Βιτσέντσα, μια πόλη που σνόμπαρα μέχρι τώρα, ειδικά όταν διάβαζα ότι είναι η 3η μεγαλύτερη βιομηχανική πόλη της Ιταλίας. Κι όμως, σκαλίζοντας τους οδηγούς, ανακάλυψα ότι η Βιτσέντσα έχει ένα όμορφο ιστορικό κέντρο, με κάποια υπέροχα αρχιτεκτονικά κτίσματα που σχεδίασε κάποιος Αντρέα Παλλάντιο. Πρώτη φορά άκουγα για τον κύριο, έψαξα και βρήκα ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες, έζησε τον 16ο αιώνα και με το έργο του δημιούργησε έναν καινούργιο ρυθμό, τον "παλλαντιανισμό", ο οποίος ρυθμός "κατέκλυσε τον αγγλοσαξονικό κόσμο τον 17ο-18ο αιώνα και αποτέλεσε σήμα κατατεθέν για την αρχιτεκτονική ανάπλαση της Βρετανίας, των ΗΠΑ αλλά και ολόκληρου του κόσμου". Δεν ήθελα περισσότερα λοιπόν για να κλείσω την προτελευταία μου διανυκτέρευση στη Βιτσέντσα. Η παλιά πόλη είναι μικρή και κουκλίστικη, όλα κινούνται γύρω από την κεντρική οδό Corso Andrea Palladio και την πανέμορφη Piazza dei Signori, όπου δεσπόζει η Βασιλική, ένα κολοσσιαίο κτίσμα, το σπουδαιότερο έργο του αρχιτέκτονα. Απολαύστε εικόνες.

View attachment 319013
View attachment 319014
View attachment 319015
View attachment 319016
View attachment 319017
View attachment 319018


Κι εδώ κλείνει η περιγραφή του Motoeurope 2019, μάλλον του καλύτερου απ' όσα έχω πραγματοποιήσει. Για το Motoeurope 2020 είχα προγραμματίσει να γυρίσω για ένα μήνα το Ηνωμένο Βασίλειο .... αλλά μου τα χάλασε ο covid και το μετέφερα για του χρόνου (ελπίζω!). Ευχαριστώ που με διαβάσατε, να προσέχετε το εαυτό σας και γρήγορα να ξαναταξιδέψουμε!!

Και όπως πάντα, το φιλμάκι μου με τα καλύτερα στιγμιότυπα του ταξιδιού, πλαισιωμένα με τις μουσικές μου επιλογές.

Μόλις ολοκλήρωσα την αναγνωση του οδοιπορικού σου. Πόσο ζηλεύω τα roadtrip σου! Δεν είναι μόνο τα παραμυθένια μέρη που μας γνωρίζεις, είναι και ο μαγικός τρόπος που γράφεις! Respect!!!
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Πολυ ωραίο ταξίδι .
Σε ευχαριστουμε που το μοιραστηκες μαζι μας .
 

VADIM

Member
Μηνύματα
97
Likes
1.029
Επόμενο Ταξίδι
Roadtrip Ηνωμένο Βασίλειο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Moto road trip USA
Μόλις ολοκλήρωσα την αναγνωση του οδοιπορικού σου. Πόσο ζηλεύω τα roadtrip σου! Δεν είναι μόνο τα παραμυθένια μέρη που μας γνωρίζεις, είναι και ο μαγικός τρόπος που γράφεις! Respect!!!
Χαίρομαι που σε ταξίδεψα με το γραπτό μου! Σ' ευχαριστώ για τα σχόλιά σου!
 

annoulita100

Member
Μηνύματα
313
Likes
704
Επόμενο Ταξίδι
Ινδοκίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
All the world 💓
Τί να πώ!!! Υπέροχο ταξίδι , φοβερές εικόνες και πάνω από όλα τόσο μα τόσο κατατοπιστική και ενημερωτική η περιγραφή σου!! Σε ευχαριστούμε πολύ 🙏
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.644
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom